Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Liposzómás étrend-kiegészítők: hatékonyabbak mint a hagyományos tabletták és kapszulák?

Liposzómás étrend-kiegészítők: hatékonyabbak mint a hagyományos tabletták és kapszulák? A liposzómák csupán elektronmikroszkóppal látható apró gömböcskék, melyeket vízben oldható anyaggal töltenek meg. A gömböcskéket alkotó burok zsírból és szénhidrátból álló kettős réteg (foszfo-lipid), melyekbe nano-méretű részecskék vannak becsomagolva.

A nano-méret nagyon kicsi (10-9m): így aránylik például egy üveggolyó a Föld bolygó méretéhez vagy a DNS molekula két spirálja közötti távolság 2 nanométer. A liposzómás étrend-kiegészítőkben tehát nano-méretű hatóanyagok (vitaminok, gyógynövények …stb) vannak „csomagolva” foszfo-lipid burokba. A liposzómás burok nagyon hasonló a testünk sejtjeit körülvevő sejthártyához. 

Tekintse meg bemutató filmünket a liposzómás vitaminokról: Tekintse meg bemutató filmünket a liposzómás vitaminokról:

A liposzómás gyártástechnológia azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket külön-külön becsomagoljuk egy, a szervezet biológiai hártyáihoz hasonló szerkezetű burokba. Ez egyrészt védelmet nyújt a hatóanyagoknak, másrészt hasonló lévén a sejtfalakhoz és hártyákhoz, azokban feloldódva akadálytalanul juttatja tartalmát a célsejtekbe. Ezzel szemben a hagyományos gyártású vagy akár természetes hatóanyagok csak veszteséggel juthatnak el hasznosulásuk helyére, a célsejtek sejtszervecskéibe.

A liposzómás gyártástechnológia páratlanul magas hasznosulást biztosít. Ezáltal kisebb dózisokkal, kényelmesebb adagolással is bevihető a kívánt hatóanyag mennyiség.

TEKINTSE MEG LIPOSZÓMÁS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐINKET

A liposzómás burok egyrészt megvédi a hatóanyagot (gyomorsavtól, emésztő enzimektől), másrészt segíti a biológiai hártyákon való átjutását. Az emésztőrendszerből közvetlenül - és sértetlenül - a vérkeringésbe kerül, és a teljes hatóanyagtartalmát eljuttatja a sejtekhez. A sejthártya és a liposzómális burok egyesül egymással, így a hatóanyagok egyből a sejtekbe jutnak.

Liposzómás technológia: hatékony felszívódás, maximális biológiai hasznosulás

Ez a folyamat sokkal hatékonyabb, mint a hatóanyagok hagyományos bevitele, mert a tabletták, kapszulák jelentős része az emésztési folyamat során oxidálódik, semlegesítődik, mielőtt eljutna a sejtekig. A liposzómás étrend-kiegészítők sejtbe jutása nagyságrendekkel hatékonyabb a tablettás formához képest. C-vitamin esetében például a liposzómálisan formulázott hatóanyag kb. 96%-a jut el hasznosulásra a célsejtekbe. Ezzel szemben a hagyományos gyártású C-vitaminok felszívódási kapacitása kb. 240 mg/24 óra. Az ezt meghaladó mennyiség hasznosulás nélkül ürül ki a szervezetből. 

A liposzomális készítmények a veszteség ilyen csökkentése révén, lehetővé teszik, hogy a hatásos adagot, kisebb mennyiségben lehessen bevinni, ami ráadásul tökéletesebben hasznosul - így hatásosabb is. Tápanyag bevitel szempontjából kifejezetten hatásos a liposzómás technológia, hiszen szervezetünk is ezt a módszert követi: a bevitt élelmiszereket „aprítja”, „nanosítja” hogy a sejtek fel tudják azokat dolgozni. Ehhez az kell, hogy a tápanyag keresztül tudjon hatolni a sejthártyán.

Tekintse meg a Vitalitás műsort a liposzómákról: Tekintse meg a Vitalitás műsort a liposzómákról:

"Az egyik legígéretesebb lehetőség a liposzómák gyógyszerhordozóként való felhasználása. A liposzómák parányi lipidhólyagocskák, amelyekbe hatóanyagok csomagolhatók, ugyanakkor a lipidfal fizikai-kémiai természete miatt képesek áthatolni hidrofób felületen, mint amilyen a sejtmembrán is. A liposzómák kutatásában a Semmelweis Egyetem immár jelentős hagyományokkal rendelkezik. A liposzómák jelenlegi formájukban a hatóanyagot az érpályából közvetlenül és célzottan a kívánt szövet sejtek közötti állományába juttatják el. A célzás eredményeként a hatóanyag a sejtbe, illetve a célsejten belül kiválasztott sejtorganellumba (mag, mitokondrium) kerül......" (a Magyar Tudomány 2010 Júniusi számából, Kellermayer Miklós egyetemi tanár, az MTA doktora, Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet).

A táplálék kiegészítők jövője a liposzómás burokban való felhasználásról szól. A nanosított készítmény az őt védő liposzómás burokban közvetlenül a sejtekig tud eljutni, hogy azok feldolgozzák, amire szükségük van. Nagy haszna ennek a technológiának, hogy mindezt különféle felhasznált töltőanyagok, kötőanyagok, zselatin, színezékek, kapszula anyagok nélkül teszi meg, melyeket általánosan használnak más készítményeknél.

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!