Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Digenzy Emésztő enzimeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
10.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 440
Várható szállítás: 2024. június 27.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS075
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Kilenc féle emésztést támogató, természetes enzim komplex kombinációját tartalmazó, kapszulázott étrend-kiegészítő készítmény. A tégely 1 – 2 havi adagot tartalmaz, adagolástól függően. A készítmény tartósítószer, glutén és laktózmentes. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem édesítőszert. Bármely cukormentes vagy csökkentett kalóriatartalmú étrendbe beilleszthető!

Kinek ajánlott a Life Spirit Digenzy használata?

A Life Spirit Digenzy kapszulázott étrend-kiegészítő valamennyi makrotápanyag (fehérjék, szénhidrátok és zsírok) emésztéséhez szükséges enzimeket tartalmazza. Emellett a hisztamint lebontó DAO (DeAmino-Oxidáz), növényi cellulóz bontására képes celluláz és tejcukor emésztő laktáz enzimeket is.

A készítmény bármely emésztési panasz, puffadás, kellemetlen teltségérzet enyhítésére alkalmas a tápcsatorna túlterhelése esetén. A hasnyálmirigy megbetegedései esetén hozzájárul az emésztés fenntartásához, és a hasnyálmirigy túlterhelésének csökkentéséhez. Azonban különösen javasolt hisztamin intoleranciában, ahol pótolja a hiányzó DAO enzimet. A tejcukor bontásával nem csak a laktóz intolerancia tüneteit, de magát a kóros folyamatot és gyulladásos szövődményeket is enyhítheti. A növényi cellulóz bontására képes celluláz enzim jótékony a sok növényi rostot tartalmazó táplálkozás esetleges emésztési panaszainak megelőzésében és karbantartásában. Kedvező hatású lehet a bél és vastagbél mikrobióta működésére.

A Life Spirit Digenzy összetevőiről?

A deamino-oxidáz (DAO) enzim veleszületett hiánya okozza a hisztamin intoleranciát. Ritka esetekben gyulladásos bélbetegségek, bakteriális fertőzések következtében alakulhat ki az enzimhiány. Az élelmiszerekben elfogyasztott hisztamin felhalmozódása akár súlyos hasi panaszok (puffadástól a görcsös hasi fájdalomig), súlyosabb esetben általános allergiás és gyulladásos szövődmények oka lehet. Az enzim étrendi pótlása enyhíthet a nagyon szigorú étkezési megszorításokon.

A bromelain egy, az ananász (Ananas comosus) minden részében megtalálható fehérjebontó enzim. A gasztronómiában természetes húspuhítóként használják. A magas fehérjetartalmú élelmiszerek emésztésének elősegítése mellett támogatja a testsúlykontrolt is. Bár nem bontja és nem mozgósítja a meglévő zsírszövetet, viszont akadályozza a további zsírképződést és lerakódását. Jól felszívódik a véráramba. Ez magyarázza antitrombotikus és gyulladásgátló hatását, aminek szív- érrendszeri védőhatását igazolták.

A papain a papaya növényben (Carica papaya) megtalálható fehérjebontó enzim. Hasonlóképpen húspuhítóként használatos a gasztronomiában. Bizonyítottan segíti a fehérjék emésztését, karbantartja a bélnyálkahártya egészségét, mérsékli a gyulladásos folyamatokat. 

A laktáz enzimet emberben a bélnyálkahártya sejtjei termelik. A tejcukrot bontja szőlőcukorra és galaktózra. Ennek az enzimnek a részleges vagy teljes hiánya okozza a laktózérzékenységet. A laktózmentes tejtermékekben laktáz enzimmel bontják el a tejcukrot. A tejtermék előtt fogyasztva segít kivédeni a laktóz intolerancia tüneteit és szővődményeit.

A celluláz enzimet baktériumok – köztük a bélbaktériumok – termelik a növényi cellulóz rostok emésztésére. Az emberi szervezet nem rendelkezik ezzel az enzimmel. Így nem tudjuk emészteni a növényi cellulózt. Bár nem nélkülözhetetlen az emésztéshez, kedvező hatású lehet a bél- és vastagbél mikrobióta számára. Mivel béta-glukózzá bontja a cellulózt, ezzel lassíthatja a glukóz felszívódást és vércukor emelő hatását is. Továbbá mérsékelheti a növényi rostokban bővelkedő táplálék okozta esetleges emésztési panaszokat (puffadás, bélgáz képződés, stb.).

A pankreatin állati eredetű hasnyálmirigykivonatból származó, hasnyálmirigy enzimek keveréke (amiláz, lipáz, proteáz). Az amiláz a cukrok, lipáz a zsírok – olajok, proteáz a fehérjék emésztését végzi. Orvosi alkalmazása ezen emésztőenzimek pótlása a hasnyálmirigy megbetegedéseiben. Illetve az emésztés elősegítése étkezési túlkapás, az emésztés túlterhelése esetén. A készítményben a pankreatin enzimtartalma hozzáadott természetes amiláz, lipáz és proteáz enzimekkel kerül kiegészítésre.

Mit tartalmaz a Life Spirit Digenzy kapszulázott étrend-kiegészítő?

A Life Spirit Digenzy kapszulázott étrend-kiegészítő tartósítószer, glutén és laktózmentes. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem édesítőszert. Bármely cukormentes vagy kalóriacsökkentett étrendben fogyasztható!

Hatóanyag Hatóanyag 1 kapszula NRV % Hatóanyag 2 kapszula NRV %
Deamino-oxidáz (DAO) enzim 95250 DU NA 190500 DU NA
Papain 21000 DU NA 42000 DU NA
Bromelain 14019.5 DU NA 28039 DU NA
Amiláz enzim 5460 DU NA 10920 DU NA
Proteáz 1365 DU NA 2730 DU NA
Laktáz 910 DU NA 1820 DU NA
Pankreatin 700 DU NA 1400 DU NA
Lipáz 227 DU NA 455 DU NA
Celluláz 45.5 DU NA 91 DU NA

További összetevők: növényi cellulóz (HPMC) kapszulák

Jelmagyarázat: DU = emésztési egység (Digestive Unit); NRV = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referencia érték; NRV% = ajánlott adag az NRV hány százalékának felel meg; NA = nem alkalmazható (NRV nem került hivatalos megállapításra)

Hogyan és mennyi Life Spirit Digenzy kapszulát fogyasszak?

Napi 1 – 2 kapszula fogyasztása javasolt. Lehetőleg a fő- vagy tartalmas étkezés közben, esetleg közvetlenül étkezés után. Laktóz intolerancia esetén közvetlenül a tejterméket tartalmazó étkezés előtt ajánlott. A napi javasolt adagot ne lépje túl.

A Life Spirit Digenzy étrend-kiegészítő tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, sötét, hűvös helyen tárolandó. Saját csomagolásában, megfelelő körülmények között tárolva, minősége a csomagoláson feltüntetett ideig szavatolt. Gyermekektől biztonságosan elzárva tárolandó.

Figyelmeztetések

A Life Spirit Digenzy kapszulák  előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek. A javasolt adagolást ne lépje túl. Túladagolása gyomor irritációt okozhat, átmeneti hasi panaszokkal. Növényi eredetű enzimeket tartalmaz. Bármely összetevővel szembeni érzékenység vagy allergia esetén, fogyasztása kerülendő.

Az étrend-kiegészítők nem tekinthetők gyógyszernek, nem szolgálnak betegségek kezelésre és nem helyettesítik az orvosi ellátást. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot sem.

Származási ország

EU / Magyarország

OGYEI Notifikációs szám: 34233/2024

Kiszerelés

60 db

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem annak összetevőire és/vagy hatásaira vonatkoznak, és az ismeretterjesztést szolgálják. A Life Spirit Digenzy étrend-kiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került megállapításra:

1. Wolfgang J. Schnedl, Sonja Lackner, Dietmar Enko,  Michael Schenk,  Sandra J. Holasek and Harald Mangge: Evaluation of symptoms and symptom combinations in histamine intolerance; Intest Res. 2019 Jul; 17(3): 427–433.

2. Comas-Basté O., Latorre-Moratalla M.L., Rabell-González J., Veciana-Nogués M.T., Vidal-Carou M.C. Lyophilised legume sprouts as a functional ingredient for diamine oxidase enzyme supplementation in histamine intolerance. LWT Food Sci. Technol. 2020;125:109201

3. Maurer HR. Bromelain: biochemistry, pharmacology and medical use. Cell Mol Life Sci. (2001)

4. Dave S, et al. 4. Inhibition of adipogenesis and induction of apoptosis and lipolysis by stem bromelain in 3T3-L1 adipocytes. PLoS One. (2012)

5. Castell JV, et al. Intestinal absorption of undegraded proteins in men: presence of bromelain in plasma after oral intake. Am J Physiol; Am J Physiol,1997 Jul;273(1 Pt 1):G139-46.

6. Metzig C, et al. Bromelain proteases reduce human platelet aggregation in vitro, adhesion to bovine endothelial cells and thrombus formation in rat vessels in vivo. In Vivo. (1999)

7. Wittenborg A, et al. Comparative epidemiological study in patients with rheumatic diseases illustrated in a example of a treatment with non-steroidal anti- inflammatory drugs versus an oral enzyme combination preparation. Arzneimittelforschung. (2000)

8. Seligman B (November 1962). "Bromelain: an anti-inflammatory agent". Angiology. 13 (11): 508–10. doi: 10.1177/000331976201301103

9. Papain - Selective Proteolytic Enzymes". Sigma-Aldrich. Retrieved 2 August 2020.

10. Claus Muss, Wilhelm Mosgoeller, Thomas Endler: Papaya preparation (Caricol®) in digestive disorders; Neuro Endocrinol Lett.,  2013;34(1):38-46.

11. Jiezhong Chen and Kenneth Raymond: Beta-glucans in the treatment of diabetes and associated cardiovascular risks; Vasc Health Risk Manag. 2008 Dec; 4(6): 1265–1272, doi: 11. 10.2147/vhrm.s3803

12. Whitehead AM (February 1988). "Study to compare the enzyme activity, acid resistance and dissolution characteristics of currently available pancreatic enzyme preparations". Pharmaceutisch Weekblad. Scientific Edition. 10 (1): 12–16.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!