Life Spirit 5 Stars Alga komplex kapszula rézzel és klorofillal 60 db
Elérhetőség: | Raktáron |
Hűségpontok: | 520 |
Várható szállítás: | 2024. november 12. |
Gyártó: | Life Spirit |
Cikkszám: | LS074 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
TERMÉK LEÍRÁS
A Life Spirit 5 Stars Alga Komplex étrendkiegészítő szerves rézzel, klorofillal kiegészített ötféle, kiemelkedő tápértékű és antioxidáns tartalmú szárított algaport tartalmaz, vegán kapszulákban. Kizárólag természetes összetevőkből: tartósítószer-, cukor és édesítőszermentes, laktózmentes és gluténmentes termék.
Kinek ajánlott a Life Spirit 5 Stars Alga Komplex étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?
A Life Spirit 5 Stars Alga Komplex nem alkalmas konkrét betegség(ek) kezelésére vagy diagnosztizálására. Természetes eredetű, magas tápértékű és antioxidáns kapacitású, komplex, egymás hatásait kiegészítő alga és hínár összetevőivel támogathatja a sejtek működését, karbantartja az egészséget, védelmet nyújthat a szabadgyökök által okozott degeneratív folyamatok ellen. Étrendbe iktatása segítheti a fiatalos erőnlét megtartását, különösen testileg-lelkileg- és mentálisan megterhelő időszakokban. Úgy, mint krónikus fáradtság esetén, sportolóknak intenzív edzés, felkészülés időszakában, krónikus betegségek nyugalmi szakaszában az akut fellángolások megelőzése céljából. Hozzájárulhat akut megbetegedésből való lábadozás meggyorsításához. Hasznos lehet a szervezet erősítésére, a rosszindulatú megbetegedések kezelés mellékhatásainak mérséklésében.
Hogyan támogatják az algák tápanyagai az egészséget?
Az algák többsége kimagasló tápértéket képviselnek. A Chlorella és Spirulina közöttük is élen jár magas fehérjetartalmával1 (50 – 60%), illetve az ember számára nélkülözhetetlen aminosavak teljes spektrumával. Emellett jelentős nyomelem- és ásványi anyag (cink, kálcium, kálium, réz, vas) és vitamin (B12-vitamin kivételével valamennyi B-és C-vitamin). Chlorella alga rendszeres fogyasztásával a vas szükséglet és a felszívódásához kellő C-vitamin akár 50%-a is elfogyasztható2. A Hólyagmoszat vagy Kelp (Ascophyllum nodosum) jódtartalma egészíti ezt ki. Ami a pajzsmirigy egészséges működését támogatja. A Lithotamnium alga magas és élettanilag kedvező arányú kalcium – magnézium tartalmával járul hozzá a csontok, fogak karbantartásához, az idegrendszer, izomműködés, szívműködés és elektrolit háztartás szabályozásához. A Chlorella és Spirulina algák jelentős mennyiségben, és szintén kedvező arányban tartalmaznak omega-3 és omega-6 zsírsavakat. Kedvező hatást gyakorolnak a zsír- és cukoranyagcserére: csökkentik az össz- és LDL koleszterin, valamint triglicerid szintet a vérplazmában3. A 2. típusú cukorbetegségben a spirulina kedvezően befolyásolja a cukorháztartás mind rövid (vércukorszint, vércukorszint ingadozás), mind hosszú távú (HbA1c) markereit és a szövődmények kockázatát4. Hozzájárul az érfalak karbantartásához5 és csökkenti a vérnyomást6, javítja a vérszegénységet7 és csökkenti ennek szövődményeként jelentkező fáradtságérzetet8. Fizikai megterhelés idején növeli az izomerőt és a kitartást, felgyorsítja a kimerült izomzat regenerációját9. Ezt állatkísérletek10 mellett sportolókon11 és átlagembereken végzett vizsgálatok12 is igazolják. A Chlorella alga további különleges hatása, hogy egyedülálló hatékonysággal méregtelenít: elősegíti nehézfémek és egyes toxikus anyagok (pl. dioxin) kiürülését a szervezetből. Sőt, mérsékelni látszik a toxinok szervekre (máj, vesék és agy) gyakorolt hatását is13.
Valamennyi alga igen gazdag és változatos antioxidáns forrás is A Chlorella algák klorofillban C-vitaminban, ß-karotinban, likopinben és luteinben14 gazdagok. A spirulina ezt E-vitaminnal, szuperoxid-dizmutáz (SOD) enzimmel és fikocianinnal egészíti ki. A Haematococcus pluvialis asztaxantin antioxidánsa a szem szöveteiben raktározódik, és védelmet nyújthat az időskori szemfenéksorvadás ellen15. Emellett vizsgálati eredmények szerint kedvező hatású az érrendszerre, csökkenti a vérnyomást, védi az érfalakat16. Lassítja a bőr öregedését, úgy, mint a ráncosodást, időskori pigmentfoltok megjelenését17. A hólyagmoszat (Ascophyllum nodosum) mind közül kimagaslik általános antioxidáns kapacitásával: 3%-os oldata 50.000 NE SOD enzim szabadgyök ellenes hatásával egyenértékű. Az antioxidánsok minden sejtféleséget védenek a szabadgyökök károsító hatásaival szemben. Így egészségtámogató hatásuk igen széles körű: az érfalak karbantartásától a magasvérnyomás és szív – érrendszeri kockázatok csökkentésén át, a gyulladásgátló18, ízületvédő19, bőr öregedésgátló, vérszegénység elleni hatáson20, immunsejtek védelmén21 át, egészen a rákkeltő anyagok mutagén hatásának csökkentéséig22,23,24.
Tudta? ... hogy a zöld növények színanyaga a Klorofill, ami elnyeli és vegyi energiává alakítja a napfényt. A klorofilban gazdag táplálkozás számos kedvező hatását dokumentálták. Javítja a vérszegénységet, növeli a vörösvértestek élettartamát. Ugyancsak igazolt, hogy a klorofilltartalmú ételek rendszeres fogyasztása csökkenti egyes rosszindulatú tumorok (gyomor, vastag- és végbél, hasnyálmirigy) előfordulási gyakoriságát.
Nem egyértelmű azonban eddig ennek a hatásmechanizmusa. Mivel ismert a klorofil méregtelenítő, hatása alapos a gyanú, hogy rákkeltő toxikus anyagok hatásaitól védi a sejteket25,26. Ugyanakkor antioxidáns kapacitása sem lehet lényegtelen ebből a szempontból. A klorofil kutatását hátráltatja, hogy számos esetben a kivonat kevésbé vagy nem hatásos, a technológiai feldolgozás során elszenvedett bomlás miatt. A klorofilban gazdag élelmiszernövények alkalmazása esetén nehezen mutatható ki, hogy mely hatások tulajdoníthatók a klorofilnak, és melyek az esetleges egyéb növényi hatóanyagoknak.
A réz az ember számára esszenciális, azaz létfontosságú nyomelem, melyből napi legalább 1 mg fogyasztása ajánlott felnőttek számára (1169/2011/EU rendelet XIII. melléklet). Hozzájárul az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Védi a sejtek az oxidatív stresszel szembeni. Részt vesz a vas szállításban. Nélkülözhetetlen a kötőszövetek karbantartásához, megújulásához. Részt vesz az idegrendszer és az immunrendszer normál működésének fenntartásában [Comission Regulation (EU) No. 32/2012 – list of permitted health claims alapján].
Miért válasszam a Life Spirit 5 Stars Alga Komplex kapszulákat? Hogyan készülnek?
Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.
Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében. Csak minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel.
Mit tartalmaz a Life Spirit 5 Stars alga Komplex étrendkiegészítő?
A készítmény kizárólag természetes összetevőket tartalmaz az alábbi táblázatban részletezettek szerint.
Life Spirit CordyPlus+ hatóanyagok
Hatóanyag | mg / 1 kapszula | mg / 2 kapszula | NRV % / 1 kapszula | NRV % / 2 kapszula |
---|---|---|---|---|
Spirulina alga por | 210 | 420 | NA | NA |
- amiben fehérje | 105 | 210 | NA | NA |
Chlorella alga por | 180 | 360 | NA | NA |
- amiben fehérje | 99 | 198 | NA | NA |
Lithotamnium alga kivonat | 110 | 220 | NA | NA |
Kelp hínár kivonat | 60 | 120 | NA | NA |
Haematococcus pluvialis alga kivonat | 50 | 100 | NA | NA |
- amiben asztaxantin | 1.5 | 3 | NA | NA |
Klorofill | 18.5 | 37 | NA | NA |
Szerves réz | 0,7 | 1,4 | 70,6 | 141,2 |
További összetevő: növényi zselatin kapszulák
Jelmagyarázat: NRV = felnőttek számára napi fogyasztásra ajánlott referencia érték; NRV % = napi adag az NRV hány százalékát fedeti; NA = nem alkalmazható, NRV nincs hivatalosan megállapítva.
Hogyan és mennyi Life Spirit 5 Stars Alga Komplex kapszulát fogyasszak?
Naponta 1- 2 kapszula fogyasztása ajánlott, bármely napszakban, éhgyomorra, bő folyadékkal. Napi 2 kapszulát javasolt a nap folyamán lehetőleg egyenletesen elosztani. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Kúraszerű fogyasztása ajánlott szükség szerint. 3 havi kúra után 1 – 2 havi szünet beiktatása indokolt.
Megjegyzés: Az algák a B-vitaminok többségét tartalmazzák, a B-12 vitamin kivételével. A B-12 vitamin pótlására a kúra alatt figyelni kell.
A Life Spirit 5 Stars alga Komplex kapszulák kiszerelése, tárolása
Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.
Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetése
A Life Spirit 5 Stars Alga Komplex étrendkiegészítő kapszulák előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek.
A javasolt adagolást ne lépje túl! Fenilalanin tartalma miatt fenilketonuriás betegeknek fogyasztása ellenjavallott. Tenger gyümölcseivel szemben ismert allergiában fokozott óvatosság indokolt, vagy biztonsági alapon fogyasztása kerülendő. Pajzsmirigy túlműködés esetén kezelőorvossal való konzultációt követően, tanácsai betartása mellett, fokozott figyelemmel szedhető. Várandós és szoptatós anyáknak fogyasztása ismeretek hiányában nem javasolt. a készítmény felnőttek számára formulázott, gyermekek számára nem alkalmazható.
A Life Spirit 5 Stars Alga Komplex egy étrendkiegészítő készítmény, ami nem tekinthetők gyógyszernek, nem szolgálnak betegségek diagnosztizálására vagy kezelésre, és nem helyettesítik az orvosi ellátást. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot sem.
Kiszerelés
60 db
Származási ország
EU / Magyarország
____________________
Tudományos hivatkozások
Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit 5 Stars Alga Komplex étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:
[1] -Carl Safi, Bachar Zebib, Othmane Merah, Pierre-Yves Pontalier, Carlos Vaca-Garcia: Morphology, composition, production, processing and applications of Chlorella vulgaris: A review; Renewable and Sustainable Energy Reviews, vol. 35, July 2014 július, 265-278 oldal
[2] - Yunes Panahi, Behrad Darvishi, Narges Jowzi, Fatemeh Beiraghdar, Amirhossein Sahebkar: Chlorella vulgaris: A Multifunctional Dietary Supplement with Diverse Medicinal Properties; Curr Pharm Des. 2016;22(2):164-73.
[3] - Elias E Mazokopakis, Ioannis K Starakis, Maria G Papadomanolaki, Niki G Mavroeidi, Emmanuel S Ganotakis: The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study; J Sci Food Agric; 2014 Feb;94(3):432-7; doi: 10.1002/jsfa.6261. Epub 2013 Jul 10.
[4] - I M Stratton, A I Adler, H A Neil, D R Matthews, S E Manley, C A Cull, D Hadden, R C Turner, R R Holman: Association of glycaemia with macrovascular and microvascular complications of type 2 diabetes (UKPDS 35): prospective observational study; BMJ; 2000 Aug 12;321(7258):405-12; doi: 10.1136/bmj.321.7258.405.
[5] - Patricia V Torres-Duran, Aldo Ferreira-Hermosillo and Marco A Juarez-Oropeza: Antihyperlipemic and antihypertensive effects of Spirulina maxima in an open sample of mexican population: a preliminary report; Lipids Health Dis. 2007; 6: 33.
[6] - M A Juárez-Oropeza, D Mascher, P V Torres-Durán, J M Farias, M C Paredes-Carbajal: Effects of dietary Spirulina on vascular reactivity; Med Food, 2009 Feb;12(1):15-20; doi: 10.1089/jmf.2007.0713.
[7] - Carlo Selmi, Patrick SC Leung, Laura Fischer, Bruce German, Chen-Yen Yang, Thomas P Kenny, Gerry R Cysewski and M Eric Gershwin: The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens; Cell Mol Immunol. 2011 May; 8(3): 248–254; online publikáció: doi: 10.1038/cmi.2010.76
[8] - Ralph Carmel: Nutritional anemias and the elderly; Semin Hematol, 2008 Oct;45(4):225-34; doi: 10.1053/j.seminhematol.2008.07.009.
[9] - Hsueh-Kuan Lu, Chin-Cheng Hsieh, Jen-Jung Hsu, Yuh-Kuan Yang, Hong-Nong Chou: Preventive effects of Spirulina platensis on skeletal muscle damage under exercise-induced oxidative stress; Eur J Appl Physiol, 2006 Sep;98(2):220-6; doi: 10.1007/s00421-006-0263-0. Epub 2006 Aug 30.
[10] - Mayumi Ikeuchi, Tomoyuki Koyama, Jiro Takahashi, Kazunaga Yazawa: Effects of astaxanthin supplementation on exercise-induced fatigue in mice; Biol Pharm Bull, 2006 Oct;29(10):2106-10.
[11] - Maria Kalafati, Athanasios Z Jamurtas, Michalis G Nikolaidis, Vassilis Paschalis, Anastasios A Theodorou, Giorgos K Sakellariou, Yiannis Koutedakis, Dimitris Kouretas: Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans; Med Sci Sports Exerc, 2010 Jan;42(1):142-51, doi: 10.1249/MSS.0b013e3181ac7a45.
[12] - Maria Kalafati, Athanasios Z Jamurtas, Michalis G Nikolaidis, Vassilis Paschalis, Anastasios A Theodorou, Giorgos K Sakellariou, Yiannis Koutedakis, Dimitris Kouretas: Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans; Med Sci Sports Exerc, 2010 Jan;42(1):142-51, doi: 10.1249/MSS.0b013e3181ac7a45.
[13] - Qixiao Zhai, Arjan Narbad and Wei Chen: Dietary Strategies for the Treatment of Cadmium and Lead Toxicity; Nutrients. 2015 Jan; 7(1): 552–571.
[14] - Sinéad Lordan, R. Paul Ross, and Catherine Stanton: Marine Bioactives as Functional Food Ingredients: Potential to Reduce the Incidence of Chronic Diseases; Marine Drugs. 2011; 9(6): 1056–1100.
[15] - Molly Schleicher, Karen Weikel, Caren Garber and Allen Taylor: Diminishing Risk for Age-Related Macular Degeneration with Nutrition: A Current View; Nutrients. 2013 Jul; 5(7): 2405–2456.
[16] - Ghazi Hussein, Hirozo Goto, Shinobu Oda, Ushio Sankawa, Kinzo Matsumoto, Hiroshi Watanabe: Antihypertensive potential and mechanism of action of astaxanthin: III. Antioxidant and histopathological effects in spontaneously hypertensive rats; Biol Pharm Bull, 2006 Apr;29(4):684-8.
[17] - Kumi Tominaga, Nobuko Hongo, Mariko Karato and Eiji Yamashita: Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects; Acta Biochimica Polonica, vol. 59, No 1/2012 43–47
[18] - Al-Qahtani WH, Binobead MA: Anti-inflammatory, antioxidant and antihepatotoxic effects of Spirulina platensis against d-galactosamine induced hepatotoxicity in rats; Saudi J Biol Sci. 2019 May;26(4):647-652.
[19] - Joy C. MacDermid, Joshua I. Vincent, Bing S. Gan and Ruby Grewal: A blinded placebo-controlled randomized trial on the use of astaxanthin as an adjunct to splinting in the treatment of carpal tunnel syndrome; Hand (N Y).2012 Mar; 7(1): 1–9
[20] - R.K. Marwaha, Deepak Bansal, Siftinder Kaur and Amita Trehan: Wheat Grass Juice reduces Transfusion Requirement in Patients with Thalassemia Major: A Pilot Study; kézirat az Indian pediatrics, 2003 júliusi számában
[21] - Scott A Halperin, Bruce Smith, Coleen Nolan, Janet Shay, Jaroslav Kralovec: Safety and immunoenhancing effect of a Chlorella-derived dietary supplement in healthy adults undergoing influenza vaccination: randomized, double-blind, placebo-controlled trial; CMAJ. 2003 Jul 22;169(2):111-7.
[22] - Mohamed F Ismail,Doaa A Ali, Augusta Fernando, Mohamed E Abdraboh, Rajiv L Gaur, Wael M Ibrahim, Madhwa HG Raj and Allal Ouhtit: Chemoprevention of rat liver toxicity and carcinogenesis by Spirulina; Int J Biol Sci. 2009; 5(4): 377–387.
[23] - Yuusuke Akao, Takashi Ebihara, Hisayo Masuda, Yoshiko Saeki, Takashi Akazawa, Kaoru Hazeki, Osamu Hazeki, Misako Matsumoto, Tsukasa Seya: Enhancement of antitumor natural killer cell activation by orally administered Spirulina extract in mice; Cancer Sci., 2009 Aug;100(8):1494-501; doi: 10.1111/j.1349-7006.2009.01188.x.
[24] - Kateřina Vaňková, Ivana Marková, Jana Jašprová: Chlorophyll-Mediated Changes in the Redox Status of Pancreatic Cancer Cells Are Associated with Its Anticancer Effects; Oxid Med Cell Longev. 2018; 2018: 4069167.
[25] - Dashwood R., Negishi T., Hayatsu H., Breinholt V., Hendricks J., Bailey G. Chemopreventive properties of chlorophylls towards aflatoxin B1: a review of the antimutagenicity and anticarcinogenicity data in rainbow trout. Mutation Research/Fundamental and Molecular Mechanisms of Mutagenesis. 1998;399(2):245–253.
[26] - Negishi T., Rai H., Hayatsu H. Antigenotoxic activity of natural chlorophylls. Mutation Research/Fundamental and Molecular Mechanisms of Mutagenesis. 1997;376(1-2):97–100.