Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Reishi teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
7.990 Ft
7.190 Ft
Megtakarítás: 800 Ft
Az akció időtartama:
2024. 05. 01. - 2024. 05. 31.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 144
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS045
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Kizárólag a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) saját rostjaira szárított és porított, teljes kivonatát növényi eredetű kapszulákban tartalmazó étrendkiegészítő készítmény.

Hozzáadott adalékanyagokat, tartósítószert, cukrot egyáltalán nem tartalmaz! Vegetárius, vegán és bármely szénhidrát csökkentett étrendben fogyasztható.

A pecsétviaszgomba egy ritka előfordulású, taplófélék nemzetségébe tartozó gomba. Hivatalos neve: Ganoderma lucidum. Magyarországon említik még lakkos taplóként is. Mivel ismerete a Távol – Keletről terjedt el, „reishi” (japán elnevezése), illetve „ling-zhi’ (kínai elnevezése) néven ismert leginkább, szerte a világon. A mérsékelt égövön bárhol – így Magyarországon is – előfordulhat vadon, ám mindenhol rendkívül ritka. A legrégebb óta, és legtöbbet tanulmányozott gombafajta. A Távol – keleti hagyományos gyógyászata legalább kétezer éve alkalmazza. Az óriási keresletre tekintettel ma már termesztik. Termesztése úgy a tudományos kutatásnak, mint a felhasználásnak lendületet adott.

Kinek ajánlott a Life Spirit Reishi étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?

Különlegesen gazdag bioaktív tápanyagainak köszönhetően az emberi egészségre egyik legösszetettebb módon ható természetes szer. A pecsétviaszgomba és/vagy készítményeinek étrendbe iktatása segítheti a szervezet ellenállását és felépülését csökkent immunvédekezéssel, krónikus gyulladásokkal (tápcsatornai, légúti, ízületi), fertőzésekkel járó állapotokban. Akut májbetegségekben, illetve krónikus májbetegségek enyhe és középsúlyos szakaszában támogathatja a felépülést, vagy lassíthatja a kórfolyamat előrehaladását. Fogyasztása kedvező lehet a cukor és zsírháztartásra. Közvetve és közvetlenül is hozzájárulhat az érfalak épségének és rugalmasságának fenntartásához, csökkentheti a szív-érrendszeri kockázatot. Antitumorális kezelés mellett javíthatja az életminőséget, enyhítheti a mellékhatásokat. Ezzel hozzájárulhat a kezelés sikerének támogatásához! Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a sejtek, szövetek antioxidáns védelméhez, az egész szervezet korral járó hanyatlásának lassításához.

Hogyan támogatja a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A Hagyományos Kínai Orvoslás a hosszú élet gombájának tartja összetett hatása okán. Komplex módon, számos életfolyamatra kedvezően hat – így azt tartják, hogy összességében az Életerőt (csí) fokozza. Hatásait modern kutatási eredmények százai dokumentálják.  Eddig kb. 400 egészségre kedvező tápanyagot mutattak ki ebben a gombában. Egy 58 gomba hatásait összehasonlító vizsgálat eredménye szerint a pecsétviaszgomba tartalmazta a legtöbb féle és legnagyobb mennyiségű immunerősító bioaktív anyagot. Gátolhatja egyes vírusok szaporodását, ami kedvező lehet vírusos májgyulladásban, szájnyálkahártyagyulladás, herpeszvírusok okozta fertőzésekben. Gazdag antioxidáns tartalma, zsír és cukoranyagcserét kedvezően befolyásoló tápanyagai mellett segíthetnek karbantartani a szív-érrendszert. Hozzájárulhatnak a vér hemodinamikai jellemzőinek biztosításához, ami a szöveti mikrokeringésre lehet jótékony. Komplex hatásai lassíthatják a korral járó degeneratív folyamatokat, a sejtek öregedését. Összetett öregedésgátló hatását ma Már Bizonyítékon Alapuló Orvoslás (Evidence Based Medicine) sem tagadja. 

Miért válasszak Life Spirit kapszulázott gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A hordozóanyagban elkevert gomba alapanyagban az ultrahang kavitációs energiája mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsolja szét a rostokat, és a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben tisztított ivóvízbe – „robbantja bele ”  úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldódó tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint a vízben, és szerves oldószerben vagy alkoholban történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így oldatban levő tápanyagok a gombák saját rostanyagainak felületére kerülnek szárításra. Ebben a készítményben a gyűrűs tuskógomba hasi panaszokat okozó hemolizin-toxinokat előzetes hőkezeléssel elbontjuk! Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, kizárólag gomba saját anyagait tartalmazó teljes, szilárd kivonat, kapszulákba töltve. A termék a gomba tápanyagait eredeti, természetes összetételükben, arányaikban és mennyiségekben tartalmazza, az emésztés számára könnyen hozzáférhető módon.

Tekintse meg videónkat: Reishi gomba (Ganoderma lucidum, Ling zi, Pecsétviaszgomba)  Reishi gomba (Ganoderma lucidum, Ling zi, Pecsétviaszgomba)

Mit tartalmaz a Life Spirit Reishi kapszula?

A készítmény kizárólag a gomba rostokra szárított és porított teljes kivonatát tartalmazza növényi eredetű kapszulákban. 

Life Spirit Reishi gomba kapszula hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula NRV %
Pecsétviaszgomba teljes kivonat 650 mg NA
- melyben gombaspecifikus anyagok (triterpének, lanosztán, ganoderinsav, ganoderiol, ganodermanondiol, ganodermanontriol, ganolucidinsav, szterolok) 455 mg NA
- amelyben poliszacharidok 195 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nincs adat; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

Hogyan és mennyi Life Spirit kapszulát fogyasszak?

Felnőttek számára napi 1-2 kapszulát javasolt az étrendbe iktatni. A napi adagot bármely napszakban, étkezéssel akár egy időben, vagy attól függetlenül is be lehet venni. Étkezéstől független bevétel esetén, javasolt a bőséges (legalább egy csésze vagy pohár) tetszőleges folyadékkal bevenni. Alkoholos italokkal nem ajánlott. Legalább 6 hetes kúrákban javasolt fogyasztani. A készítmény hosszú távon is szedhető, ameddig az indok fennáll.

A javasolt adagot ne lépje túl.

A Life Spirit Reishi kapszulák kiszerelése, tárolása

Eredeti csomagolásában, jól lezárva, fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolható. Ilyen tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett lejárati határideig garantáltan megőrzi. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

Life Spirit Reishi étrendkiegészítő kapszulák előírásszerű fogyasztása hosszú távon is biztonságos. Ritkán, átmeneti jelleggel jeleztek mellékhatásokat, úgy mint: szájszárazság, szomjúságérzet, száj- vagy ajakviszketés. Alkohollal együtt fogyasztva hasi diszkomfortérzést, puffadást, hasmenést, allergiás panaszokat viszonylag gyakrabban jeleztek. A mellékhatások minden esetben enyhének és átmeneti jellegűnek bizonyultak. Ismert gombaallergiában a készítmény fogyasztása kerülendő. A pecsétviaszgomba erősítheti az immunitást, ezért autoimmun betegségekben biztonsági megfontolásból nem ajánlott. Vérzékenységben, vérhígító kezeléssel, vagy szájon át szedett antidiabetikumokkal együtt orvosi konzultációt követően, orvos javaslata alapján szedhető. Várandós és szoptatós anyáknak tapasztalat hiányában nem ajánlott. Felnőttek számára formulázott étrendkiegészítő. Gyermekek számára nem ajánlott.

A javasolt adagolást ne lépje túl!

A Life Spirit Reishi étrendkiegészítő készítmény, ami nem tekinthető gyógyszernek, nem alkalmas betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

OGYEI notifikációs szám: 28432/2022 (Iktatószám: OGYÉI/12515-1/2022)

Kiszerelés

60 db

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Reishi kapszulázott étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)    - Wenbo Tang, Yihuai Gao, Guoliang Chen, He Gao, Xihu Dai, Jinxian Ye, Eli Chan, Min Huang, Shufeng Zhou: A randomized, double-blind and placebo-controlled study of a Ganoderma lucidum polysaccharide extract in neurasthenia; J Med Food., Spring 2005;8(1):53-8.; doi: 10.1089/jmf.2005.8.53.

2)    - Kanmatsuse K, Kajiwara N, Hayashi K, Shimogaichi S, Fukinbara I, Ishikawa H, Tamura T. Studies on Ganoderma lucidum. I. efficacy against hypertension and side effects.; Yakugaku Zasshi. 1985;105:942–947.

3)    - Chu TT, Benzie IF, Lam CW, Fok BS, Lee KK, Tomlinson B.: Study of potential cardioprotective effects of Ganoderma lucidum (Lingzhi): results of a controlled human intervention trial.; Br J Nutr. 2012 Apr;107(7):1017-27. doi: 10.1017/S0007114511003795. Epub 2011 Aug 1.

4)    - Li EK, Tam LS, Wong CK, Li WC, Lam CW, Wachtel-Galor S, Benzie IF, Bao YX, Leung PC, Tomlinson B.: Safety and efficacy of Ganoderma lucidum (lingzhi) and San Miao San supplementation in patients with rheumatoid arthritis: a double-blind, randomized, placebo-controlled pilot trial; Arthr Rheum. 2007;57:1143–1150. doi: 10.1002/art.22994.

5)    - Hsu HY, Kuan YC, Lin TY, Tsao SM, Hsu J, Ma LJ, Sheu F. Reishi protein LZ-8 induces FOXP3(+) treg expansion via a CD45-dependent signaling pathway and alleviates acute intestinal inflammation in mice. Evid Based Complement Alternat Med. 2013: 513542

6)    - Jure Pohleven, Tamara Korosić, Andrej Gregori: Medicinal Mushrooms; Edited by Mycomedica (Slovenia); 2015; page 11.

7)    - Jue Wang, Bin Cao, Haiping Zhao and Juan Feng: Emerging Roles of Ganoderma Lucidum in Anti-Aging; Aging and Dease,.2017 Dec; 8(6): 691–707.

8)    - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadja a DRTV Média Pkus Kft, Budapest (2021); ISBN: 978-615-01-0733—2; 80 oldal

9)    - Tomasi S, Lohezic-Le D. F, Sauleau P, Bezivin C, Boustie J. Cytotoxic activity of methanol extracts from Basidiomycete mushrooms on murine cancer cell lines. Pharmazie. 2004; 59:290–3.

10)- Lin Z.B. 2005. Cellular and molecular mechanisms of immuno-modulation by Ganoderma lucidum. Journal of Pharmacological Sciences, 99, 2: 144–153.

11)- Eo S. K, Kim Y. S, Lee C. K, Han S. S. Antiviral activities of various water and methanol soluble substances isolated from Ganoderma lucidum. J Ethnopharmacol. 1999; 68:129–36.

12)- Li Y. Q, Wang S. F. Anti-hepatitis B activities of ganoderic acid from Ganoderma lucidum. Biotechnol Lett. 2006;28(11):837–41

13)- Mohammad Azizur Rahman, Mohammad Saidur Rahman, Nurul Mostafa Bin Bashir, Rajib Mia, Abul Hossain, Shajib Kumar Saha, Akther Jahan Kakon, Nirod Chandra Sarker: Rationalization of Mushroom-Based Preventive and Therapeutic Approaches to COVID-19: Review; Int J Med Mushrooms, 2021;23(5):1-11, doi: 10.1615/IntJMedMushrooms.2021038285.

14)- Wu Y. W, Fang H. L, Lin W. C. Post-treatment of Ganoderma lucidum reduced liver fibrosis induced by thioacetamide in mice. PhytotherRes. 2010;24(4):494–9.

15)- Akihisa T, Nakamura Y, Tagata M, editors. et al. Anti-inflammatory and anti-tumor-promoting effects of triterpene acids and sterols from the fungus Ganoderma lucidum. Chem Biodivers. 2007; 4:224–31

16)- Lee J. M, Kwon H, Jeong H, editors. et al. Inhibition of lipid peroxidation and oxidative DNA damage by Ganoderma lucidum. Phytother Res. 2001; 15:245–9.

17)- Gao Y., Lan J., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004b. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.: Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with type II diabetes mellitus. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 1: 33–40.

18)- Berger A1, Rein D, Kratky E, Monnard I, Hajjaj H, Meirim I, Piguet-Welsch C, Hauser J, Mace K, Niederberger P.: Cholesterol-lowering properties of Ganoderma lucidum in vitro, ex vivo, and in hamsters and minipigs; Lipids Health Dis. 2004 Feb 18;3:2.

19)- Gao Y., Chen G., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004a. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with coronary heart disease. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 4: 327-334.

20) - Wang Y. Y, Khoo K. H, Chen S. T, Lin C. C, Wong C. H, Lin C. H. Studies on the immunomodulating and antitumor activities of Ganoderma lucidum (Reishi) polysaccharides: Functional and proteomic analyses of a fucose-containing glycoprotein fraction responsible for the activities. Bioorg Med Chem. 2002; 10:1057–62.

21) - Yuen JW, Gohel MD.: Anticancer effects of Ganoderma lucidum: a review of scientific evidence; Nutr Cancer, 2005;53:11–17. doi: 10.1207/s15327914nc5301_2

22) - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 03. 01.
Második adagot fogyasztjuk, már érezhető pozitív hatása. Várjuk a további eredményeket. Ajánlom mindenkinek.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 06.
Rendszeresen szedjük a terméket, várjuk a hatást.