Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit XQZ Shiitake gomba koncentrátum 250 ml

Játék

Ár:
23.990 Ft
21.110 Ft
Megtakarítás: 2.880 Ft
Az akció időtartama:
2024. 07. 01. - 2024. 07. 31.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 423
Várható szállítás: 2024. július 17.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS079
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Kontrollált termesztésből származó, garantáltan szennyeződésmentes shiitake gomba (Lentinula edodes) termőtestének kiemelt töménységű teljes kivonatát tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő. A kiszerelés 50 adagot tartalmaz.

A készítmény tartósítószer, glutén, laktóz, tej, szója és GMO mentes. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem édesítőszert. Kizárólag természetes növényi összetevőket tartalmaz. Bármely étrendben fogyasztható, beleértve cukorbeteg, vegetárius és vegán étrendeket is.

Kinek ajánlott a Life Spirit XQZ Shiitake gomba koncentrátum fogyasztása?

A Hagyományos Kínai Orvoslás a shiitake gombából készült ételeket és főzetét betegségben legyengült szervezet feltáplálására, az egészség megőrzésére, a szervezet védekezőkészségének támogatására alkalmazza. Japánban a gombából kivont intravénás gyógyszer (Lentinanâ) a rákos betegségek kórházi kezelésében alkalmazzák. A Life Spirit.XQZ Shiitake gomba koncentrátum folyékony kivonat étrendbe iktatása előnyös lehet az immunrendszer támogatására fertőzéses betegségek elleni védekezésben. Rosszindulatú betegségekben erősíti a kezelés hatékonyságát, javíthatja az életminőséget, csökkentheti a visszaesés kockázatát. Igazoltan kedvező hatású a zsír- és cukoranyagcserét: csökkentheti a vércukrot és vérzsírokat. Anyagcserehatásai hozzájárulnak a szív – érrendszer egészségének karbantartásához, csökkenti a kardio – vaszkuláris betegségek kockázatát. Támogatja a májműködést, méregtelenítést, gátolja a máj elzsírosodását. Összességében hozzájárul az életminőség és jó közérzet fenntartásához.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

A shiitake gombáról (Lentinula edodes) és egészségvédő hatásairól

Az étrend-kiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A hivatkozott kutatások nem a termékre, hanem a Shiitake gombára, illetve hatóanyagaira vonatkoznak.

A shiitake gomba (Lentinula edodes) egy Távol-Keleten őshonos, értékes étkezési gomba. A legrégebben (Kína, XII. század) mezőgazdasági termesztésbe vont étkezési gomba. Ma már számos országban – így Magyarországon is – termesztik. Népszerűsége és fogyasztása Európában és az Amerikákban is terjed. Világszerte japán nevén terjedt el. Tudományos kutatások számos egészségvédő, bioaktív anyagot azonosítottak benne. Japánban kórházi gyakorlatban alkalmazott intravénás gyógyszert állítanak elő belőle. A világ számos országában elismert gyógyhatású gomba. Magyarországon nem!

A japán kórházi gyakorlat és a tudományos kutatások jelentősen hozzájárultak a gomba egészségvédő hatásainak tisztázásához. A shiitake gomba tápanyagainak hatása az egyik legjobban dokumentált. Immunmoduláns hatását gazdag és gombaspecifikus poliszacharidtartalmának tulajdonítják. Az ebből a gombából megismert specifikus poliszacharid, a lentinán. A xantin-oxidáz enzim gátlásával, a szervezet saját glutation-peroxidáz antioxidáns rendszerének működését serkenti. Ezzel védelmet nyújt a „harcoló” immunsejteknek az őket károsító reaktív oxigén gyökökkel szemben. A KS-2 poliszachariddal (szerkezetileg még nem azonosított) együtt egyes rosszindulatú sejtek szaporodásának (proliferáció) és áttétképző hatásának (metasztatizáció) gátlását dokumentálták. Nem csak laboratóriumi és állatkísérletekben, de a japán kórházi gyakorlatban is! Vércukorcsökkentő hatása hátterében a lentinán mellett egy LEM-fázis elnevezésű poliszacharid elegyet, míg szignifikáns koleszterin és vérzsír csökkentő hatása mögött egy eritadenin nevű purin-alkaloidot azonosítottak. Fenolos vegyületei (sziringsav, vanilinsav) fokozzák antioxidáns, gyulladásgátló hatását. Ezek járulhatnak hozzá az érfalak karbantartásához, és a szív - érrendszeri szövődmények lehetséges mérsékléséhez is. Összetett antioxidáns hatásai (fenolos vegyületek és a glutation – peroxidáz rendszer serkentése) állnak a májvédő hatása mögött.

Mit tartalmaz a Life Spirit XQZ  Shiitake gomba koncentrátum étrend-kiegészítő?

A Life Spirit XQZ Shiitake Gomba koncentrátum egy új fejlesztésű, speciális ultrahangos kivonatolási eljárással készüln. Ami lehetővé teszi mind a szerves, mind a szervetlen tápanyagok kivonatolását szintetikus oldószerek és adalékanyagok hozzáadása nélkül, alacsonyabb hőmérsékleten. A bioaktív anyagok ezáltal kevesebb károsodással, ipari szennyeződések teljes kizárásával kerülhetnek a végtermékbe. Ennek eredményeként 100%-ban szennyeződésmentes, kizárólag a gomba természetes hatóanyagait, kiemelt mennyiségben tartalmazó készítményt nyújthatunk fogyasztóinknak.

Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Shiitake gomba teljes kivonat 1.450 mg NA

További összetevők: növényi glicerin

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin ideális vivőanyag teljes gombakivonatok számára. 1) Mind szerves, mind szervetlen vegyületekkel keveredik. 2) Önmagában kiváló oldószer, vivőanyag és konzerválószer egyben. 3) Ráadásul az emberi szervezetben jelen levő természetes anyag. Így szervezetbarát, természetes és sosem allergizál. 4) Édes íze lehetővé teszi a szintetikus aromák, édesítőszerek mellőzését. 5) Ugyanakkor nem cukor. Ezért diabetikus étrendben is fogyasztható.

Hogyan és mennyi Life Spirit XQZ Shiitake gomba koncentrátumot fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml Life Spirit XQZ Shiitake gomba koncentrátum fogyasztása javasolt (1 kávéskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve). Önmagában, vagy   nem túl forró italhoz, folyékony élelmiszerhez keverve is fogyasztható, bármely napszakban. Hatás szempontjából előnyös étkezéshez kötötten (evés közben, vagy közvetlenül utána) bevenni. A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit XQZ Shiitake gomba koncentrátum étrend-kiegészítő tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, sötét, hűvös helyen tárolandó. Saját csomagolásában, megfelelő körülmények között tárolva, minősége a csomagoláson feltüntetett ideig szavatolt. Gyermekektől biztonságosan elzárva tárolandó.

Figyelmeztetések

 A Life Spirit XQZ shiitake Gomba Koncentrátum folyékony kivonat előírásszerű fogyasztása biztonságos. A javasolt napi adagot ne lépje túl! Távol-keleti kórházi gyakorlatból tudjuk, hogy intravénásan alkalmazott „hatalmas adagoknak” (16.000 mg hetente kétszer) is legfennebb átmeneti, múló jellegű puffadás, hasmenés, étvágytalanság, egyetlen esetben átmeneti kisfokú májenzim emelkedés jelentkezett. (Megjegyzés: ezen betegek mindegyike előrehaladott rákos megbetegedésben szenvedett. Nehéz pontosan eldönteni, hogy az észlelt panaszok az alapbetegségük, vagy a kezelés mellékhatásának következménye volt-e?) A shiitake gombával szembeni allergia némileg gyakoribb, mint egyéb ehető gombafajtákkal. Aki még nem fogyasztott shiitake gombát vagy készítményt belőle, annak javasolt minimális adagban (pár csepp elfogyasztása), fokozott figyelemmel kipróbálni. Allergiás panasz jelentkezése esetén fogyasztása ellenjavallott. Laboratóriumi eredmények a gomba enyhe vérhígító hatására utalnak. Emiatt vérzékenységben szenvedő betegeknek, illetve vérhígító kezeléssel egy időben fokozott ellenőrzés mellett, orvos tanácsa alapján fogyasztható.

Várandós és szoptatós anyáknak, kisgyermekeknek a készítmény ismeretek hiányában nem javasolt.

Az étrend-kiegészítők nem tekinthetők gyógyszernek, nem szolgálnak betegségek kezelésre és nem helyettesítik az orvosi ellátást. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot sem.

Származási hely: EU / Magyarország. NNGyK notifikációs szám: 34308/2024

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem annak összetevőire és/vagy hatásaira vonatkoznak, és az ismeretterjesztést szolgálják. A Life Spirit.XQZ Shiitake Gomba koncentrátum étrend-kiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került megállapításra:

1)      Martin Powell: Medicinal Mushrooms – A clinical guide; 2010; Mycology Press, United kingdom; ISBN 978-0-9566898-3-2

2)      Bisen P.S., Baghel R.K., Sanodiya B.S., Thakur G.S., Prasad G.B.K.S. 2010. Lentinus edodes: A macrofungus with pharmacological activities. Current Medicinal Chemistry, 17, 22: 2419–2430.

3)      Vetter J.: Fontos gyógyító gombánk: a shii-take.; Gyógyszerészet 2005, vol 6, pages 356 – 361

4)      Fődi A.: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, 2013, 67. oldal

5)      Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

6)      Hobbs, Ch. Medicinal value of Lentinus edodes (Berk.) Sing. A literature review. Int. J. Med. Mushr. 2000, 2, 287–302.

7)      Kuppusamy UR, Chong YL, Mahmood AA, Indran M, Abdullah N, Vikineswary S: Lentinula edodes (Shiitake) mushroom extract protects against hydrogen peroxide induced cytotoxicity in peripheral blood mononuclear cells.; Indian J Biochem Biophys. 2009 Apr;46(2):161-5.

8)      Moriyama, M. et al. Anti-tumor effect of polysaccharide lentinan on transplanted ascites hepatoma-134 in C3H/He mice. In Manipulation of Host Defence Mechanisms, International Congress Series 576; Excerpta Media: Amsterdam,
1981.

9)      Chihara, G.; Maeda, Y.Y.; Hamuro, J.; Sasaki, T.; Fukuoka, F. Inhibition of mouse Sarcoma 180 by polysaccharides from Lentinus edodes (Berk.). Sing. Nature 1969, 222, 687–688

10)   Taguchi, T. et al. Clinical efficacy of lentinan on patients with stomach cancer: end point results of a four-year follow-up survey. Cancer Detect. Prev. 1987, 1, 333–349

11)   Yoshino, S.; Tabata, T.; Hazama, S.; Iizuka, N.; Yamamoto, K.; Hirayama, M.; Tangoku, A.; Oka, M. Immunoregulatory effects of the anitumour polysaccharide lentinan on Th1=Th2 balance in patients with digestive cancers. Anticancer Res. 2000, 20, 4707–4711

12)   Kousuke Tanaka, Satoru Ishikawa, Yasunori Matsui, Makoto Tamesada, Nanae Harashima: Oral ingestion of Lentinula edodes mycelia extract inhibits B16 melanoma growth via mitigation of regulatory T cell‐mediated immunosuppression; 25 January 2011, https://doi.org/10.1111/j.1349-7006.2010.01841.x

13)   C.Israilidesa, D.Kletsas, D.Arapoglou, A.Philippoussis, H.Pratsinis, A.Ebringerová, V.Hříbalová, S.E.Harding: In vitro cytostatic and immunomodulatory properties of the medicinal mushroom Lentinula edodes; Phytomedicine; vol. 15, Issues 6–7, 20 June 2008, Pages 512-519

14)   Ladanyi, A.; Timar, J.; Lapis, K. Effect of lentinan on macrophage cytotoxicity against metastatic tumour cells. J. Cancer Immunol. Immunother. 1993, 36, 123–126

15)   Fujii, T.; Maeda, H.; Suzuki, K.; Ishida, N. Isolation and characterization of a new antitumor polysaccharide, KS-2, extracted from culture mycelia of Lentinus edodes. J. Antibiot. 1978, 31, 1079–1090.

16)   Ngai, P.H.K.; Ng, T.B. Lentin, a novel and potent antifungal protein from shiitake mushroom with inhibitory effects on activity of human immunodeficiency virus-1 reverse transcriptase and proliferation of leukemia cells. Life Sci. 2003, 73, 3363–3374.

17)   Yang, B.K.; Kim, D.H.; Jeong, S.Ch.; Das, S.; Choi, Y.S.; Shin, J.S.; Lee, S.Ch.; Song, Ch.H. Hypoglycemic effect of a Lentinus edodes exopolymer produced from a submerged mycelial culture. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2002, 66, 937–942

18)   Baolong Liu, Yizhu Lu, Xingyi Chen, Philma Glora Muthuraj, Xingzhi Li, Mahesh Pattabiraman, Janos Zempleni, Stephen D. Kachman, Sathish Kumar Natarajan and Jiujiu Yu: Protective Role of Shiitake Mushroom-Derived Exosome-Like Nanoparticles in D-Galactosamine and Lipopolysaccharide-Induced Acute Liver Injury in Mice; Nutrients. 2020 Feb; 12(2): 477.

19)   Maafi Rizwana Islam and M. Moyen Uddin P: In vitro Doses and Incubations Dependent Thrombolytic Potential Study of Edible Mushrooms Pleurotus ostreatus, Ganoderma lucidum and Lentinula edodes Available in Bangladesh; British Journal of Pharmaceutical Research 7(1): 44-51, 2015, Article no.BJPR.2015.090

20)   Hobbs, Ch. Medicinal value of Lentinus edodes (Berk.) Sing. A literature review. Int. J. Med. Mushr. 2000, 2, 287–302

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!