Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Ventus folyékony liposzómás multivitamin gyerekeknek 300 ml

Játék

Ár:
11.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 480
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS007
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A komplex összetételű LIFE SPIRIT VENTUS kiemelkedő biohasznosulású, liposzómás vitaminok és egészségvédő zsírsavak pótlását biztosítja a kiskorú, fejlődésben levő szervezetek számára. Liposzómális formában tartalmaz Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat, C-vitamint, A-D-E-K vitaminokat, valamint B vitamin komplexet (B3, B5, B2, B6, B1, B9, B7 és B12 vitaminokat). Gyerekek által kedvelt banános ízben. 2 havi adagot tartalmaz!

Miért van szükség vitaminpótlásra serdülőkorban?

A vitaminok az élethez elengedhetetlenül fontos szerves anyagok, amelyek enzimként, enzimek kofaktoraként illetve anyagcsere folyamatok katalizátoraként tartják fenn az Életet. Az emberi szervezet nem képes őket előállítani, és csak nagyon kevés vitaminból képes raktározni. Ezért a vitaminokat kész formában a táplálkozással szükséges felvenni, legtöbbjüket napi rendszerességgel. A vitaminfogyasztás hiánya ezért súlyos klinikai betegségekhez (A vitamin hiánya farkasvaksághoz és bőrbetegségekhez, B vitaminok hiánya bőrbetegséget, vérszegénységet, beri-berit és változatos idegrendszeri zavarokat okoznak, C vitaminhiány a skorbut, D vitaminhiány gyermekkorban az angolkór, felnőttkorban csontritkulás oka) de további nem jellegzetes további kóros állapotokhoz (immunhiányos állapot, fáradékonyság, emésztési és idegműködési zavarok, figyelem összpontosítási nehézség, szellemi fejlődés elmaradása, sejtek érési, szaporodási és fejlődési rendellenességei) vezet.

Gyermek és serdülőkorban a hiányállapotok megelőzése kiemelt fontosságú. Felnőttkorú hiányállapotokkal ellentétben, a gyermekkori fejlődési hiányosságok maradandóak lehetnek – a gyermekkori elégtelen fejlődés következményei felnőttkorban már nem mind visszafordíthatóak.

Vitaminhiány a világ fejlett országaiban

Súlyos klinikai tünetekkel járó vitaminhiány előfordulása manapság már nagyon ritka a világ fejlett országaiban. Ám a közelmúlt felmérései szerint az enyhe, de életminőséget lerontó vitamin és ásványi anyagok hiányos bevitele egyre terjed a világ legfejlettebb országainak tinédzserei körében is. Egyes hiányállapotok, illetve azok felnőttkori szövődményeinek (csontritkulás, göbös golyva, stb.) előfordulása drámai növekedést mutatnak.

Life Spirit Ventus gyermek multivitamin összetevőinek egészségvédő hatásairól

Gyakorlatilag lehetetlen lenne olyan életfolyamatot megnevezni, amelyik a fenti vitaminok nélkül működni tudna. Komplex kölcsönhatásban, egymás hatását erősítve és kiegészítve járulnak hozzá a gyermek egészséges fejlődéséhez.

A hatásait vázlatosan a „Comission Regulation (EU) Nr. 432/2012, EFSA Health Claims” EU rendelet által engedélyezett egészségre vonatkozó állítások alapján tekintjük át:

A gyermeki szervezetnek a testi-lelki fejlődéshez vitathatatlanul kiemelt mennyiségű, gyorsan újratermelődő életenergiára van szüksége. A sejtek energiaközpontjainak (mitokondriumok) működése lehetetlen C-vitamin, B1-vitamin (szénhidrátokból való energianyerés), B2-vitamin (sejtlégzést fenntartó enzimek támogatása), B3-vitamin, B5-vitamin (nem szénhidrát típusú anyagok, illetve glikogén „elégetése” energianyerés céljából). Ilyen értelemben minden sejtféleség életben tartásához, és életfunkciójához hozzájárulnak.

A gyermekek szervezetének anyagcseréje a legintenzívebb. A szövetek-szervek növekedéséhez és fejlődéséhez relatív nagy mennyiségű saját fehérjék szintézisére van szükség. Minden, ami aminosav és fehérje a B6-vitamin közreműködésével kerül felépítésre. A B7-vitamin a karboxiláz rendszeren keresztül a zsírsavak és zsírok anyagcseréjének életfontosságú feltétele, amellett, hogy egyes specifikus fehérjék előállításában is részt vesz a B6-vitaminnal együtt. A folsavval (B9-vitamin) együtt a B2-vitamin, egyebek mellett, a mellékvesehormonok termelésében is szerepet kapnak. Ezen keresztül szintén az egész szervezet hormonális szabályozására kihat. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak kedvező hatásúak a zsíranyagcserére, csökkentik a rossz koleszterin vérszintjét, gátolják annak lerakódását érfalakra, szervekbe.

Sejtosztódás és sejtérés. Gyermekkorban intenzíven szaporodnak és fejlődnek a sejtek. A folsav (B9-vitamin) védi az osztodó sejtek DNS-ét a sérülésektől, biztosítja, hogy a születő új sejt pontos, mutációmentes „másolata” legyen az anyasejtnek. A gyorsan szaporodó sejtféleségek (hámszövetek, bőrsejtek, nyálkahártyasejtek) egészséges, zavarmentes fejlődését szabályozza az A-vitamin és a D-vitamin is. Ez utóbbi hatásmechanizmusa nem teljesen tisztázott, de az bizonyított, hogy D-vitaminhiányban gyakoribb a sejtek rákos elfajulása. Bár nem közvetlenül a sejtosztódásra van hatással, a C-vitamin jelenléte a kötőszövetek vázát alkotó egészséges kollagéntermelés feltétele. Az ép kollagén szükséges az egészséges bőrhöz, körömhöz, hajhoz; porcok ép szerkezetének és működésének biztosításához; az érfalak rugalmasságának fenntartásához, a fogak rögzítéséhez a fogínyben. A csont növekedése során először kollagéntartalmú porc-minta képződik, ami kalcium és egyéb ásványi anyagok lerakódásával alakul át szilárd csonttá. A növekedési porc működéséhez A-vitamin is szükséges. A kötőszövet sejtjeinek egészsége felett a B7 vitamin, a bőrsejtek egészsége felett pedig a B3-vitamin is őrködik. Serdülőkorban a szaporítósejteket (hímivarsejtek és petesejtek) beérését és ehhez kapcsolódó egészséges hormonális változásokban az E-vitaminnak is szerep jut. B12-vitamin és folsav hiányában, a vörösvértestek képzése szenved zavart, ún. megaloblasztos anémia (vérszegénység) alakul ki.

Tudjon meg többet Ventus liposzómás készítményről: Tudjon meg többet a Ventusról


A sejtek energetikai anyagcseréjét támogató valamennyi vitamin hozzájárul a szervezet immunvédekezésének erősítéséhez is. Így a C-, B1-, B2-, B3 és B5-vitaminok. Az immunsejtek (T és B lymphocyták) egészséges szaporodásának és fejlődésének szabályozásával a D-vitamin erősíti a sejtes immunvédekezést. D-vitaminhiányban a lymphocyták száma ugyan nem, de működésük jelentősen csökken. Nem épülnek ki azok a felületi receptorok, amikkel a betolakodó , agresszor sejteket felismerhetnék.

Az antioxidáns védelem az immunrendszer biológiai védekezőkészségét egészíti ki a sejtkárosító hatású szabadgyökök elleni kémiai védelemmel. A C-vitamin az egyik leghatásosabb vízoldékony antioxidáns, míg az E-vitamin zsíroldékony antioxidáns. Az A-vitamin szintén zsíroldékony antioxidáns, melynek különlegessége, hogy a szem szöveteiben dúsul be, elsősorban a szem fejlődését és a jó látáskészség kialakulását és megtartását biztosítja.

Az idegrendszer fejlődésének gyermekkorban a legerőteljesebb és serdülőkor végére befejeződik. A B3- és B5 vitaminok az idegsejtek anyagcseréjében játszanak szerepet.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak az idegsejtek közötti kémiai kapcsolatokat javítják, ami az intelligencia és értelmi képességek meghatározója. Megfigyelések igazolják, hogy omega-3 és omega-6 zsírsavakat rendszeresen fogyasztó kiskorúak figyelemösszpontosító készsége, memóriája, problémamegoldó képessége és szellemi teherbírása jobb, mint kontrollcsoportba tartózó kortársaiké. A liposzómák lebomlásából származó lecitin, és annak anyagcsereterméke, a kolin, hasonló hatással bír - az „agy motorolajának” nevezte egy amerikai orvos.
Csontrendszer: a felnőttkori ép csontrendszer gyermekkorban alakul ki. A csontrendszer serdülőkor végére kialakult hiányosságai, felnőttkorban már nem javíthatók ki – csupán hanyatlásuk lassítható (pl. csontritkulás). A D-vitamin csontosodást támogató hatása közismert. Azonban a C-vitamin a csontképződést megelőző porc kialakításával szintén döntő jelentőségű a csontképzésben. Ahogyan kevesen tudják azt is, hogy A-vitaminhiányban a hosszú csöves csontok növekedése leáll, és akár törpenövés alakulhat ki. A K2-vitamin szintén segíti a kálcium hasznosulását. Pontos mechanizmusa nem ismert, de az igen, hogy K2-vitaminhiányban fokozódik a kálcium vesztés a vizeletben.

Szívműködés és egészséges érrendszer. A szív az egyik legnagyobb energiafelhasználó szerv, különösen gyermekkorban. Az energiatermelő vitaminok nélkülözhetetlenek e szünet nélkül működő élő pumpa számára- hiányukat a szív elsők között sínyli meg. A C-vitamin az egészséges kollagén (rugalmas, de ellenálló érfalak) által képes kímélni a szívet a terhelésétől. Az antioxidáns A-, de főleg C- és E-vitaminok a vegyi ártalmaktól védik az érfalakat, míg az omega-3 és omega-6 zsírsavak a koleszterin lerakódását, az érelmeszesedés kialakulását gátolják. Felnőttkori szövődmények ugyan, de gyermekkorban alapozzuk meg őket! C-vitaminhiányban az érfalak is rugalmasságukat vesztik, sérülékenyebbekké válnak.

A liposzómás gyártástechnológia előnyei

A liposzómás gyártás azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket külön-külön becsomagoljuk egy természetazonos, a szervezet biológiai hártyáihoz hasonló szerkezetű burokba. Ez egyrészt védelmet nyújt a hatóanyagoknak, másrészt hasonló lévén a sejtfalakhoz és hártyákhoz, azokban feloldódva akadálytalanul juttatja tartalmát a célsejtekbe. Az így formulázott vitaminok és bioaktív hatóanyag 96%-a jut el hasznosulásra a célsejtekbe. Ezzel szemben a hagyományos gyártású vitaminok jelentős veszteséggel kerülhetnek hasznosításra.

A Life Spirit Ventus liposzómás multivitamin készítmény kiemelkedő biohasznosulási tulajdonságainak hála, naponta egyetlen kávéskanálnyi adagja tizenháromféle létfontosságú vitamin teljes körű, illetve omega-3 és omega-6 zsírsav pótlását biztosítja a fejlődésben levő gyermek és serdülő szervezet számára. Egy flakon kéthavi adagot tartalmaz.

Kinek javasolt a Life Spirit Ventus liposzómás gyermekmultivitamin fogyasztása?

A készítmény kiskorú gyermekek számára formulázott vitamin adagokat tartalmaz. Fogyasztása 5 éves kortól javasolt, az egészséges étrend részeként.

Life Spirit Ventus alkalmazása és adagolása

Használat előtt kíméletesen felrázandó. Fogyasztható önmagában vagy tetszőleges italban (ivóvíz, tea, gyümölcslé) elkeverve.

Napi adag: 1 x 5 ml (egy kávéskanál vagy mérőpohár), 5 évesnél idősebb kiskorúak számára.

Life Spirit Ventus összetétel

Hatóanyag tartalom 5 ml-ben NRV%*
Omega 3 110 mg NA
C-vitamin 46 mg 57,5
Omega 6 34 mg NA
B3-vitamin 8,09 mg 50,6
E-vitamin 6,07 mg 50,6
B5-vitamin 3,59 mg 59,8
B2-vitamin 0,74 mg 52,9
B6-vitamin 0,71 mg 50,6
B1-vitamin 0,61 mg 55,2
A-vitamin 460 µg 57,5
B9-vitamin 138 µg 69
K-vitamin 37,95 µg 50,6
B7-vitamin 25,3 µg 50,6
D3-vitamin 3 µg 59,8
B12-vitamin 2,9 µg 115

NRV % = Napi beviteli referencia érték felnőttek számára NA = nincs adat

További összetevők: tisztított ivóvíz, növényi glicerin; emulgeátor: szójalecitin, lenmagolaj, Poliszorbát 80; Aroma: banánaroma; édesítőszer: szukralóz; tartósítószer: kálium-szorbát.    

Life Spirit Ventus eltarthatósága, tárolása és kezelése

Eredeti lezárt flakonban sötét helyen, napfénytől és sugárzó hőtől védetten egy évig tárolható. Lejárati idő a címkén feltüntetve. Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tartani, és 3 hónapon belül el kell fogyasztani. Tárolás során az alján üledék képződhet, ami a készítmény minőségét nem befolyásolja. Első kinyitáskor a flakon szisszenhet. Ennek elejét lehet venni, ha felnyitást megelőzően 1-2 órányi időre hűtőszekrénybe helyezik.

Lehetséges ellenjavallatok, figyelmeztetések

A javasolt napi adagot ne lépje túl. A készítmény túladagolása arra érzékeny gyerekeken átmeneti hasi görcsöket, puffadást és ozmótikus hasmenést okozhat. Orvosi beavatkozást ez általában nem igényel, a hasmenést tüneti szerekkel csillapítani nem célszerű. Minél hamarabb kiürül a fölösleges szójalecitin, annál hamarabb szűnik meg a panasz! A készítmény szója eredetű összetevőt tartalmaz, ezért szója allergiában kerülendő. Krónikus gyógyszerszedés esetén a Life Spirit Ventus étrendkiegészítő adagolása és alkalmazása a kezelőorvos vagy gyógyszerész javallata alapján szedhető. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

OGYEI notifikációs szám: 22455/2019 (Ikt.szám: OGYÉI/54165-2/2019)

Kiszerelés

300 ml

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 01. 21.
A gyermekem nagyon szereti!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 23.
Amióta szedjük a gyerekek nem voltak betegek.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 01. 09.
Nagyon elégedett vagyok a termékkel szuper.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 23.
Szuper terméik, csak ajánlani tudom!!!