Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Adaptogenic gyógynövényes folyékony étrendkiegészítő 250 ml

Játék

Ár:
11.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 480
Várható szállítás: 2024. június 27.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS101
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Elismert adaptogén gyógynövények komplex keverékét tartalmazó folyékony étrendkiegészítő, a szervezet stresszel szembeni ellenállásának növelésére. Kizárólag természetes összetevőkből. Sem szintetikus adalékanyagokat, tartósítószert, sem hozzáadott cukrot nem tartalmaz (lásd az 1. sz. táblázatot). Vegán és cukorbeteg étrendben is fogyasztható.

Az adaptogén gyógynövények évszazadok óta használatosak. Bár ezen a néven csak 1968 óta nevezik azokat a gyógynövényeket és hatóanyagaikat, amelyek javítják a szervezet nem specifikus ellenállását a stresszel szemben. Képesek ellensúlyozni a fizikai, kémia és biológiai stressz káros szervi hatásait, miáltal a szervezet jobban alkalmazkodik – adaptálódik – a stresszes életkörülményekhez. Orvosi értelemben stressznek nevezünk minden olyan tényezőt, ami megterhelő a szervezet számára.

A Life Spirit Adaptogenic hatóanyagai és egészségvédő hatásai

A Life Spirit Adaptogenic hatónyagai természetes élőhelyeiken évszázadok óta ismert és használt gyógynövények, melyek hatásait a modern tudomány is elismeri, számos kutatási eredmény fényében[1].

Az illatos varjúháj  (Rhodiola rosea) a hűvös klímán elterjedt pozsgás növény. Gyökértörzsét már több száz éve alkalmazza az északi népek (vikingek, alaszkai inuitok, Szibéria népeinek) népi gyógyászata általános erőnlétjavításra[2]. Tudományos kutatások és mára már kettősvak humán klinikai vizsgálatok sora igazolja jótékony hatását a mentális, pszichés és fizikai megterhelés okozta stressz szervkárosító hatásainak mérséklésében. Javítja a testi-lelki és mentális teljesítményt[3]. Számos további életfolyamatban kedvező hatású, különösen a cukor- és zsíranyagcserére[4], valamint a gyulladások mérséklésére[5].

Az álombogyó (Withanifera somnifera) cserje termése az Indiai-szubkontinens népeinek és az ayurvedikus gyógyászat értékes gyógyító szere, Aschwaganda néven. Elsősorban az agyat és központi idegrendszert védi a stresszhormonok okozta túlterheléstől. Hatása dózisfüggő – nagy adagban elaltat. Innen a magyar népies neve. Csökkenti a szorongást, javítja a mentális teljesítményt stresszhelyzetben. Humán vizsgálatokban az alvás minőségének javulását is dokumentálták[6]. Atléták vizsgálatával igazolták fizikai teherbírást növelő, fáradtságérzetet csökkentő hatását[7]. Immunmoduláns hatása is bizonyított és elfogadott[8]. Bíztató vizsgálati eredmények születtek krónikus gyulladásos folyamatokban is. Ezen a téren további vizsgálatok szükségesek.

A kínai kúszómagnólia (Schisandra chinensis) bogyós termését a Hagyományos Kínai Orvoslás a „Harmonizáló Tonikok Császára” névvel illeti. Közelmúltbeli tudományos kutatások és vizsgálatok szerint nem alaptalanul! A pszichés-mentális és fizikai stressztűrés, hangulatjavítás mellett egyedülállóan hatásos a vegyi ártalmak – kémiai stressz – ellen is. Gomizin-A és schizanderin-B hatóanyagai májvédő, májműködést támogató hatásáért felelnek[9]. A szív hormonális túlterhelésének gátlásával közvetve és közvetlenül is védi a szív- és érrendszert az érelmeszesedés, a magasvérnyomás és ezek szövődményeinek kialakulásától[10].

 TUDJON MEG TÖBBET A HATÓANYAGOKRÓL 

A glicerin szinte ideális vivőanyag a növényi kivonatok számára: 1) emberi szervezetben természetesen jelen levő szervezetbarát anyag; 2) édes íze kellemes fogyasztást nyújt; 3) ugyanakkor nem vesz részt a cukoranyagcserében. Ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 4) Megfelelő mennyiségben tökéletes természetes tartósítószer. Egyetlen hátránya, hogy nagyfokú túladagolása egyéni érzékenység szerinti ozmótikus hasmenést okoz. Visszatartja a vizet a bélcsatornában.

Kinek, mikor javasolható a Life Spirit Adaptogenic folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Adaptogenic komplex gyógynövény összetételével átfogó védelmet nyújthat a szervezet számára mindenféle természetű stresszhelyzetben. Ezzel nem csupán a károsodás ellen véd, hanem hozzájárul a kiegyensúlyozott testi-lelki-szellemi teljesítmény megtartásához is! A Life Spirit Adaptogen folyékony étrendkiegészítőt kúraszerűen ajánlott az étrendbe iktatni testileg-lelkileg-szellemileg megterhelő életszakaszokban. Segít a pszichés stressz okozta hangulatromlás, a szorongás és kiégés szindrómának a megelőzésében, illetve leküzdésében. Támogatja a kiegyensúlyozott teljesítményt, erőnlétet igénylő kihívásokra való felkészülés (sport, időszakos nehéz fizikai munka, stb.) időszakában. Alkalmas általános levertség ellen, az alvás és összességében az életminőség javítására feszült időszakokban.

Mit tartalmaz a Life Spirit Adaptogenic folyékony étrendkiegészítő?

1. táblázat: Life Spirit Adaptogenic folyékony étrendkiegészítő összetevői 

Összetevő Mennyisége a napi adagban (5 ml) NRV%*
Illatos varjúháj (Rhodiola rosea) kivonat, melyben... 300,0 mg NA
- salidroside 9,0 mg NA
- rosavin 3,0 mg NA
Álombogyó (Withania somnifera) kivonat 200,0 mg NA
Kínai kúszómagnólia (Schisandra chinensis) kivonat, melyben... 120,0 mg NA
- schisandrin 8,4 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi
NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)
További összetevő: növényi glicerin

A Life Spirit Adaptogenic folyékony étrendkiegészítő alkalmazása és adagolása

Naponta 1 x 5 ml folyékony Life Spirit Adaptogenic fogyasztása javasolt, a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával vagy egy teáskanállal kimérve. Az aktív napszak elején, étkezések előtt ajánlott bevenni. Fogyasztható önmagában vagy valamilyen szobahőmérsékletű (víz, gyümölcslé), esetleg meleg (tea) folyadékban elkeverve. Nagyon forró vagy nagyon hideg, jeges italokban való elkeverése kerülendő! A javasolt napi adag túllépése nem ajánlott!

Lehetséges mellékhatások és figyelmeztetések

A készítmény rendeltetésszerű használata biztonságos. Enyhe mellékhatások elvétve fordulhatnak elő: hasi panaszok, puffadás, gyomorégés, hasmenés, múló jelleggel. Összetevők bármelyikével szemben ismert allergia, vagy ilyen tünetek (bőrpír, kiütés, viszketés) észlelése esetén a készítmény fogyasztása mellőzendő, illetve fogyasztását fel kell függeszteni. Túladagolása okozhat fokozott éberséget, élénk idegrendszeri aktivitást, élénk álmokat, álmatlanságot, különösen elalvás előtti túladagolás esetén. Amennyiben egy kúra (egy flakon elfogyasztása, kb. 50 nap) nem szünteti meg a panaszokat, orvosi kivizsgálás indokolt. Amennyiben orvos nem ellenjavallja, a készítmény hosszú távon is szedhető.

A készítmény szedése határozottan ellenjavallott:

  • Súlyos klinikailag diagnosztizált pszichés zavarokban (bipoláris magatartászavar, skizofrénia, klinikai depresszió, stb.). Illetve nyugtató- és stimulálószerekkel való együtt alkalmazása.
  • Súlyos szervi megbetegedésekben (előrehaladott szívelégtelenség, májelégtelenség, tüdőbetegség okozta légszomj).
  • Számos májban lebomló gyógyszer hatását csökkentheti. Krónikus gyógyszerszedés mellett orvosi konzultáció indokolt, az orvos útmutatásainak betartásával.
  • Hormonális hatásai miatt 12 évesnél fiatalabb gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak.

A Life Spirit Adaptogenic nem helyettesíti a kiegyensúlyozott változatos étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény nem szolgál betegségek diagnosztizálására, kezelésére és nem helyettesíti az orvosi ellátást.

A Life Spirit Adaptogenic folyékony étrendkiegészítő tárolása

Eredeti csomagolásában, fénytől és hőtől védett, sötét, szobahőmérsékletű helyen tárolva minősége a csomagoláson feltüntetett lejárati határidőig garantált. Felbontását követően szobahőmérsékleten tárolható. 2 hónap alatt javasolt elfogyasztani.

OGYÉI notifikációs száma: 30551/2022

Származási ország

EU / Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott flakonban kerül forgalmazásra

____________________

Tudományos hivatkozások

[1] - Panossian AG: Adaptogens in mental and behavioral disorders; Psychiatr Clin North Am. 2013 Mar;36(1):49-64.

[2] - Alexander George Panossian, Wikman Georg: Rosenroot (Rhodiola rosea): Traditional use, chemical composition, pharmacology and clinical efficacy; Phytomedicine: International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacology 17(7):481-93

[3] - Olsson EM.,von Schéele B., Panossian AG.: A randomised, double-blind, placebo-controlled, parallel-group study of the standardised extract shr-5 of the roots of Rhodiola rosea in the treatment of subjects with stress-related fatigue.; Planta Med. 2009 Feb;75(2):105-12. doi: 10.1055/s-0028-1088346. Epub 2008 Nov 18.

[4] - Yingming Mao: Hypoglycemic and hypolipidaemic activities of polysaccharides from Rhodiola rosea in KKAy mice; J. Food proces & Pres., Volume41, Issue6, December 2017

[5] - A S Bawa and Farhath Khanum: Anti-inflammatory activity of Rhodiola rosea – a second-generation adaptogen; Phytother Res. 2009 Aug;23(8):1099-102., doi: 10.1002/ptr.2749.

[6] - Jaysing Salve, Sucheta Pate, Khokan Debnath and Deepak Langade: Adaptogenic and Anxiolytic Effects of Ashwagandha Root Extract in Healthy Adults: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Clinical Study; Cureus. 2019 Dec; 11(12): e6466

[7] - Diego A. Bonilla, Yurany Moreno, Camila Gho, Jorge L. Petro: Effects of Ashwagandha (Withania somnifera) on Physical Performance: Systematic Review and Bayesian Meta-Analysis; J Funct Morphol Kinesiol. 2021 Mar; 6(1): 20.

[8] - Ajit Tharakan, Himanshu Shukla, Irin Rosanna Benny, Matthan Tharakan, Lekha George and Santhosh Koshy: Immunomodulatory Effect of Withania somnifera (Ashwagandha) Extract—A Randomized, Double-Blind, Placebo Controlled Trial with an Open Label Extension on Healthy Participants; J Clin Med. 2021 Aug; 10(16): 3644.

[9] - Pu HJ, Cao YF, He RR, Zhao ZL, Song JH, Jiang B, Huang T, Tang SH, Lu JM, Kurihara H: Correlation between Antistress and Hepatoprotective Effects of Schisandra Lignans Was Related with Its Antioxidative Actions in Liver Cells; Evid Based Complement Alternat Med.2012;2012:161062. doi: 10.1155/2012/161062. Epub 2012 Jun 18.

[10] - Jung Nyeo Chun, Minsoo Choc and Insuk SoabJu-HongJeon: The protective effects of Schisandra chinensis fruit extract and its lignans against cardiovascular disease: A review of the molecular mechanisms; Fitoterapia, vol. 97, Sept. 2014, pages 224-233

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!