Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Cordyceps (Kínai hernyógomba) teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS052
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Kiegészítő termékek:
Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml
37.980 Ft 31.980 Ft


Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Az egyik legkomplexebb egészségtámogató gomba, a kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis / Ophiocordyceps sinensis*) termőtestének glicerines teljes kivonatát tartalmazó, folyékony étrendkiegészítő. Adalékanyagok nélkül, kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Vegetárius, vegán és bármely szénhidrátszegény étrendhez is társítható. A flakon 50 adagot tartalmaz.

*-Megjegyzés: A régebben Cordyceps sinensis néven szereplő gomba rendszertani besorolását a közelmúltban megváltoztatták. Jelenlegi hivatalos neve Ophiocordyceps sinensis, és az ennek megfelelő Ophiocordyceps nemzetségbe sorolták. Így már nem ugyanazon nemzetségbe tartozik, az egyébként közel hasonló hatású, Cordyceps militaris-al.

A kínai hernyógomba az egyik legkülönlegesebb gomba. Egy, kizárólag a Tibeti-fennsíkon, 3.000 m magasság fölött és 20°C alatti hőmérsékleten élő, talajlakó lepke, a gyökérrontó lepke (Thitarodes armoricanus) lárváit fertőzi meg. Ezek pusztulása után, a tetemekből nő ki a gomba. A világszintű környezetszennyezés következtében a vadon termő kínai hernyógombákban nehézfém szennyeződés elterjedését mutatták ki. A Kínai Gyógyszer és Élelmiszer Hatóság 2006-ban korlátozta a vadon termő hernyógomba felhasználhatóságát. a tudományos kutatás a gomba termesztésének kidolgozását (Kína, Dél-Korea, 1980-as évek) követően kapott lendületet. A tudományos kutatás gyakorlatilag alátámasztja a Hagyományos Kínai Orvoslás megfigyeléseit. Eddig kb. 70 anyagot igazoltak a kínai hernyógombában, melyekhez szerteágazó egészségvédő hatások köthetők.

Kinek ajánlott a Life Spirit folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A kínai hernyógomba az emberi egészséget egyik legkomplexebb módon támogató természetes szer. Nem tekinthető gyógyszernek és nem szorosan köthető konkrét betegségekhez. Ám komplex hatásainak végeredményeképp étrendbe iktatása segíthet számos testi – lelki kimerüléssel, hosszas vagy krónikus betegség okozta legyengülés felszámolásának támogatásában, lábadozás lerövidítésére. Fizikailag megterhelő életmód (fizikai szezonmunka, versenysport felkészülési időszak, stb.) idején javíthatja a tűrőképességet, késleltetheti a fáradtságérzetet, támogatja a regenerálódást. Légúti és kardiovaszkuláris krónikus megbetegedések korai szakaszában támogathatja a tüdőben az oxigénfelvételt, a szív terhelésének fokozása nélkül a szövetek oxigénellátását, a szívizom energia ellátását, illetve az érfalak karbantartását. Enyhítheti a férfiak nem szervi eredetű sexuális diszfunkcióit.

Összességében a fenti tulajdonságok figyelembevételével, elfogadható a Hagyományos Kínai Orvoslás megállapítása, miszerint a kínai hernyógomba öregedésgátló.

Hogyan támogatja a kínai hernyógomba tápanyagai az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A kínai hernyógomba (Ohiocordyceps sinensis) fizikai teljesítményt fokozó, energetizáló hatását számos atlétákon végzett vizsgálat igazolja. Ezt a tulajdonságát nem sikerült konkrét tápanyaghoz kötni. Feltehetően több tápanyag kombinált hatása. Növelheti a tűdősejtek oxigénáteresztő képességét, a vér és a sejtek, szövetek oxigénellátását. A mitokondriumokon belül elősegítheti az az energiatermelést és felszabadítást. Ezzel a bármely okból csökkent energiájú sejtek energetikai háztartásának optimalizálásában kaphat szerepet. Továbbá, állatkísérletben egy kordimin nevű tápanyaga a kiserek vérátáramlását fokozta, a szív munkájának fokozása nélkül. Vérszegény állatokon a csontvelő és vérképzés javulását is dokumentálták. A kínai hernyógomba számos tápanyaga kedvező hatást gyakorol az anyagcserére. A PSA-frakciónak, a lovasztatinnak és szterolvegyületeinek vérzsírkarbantartó hatása igazolt. CSF-10 poliszacharidja a vércukrot csökkentheti. A zsír- és cukoranyagcsere zavarok kockázatának csökkentése közvetett úton hozzájárulhat az érelmeszesedés, magasvérnyomás és kardiovaszkuláris rizikó mérsékléséhez. Egy tripszinszerű peptidje, pedig vérrögök oldására is képesnek látszik feloldani. Ennek hasznosíthatóságát az érsebészetben kutatják. Egy CPS-2 poliszacharid frakció veseelégtelenség kezdeti szakaszában bizonyult hasznosnak. A kínai hernyógomba egyik különlegessége, hogy különböző poliszacharid vegyületeket tartalmaz sejten belül (intracelluláris poliszacharidok) és sejten kívül (extracelluláris poliszacharidok) eltérő hatásokkal. Az extracelluláris poliszacharidok állnak az immunmoduláns és antioxidáns védő tulajdonságai mögött. Mind az immunsejtek aktivizálásában, mind az antitestek termelődésére serkentő vegyületeket (cordysinokan, glukopiranóz, pirano-glukuronsav, stb.) mutattak ki. Az immunvédekezésen túl, a rosszindulatú sejtek elszaporodását változatos módon gátolgató (antitumorális hatás) többféle vegyületet azonosítottak a gombában: a kordicepin akadályozhatjaa a mutáns sejtek örökítőanyagának lemásolódását. Egy kordicedipeptid. A nevű vegyület apoptózisra (programozott sejthalál) „kényszeríthet” egészségestől eltérő anyagcseréjű sejteket. Ötféle kordiszinin (kordiszinin A – E), kétféle kordiceamid és egy CME-1 poliszacharid vegyülete a szuperoxid-dizmutáz antixidáns rendszer mozgosításán keresztül fejthet ki védő hatást. Ugyanezen mechanizmus támogathatja a gyulladásgátló és enyhe fájdalomcsillapító hatását. A kínai hernyógomba kedvező hatású lehet férfi sexuális kimerültség esetén is. Kísérleti és haszonállatokon mind a libidó, mind a spermiumszám és spermiumok mozgékonyságának javulását dokumentálták. Humán megfigyelések is alátámasztják. Megjegyzendő, hogy ez a hatás csak a kínai hernyógomba fogyasztásának idejére látszik korlátozódni! Továbbá nem jelentéktelen az aktív B1-, B2, B6-vitamin, illetve jelentős pro-D vitamin tartalma.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Cordyceps folyékony étrendkiegészítő?

A Life Spirit Cordyceps étrendkiegészítő kizárólag a kínai hernyógomba teljes, természetes kivonatát tartalmazza, növényi glicerinben elegyítve. Adalékanyagokat nem tartalmaz, szintetikus vegyszereket a gyártási folyamat során nem használunk.
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Ophiocordyceps sinensis teljes kivonat 625 mg NA
Glicerin 5.725 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin szinte ideális vivőanyag a gombakivonatok számára: 1) emberi szervezetben természetesen jelen levő szervezetbarát anyag; 2) édes íze kellemetlenségtől mentes fogyasztást enged; 3) ugyanakkor nem vesz részt a cukoranyagcserében. Ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 4) Megfelelő mennyiségben tökéletes természetes tartósítószer. Egyetlen hátránya, hogy nagyfokú túladagolása egyéni érzékenység szerinti ozmótikus hasmenést okoz. Visszatartja a vizet a bélcsatornában.

OLVASSON TÖBBET A CORDYCEPS GYÓGYHATÁSAIRÓL 

Hogyan és mennyi Life Spirit Cordyceps gombakivonatot fogyasszak?

Átlagos testsúlyú felnőtt számára naponta 1 x 5 ml (kb. egy teáskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) Life Spirit Cordyceps folyékony étrendkiegészítő fogyasztása ajánlott. Fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea, kávé, kakaó) elkeverve is. Előnyös éhgyomorra vagy étkezést megelőzően elfogyasztani. Lehetőleg reggel, illetve az aktív napszak elején. A gomba energetizáló hatása miatt pihenés előtti közvetlen fogyasztása lehetőleg mellőzendő.

A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit  Cordyceps folyékony étrendkiegészítő kiszerelése és tárolása

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott sötét színű felcímkézett flakonban kerül forgalomba. Mérőpohár a csomagoláshoz mellékelve.

Eredeti csomagolásában, jól lezárva, fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolható. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontás után hűtőtárolása javasolt. Két hónapon belül javasolt elfogyasztani. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A kínai hernyógomba és termékeinek fogyasztása a régóta fennálló és nagyszámú alkalmazás alapján biztonságos. Világszerte mindössze két mellékhatás jelentésről tudunk: Egyik esetben gombaallergiájáról nem tudó alany szenvedett el enyhe allergiás reakciót. Egy másik kínai esetismertetés ólommérgezésről számol be, ólommal fertőzött területről begyűjtött hernyógomba hónapokig történő fogyasztását követően.

Várandós anyáknak nem ajánlott. Nincs pontos és megbízható tudásunk arról, hogy a gomba tumornekrózis faktorai vajon gátolják-e az épen fejlődő magzati szövetek sejtjeinek gyarapodását is? Szoptató anyáknak sem javasolt elméletileg lehetséges hormonális hatásai miatt (tej elapadása?). Szintén hormonháztartásra gyakorolt hatásainak elméleti ismeretében, jó- (jóindulatú prosztata hyperplázia) és rosszindulatú (prosztatarák) hormondependens betegségek esetén sem férfiaknak, sem nőknek (emlőrák) nem ajánlott. Fogyasztása idején a túlzott kávé és koffein fogyasztást kerülni kell. Indiai csalánnal (Coleus forskohlii) együtt a férfi libidót és termékenységet paradox módon csökkentheti. Noha külön-külön mindkettő kedvező hatású! A készítmény gyermekek számára ellenjavallott. Energetizáló hatása miatt közvetlenül a pihenés előtti bevétele kerülendő.

A javasolt adagot ne lépje túl! A glicerin túladagolása egyéni érzékenység szerint okozhat ú.n. ozmótikus hasmenést (vizet tart vissza a bélcsatornában). A hasmenés csillapítása nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a glicerin fölösleg, annál hamarabb szűnnek a panaszok!

A Life Spirit Cordyceps folyékony gombakivonat egy étrendkiegészítő, ami nem tekinthető gyógyszernek. nem szolgál betegségek diagnosztizálására, kezelésére és nem helyettesíti az egészségügyi ellátást. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. 

OGYEI notifikációs szám: 29313/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott sötét színű flakonban kerül forgalmazásra.

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Cordyceps étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Yan JK, Li L, Wang ZM, Leung PH, Wang WQ, Wu JY. Acidic degradation and enhanced antioxidant activities of exopolysaccharides from Cordyceps sinensis mycelial culture. Food Chem. 2009; 117:641–6.

[2] - - Sheng L, Chen J, Li J, Zhang W. An exopolysaccharide from cultivated Cordyceps sinensis and its effects on citokine expressions of immunocytes. Appl Microbiol Biotechnol. 2011; 163:669–78

[3] - Kuo MC, Chang CY, Cheng TL, Wu MJ.: Immunomodulatory effect of exo-polysaccharides from submerged cultured Cordyceps sinensis: enhancement of citokine synthesis, CD11b expression, and phagocytosis. Appl Microbiol Biotechnol. 2007; 75:769–775.

[4] - Rao YK, Fang SH, Wu WS, Tzeng YM. Constituents isolated from Cordyceps militaris suppress enhanced inflammatory mediator’s production and human cancer cell proliferation. J Ethnopharmacol. 2010; 131:363–367.

[5] - Yang ML, Kuo PC, Hwang TL, Wu TS. Anti-inflammatory principles from Cordyceps sinensis. J Nat Prod. 2011; 74:1996–2000.

[6] - Kiho T, Ookubo K, Usui S, Ukai S, Hirano K. Structural features and hypoglycemic activity of a polysaccharide (CS- F10) from the cultured mycelium of Cordyceps sinensis. Biol Pharm Bull. 1999; 22:966–70.

[7] - Kim SD. Isolation, structure and cholesterol esterase inhibitory activity of a polysaccharide, PS-A, from Cordyceps sinensis. J Appl Biol Chem. 2010; 53:784–9.

[8] - Anti-inflammation and antioxidant effect of cordymin, a peptide purified from the medicinal mushroom Cordyceps sinensis, in middle cerebral artery occlusion-induced focal cerebral ischemia in rats.

[9] - Song J,Wang Y,Teng M, Cai G, Xu H, Guo H, Liu Y, Wang D, Teng L. (2015): Studies on the Antifatigue Activities of Cordyceps militaris Fruit Body Extract in Mouse Model. Evidence Based Complimentary Alternative Medicine.

[10] - Siu KM, Mak DH, Chiu PY, Poon MK, Du Y, Ko KM. Pharmacological basis of ‘Yin-nourishing’ and ‘Yang-invigorating’ actions of Cordyceps, a Chinese tonifying herb. Life Sci. 2004; 76:385–95.

[11] - Li Y, Chen GZ, Jiang DZ.: Effect of Cordyceps sinensis on erythropoiesis in mouse bone marrow; Chinese Med J. 1993; 106:313–316.

[12] - Liu WC, Chuang WL, Tsai ML, Hong JH, Mcbride WH, Chiang CS. Cordyceps sinensis health supplement enhances recovery from taxol-induced leukopenia; Exp Biol Med. 2008; 233:447–55.

[13] - Chen, S., Li, Z., Krochmal, R., Abrazado, M., Kim, W., & Cooper, C. B. (2010). Effect of Cs-4 (Cordyceps sinensis) on exercise performance in healthy older subjects: a double-blind, placebo-controlled trial. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 16(5), 585–90

[14] - Manabe N, Azuma Y, Sugimoto M, Uchio K, Miyamoto M, Taketomo N, Tsuchita H, Miyamoto H. Effects of the mycelial extract of cultured Cordyceps sinensis on in vivo hepatic energy metabolism and blood flow in dietary hypoferric anaemic mice. Br J Nutr. 2000; 83:197–204

[15] - Colson SN, et al. Cordyceps sinensis- and Rhodiola rosea-based supplementation in male cyclists and its effect on muscle tissue oxygen saturation. J Strength Cond Res. (2005)

[16] - Nakamura K, Yamaguchi Y, Kagota S, Kwon YM, Shinozuka K, Kunitomo M.: Inhibitory effect of Cordyceps sinensis on spontaneous liver metastasis of lewis lung carcinoma and B16 melanoma cells in syngeneic mice. Jpn J Pharmacol. 1999;79: 335–341.

[17] - - Zhang HW, Lin ZX, Tung YS, Kwan TH, Mok CK, Leung C, Chan LS.: Cordyceps sinensis (a traditional Chinese medicine) for treating chronic kidney disease; Cochrane Database Syst Rev. 2014 Dec 18;(12):CD008353. doi: 10.1002/14651858.CD008353.pub2.

[18] - Wang Y, Yin H, Lv X, Gao H, Wang M. Protection of chronic renal failure by a polysaccharide from Cordyceps sinensis. Fitoterapia. 2010; 81:397–402.

[19] - Hattori M, Isomura S, Yokoyama E, Ujita M, Hara A. Extracellular trypsin-like protease produced by Cordyceps militaris. J Biosci Bioeng. 2005; 100:631–636

[20] - Ji DB, et al. Antiaging effect of Cordyceps sinensis extract. Phytother Res. (2009)

[21] - Chang Y, et al. Effect of Cordyceps militaris supplementation on sperm production, sperm motility and hormones in Sprague-Dawley rats. Am J Chin Med. (2008).

[22] - Koh J.-H., Kim J.-M., Chang U.-J., Suh H.-J. Hypocholesterolemic effect of hot-water extract from mycelia of Cordyceps sinensis; Biological and Pharmaceutical Bulletin. 2003;26(1):84–87. doi: 10.1248/bpb.26.84

[23] - Hsu C.-H., Sun H.-L., Sheu J.-N., et al. Effects of the immunomodulatory agent Cordyceps militaris on airway inflammation in a mouse asthma model. Pediatrics and Neonatology. 2008;49(5):171–178. doi: 10.1016/s1875-9572(09)60004-8.

[24] - Kuo Y.-C., Tsai W.-J., Wang J.-Y., Chang S.-C., Lin C.-Y., Shiao M.-S. Regulation of bronchoalveolar lavage fluids cell function by the immunomodulatory agents from Cordyceps sinensis . Life Sciences. 2001;68(9):1067–1082. doi: 10.1016/s0024-3205(00)01011-0.

[25] - Ningqun Wang, Jie Li, Xiaobo Huang, Wenqiang Chen, 1 and Yujing Chen: Herbal Medicine Cordyceps sinensis Improves Health-Related Quality of Life in Moderate-to-Severe Asthma; Evid Based Complement Alternat Med. 2016; 2016: 6134593

[26] - Chen S., Li Z., Krochmal R., Abrazado M., Kim W., Cooper C. B. Effect of Cs-4® (Cordyceps sinensis) on exercise performance in healthy older subjects: a double-blind, placebo-controlled trial. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2010;16(5):585–590. doi: 10.1089/acm.2009.0226.

[27] - https://nephcure.org/wp-content/uploads/2019/01/Natural-Medicine-Kidney-Disease.pdf

[28] - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 30.
Nagyon elégedett vagyok