Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit L-Glutathione folyékony liposzómás étrendkiegészítő 200 ml

Játék

Ár:
11.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 480
Várható szállítás: 2021. július 28.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS030
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Liposzómás Glutation egy redukált L-glutationt liposzómában tartalmazó folyékony étrendkiegészítő készítmény, mentolos lime ízben, édesítőszerrel. A napi adag 400 mg L-glutationt tartalmaz, liposzómás formában! A glutation (GSH) egy kitűnő antioxidáns, mely segítséget nyújt a testben található toxinok semlegesítésében, a veszélyes szabadgyökök eltávolításában. Mindemellett méregteleníti a májat és támogatja az egész immunrendszer általános működését. 

Glutation hatása a szervezetre

A glutation (GSH) egy három aminosavból álló vízoldékony tripeptid (tri = három, peptid = fehérje természetű anyag). Minden élő sejtben – így élelmiszereinkben is – jelen van. A természetes glutationt azonban az emberi tápcsatorna az emésztés során elbontja (gamma-glutamil-transzpeptidáz enzim). Saját szervezetünk glutationtatalmát a máj állítja elő glutaminból, ciszteinből és glicinből. Legnagyobb mennyiségben májban, lépben, vesékben csontvelőben vörösvértestekben és fehérvérsejtekben, illetve az idegszövet sejtjeiben található. A természetes glutationtermelésre kedvezően hat a káposzta, kelkáposzta, kínai kel, kelbimbó, brokkoli, retek, fehérrépa, tej-, tejsavó és tojásfehérje fogyasztása. Továbbá a B6-, B9-, B12-, C- és E-vitamin valamint biotin és szelénttartalmú élelmiszerek. A máriatövis (Sylibum marianum) egészségvédő hatását egyre inkább glutationtermelést fokozó képességének tulajdonítják.

Dr. Mark Hayman, amerikai kutató- szerint a glutation a méregtelenítés nagymestere („master detoxifier”), „minden antioxidánsok anyja” és az immunrendszer karmestere („maestro of the immune system”) nevezi ezt az anyagot!

A glutationnak rendkívüli képessége, hogy egymagában képes oxidálni, de oxidált vegyületeket visszaállítani (redukálni) is! Előbbit egy glutation-peroxidáz (GSSG) nevű enzim alapanyagaként, míg utóbbit glutation-S-transzferázzá (GST) alakulva végzi. Ezzel a GSH – GSSG – GST rendszerről elmondhatjuk, hogy egymaga kontrollálja a méregtelenítési folyamatokat[1].

A GSSG ugyanis képes arra, hogy a szervezetben jelen levő (zsírbontásból és peroxid bontásból) származó káros szabadgyököket egyenesen a szervezet védelmére használja fel, elpusztítva idegen fehérjéket, antigéneket és allergéneket, vírusokat, baktériumokat. A GSH / GSSG arány a vérplazmában megbízható képet nyújt a szervezetben zajló méregtelenítési folyamatok intenzitásáról: ha a GSSG mennyisége növekszik, azt jelenti, hogy a szervezetben intenzív küzdelem zajlik mérgek és szabadgyökök ellen. Ebben a jó hír az, hogy a szervezet ilyenkor képes a küzdelemre! Ha a GSH mennyisége normális és a GSSG mennyisége kisebb, az arra utal, hogy a szervezet nincs túlterhelve ilyen káros anyagokkal. Miután a GSSG felhasználta a szabadgyököket a szervezet védelmére, akkor a GST elpusztítja a még fölöslegben megmaradt gyököket, meggátolva azt, hogy ezek saját sejtjeinkben okozhassanak kárt.

A szabadgyökök kezelésén túl a glutation oxidoredukciós képessége vegyi mérgeket, szervezetbe jutott nehézfémsókat hatástalanít, sőt véd az UV-sugárzás káros hatásaitól is[2] (Az UV sugárzás hatására a szemfenék és a bőr szöveteiben szintén káros szabadgyökök képződnek!). Különösen erősen működik azokban a szervekben, ahol a külvilággal érintkezünk (bőr, bélfal, hörgők és léghólyagok nyálkahártyája), illetve a májban, amelyik szervezetünk legnagyobb vegyi üzeme. Ez a védelmi rendszer a legkiterjedttebb, a sejtek közötti térben és minden sejtféleségben külön-külön is működik.

Miért liposzómás a Life Spirit Liposzómás Glutation? 

A liposzómás gyártás-tehnológia azt jelenti, hogy a hatóanyagot biológiai membránokhoz hasonló szerkezetű foszfolipid (szójalecitin) burokba csomagoljuk. Ez a burok megvédi a az emésztéstől és emelt mennyiségben juttatja át bélfalon, sejthártyán. Ezzel a természetesen gyengén felszívódó hatóanyagot sikerül biológiailag hatásos mennyiségben eljuttatni a célszervekbe.

Milyen esetekben, kinek javasolt a Life Spirit Liposzómás Glutation fogyasztása?

Általános egészségvédelem céljára és öregedés[3] lassítására. A glutation biológiai hatásának felismerése azzal indult, hogy felfigyeltek csökkent jelenlétére az idősödő és krónikus beteg szervezetekben. Azon 60 év feletti férfiak és nők, akik szervezetében korosztályuk átlagánál több glutation volt kimutatható, minden esetben testileg-lelkileg-szellemileg jobb kondícióban is voltak, mint kortársaik[4].

Krónikus légzőszervi megbetegedésekben. Tudományos vizsgálatok egyértelmű összefüggést találtak olyan krónikus légúti megbetegedésekkel, mint a tüdőasztma, krónikus obstruktív légzési elégtelenség (COPD), akut légzési diszstressz szindróma (ARDS), tüdőfibrózis, sőt koraszülöttek éretlen légzőszervi fejlődés okozta zavaraival. Glutation hiány mellett jelentősen gyakoribbnak találták a tüdő adenokarcinomás (a tüdőrák egyik fajtája) gyakoriságát. Az obstruktív légúti betegségekben használt N-acetilcisztein is a glutation serkentése révén hat.

Emésztőszervi megbetegedésekben. Bélcsatornánkban érintkezünk a legnagyobb felületen külvilág anyagaival, vegyszereivel és kórokozóival is. A bélcsatornánk egyben a legnagyobb immunszervünk is, immunsejtjeink több mint 70%-a itt működik. A glutationhiány összefüggést mutat az emésztőrendszer gyulladásos folyamataival. Olyannyira, hogy Crohn-betegségben a glutationhiány kifejezetten csak a megbetegedett bélszakaszra korlátozódva mutatható ki[5]. A Helicobacter pylori fertőzések is gyakran társulnak alacsony glutationtartalommal.

Akut és krónikus májgyulladásban egyaránt a glutation szint csökkenését találták vérszérumban, vörösvértestekben és immunsejtekben. Májcirózisban, különösen a nem alkoholos eredetű májcirózisban, jelentkezik különösen alacsony GSH szint, nagyon emelkedett GSSG mennyiség mellett[6].

Vörösvértestek védelmére, hemolitikus vérszegénység kockázatának csökkentésére. A cytokróm enzimek mellett a vörösvértestek dolgoznak a legtöbb oxigénnel. A molekuláris oxigén létfontosságú anyag, ugyanakkor az atomos (molekulári kötésből kiszakadt, vagy molekuláris kötésbe még nem került) oxigén erős sejtméreg. Emiatt a vörösvértestek oxigénszállító feladata sejtszinten igen veszélyes üzemnek számít. A GSH – GSSG – GST rendszer védelme nélkül, a vörösvértestek élettartama jelentősen megrövidül, gyorsabban és nagyobb arányban pusztulnak és esnek szét. Ez hemolitikus (vörösvértestek szétesése okozta) vérszegénységhez vezet.

Rosszindulatú megbetegedésekben. Tudományos körökben egyre terjed a nézet, miszerint egy fontos különbség az egészséges és rákos sejtek között az oxigénfelhasználás módja és mértéke. A rákos sejtek zömmel anaerob (oxigénmentes) anyagcserét folytatnak. A glutation-peroxidáz enzim, oxigénfelvételre kényszeríti a sejteket, ami a rákos sejtek számára méreg, ám közömbös az egészséges sejtek számára. Ezzel mintegy „öngyilkosságra kényszeríti” a rákos sejteket. In vitro (lombikban végzett) kutatások számos ráksejtvonal esetében hoztak bíztató eredményeket[7], ahogyan pár kísérleti állatokon végzett vizsgálat[8] is. Petefészekrákos nőbetegeken kemoterápia (cisplatin) mellett alkalmazva, csökkentette a kezelés kellemetlen mellékhatásait, úgy, hogy közben javult annak hatékonysága[9]. Hasonló tapasztalatokról számoltak be gyomorrákal kezelt páciensek esetében is[10]. Májrákos férfi és nőbetegek között jelentősen eltérő eredményeket találtak szájon át adagolt glutationpótlásra: noha a vérszérumban nem emelkedett a glutation mennyisége, nőbetegekre kedvező hatással volt, míg férfiakon zömmel hatástalan. Vastag- és végbéldaganatos, alultáplált betegeken viszont a szájon át történő adagolás is hatásosnak bizonyult[11].

Degeneratív idegrendszeri kórképekben. Sok neurodegeneratív megbetegedés esetén mutattak ki nagyon alacsony GSH szintet, mint például Alzheimer kórban és Parkinson kórban. A normális szint 70 %-a alatt az idegsejtek fokozott pusztulását észlelték[12]. Szájon át adagolt glutation kedvezően befolyásolta egyes autista betegek állapotát, még akkor is, ha vérszérumban nem emelkedett a mennyisége.

HIV fertőzött betegekben is jellemzően alacsony glutationtartalmat találtak, gyerekekben és HIV fertőzéssel született csecsemőkben is[13], a vérplazmájukban, vörösvértestekben és keringő immunsejtekben[14] (monocyták és T-lymphocyták). Az aeroszolban alkalmazott glutation pótlás jótékony hatásúnak bizonyult.

A fentiek mellett még számos megbetegedésben és kóros állapotban valószínűsítik a glutationhiányt, mint okot vagy egyik szereplőt: szív-érrendszeri megbetegedésekben[15], cukorbetegségben[16], krónikus gyulladással járó folyamatokban, akut és krónikus fertőzésekben, férfi terméketlenségben[17], stb.

Mit tartalmaz a Life Spirit Liposzómás Glutation? 

A napi javasolt adag 400 mg redukált L-glutationt tartalmaz. További összetevők: tisztított víz, növényi glicerin, szójalecitin, poliszorbát 80, citrom aroma, káliumszorbát, mentol aroma, szukralóz.

A  Life Spirit Liposzómás Glutation tárolása

Eredeti csomagolásban, szobahőn, napfénytől és sugárzó hőtől védetten a csomagoláson szereplő lejáratig minőségromlás nélkül tárolható. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt. Gyermekek elől elzárva tartandó! Megjegyzés: A glutation kénhidrogén tartalmú hatóanyag. Jellegzetes kénes illat a flakon felbontásakor természetes jelenség, nem jelent minőségromlást.

A Life Spirit Liposzómás Glutation alkalmazása és adagolása

Kizárólag felnőttek számára formulázott készítmény. Amennyiben orvos másként nem javasolja napi 1 x 5 ml (mérőpohár a csomagolásban mellékelve). Önmagában vagy hideg ivóvízben, teában, gyümölcslében elkeverve fogyasztandó. Ne keverje el túl forró italban, koffein és alkoholtartalmú vagy szénsavas italokban.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A termék sajátos (kénes) illatát és fanyarkás ízét az L-glutation adja. A kellemetlennek tűnő illat nem jelent minőségromlást! 

Az L-glutation egy természetes, minden élő sejtben, így minden táplálékunkban – növényiben és állatiban egyaránt – jelen van. Mellékhatásokról, allergiáról vagy érzékenységről nem tudunk, biztonságosan fogyasztható. A készítmény szójalecitint tartalmaz, szója allergiában kerülendő. Nagymértékű túladagolása görcsöktől kísért olajos hasmenést okozhat. Az ilyen hasmenés csillapítása nem célszerű – minél hamarabb kiürül a lecitin fölösleg, annál hamarabb szűnnek meg a panaszok. Orvosi ellátást ez nem igényel. Gyermekeken való alkalmazása indokolatlan. Terhes és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlott.

OGYÉI notifikációs száma: 26148/2021  

Tudományos hivatkozások:
________________________________

[1] - Meister, Glutathione metabolism; Methods in Enzymology, vol. 251, pp. 3–7, 1995.

[2] - Cai J, Nelson KC, Wu M, et al. Oxidative damage and protection of the RPE. Progr Retinal Eye Res 2000;19:205-221.

[3] - Julius M, Lang C, Gleiberman L, et al. Glutathione and morbidity in a community-based sample of elderly. J Clin Epidemiol 1994;47: 1021-6.

[4] - Cai J, Nelson KC, Wu M, et al. Oxidative damage and protection of the RPE. Progr Retinal Eye Res 2000;19:205-221.

[5] - Iantomasi T, Marraccini P, Favilli F, et al. Glutathione metabolism in Crohn's disease. Biochem Med Metab Biol 1994;53:87-91.

[6] - Altomare E, Vendemiale G, Alano O. Hepatic glutathione content in patients with alcoholic and non alcoholic liver diseases. Life Sci 1998;43:991-998

[7] - Donnerstag B, Ohlenschläger, Cinatl J, et al. Reduced glutathione and S-acetylglutathione as selective apoptosis-inducing agents in cancer therapy. Cancer Letters; 1996; 110/63-70.

[8] - Trickler D, Shklar G, Schwartz J. Inhibition of oral carcinogenesis by glutathione. Nutr Cancer, 1993;20:139-44.

[9] - Smyth JF, Bowman A, Perren T, et al. Glutathione reduces the toxicity and improves quality of life of women diagnosed with ovarian cancer treated with cisplatin: results of a double-blind, randomised trial.; Annales Oncology; 1997; 8/5; 69-73.

[10] - Cascinu S, Cordella L, Del Ferro E, et al. Neuroprotective effect of reduced glutathione on cisplatinbased chemotherapy in advanced gastric cancer: a randomized double-blind placebo-controlled trial. J Clin Oncol;  1995;13:26-32.

[11]  - Garcia-Giralt E, Perdereau B, Brixy F, et al. Preliminary study of glutathione, L-cysteine and anthocyans (Recancostat Compositum™) in metastatic colorectal carcinoma with malnutrition. Seventh International Congress on Anti-Cancer Treatment, February 3-6, 1996, Paris, France.

[12] - Kidd PM. Glutathione: systemic protectant against oxidative and free radical damage. Altern Med Rev;  1997;1/155-176

[13] - Look MP, Rockstroh JK, Rao GS, et al. Serum selenium, plasma glutathione (GSH) and erythrocyte glutathione peroxidase (GSH-Px)-levels in asymptomatic versus symptomatic human immunodeficiency virus- 1 (HIV-1)-infection. Eur J Clin Nutr 1997;51:266-272.

[14] - Pace GW, Leaf CD. The role of oxidative stress in HIV disease. Free Rad Biol Med , 1995;19:523-528.

[15] - Usal A, Acarturk E, Yuregir GT, et al. Decreased glutathione levels in acute myocardial infarction. Jpn Heart J 1996;37:177-182.

[16] - Vijayalingam S, Parthiban A, Shanmugasundaram KR, et al. Abnormal antioxidant status in impaired glucose tolerance and non-insulin-dependent diabetes mellitus. Diab Med 1996;13:715-719

[17] - Lenzi A, Culasso F, Gandini L, et al. Placebo-controlled, double-blind, cross-over trial of glutathione therapy in male infertility. Hum Reprod 1993;8:1657-62.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 07. 08.
A második üveggel kezdtem el a héten,és a tapasztalatom,hogy a
szervezetemnek jót tett,mivel ahogyan mondják a komfort érzetem jó lett.Én egy általános gyengeség miatt kezdtem el szedni.
Köszönöm.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 07. 07.
A legjobb ár, korrekt ügyintézés, maximális elégedettség !