Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Shiitake teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. június 27.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS056
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Tiszta kontrollált termesztésből származó, minőségi tanúsítvánnyal ellátott shiitake gomba (Lentinula edodes) glicerinben elegyített teljes kivonatát tartalmazó, folyékony étrendkiegészítő. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, adalékanyagok nélkül. Vegetárius, vegán és bármely szénhidrátszegény étrendben is fogyasztható!

A flakon 50 adagot tartalmaz.

A shiitake gomba (Lentinula edodes) egy Távol-Keleten őshonos, finom étkezési gomba. A legrégebben dokumentált mezőgazdaságban termesztett (Kína, XII. század) étkezési gomba. Ma már számos országban – így Magyarországon is – termesztik. Népszerűsége és fogyasztása Európában és az Amerikákban is terjed. Világszerte japán nevén ismert. Tudományos kutatások számos egészségvédő, bioaktív anyagot azonosítottak benne. Japánban kórházi infúziós kezelésben alkalmazott gyógyszert (Lentinán) vonnak ki belőle. A világ számos országában elismert gyógyhatású gomba. Magyarországon nem!

Kinek ajánlott a Life Spirit folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Távol-keleti hagyományos gyógyászat(ok) a shiitake gomba főzetét (leves, „tea”) és a belőle készült ételeket alkalmazza betegségben legyengült szervezet feltáplálására, az egészség megőrzésére, a szervezet védekezőkészségének támogatására. Tudományos kutatások eredményei nagymértékben alátámasztják a népi gyógyászat empirikus gyakorlatát. A Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat fogyasztása előnyös lehet az immunrendszer támogatására fertőzéses megbetegedések elleni védekezés támogatására. Rosszindulatú betegségekben a kezelés hatékonyságának javításában segíthet, kezelés mellett és után a felépülés meggyorsítására, visszaesés kockázatának csökkentésére. Nem utolsósorban az életminőség javítására. Kedvező a cukor- és zsíranyagcserezavarok mérséklésében, ezzel a szív-érrendszeri kockázatokat csökkentéséhez járulhat hozzá. A máj támogatásával kiegészülve az egészséges anyagcsere karbantartásában, összességében a jó közérzet és életminőség megtartásában kaphat szerepet.

Hogyan támogatják a shiitake gomba tápanyagai az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A közelmúlt tudományos kutatásai, illetve a japán kórházi gyakorlat jelentősen hozzájárult a gomba egészségvédő hatásmechanizmusainak tisztázásához. A shiitake gomba tápanyagainak hatása az egyik legjobban dokumentált.

Immunmoduláns hatását gazdag és gombaspecifikus poliszacharidtartalmának tulajdonítják. Az ebből a gombából megismert specifikus poliszacharid, a lentinán. Gátolja a xantin-oxidáz enzimet, és serkenti a glutation-peroxidáz rendszert. Ezzel védelmet nyújt a harcoló immunsejteknek az őket károsítóü reaktív oxigén gyökökkel szemben. A KS-2 poliszachariddal (szerkezetileg még nem azonosított) együtt egyes rosszindulatú sejtek szaporodásának (proliferáció) és áttétképző hatásának (metasztatizáció) gátlását dokumentálták. Nem csak laboratóriumi és állatkísérletekben, de a japán kórházi gyakorlatban is! Vércukorcsökkentő hatása hátterében a lentinán mellett egy LEM-fázis elnevezésű poliszacharid elegyet, míg szignifikáns koleszterin és vérzsír csökkentő hatása mögött egy eritadenin nevű purin-alkaloidot azonosítottak. Fenolos vegyületei (sziringsav, vanilinsav) antioxidáns, gyulladásgátló hatást fejthetnek ki. Előbbiek mellett leginkább ezek járulhatnak hozzá az érfalak karbantartásához, és a szív érrendszeri szövődmények lehetséges késleltetéséhez. Ahogyan a májsejtek védelméhez és májműködés támogatásához is, a már előbb emlegetett glutation-peroxidáz rendszer erősítése mellett.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Shiitake folyékony étrendkiegészítő?

A Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat kizárólag növényi glicerinbe elegyítve a gomba tápanyagait tartalmazza. Azok természetes, eredeti arányainak megtartásával. A készítmény teljesen adalékanyag mentes.
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Shiitake gomba teljes kivonata 625 mg NA
Glicerin 5.725 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin szinte ideális vivőanyag a gombakivonatok számára: 1) emberi szervezetben természetesen jelen levő szervezetbarát anyag; 2) édes íze kellemetlenségtől mentes fogyasztást enged; 3) ugyanakkor nem vesz részt a cukoranyagcserében. Ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 4) Megfelelő mennyiségben tökéletes természetes tartósítószer. Egyetlen hátránya, hogy nagyfokú túladagolása egyéni érzékenység szerinti ozmótikus hasmenést okoz. Visszatartja a vizet a bélcsatornában.

Hogyan és mennyi Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonatot fogyasszak?

Aki még sosem fogyasztott shiitake gombát, annak nagyon kis adaggal ajánlott kipróbálni. 24 órán belül jelentkező allergiás tünetek (bőrkiütés, viszketés, szájszárazság) hiányában a készítményt fogyasztható. Általános egészségmegőrzésre naponta 1 x 5 ml (kb. egy teáskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat ajánlott. Fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea, stb.) elkeverve is. Javasolt éhgyomorra vagy étkezést megelőzően fogyasztani. Megbetegedés, betegségből való lábadozás idején napi legfennebb 3 x 5 ml fogyasztása ajánlott, amennyiben mellékhatás (hasmenés) nélkül viseli. Nagyobb adagokat a nap folyamán célszerű elosztani és étkezésekhez társítani. Az adagot fokozatosan ajánlott emelni. Hasmenés jelentkezése esetén az adagolást csökkenteni szükséges.

A javasolt adagot ne lépje túl! Várandós és szoptatós anyáknak, kisgyermekeknek a készítmény ismeretek hiányában nem javasolt.

A Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat étrendkiegészítő nem tekinthetők gyógyszernek.  Nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

A Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Megfelelő tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt, fagyástól védetten. Felbontását követően két hónapon belül elfogyasztandó. Gyermekek elől biztonságosan elzárva tárolandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

 A Life Spirit Shiitake folyékonygombakivonat fogyasztása biztonságos. Mellékhatásairól eddig nincs tudomásunk. A Távol-keleti kórházi gyakorlatból tudjuk, hogy intravénásan alkalmazott „hatalmas adagoknak” (16.000 mg hetente kétszer) is legfennebb átmeneti, múló jellegű puffadás, hasmenés, étvágytalanság, egyetlen esetben átmeneti kisfokú májenzim emelkedés jelentkezett. Megjegyzés: ezen betegek mindegyike előrehaladott rákos megbetegedésben szenvedett. Nehéz pontosan eldönteni, hogy az észlelt kellemetlenségek az alapbetegségük következményei, vagy a gombakezelés mellékhatása lehettek-e? A shiitake gombával szembeni allergia nem túl gyakori, de előfordul. Ismert shiitake vagy egyéb gombával szembeni allergiában a Life Spirit Shiitake gombakivonat   kapszulák fogyasztása is ellenjavallott. Laboratóriumi eredmények a gomba enyhe vérhígító hatására utalnak. Emiatt vérzékenységben szenvedő betegeknek, illetve vérhígító kezeléssel egy időben szedve ezt figyelembe kell venni. Orvossal, gyógyszerésszel való konzultáció javasolt.

A napi javasolt dózist ne lépje túl! A glicerin jelentős túladagolása vizet visszatartó hatása miatt, ú.n. ozmótikus hasmenést okozhat, egyéni érzékenység szerint. Ez nem okoz mérgezést, megbetegedés – orvosi beavatkozást nem igényel. Azonban az ilyen hasmenés tüneti csillapítása nem ajánlott! Minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

Várandós és szoptatós anyáknak, kisgyermekeknek a készítmény ismeretek hiányában nem javasolt.

A Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat étrendkiegészítő nem tekinthetők gyógyszernek.  Nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

OGYEI notifikációs szám: 31668/2023

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott sötét színű flakonban kerül forgalmazásra.

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gombák tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Shiitake folyékony gombakivonat és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)      - Martin Powell: Medicinal Mushrooms – A clinical guide; 2010; Mycology Press, United kingdom; ISBN 978-0-9566898-3-2

2)       - Bisen P.S., Baghel R.K., Sanodiya B.S., Thakur G.S., Prasad G.B.K.S. 2010. Lentinus edodes: A macrofungus with pharmacological activities. Current Medicinal Chemistry, 17, 22: 2419–2430.

3)    - Vetter J.: Fontos gyógyító gombánk: a shii-take.; Gyógyszerészet 2005, vol 6, pages 356 – 361

4)      - Fődi A.: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, 2013, 67. oldal

5)      - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

6)      - Hobbs, Ch. Medicinal value of Lentinus edodes (Berk.) Sing. A literature review. Int. J. Med. Mushr. 2000, 2, 287–302.

7)      - Kuppusamy UR, Chong YL, Mahmood AA, Indran M, Abdullah N, Vikineswary S: Lentinula edodes (Shiitake) mushroom extract protects against hydrogen peroxide induced cytotoxicity in peripheral blood mononuclear cells.; Indian J Biochem Biophys. 2009 Apr;46(2):161-5.

8)      - Moriyama, M. et al. Anti-tumor effect of polysaccharide lentinan on transplanted ascites hepatoma-134 in C3H/He mice. In Manipulation of Host Defence Mechanisms, International Congress Series 576; Excerpta Media: Amsterdam,
1981.

9)      - Chihara, G.; Maeda, Y.Y.; Hamuro, J.; Sasaki, T.; Fukuoka, F. Inhibition of mouse Sarcoma 180 by polysaccharides from Lentinus edodes (Berk.). Sing. Nature 1969, 222, 687–688

10)   - Taguchi, T. et al. Clinical efficacy of lentinan on patients with stomach cancer: end point results of a four-year follow-up survey. Cancer Detect. Prev. 1987, 1, 333–349

11)   - Yoshino, S.; Tabata, T.; Hazama, S.; Iizuka, N.; Yamamoto, K.; Hirayama, M.; Tangoku, A.; Oka, M. Immunoregulatory effects of the anitumour polysaccharide lentinan on Th1=Th2 balance in patients with digestive cancers. Anticancer Res. 2000, 20, 4707–4711

12)   - Kousuke Tanaka, Satoru Ishikawa, Yasunori Matsui, Makoto Tamesada, Nanae Harashima: Oral ingestion of Lentinula edodes mycelia extract inhibits B16 melanoma growth via mitigation of regulatory T cell‐mediated immunosuppression; 25 January 2011, https://doi.org/10.1111/j.1349-7006.2010.01841.x

13)   - C.Israilidesa, D.Kletsas, D.Arapoglou, A.Philippoussis, H.Pratsinis, A.Ebringerová, V.Hříbalová, S.E.Harding: In vitro cytostatic and immunomodulatory properties of the medicinal mushroom Lentinula edodes; Phytomedicine; vol. 15, Issues 6–7, 20 June 2008, Pages 512-519

14)   - Ladanyi, A.; Timar, J.; Lapis, K. Effect of lentinan on macrophage cytotoxicity against metastatic tumour cells. J. Cancer Immunol. Immunother. 1993, 36, 123–126

15)   - Fujii, T.; Maeda, H.; Suzuki, K.; Ishida, N. Isolation and characterization of a new antitumor polysaccharide, KS-2, extracted from culture mycelia of Lentinus edodes. J. Antibiot. 1978, 31, 1079–1090.

16)   - Ngai, P.H.K.; Ng, T.B. Lentin, a novel and potent antifungal protein from shiitake mushroom with inhibitory effects on activity of human immunodeficiency virus-1 reverse transcriptase and proliferation of leukemia cells. Life Sci. 2003, 73, 3363–3374.

17)   - Yang, B.K.; Kim, D.H.; Jeong, S.Ch.; Das, S.; Choi, Y.S.; Shin, J.S.; Lee, S.Ch.; Song, Ch.H. Hypoglycemic effect of a Lentinus edodes exopolymer produced from a submerged mycelial culture. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2002, 66, 937–942

18)   - Enman, J., Hodge, D., Berglund, K.A. and Rova, U. (2008) Production of the Bioactive Compound Eritadenine by Submerged Cultivation of Shiitake (Lentinus edodes) Mycelia. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 2609- 2612. http://dx.doi.org/10.1021/jf800091a

19)   - Yoshioka, Y., Kojima, H., Tamura, A., Tsuji, K., Tamesada, M., Yagi, K. and Murakami, N. (2012) Low-MolecularWeight Lignin-Rich Fraction in the Extract of Cultured Lentinula edodes Mycelia Attenuates Carbon TetrachlorideInduced Toxicity in Primary Cultures of Rat Hepatocytes. Journal of Natural Medicines, 66, 185-191. http://dx.doi.org/10.1007/s11418-011-0580-4

20)   - Akamatsu, S., Watanabe, A., Tamesada, M., Nakamura, R., Hayashi, S., Kodama, D., Kawase, M. and Yagi, K. (2004) Hepatoprotective Effect of Extracts from Lentinus edodes Mycelia on Dimethylnitrosamine-Induced Liver Injury. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 27, 1957-1960. http://dx.doi.org/10.1248/bpb.27.1957

21)   - Maafi Rizwana Islam and M. Moyen Uddin P: In vitro Doses and Incubations Dependent Thrombolytic Potential Study of Edible Mushrooms Pleurotus ostreatus, Ganoderma lucidum and Lentinula edodes Available in Bangladesh; British Journal of Pharmaceutical Research 7(1): 44-51, 2015, Article no.BJPR.2015.090

​22)    - Hobbs, Ch. Medicinal value of Lentinus edodes (Berk.) Sing. A literature review. Int. J. Med. Mushr. 2000, 2, 287–302

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 12. 05.
Kislánynak vásároltam és ezalatt az időszak alatt nem volt beteg. Mandula műtét miatt szeretném megvédeni a betegségtől, hogy ne csússzon a műtét.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 11. 10.
Csak ajánlani tudom a terméket. Rendelés leadása után 1-2 napon belül kézhez kaptam. Köszönöm a gyors és készséges ügyintézést!