Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Black Cumin folyékony liposzómás étrendkiegészítő 300 ml

Játék

Ár:
13.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 560
Várható szállítás: 2024. július 26.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS108
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Black Cumin étrendkiegészítő fekete köménymagok préselt olaját és liposzómás-, magkivonatból származó hatóanyagokat (timokinon, transz-anetol) tartalmaz. Hozzáadott cukrot, édesítőszert nem tartalmaz! Laktóz, glutén és GMO mentes. A kiszerelés 60 adagot tartalmaz.

Kinek ajánlott a Life Spirit Black Cumin liposzómás folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Black Cumin fogyasztása segíthet a légutak és tápcsatorna ellenállóképességének erősítésében. Így akut vagy krónikus légúti fertőzések és gyulladások (bronchitis, asztma, allergiás tünetek) fellángolásának időszakában enyhítheti a panaszokat. Számos-, tüdőgyulladást, tápcsatornai és légúti fertőzést okozó baktérium- és mikroszkópikus gombaölő hatása erősíti ezen szervek védekezőkészségét. Korai szakaszban vagy szezonális fertőzések időszakában kúraszerű alkalmazása segítheti a kockázattal élők, ilyen megbetegedésekre fogékony egyének védelmét.

Tekintse meg bemutató filmünket a liposzómás feketeköménymag és timokinon termékről: Tekintse meg bemutató filmünket a liposzómás feketeköménymag és timokinon termékről:

Hogyan támogatják a fekete kömény (Nigella sativa) tápanyagai az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint étrendkiegészítőkben szereplő gyógynövények egészségtámogató hatásai nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások  nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A fekete kömény (Nigella sativa) egy, a Földközi-tenger környékén (É-Afrika, Törökország és Közel-Kelet) és Indiában őshonos fűszer- és gyógynövény. Magjainak magas az olajtartalma (30 – 40%, ebből 0,4 – 0,5 % illóolaj), illetve bioaktív tápanyagokban gazdag: eddig közel 100 féle hatóanyagot igazoltak benne. Tudományos kutatásoknak sikerült egészségvédő hatásait konkrét hatóanyagokhoz kötni. Fő hatásai a nigellonhoz (gyulladásgátló, hörgőgörcs oldó) és származékaihoz, valamint timokinon és származékaihoz (baktérium és gombaölő) kötni. Rendkívül hasznos tulajdonság, hogy egy gyógynövényben jelen van a gyulladásgátló (tüneti terápiás) és baktériumellenes (oki terápiás) hatóanyag is! Érdekes továbbá, hogy egyértelműen bizonyított a fekete kömény olaj hatásának előnye az izolált hatóanyagokkal szemben. Ez azt jelenti, hogy az olajban kisebb mennyiségben jelen levő természetes hatóanyagok erősítik a nigellon és timokinon hatásait. További érdekesség, hogy a hatás nem egyenesen arányos az elfogyasztott mennyiséggel: 3 – 5 g olajnál nagyobb mennyiség napi elfogyasztása, egyre csökkenő hatást vált ki.

Nagyon biztató eredmények születtek a fekete kömény olaj anyagcserehatásaival kapcsolatban. Elsősorban a cukoranyagcserére, illetve zsíranyagcserére gyakorolt kedvező befolyásáról, 8 – 12 hetes kúrákat követően. Az olaj külsőleges alkalmazása pedig a bőr sérülések, sebek és gyulladások (köztük ekcéma és pszoriazis is) gyógyulásait segítheti elő!

Miért válasszak liposzómás Life Spirit terméket? Miért előnyös a liposzómás technológia?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk.

A liposzómás gyártás azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket külön-külön „becsomagoljuk” egy természetazonos, a szervezet biológiai hártyáihoz hasonló szerkezetű burokba. Ez egyrészt védelmet nyújt a hatóanyagoknak, másrészt hasonló lévén a sejtfalakhoz és hártyákhoz, azokban feloldódva akadálytalanul juttatja tartalmát a célsejtekbe. Az így formulázott hatóanyagok 96%-a jut el hasznosulásra a célsejtekbe. Ezzel szemben a hagyományos gyártástechnológiájú hatóanyagok esetenként jelentős veszteséggel kerülhetnek hasznosulásra.

„Az egyik legígéretesebb lehetőség a liposzómák gyógyszerhordozóként való felhasználása. A liposzómák parányi lipidhólyagocskák, amelyekbe hatóanyagok csomagolhatók, ugyanakkor a lipidfal fizikai-kémiai természete miatt képesek áthatolni hidrofób felületen, mint amilyen a sejtmembrán is. … A liposzómák jelenlegi formájukban a hatóanyagot az érpályából közvetlenül és célzottan a kívánt szövet sejtek közötti állományába juttatják el. A célzás eredményeként a hatóanyag a sejtbe, illetve a célsejten belül kiválasztott sejtorganellumba (mag, mitokondrium) kerül......"

Kellermayer Miklós, egyetemi tanár, az MTA doktora, Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet; Magyar Tudomány 2010 június

Tekintse meg a Vitalitás Műsort, melyben szó esik az allergiáról, valamint a Feketekömény jótékony hatásairól: Tekintse meg a Vitalitás Műsort, melyben szó esik az allergiáról, valamint a Feketekömény jótékony hatásairól:

 

Mit tartalmaz a Life Spirit Black Cumin liposzómás folyékony étrendkiegészítő?

Összetevők 5 ml napi adagban NRV% / 5 ml 10 ml napi adagban NRV% / 10 ml
Fekete köménymag olaj 300 mg NA 600 mg NA
Timokinon 30 mg NA 60 mg NA
Transz-anetol 15 mg NA 30 mg NA

NRV = felnőttek számára napi fogyasztásra ajánlott referencia érték.
NRV% = adag az NRV hány százalékát pótolja
NA = nincs adat. NRV hivatalosan nincs megállapítva

További összetevők: Emulgeálószer: szójalecitin, poliszorbát-80; Tartósítószer: kálium-szorbát

Hogyan és mennyi LIFE SPIRIT BLACK CUMIN étrendkiegészítőt fogyasszak?

Fogyasztás előtt kíméletesen felrázandó! Naponta 1 – 2 x 5 ml (1 – 2 teáskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) LIFE SPIRIT BLACK CUMIN folyékony étrendkiegészítő fogyasztása ajánlott. Fogyasztható akár önmagában, vagy tetszőleges hideg folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea) elkeverve. Éhgyomorra való fogyasztása ajánlott. A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit Black Cumin folyékony étrendkiegészítő kiszerelése, tárolása

300 ml nettó töltőtömegű, biztonsági gyűrűvel ellátott, csavaros kupakkal lezárt sötét flakonban.

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt, fagyástól védett helyen. Felbontását követően 2 hónap alatt javasolt elfogyasztani. Gyermekek elől biztonságosan elzárva tárolandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life SpiritBlack Cumin folyékony étrendkiegészítő előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek.

A javasolt adagolást ne lépje túl! Túladagolása előnnyel nem jár! Jelentős túladagolása múló jellegű hasi panaszokat (puffadás, émelygés, hasi görcsökkel kísért hasmenés). A hasmenés tüneti csillapítása nem ajánlott. Minél hamarabb ürül ki a fölösleges olaj, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

A termék szójalecitint tartalmaz. Szója, illetve kömény, fekete kömény allergiában fogyasztása kerülendő! Állatkísérletek utalnak arra, hogy fokozhatja a méh görcskészségét, illetve lassíthatja a véralvadást. Emiatt várandós anyáknak határozottan ellenjavallott. Vérzékenységi zavarban, véralvadásgátló kezeléssel egy időben kezelőorvossal való konzultációt követően, fokozott ellenőrzés mellett, kezelőorvos tanácsai alapján szedhető. Továbbá befolyásolhatja amlodipin tartalmú szívgyógyszerek, nyugtatószerek és pszichoterapeutikumok, cikloszporin immunszupresszív hatását. Vízhajtó kezelés mellett fokozza a káliumürítést. Emiatt a káliumpótlásra fokozottan figyelni szükséges.

A Life Spirit Black Cumin egy étrendkiegészítő készítmény, ami nem alkalmas konkrét betegség(ek) dianosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

Származási hely

EU / Magyarország

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a fekete kömény olajra és kivonatának hatóanyagaira vonatkoznak. A Life Spirit Black Cumin étrendkiegészítő és adagolási ajánlása, valamint ez az ismertető a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1.       N. Wienkötter, D. Höpner, U. Schütte, K. Bauer, F. Begrow, M. El-Dakhakhny, E. J. Verspohl: The effect of nigellone and thymoquinone on inhibiting trachea contraction and mucociliary clearance; Planta Med. 2008 Feb;74(2):105-8.

2.       Kavyani Z, Musazadeh V, Golpour-Hamedani S, Moridpour AH, Vajdi M, Askari G.: The effect of Nigella sativa (black seed) on biomarkers of inflammation and oxidative stress: an updated systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials; Inflammopharmacology. 2023 Jun;31(3):1149-1165. 

3.       Mohsen Mohit, Amirhosein Farrokhzad, Seyed Nooreddin Faraji, Neda Heidarzadeh-Esfahani, Marzieh Kafeshani: Effect of Nigella sativa L. supplementation on inflammatory and oxidative stress indicators: A systematic review and meta-analysis of controlled clinical trials; Complement Ther Med. 2020 Nov;54:102535.

4.       Kamel Chaieb, Bochra Kouidhi, Hanene Jrah, Kacem Mahdouani & Amina Bakhrouf: Antibacterial activity of Thymoquinone, an active principle of Nigella sativa and its potency to prevent bacterial biofilm formation; BMC Complementary and Alternative Medicine volume 11, Article number: 29 (2011) 

5.       Laleh Pejman, Hasan Omrani, Zahra Mirzamohammadi and Rana Keyhanmanesh: Thymoquinone, the main constituent of Nigella sativa, affects adenosine receptors in asthmatic guinea pigs; Iran J Basic Med Sci. 2014 Dec; 17(12): 1012–1019.

6.       Mahboubi M. Natural therapeutic approach of Nigella sativa (black seed) fixed oil in management of sinusitis. Integr Med Res. 2018;7(1):27–32. doi:10.1016/j.imr.2018.01.005

7.       Muxue Wang et all.: Antibacterial Activity of Thymoquinone Against Shigella flexneri and Its Effect on Biofilm Formation; Foodborne Pathogens and Disease VOL. 19, NO. 11 0,2 – 0,4 mg/ml töménységben. élelmiszertartósítás

8.       Eyad M. Salem, Talay Yar, Abdullah O. Bamosa, Abdulaziz Al-Quorain, Mohamed I. Yasawy, Raed M. Alsulaiman and Muhammad A. Randhawa: Comparative Study of Nigella sativa and Triple Therapy in Eradication of Helicobacter pylori in Patients with Non-Ulcer Dyspepsia; Saudi J Gastroenterol. 2010 Jul; 16(3): 207–214.

9.       Salih Hamad Mohamad Aljabre, Mohamad Akram Randhawa, Naeem Akhtar, Omar Mohamad Alakloby, Abdulrahm: Antidermatophyte activity of ether extract of Nigella sativa and its active principle, thymoquinone; Journal of Ethnopharmacology, vol. 101, issues 1–3, 3 October 2005, pp. 116-119

10.   Nusaibah Sallehuddin, Abid Nordin, Ruszymah Bt Hj Idrus, Mh Busra Fauzi: Nigella sativa and Its Active Compound, Thymoquinone, Accelerate Wound Healing in an In Vivo Animal Model: A Comprehensive Review; Int J Environ Res Public Health. 2020 Jun 11;17(11):4160. doi: 10.3390/ijerph17114160.

11.   Elham Nourbar, Naser Mirazi, Siamak Yari, Mahmoud Rafieian-Kopaei, Hamid Nasri: Effect of Hydroethanolic Extract of Nigella sativa L. on Skin Wound Healing Process in Diabetic Male Rats; Int J Prev Med. 2019 Feb 12;10:18.

12.   https://medlineplus.gov/druginfo/natural/901.html

13.   M. M. AbuKhader: The Effect of Route of Administration in Thymoquinone Toxicity in Male and Female Rats; Indian J Pharm Sci. 2012 May-Jun; 74(3): 195–200; doi: 10.4103/0250-474X.106060

14.   Gholamreza Askari and Mohammad Hossein Rouhani: Effect of Nigella sativa (black seed) supplementation on glycemic control: A systematic review and meta-analysis of clinical trials; Phytother Res. 2019 May;33(5):1341-1352.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!