Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Glukontrol teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
8.490 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 340
Várható szállítás: 2022. augusztus 24.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS042
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus), és közönséges süngomba (Hericium erinaceus) teljes spektrumú kivonatát tartalmazó vegán étrendkiegészítő kapszula.

Hogyan készül a Life Spirit Glukontrol? 

A gombákból kétfázisú extrakcióval kerülnek kivonásra mind a víz, mind a szerves oldószerben oldódó tápanyagok. Így kíméletes fiziko-kémiai módszerekkel valamennyi táp- és hatóanyag, a gombára jellemző mennyiségben és arányban kerül a végtermékbe. Emészthetetlen rostokat már nem tartalmaz. Így a szervezet számára könnyen emészthető és hasznosítható.

Kinek ajánlott a Life Spirit Glukontrol kapszula fogyasztása? 

A készítmény étrendkiegészítő, ami nem szolgál a cukorbetegség diagnosztizálására, sem kezelésére. Megfelelő étrend és életmód mellett komplex összetételével, egymást kiegészítő-erősítő hatóanyagaival jelentősen hozzájárulhat a cukoranyagcsere karbantartásához, az inzulinrezisztencia csökkentéséhez és II. típusú diabétesz előrehaladásának lassításához annak korai és középsúlyos szakaszaiban (amíg a szervezetnek van saját inzulintermelése!) és a szövődmények – különösen a diabéteszes polineuropátia – megelőzéséhez.

A Life Spirit Glukontrol összetevőinek egészségvédő hatásairól

A gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) egy finom étkezési gomba, ami rendkívül nehezen kezelhető: szüretelését követően pár óra alatt feloldódik saját enzimjeiben, csupán egy evőkanálnyi fekete, nyúlós folyadékot hagyva maga után. Talán emiatt jelentéktelen mértékű a felhasználása úgy étkezési gombaként, mint gyógygombaként. Holott nem csak tápértéke jelentős, de tudományosan igazolt, egészségre kedvező hatóanyagokat tartalmaz. A gyapjas tintagombát elsősorban cukoranyagcserére gyakorolt kedvező hatása miatt tartjuk nagyra[1]. Hatóanyagai közül többen (komatin, króm, kobalt, vanádium[2]) javítják a sejtek cukorfelvevő képességét, illetve fokozzák az inzulin hatását, a Glukóz Tolerancia Faktor serkentésével. Inzulinrezisztencia, II. típusú cukorbetegség karbantartásában hatásos és eredményes[3]. Állatkísérletben, a gyapjas tintagomba por beadását követő 90 perc után a glükóz mennyisége a vérben 41%-al csökkent, és még 6 óra elteltével is 20% -al alacsonyabb értéken volt[4].

A közönséges süngomba (Hericium erinaceus) α-glukozidáz enzimblokkoló hatóanyagai pedig lassítják a cukrok emésztését, vérbe jutását, a máj glykoneogenetikus (egyéb tápanyagok cukorrá alakítása) és glykolitikus (raktározott cukortartalék mobilizálása) tevékenységét (szintetikus α-glukozidáz gátlókat használnak vényköteles, szájon át szedhető antidiabetikus gyógyszerekben is.). A közönséges süngomba lassítja a cukrok vérbe jutását, míg a gyapjas tintagomba gyorsítja a cukrok vérből való felhasználását. Ezáltal kombinációjuk a vércukor ingadozását mérsékli. Figyelembe véve, hogy a közönséges süngomba tíz olyan ismert hatóanyagot is tartalmaz (kilencféle hericenon és egy erinacenin), ami a sérült idegsejtek regenerációját segíti, továbbá a DLPE (dilinoleoil-foszatidiletanolamin), ami enzimindukció (protein-kináz enzimek) révén növeli az idegsejtek élettartamát, a leghatékonyabb természetes idegvédő szer különböző eredetű polineuritiszekben (ideggyulladás, idegsorvadás). A cukorháztartás karbantartása mellett még a diabéteszes polineuropátia kialakulásának késleltetésében hatásos természetes szer[5].

Mit tartalmaz a Life Spirit Glukontrol? 

Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) és közönséges süngomba (Hericium erinaceus) kétfázisú, teljes spektrumú kivonatait tartalmazza.

Life Spirit Glukontrol hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula Hatóanyag mg / 2 kapszula NRV %
Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) teljes spektrumú kivonata 520 mg 1.040 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (ergotamin, flavonok, flavonoidok, komatin) 364 mg 728 mg NA
- amelyben poliszacharidok 156 mg 312 mg NA
Közönséges süngomba (Hericium erinaceus)teljes spektrumú kivonata 140 mg 280 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (flavonok, flavonoidok, diterpének, stb.)) 98 mg 196 mg NA
- amelyben poliszacharidok 42 mg 84 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

A Life Spirit Glukontrol adagolása és alkalmazási módja

Felnőttek számára napi 1-2 kapszula elegendő. Ajánlott a kapszulá(ka)t a kevéssel (kb. 20 perc) a főétkezéseket megelőzően vagy legalább a főétkezéssel bevenni. Két kapszula esetén, egyet-egyet a két legtartalmasabb étkezéshez társítani.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Glukontrol mindkét gomba összetevője étkezési gomba, ami korlátozás nélkül fogyasztható. Mellékhatásokat eddig nem ismerünk és nem jelentettek. Leszámítva azt, hogy ismert gombaallergiában e két gomba és készítményei is kerülendőek. Konkrét vizsgálati eredmények és ismeretek hiányában várandós és szoptatós anyáknak nem ajánljuk.

Fontos tudni: a gyapjas tintagomba – a közhiedelemmel ellentétben – nemzetségének egyetlen tagja, ami nem tartalmaz koprint. Így alkohollal együtt fogyasztva sem okoz intoleranciát. Mindazonáltal az alkohol a diabéteszes étrendben eleve kerülendő!

A Life Spirit Glukontrol étrendkiegészítő készítmény, ami nem helyettesíti a cukorbetegek számára előírt étrendet, ahogyan az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot sem. Nem helyettesíti a diabétesz gondozását, monitorizálását és a megfelelő rendszeres szakorvosi ellátást. Bármely antidiabetikus gyógyszer adagjának csökkentése csak szakorvosi konzultáció és javallat alapján eszközölhető!

A Life Spirit Glukontrol kapszula tárolása

Fénytől, s Life Spirit Glukontrol ugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó! Előírt tárolási feltételek mellett, eredeti csomagolásában minőségét a címkén feltüntetett határideig őrzi meg.

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

OGYI notifikációs szám: 27717/2021 (Ikt.szám: OGYÉI/71021-1/2021)

________________________________

Tudományos hivatkozások:

[1] - Mircea C. et al.: The protective effect of mushrooms in experimentally induced diabetes in mice; Farmacia 2013, vol 61, No. 2, pages 268-275

[2] - Han C., Bo C., Wang Y.: Vanadium uptake by biomass of Coprinus comatus, and their effect on hyperglicaemic mice.; Biological Trace Elements Research, 2008, vol 124, issue 1, pages 35-39

[3] - Han C., Yuan J., Wang Y., Li L. 2006. Hypoglycemic activity of fermented mushroom of Coprinus
comatus rich in vanadium. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, 20, 3: 191–196

[4] Dr. Gothárd Csaba, Dr Taracközi István: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plusz Kft, Budapest, 2021; 59. oldal

[5] - Zhang Yi,,  Yang Shao-long,  Wang Ai-hong,  Sun Zhi-chun,  Zhuo Ya-fen,  Xu Ye-ting, and He Yu-ling: Protective Effect of Ethanol Extracts of Hericium erinaceus on Alloxan-Induced Diabetic Neuropathic Pain in Rats; Evid Based Complement Alternat Med. 2015; 2015: 595480; Published online 2015 Apr 16. doi:10.1155/2015/595480

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!