Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Reishi gomba (Ganoderma) teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS054
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Kiegészítő termékek:
Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml
37.980 Ft 31.980 Ft


Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Folyékony étrendkiegészítő készítmény, ami teljes pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) kivonatot tartalmaz, természetes, növényi glicerinben.

Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, bármely adalékanyag, szintetikus tartósítószer vagy hozzáadott cukor nélkül. Vegetárius, vegán és bármely csökkentett szénhidrát tatalmú étrendbe beilleszthető.

A flakon 50 napi adagot tartalmaz.

A pecsétviaszgomba egy ritka előfordulású, taplófélék nemzetségébe tartozó gomba. Hivatalos neve: Ganoderma lucidum. Magyarországon említik még lakkos taplóként is. Mivel ismerete a Távol – Keletről terjedt el, „reishi” (japán elnevezése), illetve „ling-zhi’ (kínai elnevezése) néven ismert leginkább szerte a világon. A mérsékelt égövön bárhol – így Magyarországon is – előfordulhat vadon, ám mindenhol rendkívül ritka. A legrégebb óta és legtöbbet tanulmányozott gombafaj. A Távol – keleti hagyományos gyógyászata legalább kétezer éve alkalmazza. Az óriási keresletre tekintettel ma már termesztik. Termesztése úgy a tudományos kutatásnak, mint a felhasználásnak lendületet adott. Eddig kb. 400 egészségre kedvezően ható tápanyagot igazoltak a pecsétviaszgombában. Egy 58 gomba hatásait összehasonlító vizsgálat eredménye szerint a pecsétviaszgomba tartalmazza a legtöbb féle és legnagyobb mennyiségű immunerősítő anyagot. A Hagyományos Kínai Orvoslás a reishi gombát a hosszú élet gombájának tartja összetett hatása okán.

Kinek ajánlott a Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

Különlegesen gazdag bioaktív tápanyagainak köszönhetően az emberi egészségre egyik legösszetettebb módon ható természetes szer. Étrendbe iktatása segítheti a szervezet ellenállását és felépülését csökkent immunvédekezéssel, krónikus gyulladásokkal (tápcsatornai, légúti, ízületi), fertőzésekkel járó állapotokban. Akut májbetegségekben, illetve krónikus májbetegségek enyhe és középsúlyos szakaszában támogathatja a felépülést, vagy lassíthatja a kórfolyamat előrehaladását. Fogyasztása kedvező lehet a cukor és zsírháztartás zavarainak korai stádiumában. Közvetve és közvetlenül is hozzájárulhat az érfalak épségének és rugalmasságának fenntartásához, csökkentheti a szív-érrendszeri kockázatot. Antitumorális kezelés mellett alkalmazva javíthatja az életminőséget, enyhítheti a mellékhatásokat. Ezzel hozzájárulhat a kezelés sikerének támogatásához! Rendszeres fogyasztása segítheti a testi – lelki erőnlét megőrzését, hozzájárulhat a sejtek, szövetek antioxidáns védelméhez, az egész szervezet korral járó hanyatlásának lassításához (öregedésgátlás).

Hogyan támogatja a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A Hagyományos Kínai Orvoslás a hosszú élet gombájának tartja összetett hatása okán. Komplex módon, számos életfolyamatra kedvezően hat – így azt tartják, hogy összességében az Életerőt (csí) fokozza. Hatásait modern kutatási eredmények százai dokumentálják.  Immunerősítő poliszacharid vegyületei, vírusgátló hatóanyagok sokasága (ganoderinsav B, ganoderiol, ganondermanondiol és ganondermanontriol és ganolucidinsav, lucidenin-lakton) és gazdag antioxidánstartalma erősítheti a szervezet védelmét bakteriális, egyes vírusfertőzésekkel (hepatitis-B, hólyagos szájnyálkahártyagyulladás, herpes simplex), illetve a szabadgyökök kémiai károsító hatásaival szemben. Antioxidáns vegyületei mellett zsír- (ergoszterol-peroxid, cerebrozidok és β-szitoszterol) és cukoranyagcserét kedvezően (ganoderánok, glükánok és GLP-fehérje) befolyásoló tápanyagai is segíthetnek karbantartani a szív-érrendszert. Hozzájárulhatnak a vér hemodinamikai jellemzőinek biztosításához, ami a szöveti mikrokeringésre lehet jótékony. Triterpén vegyületei és a GLP-fehérje a májműködést segítheti, nem csak vírusos májgyulladásban. Szintén triterpén vegyületeit tartják felelősnek krónikus gyulladásgátló hatásaiért. Tápcsatornai, légúti és ízületi krónikus gyulladásokban javíthatja a kezelések hatékonyságát. Komplex hatásai lassíthatják a korral járó degeneratív folyamatokat, a sejtek öregedését. Összetett öregedésgátló hatását ma Már Bizonyítékon Alapuló Orvoslás (Evidence Based Medicine) sem tagadja.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

Mit tartalmaz a Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő?

A készítmény kizárólag a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) teljes, természetes kivonatát, a gombára jellemző arányokban tartalmazza, növényi glicerinbe elegyítve. A következő táblázatban részletezett adatok szerint.
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Ganoderma lucidum teljes kivonat 625 mg NA
Glicerin 5.725 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin szinte ideális vivőanyag a gombakivonatok számára: 1) emberi szervezetben természetesen jelen levő szervezetbarát anyag; 2) édes íze kellemetlenségtől mentes fogyasztást enged; 3) ugyanakkor nem vesz részt a cukoranyagcserében. Ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 4) Megfelelő mennyiségben tökéletes természetes tartósítószer. Egyetlen hátránya, hogy nagyfokú túladagolása egyéni érzékenység szerinti ozmótikus hasmenést okoz. Visszatartja a vizet a bélcsatornában.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Hogyan és mennyi Life Spirit Reishi folyékony gombakivonatot fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml (kb. egy teáskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő étrendbe iktatása ajánlott. Fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea) elkeverve is. Javasolt éhgyomorra vagy étkezést megelőzően elfogyasztani.

A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően hűtőtárolása ajánlott, fagyástól védve. Felbontását követően javasolt két hónapon belül elfogyasztani. Gyermekek elől biztonságosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő előírásszerű fogyasztása akár kúraszerűen, akár hosszú távon is biztonságos. Mellékhatásokat nagyon ritkán, átmeneti jelleggel jegyeztek fel: szájszárazság, fokozott szomjúságérzés, ajak- és szájviszketés. Alkohollal társítva allergiás tünetek, hasi puffadás és hasmenés gyakrabban fordulhat elő. Vérzékenységben szenvedők vagy vérhígító kezelés mellett fokozott odafigyeléssel, orvos tanácsa alapján szedhető. A pecsétviaszgomba erősíti a szervezet immunreakcióit. Autoimmun betegségben szenvedők számára nem javasolt. Erősítheti a vércukorcsökkentő gyógyszerek hatásait – cukorbetegségben a vércukor fokozott ellenőrzése ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak tapasztalat hiányában nem ajánlott. Bármely ismert gombaallergia esetén a pecsétviaszgomba fogyasztása is kerülendő!

A javasolt adagolást ne lépje túl! A glicerin nagymértékű túladagolása egyéni érzékenység szerint ozmótikus hasmenést okozhat. Azáltal, hogy vizet tart vissza a bélcsatornában. Ez betegséget, mérgezést nem okoz, orvosi beavatkozást nem igényel. A hasmenés csillapítása nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a szervezetből a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

A Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő nem tekinthető gyógyszernek. Nem alkalmas konkrét betegség(ek) dianosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

OGYEI notifikációs szám: 29609/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott sötét színű flakonban kerül forgalmazásra.

___________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Reishi folyékony étrendkiegészítő, és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)    Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

2)      Tomasi S, Lohezic-Le D. F, Sauleau P, Bezivin C, Boustie J. Cytotoxic activity of methanol extracts from Basidiomycete mushrooms on murine cancer cell lines. Pharmazie. 2004; 59:290–3.

3)      Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadja a DRTV Média Pkus Kft, Budapest (2021); ISBN: 978-615-01-0733—2; 80 oldal

4)      Babulka P., Szabó László Gy., Fődi A.: Erény és Bizalom – képes szelektív gyógynövény és -gomba ismertető; DXN Europe Kft., 2012, Budapest, 23-43. oldal

5)      Wang Y. Y, Khoo K. H, Chen S. T, Lin C. C, Wong C. H, Lin C. H. Studies on the immunomodulating and antitumor activities of Ganoderma lucidum (Reishi) polysaccharides: Functional and proteomic analyses of a fucose-containing glycoprotein fraction responsible for the activities. Bioorg Med Chem. 2002; 10:1057–62.

6)      Eo S. K, Kim Y. S, Lee C. K, Han S. S. Antiviral activities of various water and methanol soluble substances isolated from Ganoderma lucidum. J Ethnopharmacol. 1999; 68:129–36.

7)      Li Y. Q, Wang S. F. Anti-hepatitis B activities of ganoderic acid from Ganoderma lucidum. Biotechnol Lett. 2006;28(11):837–41

8)      Liu J, Yang F, Ye L. B, Yang X. J, Timani K. A, Zheng Y, Wang Y. H. Possible mode of action of antiherpetic activities of a proteoglycan isolated from the mycelia of Ganoderma lucidum in vitro. J Ethnopharmacol. 2004; 95:265–72.

9)      Hikino H, Konno C, Mirin Y, Hayashi T. Isolation and hypoglycemic activity of ganoderans A and B, glycans of Ganoderma lucidum fruit bodies. Planata Med. 1985; 4:339–40.

10)   Gao Y., Lan J., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004b. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.: Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with type II diabetes mellitus. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 1: 33–40.

11)   Berger A1, Rein D, Kratky E, Monnard I, Hajjaj H, Meirim I, Piguet-Welsch C, Hauser J, Mace K, Niederberger P.: Cholesterol-lowering properties of Ganoderma lucidum in vitro, ex vivo, and in hamsters and minipigs; Lipids Health Dis. 2004 Feb 18;3:2.

12)   Nurhuda Mohamad Ansor, Noorlidah Abdullah and Norhaniza Aminudin: Anti-angiotensin converting enzyme (ACE) proteins from mycelia of Ganoderma lucidum (Curtis) P. Karst; BMC Complement Altern Med. 2013; 13: 256.

13)   Chu TT, Benzie IF, Lam CW, Fok BS, Lee KK, Tomlinson B.: Study of potential cardioprotective effects of Ganoderma lucidum (Lingzhi): results of a controlled human intervention trial.; Br J Nutr. 2012 Apr;107(7):1017-27. doi: 10.1017/S0007114511003795. Epub 2011 Aug 1.

14)   Study of potential cardioprotective effects of Ganoderma lucidum (Lingzhi): results of a controlled human intervention trial; https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/study-of-potential-cardioprotective-effects-of-ganoderma-lucidum-lingzhi-results-of-a-controlled-human-intervention-trial/EA5C9B682C6C112A0D6D0396E06B96E3/core-reader

15)   Gao Y., Chen G., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004a. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with coronary heart disease. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 4: 327-334.

16)   Wu Y. W, Fang H. L, Lin W. C. Post-treatment of Ganoderma lucidum reduced liver fibrosis induced by thioacetamide in mice. PhytotherRes. 2010;24(4):494–9.

17)   Wenbo Tang, Yihuai Gao, Guoliang Chen, He Gao, Xihu Dai, Jinxian Ye, Eli Chan, Min Huang, Shufeng Zhou: A randomized, double-blind and placebo-controlled study of a Ganoderma lucidum polysaccharide extract in neurasthenia; J Med Food., Spring 2005;8(1):53-8.; doi: 10.1089/jmf.2005.8.53.

18)   Kanmatsuse K, Kajiwara N, Hayashi K, Shimogaichi S, Fukinbara I, Ishikawa H, Tamura T. Studies on Ganoderma lucidum. I. efficacy against hypertension and side effects.; Yakugaku Zasshi. 1985;105:942–947.

19)   Chu TT, Benzie IF, Lam CW, Fok BS, Lee KK, Tomlinson B.: Study of potential cardioprotective effects of Ganoderma lucidum (Lingzhi): results of a controlled human intervention trial.; Br J Nutr. 2012 Apr;107(7):1017-27. doi: 10.1017/S0007114511003795. Epub 2011 Aug 1.

20)   Li EK, Tam LS, Wong CK, Li WC, Lam CW, Wachtel-Galor S, Benzie IF, Bao YX, Leung PC, Tomlinson B.: Safety and efficacy of Ganoderma lucidum (lingzhi) and San Miao San supplementation in patients with rheumatoid arthritis: a double-blind, randomized, placebo-controlled pilot trial; Arthr Rheum. 2007;57:1143–1150. doi: 10.1002/art.22994.

21)   Hsu HY, Kuan YC, Lin TY, Tsao SM, Hsu J, Ma LJ, Sheu F. Reishi protein LZ-8 induces FOXP3(+) treg expansion via a CD45-dependent signaling pathway and alleviates acute intestinal inflammation in mice. Evid Based Complement Alternat Med. 2013: 513542

22)   Jure Pohleven, Tamara Korosić, Andrej Gregori: Medicinal Mushrooms; Edited by Mycomedica (Slovenia); 2015; page 11.

23)   Jue Wang, Bin Cao, Haiping Zhao and Juan Feng: Emerging Roles of Ganoderma Lucidum in Anti-Aging; Aging and Dease,.2017 Dec; 8(6): 691–707

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 07.
2022 májusában használtam a gyógygombát.Akkor epebántalmakra vettem, de a napallergiámra is jó hatással volt. Sajnos utána hiánycikk volt. Most tartalékba vettem!
Meg vagyok vele elégedve.