Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Természetes gyógymódok a légúti allergia ellen

Természetes gyógymódok a légúti allergia ellen

A tüsszögés, csöpögő orr, könnyben úszó, viszkető szemek és légutak, irritáltság és kimerültség a szénanátha állandó kísérői.Tavasztól őszig milliók és milliók szenvednek ettől a betegségtől. Komolyabb esetben ezeket a tüneteket köhögés, zihálás és nehéz légzés is kísérhetik. A szénanátha a különféle virágporok okozta szezonális allergiás megbetegedések összefoglaló neve. A tavaszi szénanáthákat többnyire fák virágpora váltja ki, a nyáriakat különféle füveké, az őszieket pedig a gyomnövényeké.

 

A légúti allergia kiterjedhet az egész hörgőrendszerre, melynek vezető tünete a nehézlégzés, mellkasi feszülés, nehezített kilégzés a hörgők görcse miatt, sípoló légzés amely akár még hallható is. Előfordul, hogy a belégzés is nehezített. Ekkor allergiás asztmáról beszélünk. Az allergiás asztma nem jár orrfolyással és köpetürítéssel, viszont köhögéskor a mellkas feszülése érezhető. 
 
A légúti allergia másik formája az allergiás szénanátha (rhinitis), melynek tünetei a gyakori tüsszentés, orrfolyás, orrdugulás, a nyálkahártya gyulladása, vagy akár a kötőhártya gyulladása, mely a szem könnyezésével, viszketésével járhat. 
 
Minkét állapot az életminőség jelentős romlásával jár, ami kiterjed a mindennapi tevékenységekre is. Mivel a beteg nem tudja megfelelően kipihenni magát az éjszaka folyamán, így a tartósan fennálló allergiás állapot koncentrálási zavarokhoz, fáradékonysághoz és negatív érzelmi állapothoz vezethetnek. 

ALLERGIA ELLENI KÉSZÍTMÉNYEINK

Általánosan elmondhatjuk, hogy ha valaki allergiában szenved, sokkal nagyobb eséllyel lesz egyre több mindenre érzékeny. A kezeletlen légúti allergiában szenvedő betegek igen magas százaléka (20-40%) az évek elteltével asztmás lesz. Ezért fontos a betegséget időben felismerni és kezelni, valamint törekedni az egészséges immunrendszer kialakítására. Sajnos az is megfigyelhető, hogy ha a szülő allergiás, a gyermeke 30% eséllyel lesz allergiás, azonban ha mindkét szülő allergiás, akkor a betegség kialakulásának az esélye akár már 50% is lehet.
 
A káros környezeti hatások (pl.: UV sugárzás, levegő- és vízszennyezés, dohányzás, pollen, tartósítószerek, stressz, egészségtelen lakásviszonyok) nagy mennyiségben szabadítanak fel szabadgyököket a szervezetben. Ezek felszaporodva, már jelentős számú egészséges sejtet károsíthatnak, azokba beépülve megakadályozzák természetes védekező-, megújuló hatásmechanizmusát. Az egészséges immunrendszer könnyebben veszi fel a harcot az allergizáló anyagokkal szemben is. A szabadgyökök nagyfokú jelenléte felborítja az immunrendszer egyensúlyát, túlzott aktivitásukkal allergiás reakciót váltanak ki még a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagokkal szemben is (pl.: pollen). A kritikus időszakokban nem csak a nyálkahártya külsőleg történő ápolása fontos, ugyanilyen nagy gondot kell fordítani arra, hogy belsőleg is felkészítsük szervezetünket a védekezésre, vagy a túlzott reakció elkerülésére.

Gyógygombákkal az allergia ellen

A gombák allergia esetén úgy tudják hatékonyságukat megmutatni, hogy a gyulladás készség ne legyen olyan intenzív. Immunrendszer harmonizáló hatásuk van. Egyfajta RENDEZÉST hajtanak végre a szervezetben. Mind a prevenció, mind a kuratív terápia, mind pedig a rehabilitáció szempontjából jelentősek.

Reishi gomba (Ganoderma lucidum)

Az allergiás reakció tüneteit a túl magas hisztamin szint okozza. A Reishi gombában található triterpenoidok olyan természetes vegyületek, melyek anti-allergikus hatással rendelkezik, mivel gátolja a hisztamin felszabadulását.

Egy klinikai vizsgálat során 2000 fő krónikus bronchitises beteget kezeltek Reishi gombával. Két héten belül a betegek 60-90%-ánál jelentős javulás mutatkozott, még az idősebb és asztmás betegek esetében is.

 

Az allergia hátterében immunrendszeri defektus áll, mely idült gyulladást idéz elő a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. A Reishi gomba természetes gyulladáscsökkentő, mivel növeli vér oxigénszállító kapacitását. Segíti a szövetek és a vér oxigén telítettségét.

 

A Reishi gyógyító ereje nem kifejezetten egy-egy konkrét betegség gyógyításában teljesedik ki, hanem abban, az immunrendszer támogatásával normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javulását. Feltérképezi a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat és ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen.

Mandulagomba (Agaricus blazei murill)

 

 

A Mandulagomba  béta-glükán és természetes D-vitamin tartalma jelentős. A benne lévő poliszacharidok segítik az immunrendszer modulálását. Nem véletlenül kapta a "szuper élelmiszer" címet. Olyan élelmiszernek minősítették, melyben különösen magas koncentrációban vannak jelen az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagok, vitaminok, nyomelemek. Teljes értékű aminosavakat, ásványi sókat és rostokat tartalmaz. Kimagasló a B- és D-vitamin tartalma. Béta-glükán tartalma üzemanyagként szolgál az immunrendszer számára, így rendezi a kóros immunológiai folyamatokat. Nagy jelentőséggel bírhat a D-vitamin hiányos állapotok megelőzésében is.

 
 

A Naja Forest N3 készítmény BIO Reishi és BIO Mandulagombát tartalmaz fele-fele arányban. Segítséget nyújthat az allergiás panaszok csökkentésében. Az N3 készítmény esetében a kétféle gombában lévő hatóanyagok szinergiában azaz egymáshatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat, az allergia esetében két irányból támogatják az immunrendszer működését. Fontos tudni, hogy a Reishi gyulladáscsökkentő összetevői (triterpének) ún. zsírban oldódó hatóanyagok. Így ezeket az etanolos frakcionálás során nyerjük ki.

NAJA FOREST N3 KÉSZÍTMÉNY

További praktikák az allergia leküzdéséhez

A "hegyek könnyének" is nevezett Arany Múmijót az allergia kezelése területén igen hatásos eszköznek tartják, de érdemes lehet C-vitamint nagyobb adagban fogyasztani az allergiás időszakban, a hatékonyabb felszívódás és magasabb biológiai hasznosulás miatt, a liposzómás C-vitamin ajánlott. A ginkgo biloba és a csalán belsőleges fogyasztása is csillapíthatják az allergiás tüneteket. Az orrfolyás és tüsszögés ellen igen alkalmas a sós víz, mellyel akár naponta többször is átmoshatjuk a orrjáratokat de beszerezhetünk tengeri sós orrspray-t is. A légzés könnyítésére használhatunk sópipát is, mely az orvosi statisztikák szerint is akár 90%-os hatékonysággal javíthatnak a légúti betegségekben szenvedők állapotán. A sókristályok a belégzés után a légutak nyálkahártyáját intenzív tisztító munkára serkentik és segítik a lerakódott szennyeződések feloldását. A szemvidítófű más néven euphrásia, borogatásként vagy szemfürdőként nyugtatja a viszkető és gyulladt szemet.

Bármilyen megoldást is választunk az allergia tüneteinek enyhítésére, a legfontosabb mégis a pollenek kerülése, illetve kiűzése a közvetlen környezetünkből.

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!