Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátum 250 ml

Játék

Ár:
23.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 960
Várható szállítás: 2024. június 27.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS081
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Kontrollált, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező termesztésből származó mandulagomba (Agaricus blazei Murill) termőtestének kiemelt töménységű teljes kivonatát tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő. A csomagolás 50 adagot tartalmaz.

A készítmény tartósítószer, glutén, laktóz, tej, szója és GMO mentes. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem édesítőszert. Kizárólag természetes növényi összetevőket tartalmaz. Bármely étrendben fogyasztható, beleértve cukorbeteg, vegetárius és vegán étrendeket is!

Kinek ajánlott a Life Spirit XQZ Mandulagomba Koncentrátum fogyasztása?

A mandulagomba (Agaricus blazei Murill) és teljes kivonatainak étrendbe iktatása immunerősítő tápanyagainak gazdagságával hozzájárulhat a szervezet ellenállóképességének javításához, úgy bakteriális, mint egyes vírusfertőzésekkel szemben. Csökkentheti a tumoros megbetegedések kockázatát, illetve erősítheti az antitumorális kezelés hatékonyságát. Eddigi ismereteink szerint elsősorban konkrétan emlő- és nőgyógyászati daganatokban, vastag- és végbélrákban, leukémiában, myelomában és prosztatarákban. Inzulinrezisztens és 2. típusú cukorbetegség kezdeti stádiumában hozzájárulhat a vércukor étrendi karbantartásához. Fertőző májgyulladást követő lábadozás idején támogatja a májműködést, lerövidítheti a felépülés idejét. Krónikus toxikus májkárosodásban is támogatja a máj regenerálódását. Ezáltal közvetve kedvező hatású az emésztésre is. Krónikus tápcsatornai gyulladásokban, különösen Crohn-betegségben előnyös: csökkenti az akut fellángoláok gyakoriságát és mérsékelheti a panaszokat.

A mandulagombáról (Agaricus blazei Murill) és egészségvédő hatásairól

Az étrend-kiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A hivatkozott kutatások nem a termékre, hanem az pecsétviaszgombára, illetve hatóanyagaira vonatkoznak.

A mandulagomba (Agaricus blazei Murill) csak az amerikai kontinensen terem. Európában egy rokon, ám mégis másik fajt (Agaricus subrufescens) neveznek mandulagombának. A kettő nem azonos, nem összetévesztendő, és egymást nem helyettesíthetik!

A mandulagomba immunerősítő poliszacharidtartalma a gombák között is kimagasló (≈ 12%). Állatkísérletekben súlyos bakteriális fertőzések (Streptococcus pneumoniae okozta tüdőgyulladás, enterobaktériumok okozta hashártyagulladás) leküzdésében segített. Haszonállatok tenyésztésében a szarvasmarha TBC (tuberkulózis) kivédésében bizonyul hasznosnak. Vírusellenes hatását B-hepatitis vírus (HBV) fertőzésekben igazolták. Májvédő hatása azonban nem csak fertőző, hanem toxikus májkárosodás ellen is véd. Több hatóanyaga többféleképpen, de egymást kiegészítő (közvetlen sejtpusztító, sejtszaporulat és vérellátás gátló) módon lassítja a tumorok növekedését (tumorellenes hatás). Humán vizsgálatok konkrétan emlőrákban, nőgyógyászati daganatokban, vastag- és végbélrákos esetekben, valamint leukémiában hoztak eddig biztató eredményeket. Állatkísérletek myelomában és prosztatarákban is. Vércukorcsökkentő hatását kettős vak, placebo kontrollált humán vizsgálattal is igazolták. A gomba tápanyagai hozzájárulnak a normális cukor és zsíranyagcseréhez, 2. típusú cukorbetegség kezdeti szakaszában csökkentik az inzulinrezisztenciát. Kísérleti állatok allergiás tüneteinek enyhítését is dokumentálták. Laboratóriumi mérések szerint, csökkentheti az allergiás reakciót beindító immunglobulin-E (IgE) termelődését Miközben az immunválasz egyéb jelenségeit serkenti. Humán I. fázisú vizsgálatokban sikerült a mandulagomba gyulladásgátló hatásának mechanizmusát is tisztázni: a citokin rendszer és leukocyta növekedési faktor révén hat. Humán terápiában ezt eddig tápcsatornai gyulladások, köztük a Crohn-betegség tüneteinek szignifikáns javulásában dokumentálták.

Mit tartalmaz a Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátum étrend-kiegészítő?

A Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátum egy új fejlesztésű, speciális ultrahangos kivonatolási eljárással készül. Ami lehetővé teszi mind a szerves, mind a szervetlen tápanyagok kivonatolását szintetikus oldószerek és adalékanyagok hozzáadása nélkül, alacsonyabb hőmérsékleten. A bioaktív anyagok ezáltal kevesebb károsodással, ipari szennyeződések teljes kizárásával kerülhetnek a végtermékbe. Ennek eredményeként 100%-ban szennyeződésmentes, kizárólag a gomba természetes hatóanyagait, kiemelt mennyiségben tartalmazó készítményt nyújthatunk fogyasztóinknak.

Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Mandulagomba gomba teljes kivonat 1.200 mg NA

További összetevők: növényi glicerin

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin ideális vivőanyag teljes gombakivonatok számára. 1) Mind szerves, mind szervetlen vegyületekkel keveredik. 2) Önmagában kiváló oldószer, vivőanyag és konzerválószer egyben. 3) Ráadásul az emberi szervezetben jelen levő természetes anyag. Így szervezetbarát, természetes és sosem allergizál. 4) Édes íze lehetővé teszi a szintetikus aromák, édesítőszerek mellőzését. 5) Ugyanakkor nem cukor. Ezért diabetikus étrendben is fogyasztható.

Hogyan és mennyi Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátumot fogyasszak?

Naponta 1 x 2,5 - 5 ml Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátum fogyasztása javasolt (1 kávéskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve). Önmagában, vagy   nem túl forró italhoz, folyékony élelmiszerhez keverve is fogyasztható, bármely napszakban. Hatás szempontjából előnyös étkezéshez kötötten (evés közben, vagy közvetlenül utána) bevenni. A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátum étrend-kiegészítő tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, sötét, hűvös helyen tárolandó. Saját csomagolásában, megfelelő körülmények között tárolva, minősége a csomagoláson feltüntetett ideig szavatolt. Gyermekektől biztonságosan elzárva tárolandó.

Figyelmeztetések

 A Life Spirit XQZ Mandulagomba Koncentrátum folyékony kivonat fogyasztása biztonságos. A javasolt napi adagot ne lépje túl! Túladagolása átmeneti hasmenést és egyéb hasi panaszokat okozhat. Főleg kisgyermekek esetében. Fontos megjegyzés: Mandula gomba vagy készítmény kiválasztásánál figyelni kell a rendszertani latin névre! Európában egy másik fajt, az Agaricus subrufescens-et is mandulagombának nevezik. Ez beltartalmi értékeiben és mellékhatásaiban is eltérő – egymást nem helyettesítik! A mandulagomba egyéni érzékenység szerint okozhat ú.n „gombaundort”. Aki még sosem fogyasztott ilyen gombát, előszőr kis mennyiséget kóstoljon, eldöntendő, hogy tolerálja-e? Allergia nem gyakori, de lehetséges, ami ellenjavallja a termék fogyasztását. A mandulagomba bizonyos feltételek mellett gátolhatja a kóros szövetekben a hajszálerek képződését. Jelenleg még nem ismert, hogy az egészséges szövetekben, szervekben is van-e hasonló hatása. Ezért várandós és szoptatós anyáknak, kisgyermekeknek, valamint szívkoszorúér betegeknek a készítmény határozottan nem javasolt. Fokozhatja az antidiabetikus gyógyszerek hatását. Emiatt – főleg a kúra bevezetése idején – a vércukor fokozott ellenőrzése indokolt. Szükség lehet a gyógyszerek adagjának módosítására. Amit kizárólag kezelőorvos javaslata alapján szabad megvalósítani! Immunerősítő hatása alkalmazását megfontolandóvá teszi autoimmun betegségekben, szervátültetést követően, illetve súlyos, életveszélyes fertőzések (pl. Covid-tüdőgyulladás) akut szakaszában, a citokin-vihar kockázata miatt.

Az étrend-kiegészítők nem tekinthetők gyógyszernek, nem szolgálnak betegségek kezelésre és nem helyettesítik az orvosi ellátást. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot sem.

Származási hely: EU / Magyarország. NNGyK notifikációs szám: 34309/2024

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem annak összetevőire és/vagy hatásaira vonatkoznak, és az ismeretterjesztést szolgálják. A Life Spirit.XQZ Mandulagomba koncentrátum étrend-kiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került megállapításra:

1)       Geir Hetland, Egil Johnson, Torstein Lyberg and Gunnar Kvalheim: The Mushroom Agaricus blazei Murill Elicits Medicinal Effects on Tumor, Infection, Allergy, and Inflammation through Its Modulation of Innate Immunity and Amelioration of Th1/Th2 Imbalance and Inflammation; Adv Pharmacol Sci. 2011; 2011: 157015

2)       Bernardshaw S, Johnson E, Hetland G: An extract of the mushroom Agaricus blazei Murill administered orally protects against systemic Streptococcus pneumoniae infection in mice; Scand J Immunol. 2005 Oct; 62(4):393-8.

3)       Bernardshaw S, Hetland G, Grinde B, Johnson E: An extract of the mushroom Agaricus blazei Murill protects against lethal septicemia in a mouse model of fecal peritonitis; Shock. 2006 Apr; 25(4):420-5.

4)       Hetland G, Løvik M, Wiker HG. Protective effect of β-glucan against Mycobacterium bovis, BCG infection in BALB/c mice. Scandinavian Journal of Immunology. 1998;47(6):548–553

5)       Chen L, Shao HJ, Su YB.: Coimmunization of Agaricus blazei Murill extract with hepatitis B virus core protein through DNA vaccine enhances cellular and humoral immune responses. International Immunopharmacology. 2004;4(3):403–409.

6)       Hsu CH, Hwang KC, Chiang YH, Chou P. The mushroom Agaricus blazei Murill extract normalizes liver function in patients with chronic hepatitis B. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2008;14(3):299–301

7)       Abdulmajeed N.A. Influence of Agaricus blazei on rat liver toxicity induced by carbon tetrachloride. J. Egypt. Soc. Biotechnol. Environ. Sci. 2007; 9:63–79.

8)       Jiang J, Sliva D: Novel medicinal mushroom blend suppresses growth and invasiveness of human breast cancer cells; Int J Oncol. 2010 Dec; 37(6):1529-36.

9)       Ahn WS, Kim DJ, Chae GT, Lee JM, Bae SM, Sin JI, Kim YW, Namkoong SE, Lee IP: Natural killer cell activity and quality of life were improved by consumption of a mushroom extract, Agaricus blazei Murill Kyowa, in gynecological cancer patients undergoing chemotherapy; Int J Gynecol Cancer. 2004 Jul-Aug; 14(4):589-94.

10)    Pellegrini P., Berghella A. M., Del Beato T., Cicia S., Adorno D., Casciani C. U.: Disregulation in TH1 and TH2 subsets of CD4+ T cells in peripheral blood of colorectal cancer patients and involvement in cancer establishment and progression; Cancer Immunol Immunother. 1996 Jan; 42(1):1-8.

11)    Hetland G, Johnson E, Lyberg T, Bernardshaw S, Tryggestad AM, Grinde B: Effects of the medicinal mushroom Agaricus blazei Murill on immunity, infection and cancer; Scand J Immunol. 2008 Oct; 68(4):363-70.

12)    Murakawa K, Fukunaga K, Tanouchi M, Hosokawa M, Hossain Z, Takahashi K: Therapy of myeloma in vivo using marine phospholipid in combination with Agaricus blazei Murill as an immune respond activator; J Oleo Sci. 2007; 56(4):179-88.

13)    Yu CH, Kan SF, Shu CH, Lu TJ, Sun-Hwang L, Wang PS: Inhibitory mechanisms of Agaricus blazei Murill on the growth of prostate cancer in vitro and in vivo; J Nutr Biochem. 2009 Oct; 20(10):753-64.

14)    Hsu CH, Liao YL, Lin SC, Hwang KC, Chou P. The mushroom Agaricus blazei Murill in combination with metformin and gliclazide improves insulin resistance in type 2 diabetes: a randomized, double-blinded, and placebo-controlled clinical trial. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2007;13(1):97–102.

15)    Ellertsen LK, Hetland G: An extract of the medicinal mushroom Agaricus blazei Murill can protect against allergy; Clin Mol Allergy. 2009 May 5; 7():6.

16)    Padilha MM, Avila AA, Sousa PJ, Cardoso LG, Perazzo FF, Carvalho JC (2009) Anti-inflammatory activity of aqueous and alkaline extracts from mushrooms (Agaricus blazei Murill). J Med Food 12: 359–64. doi: 10.1089/jmf.2008.0177

17)    Johnson E, Førland DT, Saetre L, Bernardshaw SV, Lyberg T, Hetland G: Effect of an extract based on the medicinal mushroom Agaricus blazei murill on release of citokines, chemokines and leukocyte growth factors in human blood ex vivo and in vivo; Scand J Immunol. 2009 Mar; 69(3):242-50.

18)    Førland DT, Johnson E, Saetre L, Lyberg T, Lygren I, Hetland G: Effect of an extract based on the medicinal mushroom Agaricus blazei Murill on expression of citokines and calprotectin in patients with ulcerative colitis and Crohn's disease; Scand J Immunol. 2011 Jan; 73(1):66-75.

19)    Sato K, Chiba T, Ohkusa T (2009) Serial changes of citokines in active ulcerative colitis: effects of antibiotic combination therapy. Hepatogastroenterology 56: 1016–21

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A Life Spirit XQZ Mandulagomba koncentrátum 250 ml termékhez hasonló ajánlatok: