Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Értem
Termékek Menü
0
Ön itt jár: >> >>

Vitalitás blog

Amikor Candida fertőzésről beszélünk, akkor a bélben elszaporodott Candida élesztőgombákra gondolunk (Candida albicans). Ez a gomba a legtöbb emberben megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna. Amennyiben felborul az immunrendszer egyensúlya, úgy a bélrendszer mikroflórája is felborulhat és a káros baktériumok lesznek túlsúlyban, a gombák elszaporodnak - elsősorban a vastagbélben - és számos problémákat okoznak testszerte.

Mivel a Candida túlszaporodást - életmódunk által - mi magunk okozzuk a szervezetünkben, így a Candida kezelésében és visszaszorításában is mi tehetünk a legtöbbet! Kezelje a Candidát természetes úton!

10.000 Ft vásárlás felett, ajándékba küldünk 20 gramm NaJa Forest darabolt, szárított Reishi gombát (Ganoderma lucidum), csatos díszüvegben. A darabolt és szárított Reishi gombából készíthetünk teát, vagy akár kedvenc pálinkánk felhasználásával készíthetünk Reishi tinktúrát is. Cikkünk a szárított Reishi gomba felhasználásához és fogyasztásához ad javaslatot. 

Az ajándék akció 2017. január 9-től a készlet erejéig tart!

 

A ganoderma gomba (a faj görög eredetű neve „fénylő héjat” jelent, ezért is kapta magyarul a „pecsétviaszgomba” nevet) a Hunan-hegység 3000 m fölötti, igen nehezen megközelíthető szikláin terem, ezért nevezik kínaiul „lingzhicao”-nak azaz, „szellem-gombának”.

 

A korszerű gyógyszerek és étrendkiegészítők kutatás-fejlesztésében a gyógyászati célú gombák egyre növekvő szerepet játszanak. Ez elsősorban az általuk termelt és a gombasejtekben a termőtestben, micéliumokban, spórákban található sokféle, hasznos bioaktív anyagnak köszönhető.

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa. Fő feladata, hogy felismerje a szervezetbe kerülő idegen anyagot, és eltávolítsa azt. Testidegen anyagok vagyis, antigének pl. a baktériumok, vírusok és gombák, valamint a daganatos sejtek, de az átültetett szervek, szövetek is. Az antigének általában mikroorganizmusokban, tumorsejtek belsejében, vagy azok felszínén helyezkednek el, de gyakran önmagukban is előfordulnak, pl. ételmolekulák vagy pollenekként. A legtöbb kórokozó képtelen bejutni a szervezetbe, mindaddig amíg a bőr, a szem szaruhártyája,a légző- és emésztőrendszer, valamint a húgyivarszerveket borító nyálkahártya ép.

 

Évezredek óta különleges a viszony az ember és a nemesfémek között. Az arany gyógyító hatását az ősi egyiptomiak már több mint 5000 éve felfedezték. Úgy tartották, hogy az arany megnöveli az életerőt és emeli a test rezgésszintjét. Írásos leletek és a jelenlegi szokások alapján az amerikai indiánok évszázadok óta használnak aranyból készített orvosságot.

 

A Maitake gyógygomba természetes környezetében Japánban és Észak-Amerika keleti részén fordul elő, az erdők kihalt, kemény fáinak törzsén. A Maitake hazánkban is vadon megtalálható erdőkben, fák tövében, főleg tölgyerdőkben. A gomba fejes saláta nagyságúra is megnőhet. Ehető gombafaj, melyet rendszeresen fogyasztanak, fiatalkorában csirkére emlékeztető íze miatt.

 

Karácsonykor mindannyian szeretünk ajándékozni. Webáruházunk sincs ezzel másképp, ezért December 31-ig minden Kedves Vásárlónknak ajándékot küldünk!
A krónikus nem fertőző megbetegedések előidézésében számos kóroki tényezővel kell számolni. Az utóbbi tíz-tizenöt évben megnőtt azoknak a közleményeknek a száma, melyek a D-vitamin lehetséges preventív és terápiás hatását tárgyalják. Tíz ország huszonhét centrumában történő vizsgálatok (EPIC-study) azt mutatják, hogy nagyok az eltérések a D-vitamin- (retinol, b-carotin, valamint az E-vitamin) bevitel és vele párhuzamosan a krónikus megbetegedések előfordulásában. Tisztázni kell a potenciális etiológiai összefüggést a tápanyagok bevitele és a krónikus megbetegedések között.
Egész évben mindössze augusztusban közelíti meg a lakosság D-vitamin szintje azt a mértéket, amely fölött már nem beszélhetünk hiányállapotról. Az év nagy részében a lakosság D-vitamin hiányban szenved.

D-vitamin raktáraink októberre kimerülnek. Induljunk ki abból, hogy az evolúciója során az ember rengeteget tartózkodott a napon, és nem igen viselt ruhát a nagy melegben.A D-vitamin eltér a többi vitamintól. Zsírban oldódó, hővel szemben ellenálló, szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és aktív hormon.