Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Fenyőszivacsgomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. július 26.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS067
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kiegészítő termékek:
Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml
37.980 Ft 31.980 Ft


Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Fenyőszivacsgomba (Wolfiporia extensa) teljes kivonatát glicerinben tartalmazó folyékony étrendkiegészítő. Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, hozzáadott adalékok nélkül. Vegetárius, vegán és szénhidrát szegény étrendben is fogyasztható.

A fenyőszivacsgomba (Wolfiporia extensa) a fenyőfélék gyökerével szimbiózisban élő gomba. Régebbi nevén kókuszgomba (Poria cocos). Ezen a néven is emlegetik mind a mai napig. Fenyőerdőkben bárhol előfordulhat, azonban Európában nem gyakori. Belseje nem heterogén megjelenésű, különböző színű és állagú rétegekkel. A Hagyományos Kínai Orvoslás a különböző rétegeket külön nevekkel illeti, és eltérő javallatokban is alkalmazza.

Kinek ajánlott a Life Spirit folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony étrendkiegészítő vizenyő (ödéma) és vizenyővel járó gyulladásos állapotok tüneteinek enyhítésében segíthet.  Hasznos lehet minden olyan állapotban, ahol enyhe, kíméletes vízhajtás indokolt: vízhajtókkal kezelt magasvérnyomás, vesebetegség és veseelégtelenség kezdeti stádiumai.

Kúraszerű alkalmazása hozzájárulhat a szervezet általános védekezőképességének, a támogatásához a szezonális fertőzések idején. Alkalomszerű használata csillapíthatja az émelygést, hányingert (pl. utazási betegség). Terhességi hányinger csillapítására, konkrét vizsgálatok és ismeretek hiányában nem ajánlott!

Hogyan támogatja a fenyőszivacs gomba (Wolfiporia extensa) az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások  nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A fenyőszivacsgomba (Wolfiporia extensa) gyógyászati felhasználása ázsiai népi gyógyászati, illetve a Hagyományos Kínai Orvoslás területén tekint vissza hagyományokra. Vegetatív funkciók (máj, vese, lép) erősítésére, gyulladások mérséklésére, gyulladásos vizenyők, pangások megszüntetésére használják. Emellett fenyegető vetélés megszüntetésére és szorongás, szorongásos alvászavar megszüntetésére is hatásosnak tartják. Önmagában ritkán, legtöbbször gyógynövény keverékek összetevőjeként találkozhatunk vele. 2000-ben bekerült a modern Kínai Gyógyszerkönyvbe is. A fenyőszivacsgomba nem régen került a tudományos érdeklődés központjába. A népi gyógyászati megfigyelések közül többet sikerült igazolni, és a hatást konkrét tápanyagokhoz kötni. Laboratóriumi vizsgálatok szerint egy lanosztán nevű anyag foszfolipáz enzimek gátlásával járulhat hozzá a gyulladásos folyamatok és ödéma mérsékléséhez. A fenyőszivacsgomba glükán, triterpén poliszacharidjai, egy PCP-peptiddel együtt citokin jelzőmolekulák aktivitásának serkentésével gyorsíthatja a sejtes immunitás válaszreakcióit. Laboratóriumi körülmények között ez egyes rosszindulatú sejtvonalak ellen is bíztatónak mutatkozott. A PCP-peptid érdekessége, hogy – eddigi állatkísérletek eredmények szerint – az immun funkciók erősítés mellett, kevésbé fokozza a szervkilökődést szervátültetéseket követően. Ennek egyértelmű bizonyítása azonban további vizsgálatokat igényel! Alkalmas lehet émelygés és hányinger csillapítására. Feltehetően agyi keringést javító hatásának következménye lehet. Azonban ez is pontosításra vár még. Vércukor és melanintermelés (bőr színét adó pigment) csökkentésre utaló eredmények is tisztázásra várnak még.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony étrendkiegészítő?

A Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony étrendkiegészítő kizárólag a gomba természetes tápanyagait tartalmazza növényi glicerinben elegyítve. Megtartva a tápanyagok eredeti, természetes arányait, ahogyan a nyers gombában szerepelnek. Lásd az alábbi táblázatban. Semmi féle hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Wolfiporia extensa teljes kivonat 600 mg NA
Glicerin 5.750 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

Hogyan és mennyi Life Spirit Fenyőszivacsgomba kivonatot fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml (kb. egy teáskanálnyi, vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony étrendkiegészítő fogyasztása ajánlott. Bármely napszakban fogyasztható, de a pihenés ideje alatti vízhajtás elkerülése végett, az aktív időszak elején előnyösebb. Fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea) elkeverve is. Utazási betegség megelőzésére a tervezett utazást megelőzően fél-egy órával javasolt bevenni.

A javasolt adagot ne lépje túl!

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony étrendkiegészítő előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat, gyógyszerkölcsönhatásokat nem ismerünk. Állatkísérletekben a kivonatok intravénás adagolása sem okozott mellékhatásokat.

Vizsgálatok utalnak esetleges vérhígító hatására – bár ennek mértéke pontosan nem tisztázott. Biztonsági okokból, vérhígító kezeléssel egy időben a kezelőorvos tájékoztatását követően, annak jóváhagyásával, fokozott ellenőrzés mellett kezdhető el. Ugyan egy tanulmány arra utal, hogy nem fokozza az autoimmun folyamatokat és a szervkilökődést transzplantációt követően, ez még nem tekinthető egyértelműen bizonyítottnak. Ilyen állapotokban alkalmazása nem javasolt. Bár a Hagyományos Kínai Orvoslás és számos népi gyógyászati vetélés megakadályozása is alkalmazza, még ez sem elfogadott. Pontos ismeretek hiányában várandós és szoptatós kismamáknak nem ajánlható. Vízhajtó hatására tekintettel a kúra alatt a kornak és állapotnak megfelelő folyadékfogyasztásra fokozottan figyelni kell.

A javasolt adagolást ne lépje túl! A glicerin jelentős túladagolása egyéni érzékenység szerint okozhat ú.n. ozmótikus hasmenést, azáltal, hogy vizet tart vissza a bélcsatornában. Ez orvosi beavatkozást nem igényel, megbetegedést, mérgezést nem okoz. A hasmenés csillapítása nem ajánlott: minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

A Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony étrendkiegészítő nem tekinthetők gyógyszernek, nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

OGYEI notifikációs szám: 30353/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott, felcímkézett műanyag flakonban kerül forgalmazásra. Mérőpohár csomagolásban mellékelve. Lejárati idő a csomagoláson feltüntetve.

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Fenyőszivacsgomba folyékony kivonat étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Kaminaga T, Yasukawa K, Kanno H, Tai T, Nunoura Y, Takido M. Inhibitory effect of Poria cocos on 12-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate-induced ear edema and tumor promotion in mouse skin; Phytother Res. 1996;10:581-584.

[2] - Bioactivity-guided isolation of anti-inflammatory triterpenoids from the sclerotia of Poria cocos using LPS-stimulated Raw264.7 cells.

[3] - - Effects of triterpenoids from Poria cocos Wolf on the serotonin type 3A receptor-mediated ion current in Xenopus oocytes.

[4] - Cuellar MJ, Giner RM, Recio MC, Just MJ, Mañez S, Rios JL. Effect of the basidiomycete Poria cocos on experimental dermatitis and other inflammatory conditions; Chem Pharm Bull (Tokyo). 1997;45(3):492-494.9085556

[5] - Giner-Larza EM, Máñez S, Giner-Pons RM, Carmen Recio M, Ríos JL. On the anti-inflammatory and anti-phospholipase A(2) activity of extracts from lanostane-rich species; J Ethnopharmacol. 2000;73(1–2)61-69.11025140

[6] - Chen X, Zhang L, Cheung PC. Immunopotentiation and anti-tumor activity of carboxymethylated-sulfated beta-(1→3)-d-glucan from Poria cocos; Int Immunopharmacol. 2010;10(4):398-405. 20093198

[7] - Sun Y.: Biological activities and potential health benefits of polysaccharides from Poria cocos and their derivatives; Int J Biol Macromol. 2014 Jul; 68:131-4. doi: 10.1016/j.ijbiomac.2014.04.010. Epub 2014 Apr 18.PMID: 24751506- Review.

[8] - Chen X., Zhang L., Cheung P.C.K. 2010b. Immunopotentiation and anti-tumor activity of carboxymethylated-sulfated β-(1−>3)-D-glucan from Poria cocos. International Immunopharmacology, 10, 4: 398–405.

[9] - Zhou L, Zhang Y, Gapter LA, Ling H, Agarwal R, Ng KY. Cytotoxic and anti-oxidant activities of lanostane-type triterpenes isolated from Poria cocos. Chem Pharm Bull (Tokyo). 2008;56(10):1459-1462.18827390

[10] - Spelman K, Burns J, Nichols D, Winters N, Ottersberg S, Tenborg M.: Modulation of citokine expression by traditional medicines: a review of herbal immunomodulators; Altern Med Rev. 2006;11(2):128-150. 16813462

[11] - Chang HH, Yeh CH, Sheu F.: A novel immunomodulatory protein from Poria cocos induces Toll-like receptor 4-dependent activation within mouse peritoneal macrophages; J Agric Food Chem. 2009;57(14):6129-6139.19548679

[12] - Zhang GW, Liu HY, Xia QM, et al. Anti-rejection effect of ethanol extract of Poria cocos wolf in rats after cardiac allograft implantation; Chin Med J (Engl). 2004;117(6):932-935.15198902

[13] - Kikuchi T, Uchiyama E, Ukiya M, et al. Cytotoxic and apoptózis-inducing activities of triterpene acids from Poria cocos; J Nat Prod. 2011;74(2):137-144. 21250700

[14] - Chen YY, Chang HM. Antiproliferative and differentiating effects of polysaccharide fraction from fu-ling (Poria cocos) on human leukemic U937 and HL-60 cells; Food Chem Toxicol. 2004;42(5):759-769. 15046822

[15] - Akihisa T, Nakamura Y, Tokuda H, et al. Triterpene acids from Poria cocos and their anti-tumor-promoting effects; J Nat Prod. 2007;70(6):948-953.17488130

[16] - Ling H, Zhou L, Jia X, Gapter LA, Agarwal R, Ng KY. Polyporenic acid C induces caspase-8-mediated apoptózis in human lung cancer A549 cells; Mol Carcinog. 2009;48(6):498-507.

[17] - Gapter L, Wang Z, Glinski J, Ng KY. Induction of apoptózis in prostate cancer cells by pachymic acid from Poria cocos; Biochem Biophys Res Commun. 2005;332(4):1153-1161.15913545

[18] - - Ling H, Zhang Y, Ng KY, Chew EH. Pachymic acid impairs breast cancer cell invasion by suppressing nuclear factor-ΚB-dependent matrix metalloproteinase-9 expression.; Breast Cancer Res Treat. 2011;126(3):609-620.20521099

[19] - Qilin Huang, Yong Jina, Lina Zhang, Peter C. K. Cheung, John F.Kennedy: Structure, molecular size and antitumor activities of polysaccharides from Poria cocos mycelia produced in fermenter; Carbohydrate Polymers, Volume 70, Issue 3, 1 October 2007, Pages 324-333

[20] - Tai T, Akita Y, Kinoshita K, Koyama K, Takahashi K, Watanabe K.: Anti-emetic principles of Poria cocos; Planta Med. 1995;61(6):527-530.8824947

[21] - Takahashi K, Tai T.: Poria cocos lanostane triterpenes as antiemetics; Japanese patent number JP 95-159228, Jpn Kokai Tokkyo Koho: 1996.

[22] - - Jingyi W, Yasuhiro M, Naoya H, et al.: Observation on the effects of Chinese medicine zhenxuanyin for improving cerebral blood flow in rats with cerebral ischemia; J Tradit Chin Med. 1997;17(4):299-303.10437217

[23] - Huang YC, Chang WL, Huang SF, Lin CY, Lin HC, Chang TC.: Pachymic acid stimulates glucose uptake through enhanced GLUT4 expression and translocation; Eur J Pharmacol. 2010;648(1-3):39-49.20816811

[24] - Hyun Kyung Lee and Hwa Jun Cha: Poria cocos Wolf extracts represses pigmentation in vitro and in vivo; Cell Mol Biol, 2018 Apr 30;64(5):80-84.

[25] - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!