Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Méhpempő és Propolisz étrendkiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
8.490 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 340
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS073
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A LIFE SPIRIT MÉHPEMPŐ & PROPOLISZ ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐ KAPSZULÁK 10-HDA savra standardizált méhpempő és propolisz flavonoidokra standardizált propolisz dehidratált keverékét tartalmazzák. Kizárólag természetes méhészeti anyagok kerülnek a kapszulákba, bármiféle szintetikus adalékanyag, tartósítószer nélkül. 

Egy kapszula víztelenített tartalma 1.750 mg friss méhpempőnek felel meg.

Mi a méhpempő és a propolisz?

A méhpempő egy magas tápértékű szuperélelmiszer, amit a dolgozó méhek állítanak elő a lárvák és a méhkirálynő táplálására. A lárvákat 3 napig, a méhkirálynőt felnőtt koráig táplálják vele. Egy méhcsalád fél év alatt kb. 400 – 500 g méhpempőt képes termelni. A méhpempő magas tápértékű, fehérjékben (9 – 18 %) gazdag. Kilenc esszenciális aminosavból nyolcat (fenil-alanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán, valin), valamint jótékony zsírsavakat (3 – 8 %), köztük egy különlegeset,a 10-hidroxi decénsavat (10-HDA)  tartalmaz kb. 3%-ban. 7 – 18 % a monoszacharid – glükóz és fruktóz - tartalma. További antibakteriális és antibiotikus anyagokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat (cink, kálcium, kálium, magnézium, mangán, nátrium, réz és vas), valamint vitaminokat (A-, B-komplex, C- és E-vitaminok) és enzimeket tartalmaz1. Csak a méhkirálynőt tápláló méhpempőben található egy további anyag, a royalaktin. Igazolást nyert, hogy csak a royalaktinnal táplált egyedekből fejlődhet ki méhkirálynő2. A royalaktint tartalmazó méhpempő tápláló hatását más fajon, pl. ecetmuslicákon (Drosophila melanogaster), is kimutatták. Az így táplált lárvákból nagyobb testű és szaporább (több petét lerakó) egyedek fejlődtek ki3

A propolisz (méhszurok) szintén méhészeti termék, bár a méhek csak összegyűjtik. Elsősorban a fekete nyárfa rügypikkelyeinek enyvét, ennek hiányában égerfa, tölgyfa, fenyőfa, szilfa, nyír- és nyárfa, vadgesztenye, de napraforgó gyantáját is gyűjtik hozzá. A kaptár és a lép hibáinak kijavítására, szigetelésre, baktériumok és gombák ellen fertőtlenítésére alkalmas, sárgásbarna, ragacsos anyaggá dolgozzák össze. Mivel a fák saját sebeik – sérüléseik „kezelésére” termelik gyantáikat, így a belőlük készült propolisz is jellemzően csíraölő (baktérium és mikroszkópikus gombák elleni), fertőtlenítő hatású. Összetétele némileg a területen előforduló fafajták szerint változhat. Azonban valamennyi fajtára jellemző az antioxidáns hatású flavonoidok, kávésav, izoferulsav, valamint terpének, csíraölő anyagok, aminosavak és növényi enzimek4 jelenléte.

Kinek ajánlott a Life Spirit Méhpempő & propolisz étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?

A méhészeti termékek népi gyógyászati alkalmazása egyidős a méhészettel. Ezek között is kiemelt helyet vívott ki magának a méhpempő és a propolisz. Az ókori görögök a méhpempő tartalmú lépesmézet vélték az Olimposzi Istenek halhatatlanságát biztosító ambróziának. Elsőként Arisztotelész (i.e. 384 – 322) jött rá a méhpempő és méhkirálynő kifejlődése közötti összefüggésre. Meggyőződését a méhpempő testi – lelki és szellemi roboráló hatásáról gyakorlatban is alkalmazta: akadémiájának tanítványai reggelire kizárólag méh lárvákat is tartalmazó lépesmézet fogyaszthattak. Az ókori Egyiptomban a fáraók kiváltsága volt a méhpempő fogyasztása. Ezáltal nem csak a hosszú élet, de a hatalom jelképévé is vált. Kleopátra (i. e. 204 – 176) kozmetikumként használta a méhpempőt és propoliszt. Távol-Keleten testi – lelki roborálásra, különösen a férfierő erősítésére, és az öregedés lassítására használták, és ajánlják ma is5. A propolisz elsősorban kozmetikumként és bőrápolás céljára, valamint száj- és ajakfertőzések kezelésében népszerű.

A méhpempő és propolisz nem szolgál konkrét betegségek kezelésére. Ám kiemelkedő tápértékével és számos egészségfolyamatot támogató tápanyagainak étrendbe iktatása hasznos lehet leromlott szervezet feltáplálására, krónikus betegségek tüneteinek enyhítéséhez, lábadozás támogatására, a közérzet javításához. Testi – lelki roboráló hatása előnyös testileg – lelkileg megterhelő életszakaszokban. Hozzájárulhat a szervezet kórokozókkal szembeni ellenállásának erősítéséhez. Kedvező anyagcsere hatásai mérsékelhetik a kezdődő és középsúlyos vérzsír és vércukor zavarok előrehaladását. Ezzel a szív-érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez is hozzájárulhatnak.

Hogyan támogatja a méhpempő és propolisz az egészséget?

A tudományos kutatás a méhpempő számos jótékony hatását igazolta. Sok esetben sikerült ezeket hatóanyagokhoz kötni. A 10-hidroxi decénsav (10-HDA) a méhpempő egyik mérhető – ezáltal a legtöbbet tanulmányozott és dokumentált – összetevője. Japán kutatók igazolták, hogy ez a zsírsav serkentőleg hat az immunsejtekre6, sőt, az őssejtek idegszövetté való átalakulását7 is elősegítik. A 10-HDA mellett egy pinocembrin nevű tápanyag is hozzájárulni látszik az idegi funkciók támogatásához, illetve degeneratív idegrendszeri betegségek előrehaladásának lassításához8. A méhpempő és propolisz együttes jelentős antioxidáns hatása9 az oxidatív stressz ellen védi a sejteket. Az oxidatív stressz bármely sejtféleséget károsíthat. Így nagyon sok betegség, kórfolyamat, degeneratív állapot kialakulásában játszik szerepet. Közvetett módon hozzájárul az ép, rugalmas érfalak karbantartásához10. Azonban közvetlen vérnyomás emelkedést gátló11,12, (ACE-inhibitor) és értágító13 anyagokat is kimutattak a méhpempőben. Miáltal a szív-érrendszer megbetegedéseinek kockázatát csökkentheti. Részben a méhpempő és propolisz antioxidáns kapacitása járul hozzá a 2. típusú cukorbetegség kockázatának csökkentéséhez14 is, de inzulin hatás közvetlen támogatását is kimutatták11, humán vizsgálatban is15. A méhpempő vérkoleszterin csökkentő hatását egy 2014-ben azonosított fehérje természetű összetevőhöz sikerült kötni16. Kedvező hatását kezdeti stádiumú koleszterinszint emelkedésben humán vizsgálatok is igazolják17. Egyre több állatkísérlet18 és humán vizsgálat19 is igazolja a méhpempő tesztoszteron termelést serkentő hatását. Ezzel hozzájárul a sexuális funkció, sőt a férfi termékenység javulásához is20. A fenti egészségvédő hatások összességében elegendőek lehetnének az öregedésgátló hatás elfogadásához.  Ezen túl azonban patkányokon dokumentáltak életkor növekedést, a szellemi képességek megtartása mellett21. Ám ez eddig statisztikai okokból nem elfogadott! Viszont egyértelműen hozzájárul a bőr fiatalos megjelenésének megőrzéséhez, mivel véd az UV sugárzás okozta bőr öregedési folyamatok (ráncosodás, kollagén minőségének romlása, stb.) ellen22.

A propolisz csíraölő- fertőtlenítő és gyulladásgátló23 hatásával elsősorban gyulladt, sérült bőr ápolásában, kozmetikában szerzett elismerést. Ugyan nem teljesen tisztázott módon, ezért jelenleg még nem egyértelműen elfogadottan, de utóbbi évtizedben számos bíztató kutatási eredmény látott napvilágot tumorellenes24 hatásaival kapcsolatban. Ebben biztosan szerepet kapnak polifenolos antioxidáns vegyületei25,26. Kávésav és fenetil-észter emlőtumor sejtek szaporodását látszanak gátolni27. Állatkísérletben a melanoma sejtek szaporodását génexpresszió gátlásával gátolta28. Ismét más esetekben tumorgátló proteineket sikerült azonosítani benne29,30. Az eredmények egységes kiértékelését hátráltatja a propolisz tápanyagainak gazdagsága és földrajzi területek szerinti változatossága. Eddig 500 féle tápanyag előfordulását mutatták ki különböző tájegységekből származó propoliszban. 

Tudásbeli hiányosságaink ellenére ma már nem kétséges, hogy a méhpempő és propolisz két kiemelkedő szövetséges az egészség megőrzésében, életminőség és jó közérzet hosszas megtartásában!

Miért válasszam a Life Spirit Méhpempő & Propolisz kapszulát?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Csak minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált méhészetből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel.

A méhpempő és propolisz víztelenítésével egy kiválóan gazdaságos (a vizet nem kell megvásárolnia a termékben!), könnyebben tárolható, megnövekedett tápanyagtartalmú, kiemelten hatásos terméket tudunk nyújtani fogyasztóinknak. Mivel a friss méhpempő kb. 90 %-a víz, dehidratált formája 8 – 9 x magasabb tápanyagtartalommal bír, mint friss formában.

Mit tartalmaz a Life Spirit Méhpempő & Propolisz étrendkiegészítő?

A Life Spirit Méhpempő & Propolisz kapszulázott étrendkiegészítő kizárólag a táblázatban feltüntetett természetes méhészeti termékek dehidratált, 10-HDA, illetve propolisz polifenolokra standardizált kivonatait tartalmazza növényi zselatin kapszulákban. További adalék- vagy segédanyagot, tartósítószert egyáltalán nem tartalmaz.

Összetevő mg / 1 kapszula adagban mg / 2 kapszula adagban NRV % / 1 kapszula NRV % / 2 kapszula
Dehidratált méhpempő 210 420 NA NA
- amiben 10-HDA 10.5 21 NA NA
Dehidratált propolisz 312 624 NA NA
- amiben propolisz flavonoidok 31.2 62.4 NA NA

További összetevők: növényi zselatin kapszulák

NRV = felnőttek számára napi fogyasztásra hivatalosan ajánlott adag; NRV% = napi adag NRV hány százalékat fedezi; NA = nincs adat, NRV nincs megállapítva.

Hogyan és mennyi Life Spirit Méhpempő & Propolisz kapszulát fogyasszak?

Az adagolás legfontosabb szempontja az egyéni tolerancia kor, tápláltság és egészségi állapot függvényében. A 2. táblázat adatai iránymutatásként használhatók. Amennyiben napi több kapszula szedése indokolt, célszerű azokat a nap folyamán lehetőleg egyenletesen elosztva, étkezések között (fél órával étkezés előtt, vagy 2 órával étkezés után) bő folyadékkal (elsősorban ivóvízzel) fogyasztani.

Állapot Kapszula naponta minimum kapszula naponta maximum Kúra
Egészségmegőrzés általában 1 1 max 60 napig, évente legfennebb háromszor
Agyi keringési zavar 2 x 2 3 x 2 3 - 4 hétig, majd ennek fele 2 – 3 hónapig
Anyagcsere (zsír és cukor-) 1 2 x 1 8 – 9 hétig, legfennebb háromszor évente.
Asztma (!) 1 2 x 1 60 nap, majd 30 nap szünet. Max 180 kapsz / év
Energetizálás, roborálás 1 2 x 1 60 nap, évente legfentebb háromszor
Felső légúti fertőzés 1 x 2 3 x 1 4 – 5 napig, majd gyógyulásig 2 x 1
Férfi potencia erősítése 1 2 x 1 3 hónapig
Hepatitisz 2 x 1 3 x 1 3 hónapig, majd 45 nap szünet.
Idegrendszeri, degeneratív 1 2 x 1 10 napig, majd 20 nap szünet
Immunerősítés 1 2 x 1 10 – 14 nap havonta, szükséges időszakban
Izületi krónikus gyulladások 1 2 x 1 1 – 2 hónapig, évente max háromszor.
Kardiovaszkuláris (!) 1 2 x 1 30 – 60 nap, évente kétszer-háromszor
Krónikus légúti betegség 1 2 x 1 60 napig, majd 30 nap szünet. Max 180 kapsz / év
Lábadozás sorvasztó betegségből (!) 1 2 x 1 30 – 60 nap, évente két – háromszor (max 180 kapsz/év)
Makula degeneráció 1 1 max 3 hónap, évente legfenneb kétszer.
Menopauza panaszai 1 1 max 3 hónap, évente legfenneb kétszer.
Pszichés stressz 1 2 x 1 30 napig, majd 2 hét szünet, amíg szükséges
Vérszegénység 1 3 x 1 4 hétig, majd 8 hét szünet. Szükség szerint ismételve.

(!) = fokozott figyelem indokolt. Ajánlott a minimális adaggal kezdeni. Jó tolerancia esetén növelhető.

A Life Spirit Méhpempő & Propolisz kapszulák kiszerelése, tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően hűtőtárolása ajánlott! Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A méhpempő és propolisz előírás szerű fogyasztása biztonságos. Allergiát leszámítva, konkrét mellékhatásokat nem ismerünk. Vizsgálatokban 6 hónapig, napi 10.000 mg adagban semmiféle mellékhatást nem váltott ki[i]. A javasolt dózisokat ne lépje túl. Magas dózisok okozhatnak múló jellegű hasmenést. Ha pár nap alatt megszűnik, a kúra folytatható a kiválasztott adaggal. Tartós fogyasztásra olyan dózist kell választani, ami nem okoz hasmenést.

Fogyasztása fokozott figyelmet igényel allergiás hajlam esetén. Ajánlott a legkisebb adaggal kezdeni, és a tolerancia függvényében fokozatosan emelni. Ismert pollenallergia, illetve méhészeti termékekkel szembeni allergia esetén fogyasztása kerülendő. A méhpempő csökkentheti a vérnyomást – vérnyomáscsökkentő kezelés mellett (különösen ACE inhibitor gyógyszerrel) a vérnyomás fokozott monitorizálása ajánlott.

Krónikus betegségekben szintén ajánlott alacsony dózissal bevezetni, fokozatosan növelni, tolerancia függvényében. Nem javasolt macskakarom (Dolichandra unguis-cati), ördögcérna (Lycium barbarum), illetve magas Q10 koenzim tartalmú termékekkel, erős fekete teával együtt fogyasztani.

Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában fogyasztása nem javasolt. Felnőttek számára kiszerelt adagot tartalmaz, gyermekek számára ellenjavallott.

A Life Spirit Méhpempő & Propolisz étrendkiegészítő készítmény, ami nem tekinthető gyógyszernek, nem alkalmas konkrét betegség(ek) dianosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

Kiszerelés

60 db

OGYEI notifikációs szám: 33246/2023 (Iktatószám: OGYÉI/67042-2/2023)

Származási ország

EU 

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem annak összetevőire vonatkoznak. Célja a tudomány mai álláspontjának megfelelő tájékoztatás és ismeretterjesztés. A Life Spirit Méhpempő & Propolisz étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Saboor Ahmad, Maria Graça Campos, Filippo Fratini, Solomon Zewdu Altaye and Jianke Li: New Insights into the Biological and Pharmaceutical Properties of Royal Jelly; Int J Mol Sci. 2020 Jan; 21(2): 382.

[2] - Masaki Kamakura: Royalactin induces queen differentiation in honeybees; Nature. 2011 May 26;473(7348):478-83.

[3] - Masaki Kamakura: Royalactin induces queen differentiation in honeybees;Nature. 2011 May 26;473(7348):478-83.

[4] - Chemical Composition and Botanical Origin of Red Propolis, a New Type of Brazilian Propolis”. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 5 (3), 313–316. o.

[5] - Filippo Fratini, Giovanni Cilia, Simone Mancini, Antonio Felicioli: Royal Jelly - an ancient remedy with remarkable antibacterial properties; Microbiological Research, vol. 192, Nov. 2016, pages 130-141

[6] - Sugiyama Tsuyoshi, Takahashi Keita, Mori Hiroshi: Royal Jelly Acid, 10-Hydroxy-trans-2-Decenoic Acid, as a Modulator of the Innate Immune Responses; Endocrine, Metabolic & Immune Disorders Drug Targets. 12 (4): 368–376. 

[7] - Hattori Noriko, Nomoto Hiroshi, Fukumitsu Hidefumi, Mishima Satoshi, Furukawa Shoei: Royal jelly and its unique fatty acid, 10-hydroxy-trans-2-decenoic acid, promote neurogenesis by neural stem/progenitor cells in vitro". Biomedical Research. 28 (5): 261–266.

[8] - Liu, R.; Li, J.Z.; Song, J.K.; Zhou, D.; Huang, C.; Bai, X.Y.; Xie, T.; Zhang, X.; Li, Y.J.; Wu, C.X.; et al. Pinocembrin improves cognition and protects the neurovascular unit in Alzheimer related deficits. Neurobiol. Aging 2014, 35, 1275–1285

[9] - Takeshi N, Mizuho S, Rriji I, Hachiro I, Nobutaka S.: Antioxidative activities of some commercially honeys, royal jelly, and propolis. Food Chem. 2001;75:237–240.

[10] - Daleprane, J.B.; da Silva Freitas, V.; Pacheco, A.; Rudnicki, M.; Faine, L.A.; Dörr, F.A.; Ikegaki, M.; Salazar, L.A.; Ong, T.P.; Abdalla, D.S.P. Anti-atherogenic and anti-angiogenic activities of polyphenols from propolis. J. Nutr. Biochem. 2012, 23, 557–566. 

[11] -  Okuda H, Kameda K, Morimoto C, Matsuura Y, Chikaki M, Jiang M.: Studies on insulin-like substances and inhibitory substances toward angiotensin-converting enzyme in royal jelly; Mitsubachi Kagaku. 1998;19:9–14

[12] - Pei Fan, Bin Han, Mao Feng, Yu Fang, Lan Zhang, Han Hu, Yue Hao,1 Yuping Qi, Xiaozhen Zhang and Jianke Lia: Functional and Proteomic Investigations Reveal Major Royal Jelly Protein 1 Associated with Anti-hypertension Activity in Mouse Vascular Smooth Muscle Cells; Sci Rep. 2016; 6: 30230.

[13] - Shinoda M, Nakajin S, Oikawa T, Sato K, Kamogawa A, Akiyama Y.: Biochemical studies on vasodilative factor in royal jelly; Yakugaku Zasshi. 1978;98:139–145.

[14] - Zhao, L.; Pu, L.; Wei, J.; Li, J.; Wu, J.; Xin, Z.; Gao, W.; Guo, C. Brazilian Green Propolis Improves Antioxidant Function in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus. Int. J. Environ. Res. Public Health 2016, 13, 498. 

[15] - Hiroyuki Morita, Takahide Ikeda, Kazuo Kajita, Kei Fujioka, Ichiro Mori, Hideyuki Okada, Yoshihiro Uno, Tatsuo Ishizuka: Effect of royal jelly ingestion for six months on healthy volunteers; Nutr J. 2012 Sep 21:11:77.

[16] - Yuri Kashima, Satoshi Kanematsu, Saori Asai, Mio Kusada, Suzuyo Watanabe, Takuji Kawashima,  Tadashi Nakamura, Masaya Shimada, Tsuyoshi Goto and Satoshi Nagaoka: Identification of a Novel Hypocholesterolemic Protein, Major Royal Jelly Protein 1, Derived from Royal Jelly; PLoS One. 2014; 9(8): e105073.

[17] - Hui-Fang Chiu, Bo-Kai Chen, Yan-Ying Lu, Yi-Chun Han, You-Cheng Shen, Kamesh Venkatakrishnan, Oksana Golovinskaia, Chin-Kun Wang: Hypocholesterolemic efficacy of royal jelly in healthy mild hypercholesterolemic adults; Pharm Biol. 2017 Dec;55(1):497-502.

[18] - Ensieh Zahmatkesh, Gholamreza Najafi, Vahid Nejati and Reza Heidari: Protective effect of royal jelly on the sperm parameters and testosterone level and lipid peroxidation in adult mice treated with oxymetholone; Avicenna J Phytomed. 2014 Jan-Feb; 4(1): 43–52.

[19] - Ali Muhittin Taşdoğan, Zarife Pancar, Mustafa Özdal, Mehmet Vural, Serkan Pancar and Yakup Zühtü Birinci: The effect of short-term royal jelly supplement on testosterone levels in sedentary and healthy individualsRoyal jelly and testosterone; J. Nutr. and Int. Med., Vol. 22 No. 1 (2020)

[20] - Ahmadnia H, Sharifi N, Alizadeh S, Roohani Z, Kamalati A and Marjan SS. Wonderful Effects of Royal Jelly on Treatment of Male-Factor Related Infertility; Austin J Reprod Med Infertil. 2015; 2(6): 1031. ISSN:2471-0393

[21] - Visweswara Rao Pasupuleti,  Lakhsmi Sammugam,  Nagesvari Ramesh and Siew Hua Gan: Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits; Oxid Med Cell Longev. 2017; 2017: 1259510.

[22] - Hye Min Park, Eunson Hwang, Kwang Gill Lee, Sang-Mi Han, Yunhi Cho, Sun Yeou Kim: Royal jelly protects against ultraviolet B-induced photoaging in human skin fibroblasts via enhancing collagen production; J Med Food. 2011 Sep;14(9):899-906.

[23] - Felix Zulhendri, Ronny Lesmana, Steven Tandean, Andreas Christoper, Kavita Chandrasekaran, Ilham Irsyam, Auliya A. Suwantika, Rizky Abdulah, Nasrul Wathoni: Recent Update on the Anti-Inflammatory Activities of Propolis; Molecules. 2022 Dec 2;27(23):8473.

[24] - Tamura T, Fujii A, Kuboyama N.: Antitumor effects of royal jelly (RJ); Nippon Yakurigaku Zasshi. 1987;89:73–80. doi: 10.1254/fpj.89.73.

[25] - Catchpole O., Mitchell K., Bloor S., Davis P., Suddes A. Antiproliferative activity of New Zealand propolis and phenolic compounds vs. human colorectal adenocarcinoma cells. Fitoterapia. 2015;106:167–174.

[26] - de Mendonça I.C.G., de Moraes Porto I.C.C., do Nascimento T.G., de Souza N.S., dos Santos Oliveira J.M., dos Santos Arruda R.E., Mousinho K.C., dos Santos A.F., Basílio-Júnior I.D., Parolia A., et al. Brazilian red propolis: Phytochemical screening, antioxidant activity and effect against cancer cells. BMC Complement. Altern. Med. 2015;15:357.

[27] - Kabala-Dzik A., Rzepecka-Stojko A., Kubina R., Jastrzebska-Stojko Z., Stojko R., Wojtyczka R.D., Stojko J. Comparison of Two components of propolis: Caffeic Acid (CA) and Caffeic Acid Phenethyl Ester (CAPE) induce apoptosis and cell cycle arrest of breast cancer cells MDA-MB-231. Molecules. 2017;22:1554

[28] - Benguedouar L., Lahouel M., Gangloff S.C., Durlach A., Grange F., Bernard P., Antonicelli F. Ethanolic extract of Algerian propolis and galangin decreased murine melanoma tumor progression in mice. Anti Cancer Agents Med. Chem. (Former. Curr. Med. Chem. Agents) 2016;16:1172–1183.

[29] - Nani B.D., Franchin M., Lazarini J.G., Freires I.A., da Cunha M.G., Bueno-Silva B., de Alencar S.M., Murata R.M., Rosalen P.L. Isoflavonoids from Brazilian red propolis down-regulate the expression of cancer-related target proteins: A pharmacogenomic analysis. Phytother. Res. 2018;32:750–754. doi: 10.1002/ptr.6016.

[30] - Nguyen H.X., Nguyen M.T.T., Nguyen N.T., Awale S. Chemical constituents of propolis from Vietnamese Trigona minor and Their antiausterity activity against the PANC-1 human pancreatic cancer cell line. J. Nat. Prod. 2017;80:2345–2352.

[31] - https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-503/royal-jelly

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!