Bokrosgomba (Grifola frondosa / Maitake gomba)
A Maitake gomba (Grifola frondosa / Bokrosgomba) a Távol-Keleten és Észak-Amerikában őshonos, de a Kárpát-medencében is előforduló évelő taplógomba. Keményfák (tölgy, bükk, hárs és gesztenye) parazitája. Jellemzően a fák tövénél a györkérzethez közel terem. Poliszacharid tartalmát zömmel béta-glukán csoportba tartozó vegyületek adják, melyeknek sokoldalú immunerősítő és tumorgátló hatását igazolták. A Maitake D-frakció igazoltan serkenti a sejtes immunitás működését ami idegen sejtek (baktérium, vírus, rákos sejt) elpusztításának első arcvonala. A Maitake MD-frakció emellett a citokin rendszer aktiválásával is közrejátszik, miáltal úgy a veleszületett, mint a szerzett immunreakciókat erősíti. Rákbetegeken kiegészítő terápiaként alkalmazva különbőző tumorok (emlőtumor, májtumor, tüdőtumor) jelentős csökkenését dokumentálták, a csak hagyományos kezeléshez viszonyítva, valamint kedvező eredménnyel alkalmazták eddig kötőszöveti daganatok, nem kissejtes tüdőrák, gyomorrák, prosztatarák, emlőrák, vese- és májrák, myelodyspláziák és neuroglioma (agytumor fajta) esetekben. A bokrosgomba a friss tudományos kutatások fényében, kiérdemelte a tumorgyilkos-gomba nevet.
Hét ütős összetevő, melyek erősítik és segítik egymás hatását és beépülését a szervezetünkbe.
Tartalma: 10 g Pecsétviaszgomba, 10 g süngomba, 10 g bio ördögszekérgomba, 10 g laskagombapor, 10 g shiitake gomba, 10 g lepketapló gomba, 10 g bokrosgomba, 10 g kékszőlő őrlemény, 10 g homoktövis őrlemény, 10 g fekete berkenye őrlemény. A gombák erősítik és segítik egymás hatását és beépülését a szervezetünkbe.
Rendszeres fogyasztása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, illetve a betegségmegelőzéshez, jelentősen erősíti a szervezet védekezőképességét.