Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

InterHealth LipoprotectoSol folyékony liposzómás étrendkiegészítő 300 ml

Tudta?

Játék

 

Ár:
11.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 480
Várható szállítás: 2019. május 21.
Gyártó: Interhealth
Cikkszám: IH015
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A LipoProtectosol® egy olyan speciálisan formulázott, liposzómás-, folyékony étrendkiegészítő készítmény, ami kiemelkedő biohasznosulással rendelkező D3, K2-vitamint és magnéziumot tartalmaz, hiányállapotok és következményes szövődményeinek megelőzése vagy felszámolása céljából. A természetes és hagyományosan formulázott D és K vitaminok felszívódása hiányos (csupán 60-80% közötti). A LipoProtectosol-ban a liposzómás gyártástechnológiának hála, ez a felszívódási arány 90% vagy magasabb. Ezáltal naponta egy kényelmesen elfogyasztható (5 ml = 1 teáskanál naponta egyszer) adagban a biológiai szükséglet jelentős hányada pótolható. Kitűnő felszívódás, maximális biológiai hasznosulás. A napi adag 2.500 NE D3 vitamint tartalmaz liposzómális formában! 2 havi adag!

Mit jelent a liposzómás technológia?

A liposzomális technológia azt jelenti, hogy a hatóanyagokat (Vitamin D3, Vitamin K2, Magnézium) egy természetazonos foszfolipid burokba csomagolják, melyek membránja igen hasonló a sejtjeinkhez. Így tehát a sejtek könnyebben befogadják, és a liposzómák tartalma könnyebben bejut sejtjeink belsejébe. Ezt elképzelhetjük úgy is, mintha apró (membrán forma, foszfolipid anyagú) golyócskákat töltenénk meg hatóanyagokkal, így azok emésztés nélkül közvetlenül jutnak el sejtjeinkhez a vérkeringésen keresztül. Nem újdonság a liposzómális technológia, hiszen szervezetünk is ezt a módszert követi. A bevitt élelmiszereket aprítja, "nonosítja", hogy a sejtek fel tudják azokat dolgozni, továbbá az anyatejben is liposzómák szállítják a tápanyagokat, hogy a fiatal szervezet a legjobban tudja azokat hasznosítani. 

LipoProtectosol® liposzómás-, folyékony D-vitamin

Beszámolók szerint a D3 vitaminhiány egyre terjed a fejlett országok lakosságának körében is. A D3 vitaminnak a csontképzésben és így a csontritkulás megelőzésében közismert hatása mellett számos egyéb, hormonszerű szerepe is van. Védi a sejteket a sejtosztódás és sejtérés folyamán fellépő mutációk ellen. Egyes rákféleségekről bebizonyosodott, hogy gyakrabban fordulnak elő D vitaminhiányos populációkban, sőt közöttük a gyógyhajlam és a hagyományos kezelésre való reagálás is rosszabb.

A LipoProtectoSol® egy liposzómás étrend-kiegészítő, kiemelt biohasznosulású K2 vitaminnal és Magnéziummal erősített D3 vitamin, a csontok valamint a szaporodásban és érésben levő sejtek maximális védelmének érdekében.

I. Mit tartalmaz a LipoProtectosol®?

Összetevő Napi adagban / 5 ml-ben RDA%
D3 vitamin (kolekalciferol) 2,500 IU (62.5 µg) 1250
K2 vitamin (menakinon) 37.5 µg 50
Magnézium 56,5 µg  15

A D3 VITAMIN (KOLEKALCIFEROL) az aktív D vitamin előanyaga, amit a máj és a vesék közösen alakítanak át hatásos formává. Alkalmazásának előnye, hogy nehéz túladagolni, mivel túlzott bevitel esetén a máj a fölösleget nem alakítja át ilyen hatásos formává. A D vitamin élettani hatásai (432/2012/EU rendelet és az Official Journal of the European Union; List of Permitted Health Claims; 2012.05.25 alapján)

A D vitamin a kalciumanyagcsere legfontosabb szabályozó anyaga, ezáltal:

 • Szerepet játszik az egészséges csont és fogak felépítésében. Hiányában nő az angolkór, csontlágyulás és az időskori csontritkulás kockázata.
 • Életfontosságú az izmok egészséges működéséhez.
 • Életfontosságú az idegrendszer működéséhez.

A D vitamin segít felfegyverezni saját immunsejteket (B- és T lymphocyták) hiányában nem alakulnak ki azok a sejtszervecskék (receptorok), amelyek révén ezek a sejtek felismerik és elkapják a testidegen anyagokat és kórokozókat .Legutóbbi kutatások igazolták, hogy a megfelelő D vitaminszint csökkenti egyes ráktípusok előfordulását. Számos kismedencei daganatféleség (petefészektumorok, vastag- és végbélrákok, prosztatarák) gyakrabban fordul elő D vitaminhiányos állapotban, sőt ilyenkor a gyógyulásra való hajlam is rosszabb. A D vitamin „bábáskodik” az egészséges, ép működésű sejtek megszületéséhez, illetve az őssejtek éréséhez. Csökkenti az ebben a szakaszban fellépő rákos mutációk előfordulását, illetve „öngyilkosságra kényszeríti” az egészségestől eltérő mutációval létrejövő sejteket. Sokrétű hatása miatt a fogyasztásra ajánlott dózis életkortól és állapottól függ. Felnőtteknek általában 0,05 -0,1 mg közötti dózis fogyasztása ajánlott. Szájon át történő túladagolása nehéz, toxikus mellékhatások több heti, rendszerességgel 80 -100- szoros túladagolás következtében jelentkezhet (RDA = 8.000 – 10.000).

A K2 VITAMIN (MENAKINON) fontos tényezője a kalcium anyagcserének, ezáltal az egészséges csontképződésnek. Vizsgálatok igazolták, hogy K2 vitaminhiány mellett gyakoribbak a combtörések, különösen a comb-nyaktörések. A Japán lakosság körében a látszólag törékenyebb csontozat ellenére is ritkábbak az időskori comb-nyaktörések. A különbséget a K2 vitaminban igen gazdag, népszerű, napi gyakorisággal fogyasztott natto nevű étel fogyasztásával magyarázzák. K vitaminhiányos egyénekben, vagy K-vitamint semlegesítő (pl. vérhígító) kezelésben részesülők körében gyakoribb és súlyosabb az érelmeszesedés, különösen a koszorúerekben. K vitamin pótlásával ez a folyamat visszafordíthatónak bizonyult, számtalan klinikai vizsgálat eredménye szerint. Vizsgálatok összefüggést igazoltak egyes rosszindulatú tumoros megbetegedések és a K vitaminhiány között. A K vitaminok szerepet játszanak a normál véralvadásban. A K1 vitaminnak (fillokinon) ilyen hatása erőteljesebb, mint a K2-é, azonban mindkét vitamin ilyen hatásával számolni kell.

A MAGNÉZIUM több életfolyamatban kiegészíti az előbbi összetevők hatását. Így:

 • Szintén szerepet játszik az egészséges összetételű csont és fogak felépítésében.
 • Kiegyensúlyozza a kalcium működését minden életfolyamatban, így az izmok, idegek és idegrendszer működésében.
 • Fontos összetevője a szervezet elektrolit háztartásának.
 • Katalizálja a sejtek energiatermelését a mitokondriumokban. Hozzájárul a sejtek és az egész szervezet energetizálásához, csökkenti a fáradtságérzetet, támogatja a testi-lelki teherbírást.
 • Jótékony hatású a szívműködésre: csökkenti a ritmuszavarra való hajlamot, gátolja az érelmeszesedést kiváltó habsejtek képződését, és hozzájárul a szívizom számára szükséges energia előállításához.
 • Szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában.

II. Mire jó a LipoProtectosol®? Kinek ajánljuk?

A LipoProtectosol® mind összetétele, mind pedig liposzómás formulációja miatt rendkívül alkalmas étrendkiegészítő, az egyre terjedő D és K vitaminhiány csökkentésére és annak kedvezőtlen életminőségre gyakorolt hatásainak megelőzésében.

Kinek ajánlott a szedése

 • D-vitaminhiányos étrend és életmód esetén D vitamin pótlására (tejtermék szegény étrend, napfényhiányos életmód). Különösen serdülők és időskorúak részére.
 • Csontosodási zavarok megelőzésére, időskori csontritkulás megelőzésére, ill. lassítására.
 • Krónikus betegek étrendjének kiegészítésére
 • Rosszindulatú megbetegedésben szenvedők étrendjének kiegészítésére a kezelés előkészítésére, illetve felépülési szakaszban.
 • Immunhiányos állapotokban

III. Ellenjavallatok, figyelmeztetések

A LipoProtectosol® nem pótolja az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást és egészséges életmódot. Készítményeink szójalecitint tartalmaznak, ezért szója allergia esetén kerülendőek, vagy különleges óvatossággal próbálhatóak ki. Felnőtt készítmény, gyerekek elől elzárva tartandó. Véletlenszerű túladagolása mérgezés veszélyt nem okoz, orvosi ellátást rendszerint nem igényel. Ilyen esetekben jelentkező hasmenést csillapítani nem célszerű. Minél hamarabb kiürül a nagy adag lecitin a bélcsatornából, annál hamarabb enyhülnek a panaszok. Terhes és szoptató anyáknak tapasztalatok hiányában fogyasztását nem ajánljuk. Egyéb D-vitamin tartalmú készítményekkel való együtt alkalmazása csak orvos vagy gyógyszerész tanácsa alapján. A K2 vitamin kölcsönhatásba lép egyes szájon át szedett antikoaguláns (vérhígító) gyógyszerekkel. Ilyen kezelés alatt, a készítmény csak a kezelőorvos tudtával és annak javaslata alapján fogyasztható.

IV. Felhasznált szakirodalom

1. Lefkowitz ES, Garland CF. Sunlight, vitamin D, and ovarian cancer mortality rates in US women. Int J Epidemiol. 1994;23(6):1133–1136.
2. Schwartz GG, Hulka BS. Is vitamin D deficiency a risk factor for prostate cancer? (Hypothesis). Anticancer Res. 1990;10(5A):1307–1311. [
3. Grant WB. An estimate of premature cancer mortality in the US because of inadequate doses of solar ultraviolet-B radiation. Cancer. 2002;94(6): 1867–1875.
4. Garland C, Shekelle RB, Barrett-Connor E, Criqui MH, Rossof AH, Paul O. Dietary vitamin D and calcium and risk of colorectal cancer: a 19-year prospective study in men. Lancet. 1985; 1(8424):307–309.
5. Janowsky EC, Lester GE, Weinberg CR, et al. Association between low levels of 1,25-dihydroxyvitamin D and breast cancer risk. Public Health Nutr. 1999;2(3):283–291.
6. Robsahm TE, Tretli S, Dahlback A, Moan J. Vitamin D3 from sunlight may improve the prognosis of breast-, colon-and prostate cancer (Norway). Cancer Causes Control. 2004;15(2):149–158.
7. Freedman D, Dosemeci M, McGlynn K. Sunlight and mortality from breast, ovarian, colon, prostate, and nonmelanoma skin cancer: a composite death certificate based case-control study. Occup Environ Med. 2002;59: 257–262.
8. Martinez ME, Giovannucci EL, CoLipoD3K2Mgsol®itz GA, et al. Calcium, vitamin D, and the occurrence of colorectal cancer among women. J Natl Cancer Inst. 1996; 88(19):1375–1382.
9. Mizuta T, Ozaki I. Clinical application of vitamin K for hepatocellular carcinoma. Clin Calcium. 2007 Nov;17(11):1693-9.
10. Nishikawa Y, Wang Z, Kerns J, Wilcox CS, Carr BI. Inhibition of hepatoma cell growth in vitro by arylating and non-arylating K vitamin analogs. Significance of protein tyrosine phosphatase inhibition. J Biol Chem. 1999 Dec 3;274(49):34803-10.
11. Kuriyama S, Hitomi M, Yoshiji H, et al. Vitamins K2, K3 and K5 exert in vivo antitumor effects on hepatocellular carcinoma by regulating the expression of G1 phase-related cell cycle molecules. Int J Oncol. 2005 Aug;27(2):505-11.
12. Matsumoto K, Okano J, Nagahara T, Murawaki Y. Apoptosis of liver cancer cells by vitamin K2 and enhancement by MEK inhibition. Int J Oncol. 2006 Dec;29(6):1501-8.
13. Kim HJ, Mun JY, Chun YJ, Choi KH, Ham SW, Kim MY. Effects of a naphthoquinone analog on tumor growth and apoptosis induction. Arch Pharm Res. 2003 May;26(5):405-10.
14. Sakai I, Hashimoto S, Yoda M, et al. Novel role of vitamin K2: a potent inducer of differentiation of various human myeloid leukemia cell lines. Biochem Biophys Res Commun. 1994 Dec 15;205(2):1305-10.
15. Sun L, Yoshii Y, Miyagi K, Ishida A. Proliferation inhibition of glioma cells by vitamin K2. No Shinkei Geka. 1999 Feb;27(2):119-25.
16. Tokita H, Tsuchida A, Miyazawa K, et al. Vitamin K2-induced antitumor effects via cell-cycle arrest and apoptosis in gastric cancer cell lines. Int J Mol Med. 2006 Feb;17(2):235-43.
17. Ogawa M, Nakai S, Deguchi A, et al. Vitamins K2, K3 and K5 exert antitumor effects on established colorectal cancer in mice by inducing apoptotic death of tumor cells. Int J Oncol. 2007 Aug;31(2):323-31.
18. Taper HS, Jamison JM, Gilloteaux J, Gwin CA, Gordon T, Summers JL. In vivo reactivation of DNases in implanted human prostate tumors after administration of a vitamin C/K(3) combination. J Histochem Cytochem. 2001 Jan;49(1):109-20.
19. Yoshida T, Miyazawa K, Kasuga I, et al. Apoptosis induction of vitamin K2 in lung carcinoma cell lines: the possibility of vitamin K2 therapy for lung cancer. Int J Oncol. 2003 Sep;23(3):627-32.

V. Hivatkozások

1 - OÉTI TÁPLÁLKOZÁS-EPIDEMIOLOGIAI MUNKACSOPORTJÁNAK MAGYARORSZÁGI VIZSGÁLATA (1992-1994) -NÉPEGÉSZSÉGÜGY 4/1996 - LUGASI ANDREA DR.; BAKACS MÁRTA; ZENTAI ANDREA; KOVÁCS VIKTÓRIA ANNA DR.; MARTOS ÉVA DR.: ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁS ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT VIZSGÁLAT– OTÁP2009 /III. A MAGYAR LAKOSSÁG VITAMINBEVITELE. (ORVOSI HETILAP 2012 ■ 153. ÉVFOLYAM, 28. SZÁM ■1106–1117.OLIPOD3K2MGSOL®AL
2 - A. SPIRO AND J. L. BUTTRISS: VITAMIN D: AN OVERVIEW OF VITAMIN D STATUS AND INTAKE IN EUROPE; NUTR BULL. 2014 DEC; 39(4): 322–350. ONLINE PUBLIKÁCIÓ: 2014 SEP 30. DOI:  10.1111/NBU.12108
3 -VITAMIN D DEFICIENCY SOARS IN THE U.S. NEW RESEARCH SUGGESTS THAT MOST AMERICANS ARE LACKING A CRUCIAL VITAMIN. HTTPS://WWW.SCIENTIFICAMERICAN.COM/ARTICLE/VITAMIN-D- DEFICIENCY-UNITED- STATES/
4 - CYNTHIA ARANOW, MD, INVESTIGATOR: VITAMIN D AND THE IMMUNE SYSTEM; J INVESTIG MED. 2011 AUG; 59(6): 881–886. /HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PMC/ARTICLES/PMC3166406/
5 - HOLT PR, ARBER N, HALMOS B, ET AL. COLONIC EPITHELIAL CELL PROLIFERATION DECREASES WITH INCREASING LEVELS OF SERUM 25-HYDROXY VITAMIN D. CANCER EPIDEMIOLOGY, BIOMARKERS, AND PREVENTION 2002; 11(1):113–119.
6 - VERONIKA FEDIRKO, ROBERD M. BOSTICK, W. DANA FLANDERS, QI LONG, AASMA SHAUKAT, ROBIN E. RUTHERFORD, CARRIE R. DANIEL, VAUNITA COHEN AND CHIRANJEEV DASH: EFFECTS OF VITAMIN D AND CALCIUM SUPPLEMENTATION ON MARKERS OF APOPTOSIS IN NORMAL COLON MUCOSA: A RANDOMIZED, DOUBLE-BLIND, PLACEBO-CONTROLLED CLINICAL TRIAL; DOI: 10.1158/1940-6207.CAPR- 08-0157 PUBLISHED MARCH 2009
7 - STEVE S. RYAN: ARTERIAL CALCIFICATION FROM : VITAMIN K MAY REVERSE IT; ELECTRONIC ARTICLE PUBLISHED SEPTEMBER 11, 2015; HTTP://A-FIB.COM/ARTERIAL-CALCIFICATION- FROM- VITAMIN-K- MAY-REVERSE- IT/
8 - SCHURGERS LJ, DISSEL PE, SPRONK HM, SOUTE BA, DHORE CR, CLEUTJENS JP, VERMEER C: ROLE OF VITAMIN K AND VITAMIN K-DEPENDENT PROTEINS IN VASCULAR CALCIFICATION. Z KARDIOL. 2001;90 SUPPL 3:57–63- VILLINES TC, HATZIGEORGIOU C, FEUERSTEIN IM, O'MALLEY PG, TAYLOR AJ: VITAMIN K1 INTAKE AND CORONARY CALCIFICATION. CORON ARTERY DIS.2005;16:199–203.
9 - YOKOYAMA T, MIYAZAWA K, YOSHIDA T, OHYASHIKI K. COMBINATION OF VITAMIN K2 PLUS MESYLATE ENHANCES INDUCTION OF APOPTOSIS IN SMALL CELL LUNG CANCER CELL LINES. INT J ONCOL. 2005 JAN;26(1):33-40.
- YAMAMOTO T, NAKAMURA H, LIU W, ET AL. INVOLVEMENT OF HEPATOMA-DERIVED GROWTH FACTOR IN THE GROWTH INHIBITION OF HEPATOCELLULAR CARCINOMA CELLS BY VITAMIN K(2). J GASTROENTEROL. 2009;44(3):228-35.
- OTSUKA M, KATO N, SHAO RX, ET AL. VITAMIN K2 INHIBITS THE GROWTH AND INVASIVENESS OF HEPATOCELLULAR CARCINOMA CELLS VIA PROTEIN KINASE A ACTIVATION. HEPATOLOGY. 2004 JUL;40(1):243-51.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

| 4 / 5 csillag!
2019. 02. 20.
Nem csalódtam benne.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 19.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 02.
Kellemes ízű, gyerekek is szívesen beveszik, főleg hogy folyadék. Körülöttünk majdnem mindenki beteg, minket elkerül. Ősztől-tavaszig biztos szedni fogjuk!
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 01.
Kellemes ízű, könnyen adagolható, élvezet bevenni naponta.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 31.
Mióta használom a táplálékkiegészítőt sokkal energikusabbnak érzem magam. Iskolában dolgozom, ahol óhatatlanul találkozom minden vírussal, baktériummal. Nagyon ritkán betegszem meg, ha mégis, akkor sokkal rövidebb idő alatt túl esem a fertőzésen, és sokkal enyhébbek a tünetek. Ősztől nyár közepéig szedem a liposzómás vitamint is, és úgy érzem a két készítmény megerősítette az immunrendszeremet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 10.
Lassan egy éve hogy szedem , és elégedett vagyok a hatásával, az íze is tetszik, és a dupla adagot szoktam rendelni. Sokkal jobb mint a tabletta.Bátran merem ajánlani !!
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 15.
Nagyon meg vagyok elégedve a termékkel, mert amióta szedem - legalább 3 hónapja - azóta az éjszakai lábgörcsök megszűntek. Éjszaka jobban és nyugodtabban alszom.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 12.
Meg vagyok elégedve, az éjszakai izomgörcsök elmúltak.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 01.
Elégedett vagyok a termék hatásával és az ízével is.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 14.
Kiváló készítmény, megfelelő ár-érték arányban. Több terméket is fogyasztunk, kedvencünk a Lipo C SOL vitamin és a D3, K2, Mg tartalmú készítmény.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Kedves Forgalmazó, lévén , hogy komoly tapasztalattal rendelkezem a táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban, tisztában vagyok vele, hogy a jövő kiegészítő vitaminja, a folyékony vitaminok irányába lépett el, ezek közül is leghatékonyabb a liposzómás formula. Mindezek miatt kipróbáltam a termékeiket és úgy tapasztaltam, még a kisgyermekeim is könnyedén és szívesebben bevették, mert egyszerűen finom. Sokkal mozgékonyabbak és energikusabbak, amit már első naptól tapasztaltunk. Nálunk szülőknél, pedig a reggeli fáradtság napokon belül szinte eltünt, és nem volt szükség reggeli hajnali kávéra, hogy elinduljon a nap. Az étvágyat pedig a gyermekeknek határozottabban jobb lett, ami eddig probléma volt. Hálás vagyok hogy ilyen tiszta és hatékony termékeket jelenítettek meg, amik tényleg táplálják az egészséget.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Meglehetősen elégedett vagyok, gyerekeknek adom és szinte alig betegek.Ajánlani tudom a termékeket.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Ízélmény nagyon jó, több tablettát kivált, hatása hosszabb távon értékelhető.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 11.
Kellemes az íze, jó a hatékonysága, a téli időszakokban a családunkban mindenkinek csak jót tett. Köszönet a termékért !

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő