Diet Food Bio Moringa levél por 200 g
Elérhetőség: | Raktáron |
Hűségpontok: | 155 |
Várható szállítás: | 2025. május 06. |
Gyártó: | Diet Food |
Cikkszám: | DF031 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
TERMÉK LEÍRÁS
Moringa a "csodacserje"
A "Csodálatos cserjé"-nek is nevezett Moringa Oleifera egy olyan fa, amely Afrika, India és Pakisztán szub-tropikális régióiban terem. „ Levelei annyira bővelkednek a tápértékben, hogy az Afrikai hatóságok beiktatták a Moringát az 5 éven aluli gyermekek étrendjébe annak érdekében, hogy csökkentsék az alultápláltságot és a gyermekhalandóságot.
Honnan ered a Moringa? Mióta használják ezt a kivételes növényt a gyógyászatban is?
A moringa növény Észak-Indiában őshonos, ahol először Kr.e. 2000-ben jegyezték fel mint gyógyító növényt. A moringa Indiából kelet felé, Kína alacsonyabb részei, Délkelet-Ázsia és a Fülöp-szigetek felé terjeszkedett. Indiából nyugat felé is elterjedt, Egyiptom, Afrika szarva, a Földközi-tenger vidéke és végül a Karib-térség felé. A moringa az ayurvédikus gyógyászat kedvelt alapanyaga.
TUDJON MEG TÖBBET AZ AYURVÉDIKUS EGÉSZSÉGFILOZÓFIÁRÓL
A moringa megközelítőleg 46 antioxidánst tartalmaz, így egyike a leggazdagabb természetes antioxidáns forrásoknak. Az antioxidánsoknak fontos szerepük van a szabadgyökök semlegesítésében, amelyekből, ha túl sok van, betegségeket is okozhatnak. Más antioxidáns forrásokkal ellentétben, a moringa levelek számos más tápanyagot is kínálnak a szervezet számára, ami azért fontos, mert jól ismert tudományos tény, hogy az antioxidánsok jobban dolgoznak más tápanyagokkal való kombinációban. A moringa levelek flavonoidban is gazdagok, ami az antioxidánsok egy csoportja.
Néhány példaszerű összehasonlítás
- 2x több vitamint tartalmaz, mint a répa
- 14x több kalciumot, mint a tej
- 4x több rostot, mint a zab
- 4x több káliumot, mint a banán
- 9x több vasat, mint a spenót
Valóban bárki fogyaszthatja a moringát?
Igen, de kifejezetten előnyös bizonyos élethelyzetekben, mint például vegetáriánusok, vegánok, sportversenyre, vizsgára készülők, valamint túlhajszolt és stresszes életmódot élők számára. A moringa levelek a legtöbb szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, karotinoidot, szénhidrátot és antioxidánst egyben tartalmazzák (pl. A-vitamin, C-, E-, K-, magnézium-, cink-, szelén, leucin, klorofill, rutin, lutein, zeaxantin, béta-karotin).
Az idősebb korosztálynak is "multivitamin-bombaként" szolgálhat. A moringában lévő kálcium tartalom ellátja a testet a megfelelő mennyiséggel, és segít az egészséges csontok megtartásában és a csontritkulás megelőzősében. Mivel sok A-vitamint is tartalmaz, továbbá luteint és zeaxantint: támogatja a szem egészségét. A bélrendszer felszívó képessége gyengülhet az idősebb életkorban, ezért fontos a tápanyagok nagyobb mennyiségben való bejuttatása.
A sportolók is nagy hasznát vehetik. Magas vastartalma segít a vérnek több oxigént szállítani az izmokhoz az állóképesség javító, oxigénigényes gyakorlatok végzése közben. A moringa a tejnél magasabb kalcium tartalmának köszönhetően erősebb csontokat épít, és javítja a test átfogó anyagcsere tevékenységét is.
Diet-Food Bio Moringa por
Super Organic moringa bőségesen tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amely helyreállítják a vitalitást, a szervezet energia ellátását. Erősíti az immunrendszert, enyhíti a fáradtságot, segít eltávolítani a szabadgyököket, késlelteti az öregedés folyamatát és kedvezően befolyásolja a bőr állapotát. Például 14-szer több kalciumot tartalmaz mint a tej, 4-szer több káliumot, mint a banán, 9-szer több vasat, mint a spenót.
Összetevők
Allergének
Elkészítés: Naponta 4 teáskanálnyi moringát fogyasszon. Keverjen el 1-2 teáskanállal kedvenc italában (tejben, joghurtban, vízben, gyümölcslében). Tárolja száraz és hűvös helyen szorosan lezárt tartályban.
Csomagolás
Származási ország:
Táplálkozási értékek a termék 100 grammjában
Tápérték jelölés | 100 g-ban |
---|---|
energia | 205 kcal |
fehérje | 24.1 g |
zsír | 4.3 g |
-ebből telített | 1.4 g |
szénhidrát | 20.4 g |
-ebből cukor | 7.3 g |
rost | 29.5 g |
só | 0.34 g |