Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Szerves Cink & Szelén kapszula spirulinával 60 db

Játék

Ár:
4.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 200
Várható szállítás: 2024. június 27.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS076
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Spirulina algával kiegészített szerves cinket és szelént tartalmazó, kapszulázott vegán étrend-kiegészítő készítmény. Adagolástól függően a csomagolás 1 – 2 havi adagot tartalmaz.

A készítmény tartósítószer, glutén, laktóz, hozzáadott cukor és édesítőszermentes természetes cink és szelénforrás. Cukormentes és vegán étrendben is fogyasztható.

Kinek ajánlott a Life Spirit Cink & Szelén égrend-kiegészítő fogyasztása?

A cink és a szelén ember számára napi fogyasztásra ajánlott, létfontosságú nyomelemek. Noha a lakosság szelénnel való ellátottság egy országon belül is jelentős eltéréseket mutathat, egész Európában – így magyar lakosság körében is – a szelénhiányos táplálkozás a jellemző. A cink számos élettani funkciója ismert már. Azonban a Covid-19 világjárvány újból a kutatók érdeklődésének középpontjába emelte. Kutatási eredmények utalnak arra, hogy a járvány súlyossága összefügghet a lakosság körében mérhető cink hiánnyal. 

A megfelelő cink és szelén ellátás hozzájárul az immunitás és a sejtek antioxidáns védelméhez. Ezeken keresztül az általános egészség, jó közérzet és életminőség karbantartásának feltétele. Összességében lassíthatják az öregedéssel járó degeneratív folyamatokat. Szerteágazó élettani hatásaik következtében nem köthetőek konkrét, specifikus betegségekhez, de bizonyítottan hozzájárulnak az anyagcserefolyamatok normalizálásához, csökkenthetik a szív-érrendszeri megbetegedések, valamint rosszindulatú megbetegedések előfordulásának kockázatát. Lassíthatják krónikus gyulladások előrehaladását, enyhíthetik ezek panaszait. Pótlásuk indokolt lehet kezdődő, enyhe idegkimerültség esetén, az íz- és szagérzékelés zavaraiban. Segíthetnek bőrproblémákban, elhúzódó sebgyógyulás, hajhullás esetén.

A Life Spirit Cink & Szelén összetevőiről?

Az alábbi áttekintés az Európai Élelmiszerbiztonsági hatóság (EFSA) Comission Regulation (EU) No. 432/2012 alapján készült.

A cink eddigi ismereteink szerint kb. 200 enzim alkotórészeként vagy kofaktoraként megszámlálhatatlan élettani folyamatban kap nélkülözhetetlen szerepet. Így az immunrendszer egészséges működésében, illetve a sejtfalak oxidatív stressz okozta károsodások elleni védelmében Cinktartalmú enzim „őrködik” az osztódó sejtekben újraképződő DNS-lánc épsége felett. Ezzel hozzájárul a szervezet általános egészségének megőrzéséhez, lassíthatja az öregedéssel járó degeneratív sejtelváltozások folyamatait. Ahogyan a sejtosztódás folyamatának szabályozása révén csökkenti a sejt elfajulás, köztük a rosszindulatú sejtmutációk kialakulásának kockázatát [EFSA 2009,7(9):1229]. Emellett valamennyi anyagcserefolyamatban szerepet kap: a zsírsavak, saját fehérjéink és szénhidrátjaink felépítésében, az A – vitamin anyagcseréjében, sav – bázis egyensúly fenntartásában. Cinkhiányban kimutatták a zsír lerakódásának és zsírsejtek gyarapodásának a fokozódását. Nélkülözhetetlen továbbá a központi idegrendszer és kognitív agyi funkciók, valamint érzékelés (látás, ízlelés, szaglás) folyamataiban. Több hormon (férfi nemi hormon, növekedési hormon, pajzsmirigyhormon, inzulin) termelődésének egyik feltétele. Amellett, hogy részt vesz a bőrt, hajat, körmöket alkotó kötőszövetek és a csontok felépítésében.

A szelén fehérjékhez kötődve bioaktív szelenoproteinek formájában fejti ki élettani hatásait. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) alapján a szelén, a glutation-peroxidáz enzim formájában a szervezet legelterjedtebb oxido-redukciós (antioxidáns) rendszerének szabályozásához járul hozzá. Ezzel valamennyi sejt és szövetféleség, illetve szerv oxidatív stresszel szembeni védelméhez játszik szerepet [Comission Regulation (EU) No. 43262012 / 2009,7(9):1220]. Szelénhiányban a glutation-rendszer hiányos működése krónikus gyulladások, a tűdőasztma, az immunválasz romlásával, kardio-vaszkuláris és tumoros betegségek kockázatának növekedéséve, idegrendszeri degeneratív kórképek súlyosbodásával hozható összefüggésbe. Szeléntartalmú enzim (1’-5’-dejodináz) létfontosságú a pajzsmirigyhormon termelődéséhez, de a férfi termékenységhez (spermatogenezis) is.

A Spirulina alga kiváló természetes töltőanyag a Life Spirit Cink & Szelén kapszulákban. Mivel nem csupán helyet tölt ki, hanem a nyomelemeket kedvezően kiegészítő élettani hatásokkal gazdagítja. Bár Dél-amerikai népek általi felhasználása régóta ismert, a tudományos érdeklődés azt követően lángolt fel, hogy a spirulina algát magas tápértéke, emberi egészségre gyakorolt kedvező hatásai és könnyű termeszthetősége miatt a NASA, és az Európai Űrügynökség (ESA) egymástól függetlenül javasolták asztronauták táplálására. Kiváló a tápértéke: alacsony kalóriatartalom mellett fehérjékben (≈ 57%) gazdag, és valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza. Jelentős B1, B2, B3 vitamin, valamint nyomelem- és ásványi anyag (kálium, magnézium, réz, vas), illetve omega-3 és omega-6 zsírsav forrás. Magas antioxidáns kapacitása áll számos további kedvező élettani hatás hátterében: csökkenti az LDL, összkoleszterin és triglicerid szintjét a vérplazmában. Mi által hozzájárul az érfalak karbantartásához és csökkenti a vérnyomást. 2. típusú cukorbetegeken végzett vizsgálat mind rövid, mind hosszú távon kimutatta a vércukor és HbA1c érték csökkenését, átlagosan 21%-al ritkítva a cukorbetegség érszövődményeinek előfordulását. Serkenti a vérképzést, javítja a vérszegénységet. Növeli az izomerőt és a kitartást, fizikai megterhelés alatt és után felgyorsítja a kimerült izomzat regenerációját. jelenleg biztató eredményekkel kutatják egyik hatóanyagának (fikocianin) immunerősítő, rákos sejtek szaporodását gátló, képességét.

TUDJON MEG TÖBBET A SPIRULINÁRÓL

Mit tartalmaz a Life Spirit Cink & Szelén kapszulázott étrend-kiegészítő?

A Life Spirit Cink & Szelén kapszulázott étrend-kiegészítő mesterséges adalékanyagoktól mentes, 100%-ban természetes cink és szelénforrás. Napi két kapszula a felnőtt emberi szervezet szükségletét 100%-ban fedezi.

Hatóanyag Hatóanyag 1 kapszula NRV % Hatóanyag 2 kapszula NRV %
Spirulina alga por 550 mg NA 1100 mg NA
Szerves Cink 5 mg 50 10 mg 100
Szerves Szelén 27,50 µg 50 55,00 µg 100

További összetevők: növényi cellulóz (HPMC) kapszulák

Jelmagyarázat: NRV = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referencia érték; NRV% = ajánlott adag az NRV hány százalékának felel meg; NA = nem alkalmazható (NRV nem került hivatalos megállapításra)

Hogyan és mennyi Life Spirit Cink & Szelén kapszulát fogyasszak?

Napi 1 – 2 kapszula fogyasztása javasolt, Bármely napszakban étkezéssel vagy étkezéstől függetlenül is bevehető. Étkezéstől független bevétel esetén bő folyadékkal (egy pohár vagy csésze) javasolt. Napi két kapszulát ajánlott lehetőleg egyenletesen elosztani a nap folyamán. A napi javasolt adagot ne lépje túl.

A Life Spirit Cink & Szelén étrend-kiegészítő kiszerelése, tárolása

Eredeti csomagolásában, lezárva, fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, sötét, hűvös helyen tárolandó. Saját Megfelelően tárolva, minősége a csomagoláson feltüntetett ideig szavatolt. Gyermekektől biztonságosan elzárva tartandó.

Figyelmeztetések

A Life Spirit Cink & Szelén kapszulák előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek. A javasolt adagolást ne lépje túl! A tartós és jelentős túladagolás (kb. 800%) kezdeti émelygéssel, hányinger - hányással, majd izomfájdalmakkal, esetleg rohamszerű arcpirulás, izomgörcsök és izomfájdalmak jelentkezésével járhat. Még súlyosabb esetben idegrendszeri tünetek, szédülés és további szervi elégtelenségek (vese, szív) jelentkezhetnek. a készítmény felnőttek számára formulázott. Gyermekek elől elzárva tartandó. algákkal szembeni allergiában a készítmény fogyasztása ellenjavallott.

A Life Spirit Cink & Szelén kapszula nem tekinthetők gyógyszernek, nem szolgálnak betegségek kezelésre és nem helyettesítik az orvosi ellátást. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot.

Származási ország

EU / Magyarország

OGYEI Notifikációs szám: 33801/2024

Kiszerelés: 60 db

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem annak összetevőire és/vagy hatásaira vonatkoznak, és az ismeretterjesztést szolgálják. A Life Spirit Cink & Szelén étrend-kiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került megállapításra:

1- Rita Stoffaneller and Nancy L. Morse: A Review of Dietary Selenium Intake and Selenium Status in Europe and the Middle East; Nutrients. 2015 Mar; 7(3): 1494–1537.
2 - G. Bogye, J. Fehér, A. Georg, A. Antti: Complex study of selenium levels in healthy subjects in Hungary; Orvosi Hetilap, 1993 Nov 21;134(47):2585-8.
3 - S. Singh: Covariation of Zinc Deficiency with COVID19 Infections and Mortality in European Countries: Is Zinc Deficiency a Risk Factor for COVID-19?; bJournal of Scientific Research 64(02):153-157 6 2020
4 - Franco C, Canzoniero LMT.: Zinc homeostasis and redox alterations in obesity; Front Endocrinol (Lausanne). 202024 Jan 8;14:1273177
5 - F Gazdik, J Kadrabova, K Gazdikova: Decreased consumption of corticosteroids after selenium supplementation in corticoid-dependent asthmatics; Bratisl Lek Listy. 2002;103(1):22-5
6 - Holger Steinbrenner, Saleh Al-Quraishy, Mohamed A Dkhil, Frank Wunderlich: Dietary Selenium in Adjuvant Therapy of Viral and Bacterial Infections; Adv Nutr. 2015 Jan; 6(1): 73–82
7 - Jose R. Santos, Auderlan M. Gois, Deise M. F. Mendonça, and Marco A. M. Freire: Nutritional status, oxidative stress and dementia: the role of selenium in Alzheimer's disease; Front Aging Neurosci. 2014; 6: 206
8 - Mahasin G. Tadros, Alabama A University; NASA Contractor NCC 2-501: Characterization of Spirulina biomass for CELSS diet potential; 1988 October
9 - Cornet J.F., Dubertret G. "The cyanobacterium Spirulina in the photosynthetic compartment of the MELISSA artificial ecosystem." Workshop on artificial ecological systems, DARA-CNES, Marseille, France, October 24–26, 1990
10 - Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.
11 - - Elias E Mazokopakis, Ioannis K Starakis, Maria G Papadomanolaki, Niki G Mavroeidi, Emmanuel S Ganotakis: The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study; J Sci Food Agric; 2014 Feb;94(3):432-7;
12 - Patricia V Torres-Duran, Aldo Ferreira-Hermosillo and Marco A Juarez-Oropeza: Antihyperlipemic and antihypertensive effects of Spirulina maxima in an open sample of mexican population: a preliminary report; Lipids Health Dis. 2007; 6: 33.
13 - M A Juárez-Oropeza, D Mascher, P V Torres-Durán, J M Farias, M C Paredes-Carbajal: Effects of dietary Spirulina on vascular reactivity; Med Food, 2009 Feb;12(1):15-20; doi: 10.1089/jmf.2007.0713.
14 - M Stratton, A I Adler, H A Neil, D R Matthews, S E Manley, C A Cull, D Hadden, R C Turner, R R Holman: Association of glycaemia with macrovascular and microvascular complications of type 2 diabetes (UKPDS 35): prospective observational study; BMJ; 2000 Aug 12;321(7258):405-12
15 - Carlo Selmi, Patrick SC Leung, Laura Fischer, Bruce German, Chen-Yen Yang, Thomas P Kenny, Gerry R Cysewski and M Eric Gershwin: The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens; Cell Mol Immunol. 2011 May; 8(3): 248–254;
16 - Maria Kalafati, Athanasios Z Jamurtas, Michalis G Nikolaidis, Vassilis Paschalis, Anastasios A Theodorou, Giorgos K Sakellariou, Yiannis Koutedakis, Dimitris Kouretas: Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans; Med Sci Sports Exerc, 2010 Jan;42(1):142-51,
17 - Hsueh-Kuan Lu, Chin-Cheng Hsieh, Jen-Jung Hsu, Yuh-Kuan Yang, Hong-Nong Chou: Preventive effects of Spirulina platensis on skeletal muscle damage under exercise-induced oxidative stress; Eur J Appl Physiol, 2006 Sep;98(2):220-6;
18 - Mohamed F Ismail,Doaa A Ali, Augusta Fernando, Mohamed E Abdraboh, Rajiv L Gaur, Wael M Ibrahim, Madhwa HG Raj and Allal Ouhtit: Chemoprevention of rat liver toxicity and carcinogenesis by Spirulina; Int J Biol Sci. 2009; 5(4): 377–387
19 - Yuusuke Akao, Takashi Ebihara, Hisayo Masuda, Yoshiko Saeki, Takashi Akazawa, Kaoru Hazeki, Osamu Hazeki, Misako Matsumoto, Tsukasa Seya: Enhancement of antitumor natural killer cell activation by orally administered Spirulina extract in mice; Cancer Sci., 2009 Aug;100(8):1494-501

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!