Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az arany múmijó jótékony hatásai

Az arany múmijó jótékony hatásai
​Az arany múmijó évezredeken keresztül segített az embereknek hogy visszanyerjék az elveszett erőt és felépüljenek a gyógyíthatatlannak hitt betegségeikből.  Az emberiség több mint 3000 éve ismeri és használja ezt a csodálatos képződményt. 

A múmijó magas sziklák között sok évtized alatt több rétegben képződő gyantaszerű anyag. A különleges, nehezen hozzáférhető magas hegyek és a sziklák energiáját adja át az embereknek ez a titokzatos elixír. 

Az Arany Múmijó kizárólag gyógynövényekben és ásványi kincsekben gazdag területeken, magas, sziklás hegyekben alakul ki, amely egyrészt Oroszország ázsiai területeinek, világtól elzárt, magas hegyeiben (2000-5000 méteres magasságban) az Altáj, és Palmyra-hegység, a Kaukázus és Észak-Szibéria tájain található, mint a kőzetek repedéseiben raktározódott gyantás anyag. Valamint  Mongólia sziklás hegységeiben, az oda is átnyúló Altaj vidékén, ahol az időjárási, földrajzi, geológiai sajátosságok és ezek kölcsönös viszonyai kedvezőek, ökológiai értelemben a legtisztább, legjobb minőségű Arany Múmijót  lehet „szüretelni”.

A Tibeti „Négy gyökér tantra” gyógyászati könyvben, amely a múmijót  „Föld eredetű” gyógy-készítmények közé sorolja, az áll, hogy:
 

„..nem létezik olyan betegség, amit ne gyógyíthatnánk múmijóval…”


Nemcsak magában használják a múmijót, hanem más növényi eredetű anyagokkal valamint medve epével, mézzel stb. összekeverve is használják különböző betegségek leküzdéséhez. A tantra továbbá említést tesz a keletkezével kapcsolatban is:

 "A forró napfény hatására a szikla felülete felforrósodva olvadozik és a hő hatására arany, ezüst, réz, vas és egyéb fémek válnak ki, melyek megdermedve alkotják a múmijót."  

A tantra továbbá foglalkozik a Múmijó fajtákkal és a fajtánkénti hatásaival is.

TOVÁBB AZ ARANY MÚMIJÓ TABLETTÁRA

A híres mongol tudós Ishdanzanvanjil „Gyiru dosil” könyvében leírt készítmények, amelyeket a máj, az epe és az emésztőrendszeri problémákra javasolt (pl. Usanshil-13, Köktolgoi-10) mind jelentős mennyiségben tartalmaztak múmijót. Ezen kívül a külsőleg alkalmazandó kenőcsöket, és a vizes oldatokat is a múmijóból készítette. Minőségét illetően ezt írja:

"Általában feketén aranyló színű, tehén vizelet szagára emlékeztető szagú, olajos, nehéz, áttetsző tulajdonságú és keserű, fanyarkás ízű. Ezek a legjobb minőségű múmijó jellegzetességei”.

A finomított múmijó fekete színű fényes felületű, az aszfalthoz hasonló állagú. Testhőmérsékleten majdnem azonnal olvad (a tenyérben). Összetéveszthetetlenül keserű íze van, szaga eleinte szokatlan – ám megszokva rendkívül természetes - jellegzetes. Finom üledéke keveréssel csökkenthető.​

 

Miben segíthet nekünk a múmijó?

A múmijó immunológiai, fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi annak sikeres használatát a fertőző betegségek megelőzésében és kezelésében egyaránt. Ez a hatás a szervezet természetes védekező mechanizmusának és regenerálódó képességének a stimulálása következményeként jön létre.

A múmijó segít a szervezetünket annyira megterhelő évszak-. és időjárás-változásoknál is, a tavaszi fáradtság leküzdésében is nagy hasznát vehetjük!

Az antibiotikumokkal ellentétben a múmijó széles hatás-spektrummal rendelkezik és semmilyen allergikus, vagy toxikus hatása nincs. A múmijó csökkenti a szervezet fogékonyságát az influenzával és a vírusokkal szemben. A múmijó megismerése óta lehetséges az idegsejtek a szívizom és más szövetek gyorsabb regenerációja. Igen hatásos a kemoterápiával együtt rákbetegek kezelésében.
 
Az osztrák rákkutatással foglalkozó szakemberek is kipróbálták, és mintegy 80%-os javulást regisztráltak (sajnos a rák típusának és a kontrollcsoport méretének megjelölése nélkül).

Segít a környezetszennyezés okozta betegségek leküzdésében is. Növeli a máj méregtelenítő képességét, segít a vérrögképződés okozta problémák leküzdésében. A következő esetekben jelent további segítséget: csonttörés, csontritkulás, reumatikus megbetegedések, izületi gyulladás, asztma, belső vérzés, emésztőszervi fekély, aranyér, emésztési zavarok, töredezett, gyenge haj illetve köröm, ekcéma és egyéb ásványi anyag hiánya következtében keletkezett betegségek. 

A múmijó segíti a tápanyagok felszívódását; a humin-sav reakcióba lép a nagy molekulasúlyú szerves vegyületekkel, ezzel vízben oldhatóvá téve azokat.

TOVÁBB AZ ARANY MÚMIJÓ TABLETTÁRA

A múmijó napjainkban

Az Orosz nemzeti sportválogatott 40 éve használja a múmijót az erőnlét és az erő növelésére, az izomtömeg fejlesztésére, izomregenerálásra. Az olimpiára készülő atléták is rendszeresen szedték. A múmijó erősítő és anabolikus hatása segíti mind fizikailag, mind mentálisan a sportolókat. A szovjet költségvetés 1988-ban a Szöuli olimpiára való felkészülés jegyében az Állami Sportbizottság részére mintegy öt millió rubelt különítet el a múmijó, mint természetes anabolikus szer alkalmazási lehetőségeinek a kutatására, az atléták felkészítése érdekében. Az atlétika területén, azóta is jelentős a múmijó szerepe.

Az orosz légierő is használja, teljesítménynövelő hatása miatt. Nagy segítséget jelent a kozmonauták felkészítésénél és az űrutazás során is.

Oroszország számos egyetemén tanulmányozták a múmijót és úgy találták, hogy jelentős mértékben (mintegy 15-27%-kal) képes növelni a munkabírást, a terhelhetőséget, a regenerációs idő lerövidítése által.

A finomított múmijó fekete színű fényes felületű, az aszfalthoz hasonló állagú. Testhőmérsékleten majdnem azonnal olvad (a tenyérben). Összetéveszt-hetetlen keserű íze van, szaga szokatlanul jellegzetes. Vízben könnyen oldódik, de alkoholban nem. A finom üledék keveréssel csökkenthető. Kémiai szempontból a múmijó szerves és szervetlen anyagok természetes keveréke. 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, szteroidokat, foszfolipideket, egy sor vitamint, olajokat és más biológiailag aktív anyagot tartalmaz. 

A múmijó sokoldalú, természetes biológiai regulátor, amely széles skálán alkalmazható az egészség megóvása érdekében. Jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra és az immunrendszerre, igazodva a testfunkciók megváltozásához. A múmijó az egyetlen megelőzésre is alkalmas, kiváló gyógyító hatású biológiailag aktív anyag.

A cikket összeállította:
Árendás László
természetgyógyász

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Múmijó