PrismaNatural Omega-3 lágyzselatin halolaj kapszula 90 db
Elérhetőség: | Kérjen értesítőt! |
Hűségpontok: | 760 |
Várható szállítás: | 2025. május 19. |
Gyártó: | Prisma Natural |
Cikkszám: | PN077 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
TERMÉK LEÍRÁS
A PrismaNatural Omega-3 lágyzselatin kapszula kiváló minőségű, szennyeződésektől mentes Omega-3 halolajat tartalmaz. 1 kapszula 1.000 mg halolajat, valamint 600 mg Omega 3 zsírsavat tartalmaz. 35% EPA és 25% DHA tartalommal!
Az Omega 3 zsírsavak
A zsírsavak az elfogyasztott zsírok és olajok emésztéséből származó bontási termékek. Az omega-3 zsírsavak (linolénsav, eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav) olyan többszörösen telítetlen zsírsavak, melyekre a szervezetnek szüksége van, de nem tudja másból előállítani – tehát esszenciális zsírsavak, amelyeket csak a táplálékkal tudunk felvenni.
Természetes forrásai jellemzően a tengeri halak, kagyló, osztriga. Édesvízi halak a busa kivételével nem tartalmaznak ilyet. Magyarországon így a szójaolaj és repceolaj mellett még a busa zsírja jelenthet természetes omega-3 zsírsavforrást.
Hetente 200 – 300 gramm omega-3 zsírsav fogyasztása ajánlott, lehetőleg fele ennyi vagy legfennebb ugyanennyi omega-6 zsírsav tartalmú élelmiszerek (kukorica-, napraforgó olaj) mellett. Felmérések szerint Magyarországon a javasolt mennyiségnek csupán 1/8-át fogyasztja átlagosan egy felnőtt.
A megfelelő arányban fogyasztott omega-3 zsírsavaknak bizonyítottan szív-érrendszer védő hatásuk van: csökkentik a koleszterinszintet, gátolják az érelmeszesedést, megelőzik a magas vérnyomás kialakulását – ezzel mind-mind tehermentesítik a szív munkáját.
Utóbbi évtized kutatásai arra utalnak, hogy az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav a gyulladásos reakciót mérsékelhetik, aminek autoimmun betegségek enyhítésében is szerepe lehet .
Továbbá kellő bizonyíték támasztja már alá azt, hogy az idegrendszer és különösen az agy anyagcseréjének nélkülözhetetlen összetevői. Javítják a kognitív funkciót, késleltetik az időskori szellemi hanyatlás beköszöntét és csökkentik annak mértékét. Omega-3 zsírsavakat kellő mértékben fogyasztó kisiskolásoknak jobb a felfogó és feladatmegoldó képessége, mint velük egykorú, egyéb zsírokat fogyasztó társaiké .
Sajnálatos tény, hogy az AHA (American Heart Association – Amerikai Szívgyógyász Társaság) az omega-3 zsírsavak fogyasztása mellet kénytelen volt felhívni a lakosság figyelmét a tengeri halak jelentős nehézfém, dioxin és klórfenol szennyezettségére. Emiatt heti legfeljebb két alkalommal ajánlja tengeri halak fogyasztását a felnőtt lakosságnak, gyerekeknek kevesebbet. Úgy látszik, hogy az omega-3 zsírsavak pótlásában a tiszta, jó minőségű táplálék kiegészítő készítmények megkerülhetetlenek lesznek már a közeljövőben is.
Használat
Vegyen be naponta 1 lágyzselatin kapszulát, főétkezések közben.
Összetevők
Haloolaj (35% Omega-3 EPA, 25% Omega-3 DHA) 1.000 mg (Omega-3 tartalom: 600 mg), gelatin, glycerin, természetes E-vitamin (alfa-tokoferol-szukcinát) 7,5 mg
Származási ország: Spanyolország