Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: >> Kezdőlap >>

Antioxidánsok

Antioxidánsok

2024. 01. 04. 11:17:37
Mi magyarok keveset tudunk az algákról. Nem csoda, hiszen történelmünk mindig távol tartott a tengerpartoktól. Így aztán az algákról legfennebb annyit hallhattunk az akvaristáktól, hogy az akvárium falát minden áron meg kell védeni tőlük.
2022. 05. 16. 18:15:28
A természetben létezik egy különleges molekula csoport: a foszfolipidek. Jelentős mennyiségben fordulnak elő szója- és kakaóbabban, napraforgómagban, de kisebb mennyiségben szinte minden növényi és állati szervezetben.
2021. 10. 18. 13:31:50
Manapság már a fölött is sokat vitatkozunk, hogy a tejfogyasztás egészséges vagy egészségtelen-e. Nézzük át, tehát, a tej mellett és ellen felhozott érveket. Célom, hogy elfogulatlan segítséget nyújtsak a tejfogyasztás mellett vagy az ellen, akinek szükséges.
2021. 10. 12. 13:14:03
Jómagam is meglepődtem, mikor kiderült, hogy a fekete répa valójában sárgarépa! Meglepetésemben bizonyosan szerepet játszik, hogy magyarul gondolkodom. Hiszen csak a magyar nyelvben szerepel a növény színe a megnevezésben. Kiderült (számomra) hogy a világszerte „carrot”, „carota”, „carotte”, „Katrotte”. stb. elnevezéssel illetett gyökeres zöldség számos szín, sokféle árnyalatában létezik.
2021. 08. 25. 14:04:15
A liposzómák csupán elektronmikroszkóppal látható apró gömböcskék, melyeket vízben oldható anyaggal töltenek meg. A gömböcskéket alkotó burok zsírból és szénhidrátból álló kettős réteg (foszfo-lipid), melyekbe nano-méretű részecskék vannak becsomagolva.
2021. 02. 19. 12:16:31

A csüdfüvek a növényvilág legnépesebb nemzetsége. Kb. 3.000 fajta lágyszárú évelő növényt ölel fel[i],[ii]. Magyarországon előforduló fajtái védettek!

Gyógyhatású felhasználás céljára ez a fajgazdagság megtévesztő lehet, hiszen mindössze kettő, az Astragalus membranaceus (szinonim az Astragalus propinquus) és Astragalus mongholicus néven emlegetett kínai csüdfüveknek (angolul mongolian milkwetch) ismert[iii]. Noha az egész északi féltekén elterjedtek – manapság már Ausztráliába is behurcolták dísznövényként – első gyógyászati ismereteink távol keleti népek hagyományaiból származnak. 

2021. 01. 10. 12:40:46
Egy kedves győri ismerőstől ajándékot hozott a postás. Tudja, hogy nagy gránátalma rajongó vagyok – ezért mikor megpillantottam a sötét flakont, valami gránátalmaszirupra gondoltam. Ez azonban annál is meglepőbb volt! Még sosem láttam ilyet Magyarországon: Dr. Carob feketeáfonya és gránátalma koncentrátum
2021. 01. 06. 13:37:26

A gránátalma (Punica granatum) a napfényes, meleg mediterrán tájak gyümölcse. Nem sokat tudtunk róla – nem is igen érdekelt senkit – míg a globalizált kereskedelem a magyar üzletek, piacok polcaira is el nem hozta. 

Személy szerint hatalmas rajongója vagyok. Kevés olyat tudok, ami ennyire egészséges volta mellett, még ennyire finom és zamatos is.

2020. 12. 30. 09:35:14
A fekete áfonya a mi régiónk egyik legmagasabb antioxidáns kapacitású gyümölcse, és szuperélelmiszere. ORAC értéke 4.500 – 4.700 között mozog (terméstől, időjárástól, élőhelytől függően). Ez ötszöröse a sokat emlegetett brokkolinak és sárgarépának, de még az elismert zöld tea és vörösboroknak is három – négyszerese [1].
2020. 12. 09. 13:12:18
Korunk egyik vitathatatlan réme a rákos megbetegedések. Csoda-e, ha a bioaktív hatóanyagokat nagy mennyiségben és változatosságban tartalmazó gombák ilyen irányú vizsgálata a kutatók érdeklődésének középpontjában áll?