Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Multimineral liposzómás ásványi anyagokat, nyomelemeket, mikroelemeket tartalmazó folyékony étrendkiegészítő 300 ml

Játék

Ár:
13.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 560
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS036
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Multimineral csalán (Urticai dioica) és mezei zsurló (Equisetum arvense) kivonattal gazdagított, természetes huminsavakat és ásványi anyagokat, nyomelemeket liposzómás formulában tartalmazó étrendkiegészítő készítmény. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. 2 havi adagot tartalmaz!

Mit tartalmaz a Life Spirit Multimineral?

Természetes eredetű huminsavakat, csalán- és mezei zsurlólevél kivonatot, nátrium-tetraborátdekahidrátot, cink-acetátot, vas (III)-biszglicinátot, mangán-citrátot, réz-citrátot, króm-pikolinátot, kálium-jodidot, nátrium-szelenitet. Emulgeálószerek: természetes szójalecitin, növényi glicerin, poliszorbát 80. Édesítőszer: szukralóz.

Hogyan hat a Life Spirit Multimineral?

A humuszanyagok természetes előfordulási helye a tőzeges, mocsaras talaj, ahol elhalt növényi szervezetek lebomlásából keletkeznek. Pár évtizede tudjuk, hogy a humuszanyagok (huminsavak, fulvosavak, humátok, stb.) meghatározó szerepet játszanak a talaj egészségének, termőképességének fenntartásában1. A táplálékláncon keresztül pedig az állatenyésztésben, sőt, amint friss kutatások rámutatnak, az emberi egészséges életfolyamatok egyensúlyának megőrzésében is újkeletű kutatások igazolják kedvező hatását a bél mikrobiótára2. Az egészséges, kiegyensúlyozott bél baktériumok még fontosabbnak tűnnek a szervezet egyensúlyának szabályozásában, mint eddig hittük. A lyukasbél szindróma kialakulásában szerepet játszó kóros zonulin termelődés szintén összefüggést mutat a bélbaktériumok egyensúlyának felbomlásával, amelyre a huminsavak szintén kedvező hatást gyakorolnak3. Egyértelmű a a huminsavak gyulladásgátló hatása4, és hozzájárulásuk az egészséges immunválaszhoz5. Sőt, tudományos eredmények igazolják a huminsavak idegrendszeri védőhatását, egyes degeneratív idegrendszeri kórképekben6 (pl. Alzheimer-kór). Ennek pontos mechanizmusa még nem tisztázott részleteiben. A bélbaktériumok szerepe a bél-agy tengely jelzőrendszerében, és idegrendszeri mediátorok termelődésének szabályozásában egyre valószínűbb! 7,8. A huminsavak rendkívül jól kötik a fémeket. Ez különösen alkalmassá teszi őket az ásványi anyagok és nyomelemek természetes formában való bejuttatására a szervezetbe. Ugyanakkor kiváló méregtelenítői a szervezetben esetleges felhalmozódó mérgező nehézfém szennyeződésnek is.

TUDJON MEG TÖBBET A HUMUSZANYAGOKRÓL 

A cink több mint 200 emberi enzim alkotóeleme vagy kofaktora. Megszámlálhatatlan életfolyamatban létfontosságú: szerepet kap a zsírsavak, fehérjék, szénhidrátok, vitaminok és további ásványi anyagok anyagcseréjében, nélkülözhetetlen az egészséges sejtosztódáshoz, a DNS hibátlan lemásolásához, a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez, az ép kötőszövetek (haj, bőr, köröm) képződéséhez, ezáltal közvetve az ép csontképződéshez, szükséges az ép látáshoz, a központi idegrendszer működésének és az intelligencia fenntartásához, férfiaknál a tesztoszteron termelődéséhez, de a női fertilitás biztosításához is.

A króm a cukoranyagcserében játszik fontos szerepet, az inzulinhatás támogatásával. Emellett makroelemek anyagcseréjében is szerepet kap.

A jód a pajzsmirigy kiegyensúlyozott működéséhez nélkülözhetetlen, mint a pajzsmirigyhormon egyik alapanyaga.

A mangán a sejtek oxidatív stressz elleni védelmében és az ép kötőszövet fenntartásában nélkülözhetetlen nyomelem.

A molibdén a kéntartalmú aminosavak anyagcseréjében létfontosságú.

A vasat mindenki úgy ismeri, mint a vér oxigénszállító képességének meghatározóját, és az ép vörösvértest elemét. Emellett azonban nélkülözhetetlen az immunsejtek működéséhez, a sejtosztódáshoz, a sejtek energiafelhasználásához, és az idegrendszer ép működéséhez is.

A bór, nem minősül létfontosságú nyomelemnek, de annyit tudunk, hogy hiányában zavart szenved a csontképzés, a fogak- és fogzománc kialakulása és épségének megtartása, fokozódik a kalcium vesztés a vizelettel9.

A réz létfontosságú nyomelem. A kötőszövet és a bőr épségének, valamint az egészséges pigmentáció kialakulásának feltétele. Emellett nélkülözhetetlen az egészséges immunválaszhoz, a sejtek energiaháztartásához, és a központi idegrendszer működéséhez.

A szilícium sem minősül létfontosságú anyagnak, bár ma már tudjuk, hogy a kötőszövet felépítésében játszik fontos szerepet. Jelenléte szükséges a csontok, porcok, inak, vénafalak, bőr, haj, köröm és szem ín- és szaruhártyája egészségének megőrzéséhez10. A Life Spirit Multimineralban a csalánlevél és mezei zsurlólevél kivonat elsősorban, mint természetes szilíciumforrások szerepelnek.

Miért liposzómás a Life Spirit Multimineral?

A liposzómás gyártástechnológia azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket biológiai membránokhoz hasonló szerkezetű foszfolipid (szójalecitin) burokba csomagoljuk. Ez a burok megvédi az emésztéstől és emelt mennyiségben juttatja át bélfalon, sejthártyán. Ezzel a gyengén felszívódó hatóanyagot sikerül biológiailag hatásos mennyiségben eljuttatni a célsejtekbe.

Milyen esetekben, kinek javasolt a Life Spirit Multimineral fogyasztása?

A szervezet ásványi anyag- és nyomelem igényeinek pótlására, az általános erőnlét, jó életminőség megőrzéséhez. Különösen ajánlott vitamin- illetve probiotikus kúrák kiegészítésére, a bél mikrobióta karbantartására.

Life Spirit Multimineral összetétel

Hatóanyag 5 ml-ben NRV%*
Huminsavak 350 mg NA
Csalánlevél kivonat 300 mg NA
Mezei zsurlólevél kivonat 240 mg NA
Szilícium 22.8 mg NA
Cink 10.5 mg 105
Bór 6 mg NA
Vas 3.1 mg 22.1
Mangán 1.5 mg 76
Réz 1.2 mg 120
Jód 120 µg 80
Króm 60 µg 150
Molibdén 42 µg 94
Szelén 40 µg 72.7

NRV % = Napi beviteli referencia érték felnőttek számára NA = nincs adat

A Life Spirit Multimineral tárolása

Eredeti csomagolásban, szobahőn, napfénytől és sugárzó hőtől védetten a csomagoláson szereplő lejáratig minőségromlás nélkül tárolható. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt. Gyermekek elől elzárva tartandó!

A Life Spirit Multimineral alkalmazása és adagolása

Kizárólag felnőttek számára formulázott készítmény. Amennyiben orvos másként nem javasolja napi 1 x 5 ml (mérőpohár a csomagolásban mellékelve). Önmagában vagy tetszőleges italban (ivóvíz, tea, gyümölcslé) elkeverve fogyasztandó. Ne keverje forró italban, koffein és alkoholtartalmú italokban. a javasolt adagot ne lépje túl! Felbontását követően 3 hónap alatt el kell fogyasztani.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

 A life Spirit Mineral biztonságos készítmény. Mellékhatásokat nem ismerünk. Toxikológiai vizsgálatok sem mutattak ki káros mellékhatásait a humuszanyagoknak emlősök szervezetére11.

A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és egészséges életmódot.

OGYI notifikációs szám: 26756/2021 (Ikt.szám: OGYÉI/38141-1/2021)

____________________

[1] - Chen Y., Senesi N., Schnitzer M. Chemical and physical characteristics of humic and fulvic acids extracted from soils of the Mediterranean region. Geoderma. 1978;20(2):87–104.

[2] - Alexander Swidsinski, Yvonne Dörffel, Vera Loening-Baucke, Christoph Gille, Anne Reißhauer, Onder Göktas, Monika Krüger, Jürgen Neuhaus, and Wieland Schrödl: Impact of humic acids on the colonic microbiome in healthy volunteers; World J Gastroenterol. 2017 Feb 7; 23(5): 885–890.

[3] - Fasano, A. (2008).: Physiological, pathological, and therapeutic implications of zonulin-mediated intestinal barrier modulation: Living life on the edge of the wall. The American Journal of Pathology, 173, 1243–1252. doi: 10.2353/ajpath.2008.080192 

[4] - van Rensburg CE. The Antiinflammatory Properties of Humic Substances: A Mini Review; Phytother Res.2015;29:791–795.

[5] - Habibian, R., Morshedi, A., & Delirezh, N. (2010). Effect of humic acid on humoral immune response and phagocytosis. Global Veterinaria, 4, 135–139.

[6] - Ozkan A, Sen HM, Sehitoglu I, Alacam H, Guven M, Aras AB, Akman T, Silan C, Cosar M, Karaman HI.: Neuroprotective effect of humic Acid on focal cerebral ischemia injury: an experimental study in rats; Inflammation. 2015; 38:32–39.

[7] - de Melo BA, Motta FL, Santana MH. Humic acids: Structural properties and multiple functionalities for novel technological developments; Mater Sci Eng C Mater Biol Appl. 2016;62: 967–974

[8] - J. Vaskova, B. Velika, M. Pilatova, et al.: Effects of humic acids in vitro; In Vitro Cell. Dev. Biol. Anim., 47 (5–6) (2011), pp. 376-382

[9] - Charles T Price, Joshua R Langford and Frank A Liporace: Essential Nutrients for Bone Health and a Review of their Availability in the Average North American Diet; Open Orthop J. 2012; 6: 143–149.

[10] - Dr. Tihanyi László: Szilícium. drtihanyi.hu. [2013. május 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. április 2.)

[11] - Timothy S.Murbach, RóbertGlávits, John R. Endres, Amy E.Clewell, GáborHirka, Adél Vértesi, ErzsébetBéres and IlonaPasics Szakonyiné: A toxicological evaluation of a fulvic and humic acids preparation; Toxicology Reports, volume 7, 2020, pages 1242-1254

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 09. 15.
Köszönöm, elégedett vagyok a termékkel és a továbbiakban is vásárolok önöktől.