NaJa Forest Maitake gomba folyékony kivonat 4x100 ml
Hűségpontok: | 0 |
Gyártó: | Naja Forest |
Cikkszám: | NF042 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
TERMÉK LEÍRÁS
Maitake gomba tartalmú termékek
NaJa Forest Maitake gomba folyékony kivonat, 60% poliszacharid tartalommal
Maitake gomba
Vizsgálatok szerint a Maitake gomba szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is. A maitake gyógygomba legfontosabb funkciója azonban az immunrendszer erősítése, és az anti-tumor tulajdonsága. Poliszacharidnként a béta glükán aktiválja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek.Tekintse meg gyártói bemutatóvideónkat:
A kínai orvoslás részét képezi már több száz éve. Nagy mennyiségben tartalmaz béta-glükánt, ami erős hatással van az immunrendszerre. Aktiválja a makrofág sejteket, a természetes ölősejteket és a T-sejteket. A rák elleni harcban is segítik az immunrendszert, a pontos rákellenes hatása ezeknek a molekuláknak még nem teljesen világos. A Maitake gomba növeli bizonyos sejtek aktivitását, ami által interleukinek és limfokinek szabadulnak fel, amiknek kemoprotektív (vegyi anyagokkal szemben védő) hatása van, vagyis megállítják a tumor növekedését és gátolják a rák terjedését. Ezek a sejtek fontos szerepet játszanak az immunitás kiépítésében és megakadályozzák a szabad gyökök károsító hatásait.
A Maitake (Bokrosgomba/Grifola frondosa) főbb hatóanyagai
- Immunmoduláns poliszacharidok: béta 1,6 és béta 1,3 glükán
- X és ES frakció
- Ásványi anyagok: kálium, kálcium, magnézium
- Vitaminok: B2, B3, D-vitamin
A Maitake gomba egészségügyi hatásai
- szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet, zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is
- legfontosabb funkciója az immunrendszer erősítése, és az anti-tumor tulajdonsága: poliszacharidként a béta glükán aktiválja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek.
- a maitake gyógygomba D frakciójának ráksejtekre gyakorolt pusztító hatását Japán kutatók bizonyították 1995-ben egérkísérletekben (Kobe Pharmaceutical University), az eredmények az alábbi tumor csökkentést mutatták: mellrák, tüdőrák, májrák, prosztatarák (73,3-45,5% csökkenés), leukémia (25% csökkenés), gyomorrák (33,3% csökkenés), csontrák (0-16% csökkenés), valamint a kiváló eredmények további 4-13%-kal javultak, amikor hagyományos kemoterápiával kombinálták a kezelést úgy, hogy közben csökkentek a kemoterápia okozta mellékhatások
- ergothioneine tartalma révén megvédi a sejteket az oxidatív károsodástól
A Maitake gomba (Bokrosgomba) hasznosanyag tartalma A Maitake gazdag ásványi anyagokban (pl. kálium, kálcium, magnézium), vitaminokban (B2, B3, D-vitamin), valamint aminosavakban és rostokban. A maitake gyógygomba legfontosabb összetevője a béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok, melyek magas cukor tartalmú komplex szénhidrátok. Ezeknek a vegyületeknek már korábban is komoly anti-tumor hatást tulajdonítottak. A másik két fontos összetevő felfedezője Harry Preuss professzor (Georgetown University Medical Center, Washington, DC), ezek az ún. X és ES frakció. (Forrás: Alternative Medicine Review, 2002. június, Noriko Kodama, Kiyoshi Komuta, Hiroaki Nanba)
NaJa Forest Maitake gomba adagolás
Ajánlott adagolás: napi 5 ml, tetszőleges folyadékban bevéve (pl. tea, víz, gyümölcslé). Vércukorszint csökkentő gyógyszerek mellett, csökkentett dózisban (2,5 ml) kell szedni. Az ajánlott napi adagolást ne lépje túl! Az élelmiszer kiegészítők nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
NaJa Forest Maitake gomba összetétel
Bio Maitake gomba (Grifola frondosa) 0.125 g / ml, glicerin 0.8 g / ml.
Tápérték | 5 ml | 100 ml |
---|---|---|
Energiatartalom (kj/kcal) | 69/17 | 1379/330 |
Zsír (g) | 0.01 | 0.25 |
Telített zsírsavak (g) | 0.01 | 0.16 |
Szénhidrát (g) | 3.97 | 79.4 |
ebből cukor (g) | 0.02 | 0.37 |
Fehérje (g) | 0.13 | 2.57 |
Konyhasó (g) | 0.01 | 0.19 |
Maitake (Grifola frondosa) kivonat (g) | 0.63 | 12.5 |
ebből poliszacharid (60%) | 0.38 | 7.5 |
OÉTI notifikációs szám: 18439/2017