Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Shiitake teljes spektrumú gombakivonat kapszula 90 db

Játék

Ár:
8.990 Ft
8.090 Ft
Megtakarítás: 900 Ft
Az akció időtartama:
2024. 06. 01. - 2024. 06. 30.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 162
Várható szállítás: 2024. június 25.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS057
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Shiitake gombakivonat étrendkiegészítő kizárólag a shiitake (Lentinula edodes) gomba saját rostjaira szárított, teljes kivonatát tartalmazza, növényi zselatin kapszulába töltve. Semmi féle hozzáadott adalékanyagot, tartósítószert, színezéket, ízfokozót, sem hozzáadott cukrot vagy édesítőszert nem tartalmaz.

Vegetárius, vegán és bármilyen szénhidrátszegény étrendben fogyasztható. A flakon 50 adagot tartalmaz.

A shiitake gomba (Lentinula edodes) egy Távol-Keleten őshonos, finom étkezési gomba. A legrégebben mezőgazdasági termesztésbe vont étkezési gomba. Termesztése Kínában a XII. század óta dokumentált. Ma már számos országban – így Magyarországon is – termesztik. Népszerűsége és fogyasztása Európában és az Amerikákban is terjed. Világszerte japán nevén ismert. Tudományos kutatások számos egészségvédő, bioaktív anyagot azonosítottak benne. Japánban kórházi infúziós kezelésben alkalmazott gyógyszert (Lentinán) vonnak ki belőle. A világ számos országában elismert gyógyhatású gomba. Magyarországon nem.

Kinek ajánlott a Life Spirit Shiitake  kapszulázott  étrendkiegészítő fogyasztása?

A Távol-keleti hagyományos gyógyászat(ok) a shiitake gomba főzetét (leves, „tea”) és a belőle készült ételeket alkalmazza betegségben legyengült szervezet feltáplálására, az egészség megőrzésére, a szervezet védekezőkészségének támogatására. Tudományos kutatások eredményei nagymértékben alátámasztják a népi gyógyászat empirikus gyakorlatát. A gomba fogyasztása hozzájárulhat az immunvédekezés erősítéséhez, bakteriális, vírusos fertőzések kockázatának csökkentéséhez. Az immunsejtek támogatása kedvező hatású lehet egyes rosszindulatú sejtek szaporodásának gátlásában. Kedvező hatást gyakorolhat némileg a cukor, de főleg a zsíranyagcserére. Ezzel számos életfolyamatra hathat előnyösen: az egyszerű túlsúlytól, a kardiovaszkuláris kockázat mérsékléséig, illetve a májműködés támogatásáig.

Hogyan járulnak hozzá a shiitake gomba tápanyagai az egészség védelméhez?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A közelmúlt tudományos kutatásai, illetve a japán kórházi gyakorlat jelentősen hozzájárult a gomba egészségvédő hatásmechanizmusainak tisztázásához. A shiitake gomba tápanyagainak hatása az egyik legjobban dokumentált.

Immunmoduláns hatását gazdag és különleges poliszacharidtartalmának tulajdonítják. Az ebből a gombából megismert specifikus poliszacharid, a lentinán gátolja a xantin-oxidáz enzimet, és serkenti a glutation-peroxidáz rendszert. Ezzel védelmet nyújtanak a harcoló immunsejteknek a reaktív oxigén gyökökkel szemben. A KS-2 poliszachariddal (szerkezetileg még nem azonosított) együtt egyes rosszindulatú sejtek szaporodásának (proliferáció) és áttétképző hatásának (metasztatizáció) gátlását dokumentálták. Nem csak laboratóriumi és állatkísérletekben, de a japán kórházi gyakorlatban is! Vércukorcsökkentő hatása hátterében a lentinán mellett egy LEM-fázis elnevezésű poliszacharid elegyet, míg szignifikáns koleszterin és vérzsír csökkentő hatása mögött egy eritadenin nevű purin-alkaloidot azonosítottak. Fenolos vegyületei (sziringsav, vanilinsav) antioxidáns, gyulladásgátló hatást fejthetnek ki. Előbbiek mellett leginkább ezek járulhatnak hozzá az érfalak karbantartásához, és a szív érrendszeri szövődmények lehetséges késleltetéséhez. Ahogyan a májsejtek védelméhez és májműködés támogatásához is, a már előbb emlegetett glutation-peroxidáz rendszer erősítése mellett.

Miért válasszak Life Spirit kapszulázott gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A hordozóanyagban elkevert gomba alapanyagban az ultrahang kavitációs energiája mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsolja szét a rostokat, és a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben tisztított ivóvízbe – „robbantja bele ”  úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldódó tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint a vízben, és szerves oldószerben vagy alkoholban történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így oldatban levő tápanyagok a gombák saját rostanyagainak felületére kerülnek szárításra. Ebben a készítményben a gyűrűs tuskógomba hasi panaszokat okozó hemolizin-toxinokat előzetes hőkezeléssel elbontjuk! Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, kizárólag gomba saját anyagait tartalmazó teljes, szilárd kivonat, kapszulákba töltve. A termék a gomba tápanyagait eredeti, természetes összetételükben, arányaikban és mennyiségekben tartalmazza, az emésztés számára könnyen hozzáférhető módon.

A Life Spirit Shiitake kapszulák összetétele

A készítmény kizárólag a gomba természetes anyagait (rostra szárított tápanyagok) tartalmazza szintén természetes, növényi zselatin kapszulákban. Az alábbi táblázatban részletezettek szerint. A készítmény teljesen adalékanyag mentes.

Life Spirit Shiitake kapszula összetevői

Összetevő Hatóanyag 3 kapszula napi adagban NRV %
Shiitake gomba teljes spektrumú kivonata, melyben 1920 mg NA
- amelyben gombaanyagok (flavonok, flavonoidok, sziringsav, vanilinsav,eritadenin, stb.) 960 mg NA
- amelyben poliszacharidok (lentinán, lentinoidin, stb.) 960 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nincs adat; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

Hogyan és mennyi Life Spirit Shiitake gombakivonat kapszulát fogyasszak?

Naponta 3 kapszulát javasolt az étrendbe iktatni, lehetőleg egyenletesen elosztva a nap folyamán. A legjobb hatás érdekében étkezések között, éhgyomorra bőséges (legalább egy csésze vagy pohár) tetszőleges folyadékkal ajánlott fogyasztani. A napi javasolt 3 kapszulát ne lépje túl!

A Life Spirit Shiitake gombakivonat kapszulák, tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően 6 hét alatt ajánlott elfogyasztani. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Shiitake gombakivonat fogyasztása biztonságos. Mellékhatásairól eddig nincs tudomásunk. A Távol-keleti kórházi gyakorlatból tudjuk, hogy intravénásan alkalmazott „hatalmas adagoknak” (16.000 mg hetente kétszer) is legfennebb átmeneti, múló jellegű puffadás, hasmenés, étvágytalanság, egyetlen esetben átmeneti kisfokú májenzim emelkedés jelentkezett. Megjegyzés: ezen betegek mindegyike előrehaladott rákos megbetegedésben szenvedett. Nehéz pontosan eldönteni, hogy az észlelt kellemetlenségek az alapbetegségük következményei, vagy a gombakezelés mellékhatásai lehettek-e? A shiitake gombával szembeni allergia nem túl gyakori, de előfordul. Ismert shiitake vagy egyéb gombával szembeni allergiában a Life Spirit Shiitake gombakivonat   kapszulák fogyasztása is ellenjavallott. Laboratóriumi eredmények a gomba enyhe vérhígító hatására utalnak. Emiatt vérzékenységben szenvedő betegeknek, illetve vérhígító kezeléssel egy időben szedve ezt figyelembe kell venni. Orvossal, gyógyszerésszel való konzultáció javasolt.

A napi javasolt 3 kapszula fogyasztását ne lépje túl! Várandós és szoptatós anyáknak, kisgyermekeknek a készítmény ismeretek hiányában nem javasolt.

A Life Spirit Shiitake gombakivonat étrendkiegészítő nem tekinthetők gyógyszernek. Nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

Kiszerelés

90 db

OGYEI notifikációs szám: 29234/2022

___________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gombák tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Shiitake gombakivonat étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

étrendkiegészítő, és annak adagolása az alábbi tudományos közleményekre alapozva került kidolgozásra:

1)    - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

2)        - Bisen P.S., Baghel R.K., Sanodiya B.S., Thakur G.S., Prasad G.B.K.S. 2010. Lentinus edodes: A macrofungus with pharmacological activities. Current Medicinal Chemistry, 17, 22: 2419–2430.

3)       - Vetter J.: Fontos gyógyító gombánk: a shii-take.; Gyógyszerészet 2005, vol 6, pages 356 - 361

4)       - Hobbs, Ch. Medicinal value of Lentinus edodes (Berk.) Sing. A literature review. Int. J. Med. Mushr. 2000, 2, 287–302.

5)       - Kuppusamy UR, Chong YL, Mahmood AA, Indran M, Abdullah N, Vikineswary S: Lentinula edodes (Shiitake) mushroom extract protects against hydrogen peroxide induced cytotoxicity in peripheral blood mononuclear cells.; Indian J Biochem Biophys. 2009 Apr;46(2):161-5.

6)       - Martin Powell: Medicinal Mushrooms – A clinical guide; 2010; Mycology Press, United kingdom; ISBN 978-0-9566898-3-2

7)       - Moriyama, M. et al. Anti-tumor effect of polysaccharide lentinan on transplanted ascites hepatoma-134 in C3H/He mice. In Manipulation of Host Defence Mechanisms, International Congress Series 576; Excerpta Media: Amsterdam, 1981.

8)       - Chihara, G.; Maeda, Y.Y.; Hamuro, J.; Sasaki, T.; Fukuoka, F. Inhibition of mouse Sarcoma 180 by polysaccharides from Lentinus edodes (Berk.). Sing. Nature 1969, 222, 687–688

9)       - Taguchi, T. et al. Clinical efficacy of lentinan on patients with stomach cancer: end point results of a four-year follow-up survey. Cancer Detect. Prev. 1987, 1, 333–349

10)   - Yoshino, S.; Tabata, T.; Hazama, S.; Iizuka, N.; Yamamoto, K.; Hirayama, M.; Tangoku, A.; Oka, M. Immunoregulatory effects of the anitumour polysaccharide lentinan on Th1=Th2 balance in patients with digestive cancers. Anticancer Res. 2000, 20, 4707–4711

11)   - Kousuke Tanaka, Satoru Ishikawa, Yasunori Matsui, Makoto Tamesada, Nanae Harashima: Oral ingestion of Lentinula edodes mycelia extract inhibits B16 melanoma growth via mitigation of regulatory T cell‐mediated immunosuppression; 25 January 2011, https://doi.org/10.1111/j.1349-7006.2010.01841.x

12)   - C.Israilidesa, D.Kletsas, D.Arapoglou, A.Philippoussis, H.Pratsinis, A.Ebringerová, V.Hříbalová, S.E.Harding: In vitro cytostatic and immunomodulatory properties of the medicinal mushroom Lentinula edodes; Phytomedicine; vol. 15, Issues 6–7, 20 June 2008, Pages 512-519

13)   - Ladanyi, A.; Timar, J.; Lapis, K. Effect of lentinan on macrophage cytotoxicity against metastatic tumour cells. J. Cancer Immunol. Immunother. 1993, 36, 123–126

14)   - Fujii, T.; Maeda, H.; Suzuki, K.; Ishida, N. Isolation and characterization of a new antitumor polysaccharide, KS-2, extracted from culture mycelia of Lentinus edodes. J. Antibiot. 1978, 31, 1079–1090.

15)   - Ngai, P.H.K.; Ng, T.B. Lentin, a novel and potent antifungal protein from shiitake mushroom with inhibitory effects on activity of human immunodeficiency virus-1 reverse transcriptase and proliferation of leukemia cells. Life Sci. 2003, 73, 3363–3374.

16)   - Yang, B.K.; Kim, D.H.; Jeong, S.Ch.; Das, S.; Choi, Y.S.; Shin, J.S.; Lee, S.Ch.; Song, Ch.H. Hypoglycemic effect of a Lentinus edodes exopolymer produced from a submerged mycelial culture. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2002, 66, 937–942

17)   - Enman, J., Hodge, D., Berglund, K.A. and Rova, U. (2008) Production of the Bioactive Compound Eritadenine by Submerged Cultivation of Shiitake (Lentinus edodes) Mycelia. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 2609- 2612. http://dx.doi.org/10.1021/jf800091a

18)   - Fődi A.: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, 2013, 67. oldal

19)   - Hobbs, Ch. Medicinal value of Lentinus edodes (Berk.) Sing. A literature review. Int. J. Med. Mushr. 2000, 2, 287–302

20)   - Yoshioka, Y., Kojima, H., Tamura, A., Tsuji, K., Tamesada, M., Yagi, K. and Murakami, N. (2012) Low-MolecularWeight Lignin-Rich Fraction in the Extract of Cultured Lentinula edodes Mycelia Attenuates Carbon TetrachlorideInduced Toxicity in Primary Cultures of Rat Hepatocytes. Journal of Natural Medicines, 66, 185-191. http://dx.doi.org/10.1007/s11418-011-0580-4

21)   - Akamatsu, S., Watanabe, A., Tamesada, M., Nakamura, R., Hayashi, S., Kodama, D., Kawase, M. and Yagi, K. (2004) Hepatoprotective Effect of Extracts from Lentinus edodes Mycelia on Dimethylnitrosamine-Induced Liver Injury. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 27, 1957-1960. http://dx.doi.org/10.1248/bpb.27.1957 - Maafi Rizwana Islam and M. Moyen Uddin P: In vitro Doses and Incubations Dependent Thrombolytic Potential Study of Edible Mushrooms Pleurotus ostreatus, Ganoderma lucidum and Lentinula edodes Available in Bangladesh; British Journal of Pharmaceutical Research 7(1): 44 51, 2015, Article no.BJPR.2015.090

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!