Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Energovital Artiflexil ízület támogató ivóampulla 15 x 10 ml

Játék

Ár:
9.990 Ft
Elérhetőség: Utolsó 7 db raktáron
Hűségpontok: 400
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Energovital
Cikkszám: EVT028
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Az Artiflexil egy ízületek szerkezetét és működését támogató, természetes hatóanyagokat tartalmazó komplex étrendkiegészítő, a degeneratív ízületi bántalmak megelőzésére, az ízületi gyulladás és fájdalom enyhítésére. 15 db. 10 ml-es ivóampullába kiszerelve. A napi fogyasztásra javasolt adag (10 ml) 500 mg halkollagént, 250 mg metil-szulfonil-metánt (MSM), 100 mg C-vitamint, 100 mg glükozamint, 5 mg hialuronsavat és 2,5 mg kvercetint tartalmaz.

Hogyan hat az Artiflexil?

A kollagén az emberi szervezet kötőszöveteiben mindenhol jelen levő alapanyag. A porcokon kívül ez alkotja a bőr vázát, hajat és körmöket, ínszalagokat, artériák falát, ez rögzíti a fogakat az ínyben, stb. Mivel a csontképződéshez egy porc alapú „öntőforma” szükséges, az egészséges csontképződéshez is elengedhetetlen. A kollagén egy szálas szerkezetű fehérje, amit aminosavak építenek fel. Szerkezet alapján 25 féle kollagént ismerünk. Kollagén fogyasztásával biztosíthatjuk a porcok, ízületi felszínek regenerációjához szükséges alapanyagot1. A kollagénpótlás igazolt helyet kapott a degeneratív ízületi megbetegedések kiegészítő terápiájában2.

A C-vitamin számos egyéb funkciója mellett a saját kollagénünk előállításához szükséges, hiányában két alapvető aminosav a prolin és lizin nem képes a kollagénbe beépülni. Így sérült, élettani feladatát ellátni képtelen kollagén és porc3 képződik. Ezen túlmenően vízoldékony antioxidánsként véd a szabadgyökök kémiai károsító hatása ellen4. Számos ízületi degeneratív folyamat a szabadgyökök által okozott mikroszkópikus sérülésekkel lobban be. A C-vitamin továbbá elősegíti a kvercetin felszívódását is. Ami egy bioflavonoidok csoportjába tartozó olyan antioxidáns, ami az ARTIFLEXILben viszont erősíti és kiegészíti a C-vitamin antioxidáns védőhatását. Az antioxidánsok minden sejt- és szövetféleséget védenek a szabadgyökök károsító hatása ellen, így az ízületi porcot is.

Az MSM (metil-szulfonil-metán) egy kénszállító molekula. Jelentős mennyiségben van jelen az emberi és állati szervezetekben, ugyanis a kötőszöveti elemekben kén szolgáltatja keményen rugalmas kötéseket. Hiányában zavart szenved a porcépítés, a porc regenerálódás. Tanulmányok igazolják gyulladásgátló hatását, ezáltal fájdalomcsillapító hatását ízületi gyulladásokban5.

A glükozamin nitrogéntartalmú szénhidrát, a kötőszövetek rugalmasságát és vízmegkötő képessége révén azok hidratáltságát biztosítja. Mivel azonban a porcszöveteknek nincs érhálózata, a glükozamin a porcszövet táplálásában és anyagcseréjében is nélkülözhetetlen. Humán vizsgálatok igazolják, hogy hosszú távú alkalmazása mellékhatások nélkül csökkenti artrózisos betegek ízületi fájdalmát6.

A hialuronsav szintén egy nagy molekulájú szénhidrát, nagy vízkötő képességgel. Számos szövetben és szervben jelen van (szem, bőr, csontok, porcok, ízületek). Az ízületi porcokban és hártyákban, mint kenőanyagot ismerjük7. Ezzel meghosszabbítja az ízületek ép működésének időtartamát és csökkenti a fájdalmat, gyulladást[8]. Bár az általános gyakorlat szerint a hialuronsavat leginkább közvetlenül az ízületbe való beinjekciózással alkalmazzák, egy placebo kontrollált, kettősvak klinikai vizsgálat eredménye szerint szájon át való alkalmazása 2 hónapon át, szintén hatásosnak bizonyult9. Az emberi szervezetben élettartama mindössze néhány nap, ezt követően új hialuronsavnak kell beépülnie. Megállapítást nyert, hogy a kor előrehaladtával testünk hialuronsav regenerációja egyre csökken, ami azonban pótolható. Reumatológiai és ortopédiai felhasználásán kívül alkalmazzák a kozmetikában, bőrgyógyászatban, szemsebészetben, urológiában és orr-fül-gégészetben is. A hialuronsav kutatásnak egyik vezéregyénisége egy magyar kutató, Dr. Balázs Endre (1920-2015)11 volt, aki már 1942-ben szabadalmaztatta.

Az Artiflexil hatóanyagai egymást erősítve hozzájárulnak az egészséges porcszövetképződéshez és regenerációhoz, az ízületi porcok táplálásához és anyagcseréjéhez, antioxidáns összetevőkkel védik az ízületeket11 a degeneratív folyamatoktól, illetve gyulladásgátló-fájdalomcsillapító hatással enyhítik a panaszokat.

Kinek javasolható az Artiflexil?

Összetevőinek szinergista, egymás hatásait kiegészítő és erősítő hatásainak hála, az ARTIFLEXIL különösen alkalmas az ízületi degeneratív (sokízületi reuma, osteoartrózisok) betegségek kockázatával élő egyének számára megelőzés céljára, már fiatalabb korban is. Ahogyan ízületeiket megterhelő sportolók és nehéz fizikai munkát végző egyének számára12 is. Már kialakult ízületi betegségben az állapotromlás lassítása, a fájdalmas és gyulladásos panaszok enyhítésére alkalmas.

Artiflexil ivóampulla hatóanyagok

Hatóanyag Napi adagban (10 ml) NRV%
Halkollagén 500 mg NA
MSM 250 mg NA
C-vitamin 100 mg 125
Glükozamin 100 mg NA
Hialuronsav 5 mg NA
Kvercetin 2.5 mg NA

NRV = napi fogyasztásra javasolt mennyiség felnőttek számára

NRV% = az említett adag hány százaléka a napi fogyasztásra ajánlott mennyiségnek

NA = nincs adat (nem létfontosságú anyag, hivatalos NRV nincs megállapítva)

Az Artiflexil alkalmazása és adagolása

Napi 1 ivóampulla tartalmát keverje el egy adagnyi tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea, joghurt, stb.). Lehetőleg étkezés közben vagy étkezés után fogyassza. Ne keverje alkoholos vagy magas koffeintartalmú italokba. Bármely napszakban fogyasztható, de célszerű naponta kb. ugyanabban az időszakban.

A javasolt napi adagot ne lépje túl!

Az Artiflexil tárolása

A készítmény hőtől, napsugárzástól védett helyen szobahőn tárolható saját csomagolásában. Felhasználható a csomagoláson feltüntetett lejárati határidőig. A felbontott ivóampulla tartalma nem tárolható, azonnal meg kell inni. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások és figyelmeztetések

Az Artiflex biztonsággal fogyasztható az előírások betartása mellett,[13]. Mellékhatásokat nem ismerünk. Halakra, tenger gyümölcseire allergiás egyéneknek fogyasztása nem javasolt. Várandós anyáknak ismeretek hiányában nem javasolt. Előrehaladott veseelégtelenségben csak kezelőorvos javaslatai alapján szedhető.

A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Nem helyettesíti a szakorvosi ellátást és gondozást.

Kiszerelés

15 db ivóampulla
________________________________

Tudományos hivatkozások

[1] - Bruyère O, Zegels B, Leonori L, Rabenda V, Janssen A, Bourges C, Reginster JY.: Effect of collagen hydrolysate in articular pain: a 6-month randomized, double-blind, placebo controlled study;  Complement Ther Med. 2012 Jun;20(3):124-30

[2] - Elisângela Porfírio and Gustavo Bernardes Fanaro: Collagen supplementation as a complementary therapy for the prevention and treatment of osteoporosis and osteoarthritis: a systematic review; https://www.scielo.br/j/rbgg/a/fk95TfhxB7mPsmqYRDdHH8K/?format=pdf&lang=en

[3] - Comission Regulation (EU) No. 432/2012 of 25 May 2012; http:// eur-lex.europa.eu/legal-content/en/text/pdf/?uri=cvelex:32012R0432&from=en; EFSA Journal Nr.: 2009, 7(9):1226

[4] - Comission Regulation (EU) No. 432/2012 of 25 May 2012; http:// eur-lex.europa.eu/legal-content/en/text/pdf/?uri=cvelex:32012R0432&from=en; EFSA Journal Nr.: 2010:8(10):1813

[5] - Junko Ezaki, Miyuki Hashimoto, Yu Hosokawa and Yoshiko Ishimi: Assessment of safety and efficacy of methylsulfonylmethane on bone and knee joints in osteoarthritis animal model; J Bone Miner Metab, 2013 Jan;31(1):16-25.

[6] - Moon Moo Kim, Eresha Mendis, Niranjan Rajapakse, Se-Kwon Kim: Glucosamine sulfate promotes osteoblastic differentiation of MG-63 cells via anti-inflammatory effect; Bioorg Med Chem Lett, 2007 Apr 1;17(7):1938-42, doi: 10.1016/j.bmcl.2007.01.030. Epub 2007 Jan 19.

[7] - Hemshekhar M, Thushara RM, Chandranayaka S, Sherman LS, Kemparaju K, Girish KS.: Emerging roles of hyaluronic acid bioscaffolds in tissue engineering and regenerative medicine;  Int J Biol Macromol. 2016 May; 86:917-28

[8] - Toshiyuki Tashiro, Satoshi Seino, Toshihide Sato, Ryosuke Matsuoka, Yasunobu Masuda, Naoshi Fukui: Oral administration of polymer hyaluronic acid alleviates symptoms of knee osteoarthritis: a double-blind, placebo-controlled study over a 12-month period; ScientificWorldJournal; 2012;2012:167928.

[9] - Kalman DS, Heimer M, Valdeon A, Schwartz H, Sheldon E.: Effect of a natural extract of chicken combs with a high content of hyaluronic acid (Hyal-Joint) on pain relief and quality of life in subjects with knee osteoarthritis: a pilot randomized double-blind placebo-controlled trial; Nutr J. 2008 Jan 21;7:3. doi: 10.1186/1475-2891-7-3.

[10] - https://www.gf.org/fellows/all-fellows/endre-a-balazs/

[11] - Agnes W Boots, Guido R M M Haenen, Aalt Bast: Health effects of quercetin: from antioxidant to nutraceutical; Eur J Pharmacol, 2008 May 13;585(2-3):325-37, doi: 10.1016/j.ejphar.2008.03.008.Epub 2008 Mar 18.

[12] - Rei Momomura Kiyohito Naito, Mamoru Igarashi, Taiji Watari, Atsuhiko Terakado, Shinji Oike: Evaluation of the effect of glucosamine administration on biomarkers of cartilage and bone metabolism in bicycle racers; Mol Med Rep, 2013 Mar;7(3):742-6.

[13] - Butawan M, Benjamin RL, Bloomer RJ.: Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary Supplement; Nutrients. 2017 Mar 16;9(3):290. doi: 10.3390/nu9030290.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 02.
A termék kiváló. A szállítás pontos, munkatársuk udvarias, kedves. Köszönöm a szolgáltatás.