Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Hamvaskéreg gomba (Chaga) teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. július 26.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS053
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiegészítő termékek:
Hamvaskéreg (Chaga) gomba teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó kapszula Life Spirit Chaga (Hamvaskéreg) teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db
7.990 Ft
Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml
37.980 Ft 31.980 Ft


Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus) növényi glicerinben elegyített teljes kivonatát tartalmazó folyékony étrendkiegészítő. További adalékanyagot, tartósítószert, vagy hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Vegetárius, vegán és bármely szénhidrátszegény étrendben fogyasztható.

A flakon 50 adagot tartalmaz.

A hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus) a mérsékelt égöv északi, hűvös nyírfaerdeiben otthonos. Szibéria, a Skandináv-félsziget és Kanada tekinthető otthonának. Népi gyógyászati felhasználása ezen vidékeken kb. ötszáz éve dokumentált. Orosz közvetítéssel lett világszerte ismert. Ezért leginkább orosz nevén „чага” (ejtsd: csaga) terjedt el. Magyarul emlegetik még rozsdástapló, csertapló, terülő csertapló, ferde csertapló neveken is. Angol nyelven a nyírfagomba (birch polypore) népies elnevezés sem ritka. Ez azonban okozhat zavart, mivel a nyírfataplót (Fomitopsis betulina) is így emlegetik. Ezért a latin, rendszertani nevén érdemes keresni a gombát és termékeit.

Kinek ajánlott a Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat folyékony étrendkiegészítő komplex hatásaival segíthet az egészség és életminőség fenntartásában. Fogyasztása előnyös a lehet a tápcsatornai gyulladásos állapotaiban (krónikus gasztritisz, polip, gyomor- és nyombélfekély), valamint járulékos szerveinek (máj, epehólyag) megbetegedéseiben. Orosz kutatók a pikkelysömörhöz (autoimmun bőrgyulladás) társult bél és vastagbélgyulladásban jegyeztek fel jó eredményeket. eseteiben. Erősítheti a szervezet biológiai (immunitás) és antioxidáns védelmét. Laboratóriumi vizsgálatokban hozzájárulhatott egyes rosszindulatú sejtek szaporodásának mérsékléséhez., Humán megfigyelésekben a hagyományos tumorellenes kezelés hatékonyságát is erősítheti. Szintén előnyös lehet 2-es típusú cukorbetegség korai stádiumában. Vérhígító tulajdonsága, antioxidáns kapacitása és koleszterincsökkentő tápanyagai együtt hozzájárulhatnak a kardio-vaszkuláris kockázat csökkentéséhez, és ilyen szövődmények kialakulásának lassításához.   Fizikai adaptogén hatását pedig állatkísérletben igazolták: javíthatja a fizikai teherbírást, kitartást.

Hogyan támogatja a hamvaskéreg gomba az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A hűvös északi régiók nem bővelkednek gyógynövényekben. Így nem csoda, hogy a hamvaskéreg gomba utóbbi évtizedekben a tudományos kutatás érdeklődésébe került.

Több támadásponton, számos tápanyaggal erősítheti a szervezet védelmét. Jelentős mennyiségben tartalmaz fenolos antioxidánsokat (hispolon, hispidin), amelyek valamennyi sejt és szövetféleséget kémiailag védhetnek a szabadgyökök károsító hatása ellen. Poliszacharid és terpenoid vegyületei (betulin, betulinsav, inotodiol és származékai) a bakteriális és vírustámadások elleni immunválaszt erősíthetik. Laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint ezzel egyes rosszindulatú sejtburjánzásokat is gátolhatnak. előnyösnek tűnik, hogy az egészséges sejtek anyagcseréjét kevésbé rontják, mint a rosszindulatúakét. Ez további kutatásokat igényel! Kedvező lehet a vékony és vastagbél gyulladásaiban. Szterolvegyületei (fitoszterolok, ergoszterol) a zsíranyagcserét befolyásolhatják kedvezően. az antioxidáns védelemmel és vérhígító peptidjeivel a szív-érrendszeri kockázatok csökkentésében is szerepet kaphat. Egyes poliszacharid és alkaloid vegyületeiről biztató vércukorcsökkentő hatást tapasztaltak. Ez további kutatás tárgya. Kutatási eredmények utalnak fizikai erőnlétjavító hatására. Ennek részletei egyelőre nem tisztázottak.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

Mit tartalmaz a Life Spirit Chaga folyékony étrendkiegészítő?

A Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat a gomba tápanyagainak teljes, az eredeti, természetes arányokat megtartó kivonatát tartalmazza, növényi glicerinbe elegyítve. Hozzáadott adalékanyagot, cukrot nem tartalmaz.
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Inonotus obliquus teljes kivonat (Chaga) 625 mg NA
Glicerin 5.725 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Hogyan és mennyi Life Spirit Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonatot fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml (kb. egy teáskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat fogyasztása ajánlott. Fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea) elkeverve is. A legjobb hatás érdekében ajánlott éhgyomorra vagy legalább étkezést megelőzően elfogyasztani.

A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat folyékony étrendkiegészítő tárolása

Eredeti lezárt csomagolásában, fénytől és hőtől védett helyen szobahőn tárolható. Ilyen körülmények között minősége a csomagoláson feltüntetett határideig garantált. Megbontását követően hűtőtárolása javasolt, és két hónapon belül el kell fogyasztani. Gyermekek elől biztonságosan elzárva tárolandó!

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) folyékony gombakivonat előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek. A javasolt adagolást ne lépje túl!

A gomba és kivonatai oxálsavat tartalmaznak, ami arra hajlamos egyéneken kedvezhet a vesekőképződésnek. A kúra egész ideje alatt a kornak és egészségi állapotnak megfelelő folyadékfogyasztásra figyelni kell!

Ismert gombaallergiában a készítmény kerülése ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak fogyasztása konkrét ismeretek hiányában nem javasolt. Felnőttek számára formulázott készítmény – gyermekektől elzárva tartandó.

Elméleti ismereteink szerint a hamvaskéreg gomba vérhígító hatású lehet. Ilyen kezeléssel egy időben, vérzékenységgel járó állapotban fokozott ellenőrzés mellett, orvosi konzultációt követő, orvosi javaslat alapján szedhető. Tervezett műtét, szájsebészeti vagy fogászati beavatkozás előtt 2 hét szünet beiktatása ajánlott. Fokozhatja a sejtek inzulinérzékenységét. Cukorbetegségben fokozott ellenőrzés mellett, orvosi javaslat betartása mellett fogyasztható. A cukorbetegség kezelésének gyógyszer adagjai kizárólag orvos előírása alapján módosíthatók!

A Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat egy étrendkiegészítő készítmény, ami nem nem tekinthető gyógyszernek. Nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

OGYEI notifikációs szám: 29655/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott flakonban kerül forgalmazásra.

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gombák tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Hamvaskéreg (Chaga) gombakivonat folyékony étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)    Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

2)      R. Rogers: The Fungal Pharmacy; Berkeley, CA North Atlantic Books 2011

3)      Zhang L. X.: Chemical composition and antitumor activity of polysaccharide from Inonotus obliquus; Journal of medicinal Plants Research, 2011, vol. 5., Issue 7., ppages 1251-1260.

4)      Nakata T., Yamada T., Taji S., Ohishi H., Wada S., Tokuda H.: Structure determination of inonotsuoxides A and B and in vivo anti-tumor promoting activity of inotodiol from the sclerotia of Inonotus obliquus; Bioorg. Med. Chem. 2007;15:257–264.

5)      Xu X, Wu Y, Chen H: Comparative antioxidative characteristics of polysaccharide-enriched extracts from natural sclerotia and cultured mycelia in submerged fermentation of Inonotus obliquus; Food Chemistry, 2011;127(1):74–79.

6)      Zheng w. F et al.: Sterolic compounds in wild and cultured Inonotus obliquus; Yaouxue xue bao, 2007, vol. 42, issue 7. pages 750-756. (English transaltion by dr. Csaba Gothárd, based on Hungaryan publication, translated by Attila Fődi.)

7)      Lu X, Chen H, Dong P, Fu L, Zhang X: Phytochemical Characteristics and Hypoglycaemic Activity of Fraction from Mushroom Inonotus obliquus; Journal of the Science of Food and Agriculture 2010 90 (2): 276–280 DOI: 10.1002/jsfa.3809

8)      Babitskaya, VG; Shcherba, VV; Lkonnikova, NV; Bisko, NA; Mitropolskaya, NY (2002): Melanin complex from medicinal mushroom Inonotus obliquus (Pers: Fr) Pilát (chaga) (Aphyllophoromyceditdeae); Int J Med Mushrooms. 4: 139–145.

9)      Lee, JH; Hyun, CK: Insulin-sensitizing and beneficial lipid-metabolic effects of the water-soluble melanin complex extracted from Inonotus obliquus; Phytother Res. 28 (9): 1320–1328, (2014)

10)   Kikuchi, Y; Seta, K; Y, Ogawa et al: Chaga mushroom-induced oxalate nephropathy; Clin Nephrol, 81 (6): 440–444.

11)   Kim DH, Teng YC, Yoon YS, Qi XF, Jeong HS, Chang BS, Lee KJ.: The Anticancer Effect of Inonotus obliquus Pilat (Chaga) Processed by Nanomill Technology In Vivo; Korean Journal of Microscopy 2009 39 (2): 125-32

12)   Shibnev V.A., Mishin D.V., Garaev T.M., Finogenova N.P., Botikov A.G., Deryabin P.G.: Antiviral activity of Inonotus obliquus fungus extract towards infection caused by hepatitis C virus in cell cultures; Bull. Exp. Biol. Med. 2011;151:612–614.

13)   Shibnev V.A., Garaev T.M., Finogenova M.P., Kalnina L.B., Nosik D.N.: Antiviral activity of aqueous extracts of the birch fungus Inonotus obliquus on the human immunodeficiency virus; Vopr. Virusol. 2015;60:35–38.

14)   Zhang L, Fan C, Lui S, Zang Z, Jiao L, Zhang L.: Chemical Composition and Antitumor Activity of Polysaccharide from Inonotus obliquus; Journal of Medicinal Plants Research 2011 5 (7): 1251-1260.

15)   Nomura M, Takahashi T, Uesugi A, Tanaka R, Kobayashi S.: Inotodiol, a Lanostane Triterpenoid, from Inonotus obliquus Inhibits Cell Proliferation through Caspase-3-dependent Apoptózis.; Anticancer Research 2008 28 (5A): 2691-2696

16)   Park YK, Lee HB, Jeon EJ, Jung HS, Kang MH.: Chaga Mushroom Extract Inhibits Oxidative DNA Damage in Human Lymphocytes as Assessed by Comet Assay; BioFactors 2004 21: 109–112

17)   Satoru Arata, Jun Watanabe, Masako Maeda, Masato Yamamoto, Hideto Matsuhashi Mamiko Mochizuki, Nobuyuki Kagami, Kazuho Honda and Masahiro Inagakic: Continuous intake of the Chaga mushroom (Inonotus obliquus) aqueous extract suppresses cancer progression and maintains body temperature in mice; Heliyon. 2016 May; 2(5): e00111; Published online 2016May 12. doi: 10.1016/j.heliyon.2016.e00111

18)   Youn MJ, Kim JK, Park SY, Kim Y, Park C, Kim ES, Park KI, So HS, Park R.: Potential Anticancer Properties of the Water Extract of Inonotus obliquus by Induction of Apoptózis in Melanoma B16-F10 Cells; Journal of Ethnopharmacology 2009, 121 (2): 221-228

19)   Youn MJ, Kim JK, Park SY, Kim Y, Kim SJ, Lee JS, Chai KY, Kim HJ, Cui MX, So HS, Kim KY, Park R.:Chaga mushroom (Inonotus obliquus) induces G0/G1 arrest and apoptosis in human hepatoma HepG2 cells; World J Gastroenterol. 2008 Jan 28;14(4):511-7.

20)   BAI Yang, YE Long, LI Xiaojing et al: Effect of Inotodiol on Cell Proliferation and Apoptózis in Human Ovary Cancer SKOV3 Cells; Journal of Practical Obstetrics and Gynecology, 2013-06

21)   MASAAKI NOMURA, TATSUO TAKAHASHI, AIMI UESUGI, REIKO TANAKA and SHINJIRO KOBAYASHI: Inotodiol, a Lanostane Triterpenoid, from Inonotus obliquus Inhibits Cell Proliferation through Caspase-3-dependent Apoptosis; Anticancer Research, 2008 vol. 28 no. 5A 2691-2696

22)   Fődi Attila: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, Deva, Románia; 2013, 60. oldal

23)   Lee SH, Hwang HS, Yun JW.: Antitumor Activity of Water Extract of a Mushroom, Inonotus obliquus, Against HT-29 Human Colon Cancer Cells; Phytotherapy Research 2009 23 (12): 1784-89.

24)   Cui Y., Kim D.S., Park K.C.: Antioxidant effect of Inonotus obliquus.; J Ethnopharmacol. 2005 Jan 4;96(1-2):79-85.

25)   Y.-M. Park, J.-H. Won, Y.-H. Kim, J.-W. Choi, H.-J. Park, and K.-T. Lee: In vivo and in vitro anti-inflammatory and anti-nociceptive effects of the methanol extract of Inonotus obliquus; Journal of Ethnopharmacology, vol. 101, no. 1–3, pp. 120–128, 2005.

26)   Sun JE, Ao ZH, Lu ZM, Xu HY, Zhang XM, Dou WF, Xu ZH.: Antihyperglycemic and antilipidperoxidative effects of dry matter of culture broth of Inonotus obliquus in submerged culture on normal and alloxan-diabetes mice; J Ethnopharmacol., 2008 Jun 19;118(1):7-13. doi: 10.1016/j.jep.2008.02.030. Epub 2008 Mar 4.

27)   Hyun KW, Jeong SC, Lee DH, Park JS, Lee JS.: Isolation and characterization of a novel platelet aggregation inhibitory peptide from the medicinal mushroom, Inonotus obliquus; Peptides. 2006 Jun;27(6):1173-8. Epub 2005 Nov 11.

28)   Wang C., Chen Z., Pan Y., Gao X. and Chen H.: Anti-diabetic effects of Inonotus obliquus polysaccharides-chromium (III) complex in type 2 diabetic mice and its sub-acute toxicity evaluation in normal mice.; Food Chem Toxicol., 2017 Oct;108(Pt B):498-509. doi: 10.1016/j.fct.2017.01.007. Epub 2017 Jan 11. Dosychev EA Prof., Bystrova VN.: Treatment of Psoriasis with Chaga Fungus Preparations; Vestnik Dermatologii I Venerologii 47 (5): 79-83

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!