Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Víztisztító berendezések: melyiket válasszam?

Víztisztító berendezések: melyiket válasszam?

Testünk több, mint 70%-a víz, ezért rendkívül fontos megadni szervezetünknek a szükséges „utánpótlást”. A méregtelenítési és az öngyógyítási folyamatokhoz nélkülözhetetlen a napi 2-3 liter tiszta víz, ám egyáltalán nem mindegy annak minősége. Az utóbbi évtizedekben a víz helyét különféle színezett, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított, illetve cukrozott üdítők vették át.

 

Sokan úgy gondolják, hogy a tea, kávé, alkohol és a különböző üdítőitalok megfelelő helyettesítői a természetes víznek, pedig nem! 

Ezekben az italokban ugyan van víz, de emellett víz elvonó anyagokat is tartalmaznak, vagyis eltávolítják az őket feloldó vizet, és szervezetünk víz raktárából is elvonnak. Tehát, fontos tudni: minden folyadék, amit megiszunk, és nem tiszta víz, az nem számít bele a napi 2-3 literbe.

Európában igen rossz a helyzet a vizek minőségét illetően, mivel szinte alig található olyan folyó, tó vagy kis patak, amely ne lenne kisebb-nagyobb mértékben szennyezve. Így a csapvíz fogyasztása egyáltalán nem bizonyul egészségesnek, mégis rengetegen fogyasztják. Igaz, forralása után ugyan elpusztul néhány baktérium, azonban nem képes közömbösíteni a vegyi anyagok, gyógyszer maradványok és hormonok veszélyeit.

A csapvízben található klór egy agresszív anyag, amely a bőrrel érintkezve szétroncsolja a bőr szöveteiben található fehérjét, majd szép lassan leépíti annak természetes védelmi rendszerét. Hasonlóképpen reagál a haj szerkezetére is. Nem csak öregíti és roncsolja a bőrt, szervezetünkre is károsan hat. A vezetékes víznél tehát lényegesen jobb választás lehet az ásványvíz.

A házi víztisztító berendezések előnye, hogy megtisztítják, szagtalanítják a vizet, frissebbé, lágyabb ízűvé, finomabbá teszik azt. Otthoni víztisztító berendezések használatával pénzt és időt spórolunk meg, hiszen nem kell többé ásványvizet vásárolni, PET palackokat cipelni. Emellett az is fontos szempont, hogy kevesebb szemetet halmozunk fel, és nem terheljük a környezetet az ásványvizes palackokkal.

VÍZTISZTÍTÓK, VÍZSZŰRŐ BETÉTEK

Házi víztisztító berendezések

A klór szűrővel ellátott víztisztító kancsó jó választás lehet, ám általában csak 50%-os hatásfokkal szűri meg a vizet, így kizárólag csak a klórtól véd. A kancsó egyszerre kb. 1,5-2 liter vizet képes megszűrni, ezután újra kell tölteni, hogy a lecsurdogálás után egy újabb adag szűrt vizet kaphassunk. Előnye, hogy egyszerűen kezelhető és praktikus. A jobb minőségű víztisztító kancsóknál egy számláló jelzi, amikor a betét elhasználódott és szükséges cserélni (kb. 1 havonta).

Asztali vízszűrő torony

A vízszűrő torony több szintű vízszűrő technológiával rendelkezik. A kerámia kupola , az aktív szén és a biokerámia infravörös golyók segítségével tisztítja meg a vizet. Szinte maximális védelemmel távolítja el a káros anyagokat a vízből (rozsda, homok, iszap, klór, trihalometán, organikus ásványi anyagokat). 

Előnyös háztartási berendezés, hiszen nem kell többé az ásványvizes palackokat cipelni és megtölteni a kukát üres műanyag flakonokkal. A benne található szűrőbetétet pedig kb. évente kell cserélni. További előnye, hogy nem csak megtisztítja a vizet, hanem energetizálja, mineralizálja, enyhén lúgos kémhatásúvá alakítja.

Csapra szerelhető vízszűrők

A csapra szerelhető vízszűrők előnye, hogy közvetlen a vezetékes vizet szűrik meg, így a csap megnyitásával már tiszta vizet kapunk. Általában minden szabványméretű csaptípushoz csatlakoztathatóak, használatuk egyszerű és praktikus. Beszerelhetőek a konyhába (így a főzéshez is szűrt vizet használhatunk), valamint felszerelhetőek a fürdőszobai csapra is, így szűrt vízzel tudunk hajat mosni, tusolni. Ideális megoldás azoknak, akinek bőre érzékeny a klórra.

Jó hatásfokkal távolítják el a rozsdát, homokot, nehézfémeket, klórt, vírusokat, baktériumokat. 

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Geyser