Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Zinzino Balance teszt Omega-6:3 arány mérésére

Játék

Ár:
23.900 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 956
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Zinzino
Cikkszám: ZZ005
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Zinzino BalanceTest ujjbegyből nyert száraz vércseppek (DBS) segítségével elvégezhető teszt, amellyel elemezhetjük a kapilláris vérben lévő zsírsavak arányát.

Egyszerűen elvégezhető, anonim vércseppes önteszt. 

Megmutatja az Omega-6 Omega-3 arányát a vérben.

Zinzino Balance Teszt egy önmagunkon egyszerűen elvégezhető teszt, amellyel elemezhetjük a vérünkben lévő zsírsavakat, ami tükrözi, mennyi zsírt fogyasztunk az ételekkel.

zsírsavak a vérnek hozzávetőleg mintegy a 98%-át teszik ki. A kapott értékek a vérsejtek élettartamával megegyező hosszúságú időszak, vagyis a legutóbbi 120 nap étrendjét tükrözik.

BalanceTest száraz vércseppen végzett (DBS) teszt, melyről tudományosan bizonyított, hogy ugyanolyan pontos, mint a vénás vér, ha a zsírsavakat kell elemezni.

Csak néhány csepp vérre van szükség az ujjbegyéből egy Whatmann® szűrőpapírra, és kevesebb mint egy percet vesz igénybe.

VITAS Analytical Services* végzi a teszt elemzését. GMP tanúsítvánnyal rendelkező szerződéses elemzőlabor 20 évnyi tapasztalattal a kiváló minőségű, modern ismereteken és technológián alapuló kromatográfos elemzések terén.

A Balance Teszt anonim, majd 100 % pontossággal elemzi a 11 zsírsavat a vérében. 

A telített, egyszeresen telítetlen (Omega-9) és többszörösen telítetlen (Omega-6 és Omega-3) zsírsavakat méri. Az egyes zsírsavakra vonatkozó értékeket a táblázat tartalmazza, és azokat az összes megmért zsírsav százalékában fejezik ki. Összehasonlításképpen a táblázatban szereplő egyes zsírsavak átlagos tartományát (kiegyensúlyozott értékekkel rendelkező személyek jelentős számú csoportjától származó adatok alapján) célértékként tüntettük fel.

A Balance Teszt alábbi zsírsavak értékét méri:

 • Palmitinsav (PA), C16:0, telített zsír
 • Sztearinsav (SA), C18:0, telített zsír
 • Olajsav (OA), C18:1, omega-9
 • Linolsav (LA), C18:2, omega-6
 • Alfa-linolénsav (ALA), C18:3, omega-3
 • Gamma-linolénsav (GLA), C18:3, omega-6
 • Dihomo-gamma-linolénsav (DHGLA), C20:3, omega-6
 • Arachidonsav (AA), C20:4, omega-6
 • Eikozapentaénsav (EPA), C20:5, omega-3
 • Dokozapentaénsav (DPA), C22:5, omega-3
 • Dokozahexaénsav (DHA), C22:6, omega-3

Az eredményt kb. 20 nap elteltével, közzéteszik a zinzinotest.com weboldalon.

Az eredményből tájékozódhat az Omega-6:3 egyensúlyról, az Omega-3 tartalomról, a zsírsavakkal szembeni védelmi profilról és így tovább. A vér zsírsavtartalmának vizsgálatából kiderült, hogy ez a profil szoros összefüggésben van az egészségügyi állapottal.

Tanúsított tesztkészlet
A Zinzino tanúsítottan megfelel az Európai Unió in vitro diagnosztikai (IVD) orvostechnikai eszközöket szabályozó 98/79/EK irányelvében foglalt előírásoknak. Tekintettel arra, hogy ez alapján a teszt és annak minden alkotóeleme megfelel az alkalmazandó jogszabályoknak és rendeleteknek, a készlet CE-jelöléssel rendelkezik.

Használati útmutató

A teszt elvégzése

 • 1. A Zinzino tesztje jóváhagyott in vitro diagnosztikai termék a saját vérminta otthoni begyűjtésére. – Először mossa meg a kezét szappannal, majd meleg vízzel öblítse le és szárítsa meg!
 • 2. Vegye ki a mintavételi kártyát a papírborítékból. Őrizze meg a borítékot későbbi felhasználás céljából. Tépje le a SAVE (őrizze meg) részt a mintakártyáról, és készítsen fényképet a Test ID (tesztazonosító) számról. Ön kizárólag a saját teszteredményét láthatja anonim tesztazonosítójával. Helyezze a kártyát az asztalra, a két körrel felfelé.
 • 3. Élénkítse fel a vérkeringést karkörzéssel vagy keze lefelé tartott 20 másodperces rázásával.
 • 4. Vegye ki az egyszer használatos ujjbegy szúrót. Távolítsa el az átlátszó biztonsági kupakot, és az ujjbegy szúró már készen is áll a használatra. Alkoholos törlőkendővel törölje meg az ujja hegyét (a középső ujját javasoljuk). Helyezze az ujjbegy szúrót ujjbegye belső részéhez, amely az asztalon lévő gyűjtőcsík felé néz. Nyomja az ujjbegy szúró felső végét az ujja felé, amíg kattanást nem hall. Az ujjbegy szúró automatikusan apró sebet ejt az ujjon.
 • 5. A szűrőpapírt ne érintse meg ujjal!
 • 6. Előbb az egyik körbe cseppentsen vért, majd ha azzal megvan, csak utána térjen át a másikra! Gyengéden nyomja meg az ujját, és várja ki, amíg egy vércsepp a körbe cseppen! Ha egy vércsepp nem tölti ki a kört, várja ki a következőt cseppet az ujjából! Hagyja a mintavételi kártyát vízszintes helyzetben, szobahőmérsékleten legalább 10 percig állni, hogy a minta teljesen megszáradjon.
 • 7. Helyezze vissza a mintavételi kártyát a papírborítékba. Majd helyezze a papírborítékot a fémtasakba, és zárja le. FONTOS: Ne távolítsa el a szárítótasakot a fémtasakból!
 • 8. Helyezze a zárt fémtasakot a nagy borítékba, amelyen a laboratórium címe található.

FIGYELEM! Lássa el a megfelelő mennyiségű postai bélyeggel a borítékot (elsőbbségi feladás), mielőtt feladja azt.

FONTOS: Őrizze meg a kártya SAVE (őrizze meg) részét. Ön kizárólag a saját teszteredményét láthatja anonim tesztazonosítójával.

Regisztrálja tesztkódját a www.zinzinotest.com weboldalon! Ezen a weboldalon találja meg később saját teszteredményeit is. Az eredmény 10–20 nap alatt készül el.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: zsírsav mérés, zsírsav teszter