Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit VasculaGuard teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula, allicinnel, Q10 koenzimmel és rezveratrollal 60 db

Játék

Ár:
10.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 440
Várható szállítás: 2022. augusztus 24.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS044
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Fokhagymakivonattal (Allium sativum), rezveratrollal és Q10-koenzimmel erősített, shiitake (Lentinula edodes) és fafülgomba (Auricularia auricula-Judae) teljes spektrumú kivonatát tartalmazó vegán étrendkiegészítő kapszula.

Hogyan készül a Life Spirit VasculaGuard? 

A gombákból kétfázisú extrakcióval kerülnek kivonásra mind a víz, mind a szerves oldószerben oldódó tápanyagok. Így kíméletes fiziko-kémiai módszerekkel valamennyi táp- és hatóanyag, a gombára jellemző mennyiségben és arányban kerül a végtermékbe. Emészthetetlen rostokat már nem tartalmaz. Így a szervezet számára könnyen emészthető és hasznosítható.

Kinek ajánlott a Life Spirit VasculaGuard kapszula fogyasztása? 

Kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás mellett komplex összetételével, egymást kiegészítő-erősítő hatóanyagaival jelentősen hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. Különösen hasznos lehet az érrendszer karbantartásában, az érelmeszesedés és magasvérnyomás megelőzésében és csökkentésében, a vérrögképződés és trombózis kockázatának csökkentésére. A vér hemodinamikai jellemzőinek fenntartásával javítja a kiserek vérátáramlását. Segíti az agyi vérkeringést, agyi infarktust követően csökkenti a sejtelhalás kiterjedését, gyorsíthatja a felépülést. Anyagcserehatásai révén kedvező a zsír és cukoranyagcserezavarokhoz társult kóros szív-érrendszeri állapotok (metabolikus X szindróma) korai szakaszában. A szívizomsejtek energiaháztartásának javítása koszorúérbetegség, ischaemiás szívbetegség korai szakaszában lassíthatja a betegség előrehaladását. Krónikus fáradtság szindrómában is hatásos lehet.

A Life Spirit VasculaGuard tápanyagainak egészségvédő hatásairól

A fafülgombát (Auricularia auricula-Judae) a Hagyományos Kínai Orvoslás általános regenerálásra, szülés utáni erősítőként, és vérkeringés javítására használja főzet vagy belőle készült leves formájában. A gyarmatosító európai népek is korán megismerkedtek a gombával. Ugyan nem tartották ehető gombának, de magas vérnyomás kezelésére, gyomorrontás és rossz emésztés miatti rosszulét ellen, gyulladt szemre borogatásként használták különféle főzeteit.  A londoni Covent Garden piacon keleti gyógynövényként árusították[1] még a XX. század első felében is. Magyarországon piacon való értékesítése 2011 óta engedélyezett. Keringésjavító hatásának hátterében a tudományos kutatás savas vérhígító hatású savas poliszacharidokat[2] mutatott ki, amelyek gátolják a vérlemezkék összecsapódását[3]; jótékony hatásúak a mikrokeringés fenntartására, a szöveti vérellátás javítására. Állatkísérletekben fafülgomba kivonat csökkentette az agyi infarktuson okozta idegsejt elhalás kiterjedését tartott kísérleti állatokon agyi infarktust követően kisebb területre korlátozódott az idegsejtelhalás[4], mint a kontrollcsoportban. Hatása a ginko bilobánál erőteljesebb volt. II. típusú cukorbetegeken vércukor csökkentő hatású[5] vízoldékony poliszacharidokat is tartalmaz. Továbbá koleszterin és triglicerid (vérzsírok) csökkentő nagy molekulasúlyú biopolimereket mutattak ki mind a gomba micéliumából, mind a termőtestéből, de még a táptalajból is, amin termesztették[6]. A kivonat hatásosan csökkentette az LDL koleszterint, míg a HDL frakciót nem, ami által jelentősen csökkenteni képes az érelmeszesedés kockázatát.

A shiitake gomba (Lentinula edodes) egy Távol-Keletről származó finom és magas tápértékű étkezési gomba. A legrégebben mezőgazdasági termesztésbe vont gomba (Wang Zhen Mester mezőgazdasági könyve, és az Észak Song reformok a Yuan dinasztia alatt; Kína, XII. század. Cím magyar fordítása: Dr. Gothárd Csaba, angol nyelvű kiadás alapján). A tudományos kutatások fényében egy komplex hatású gyógygomba, amit a Bizonyítékon Alapuló Orvoslás is elismer. Japánban Rákos betegek kórházi ápolásában használatos intravénás gyógyszert (lentinán) vonnak ki belőle. Nagyon összetett anyagcserehatással bír. A lentinán és egy LEM-fázisnak elnevezett kivonat (Lentinula Edodes Mycelia névből származtatva) is a vércukorcsökkentő[7]. Egy különleges purin-alkaloidot is tartalmaz, az eritadenint[8], ami állatkísérletekben jelentősen (25 %-al) csökkentette kísérleti patkányok vérkoleszterin szintjét[9]. A humán vizsgálatok is meggyőző eredménnyel zárultak: magas vérzsírokkal rendelkező páciensek koleszterinszintjét 7-12 %-al, a trigliceridek szintjét 6-7 %-al csökkentette[10]. E hatások mellett gyulladásgátló, antioxidáns és májtámogató hatása is elismert.

A fokhagyma (Allium sativum) a legtöbb nép hagyományos gyógyászatában gyógynövényként is szerepel. Az ayurvéda vértisztítóként használja, de korlátozottan, mert úgy tartják, hogy fokozza a szenvedélyt és ingerlékenységet. A Hagyományos Kínai Orvoslás tisztítószerként, a „qui” (ejtsd: csí, és általában az életerőt, vitalitást értik alatta) tonizálására, a yang energia erősítésére és nyákoldóként használja. Európai népek hagyományos gyógyászata érelmeszesedés megelőzésére, érfalak tisztítására, magasvérnyomás megelőzésére és kezelésére ajánlja. Ez utóbbi tulajdonságait meggyőző állatkísérletek, laboratóriumi és humán vizsgálati eredmények támasztják alá[11]. Egyes vizsgálatokban a fokhagyma vérnyomáscsökkentő tablettáknál (Atenolol) is hatásosabbnak bizonyult[12]. Számos vizsgálat kiemeli a fokhagyma kivonatnak azon előnyét, hogy az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó „rossz koleszterint” (LDL-koleszterin) csökkenti, míg a jó koleszterint (HDL-koleszterin) nem[13]. Koronáriabetegeken a fokhagymakivonat eredményesen javította a fizikai teherbírást és a szív teljesítőképességét[14].

A rezveratrol a vörös szőlő héjából megismert első antioxidáns. Ismertségét a „francia paradoxon”-nak köszönheti. A XX. század második felében keltett feltűnést szakmai körökben, hogy Észak-Franciaország lakóinak körében ritkább a szív-érrendszeri megbetegedés, a hagyományosan zsír- és kalóriadús táplálkozásuk ellenére. A magyarázatot a vörös szőlőfajtákból készült vörösborok rendszeres, de mértékletes fogyasztása nyújtotta. A rezveratrol antioxidánsként csökkenti a rossz (LDL) koleszterin szintjét a vérplazmában, de kedvező a trigliceridek szintjére is[15] a triglicerid-lipáz enzimek enyhe gátlása révén[16]. Ezzel az érfalakba lerakodó anyag képződését csökkenti. Erős antioxidánsként közvetlenül is védi az érfalakat a szabadgyökök károsító hatásától, ami az érelmeszesedés kiváltó első lépése. Értágító, gátolja az érfalak „görcsét” a nitrogén-oxid-szintetáz enzimrendszere révén[17],[18]. Gátolja a vérrögképződést - trombocyta-antiaggregáns hatású[19],[20] – amivel a vér kiserekben való áramlási tulajdonságait tartja karban. E rövid és nagyon summás összefoglaló is rámutat arra, hogy a rezveratrol több ponton, komplex módon tartja karban és fiatalon az érrendszert, aminek következménye a magasvérnyomás[21], koszorúerbetegség, végső soron a szívinfarktushoz[22] vezető állapotok kockázatának csökkentése[23],[24].

A Q10-koenzim egy, a sejtek erőműveiben (mitokondriumokban), működő enzim, ami a sejt életműködéséhez szükséges energiafelszabadításban játszik nélkülözhetetlen szerepet. Nem lehet kiragadni olyan életfolyamatot, amire ez a koenzim kizárólagosan vagy specifikusan hatna. Ám, mivel minden életfolyamat energiafelhasználással jár, ez az anyag valamennyi életfolyamat egészséges lebonyolításában nélkülözhetetlen. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az emberi szervezet saját Q10-koenzim termelése már harminc éves kortól csökkenésnek indul[25]. Legnagyobb mennyiségben a nagy energiafelhasználású szöveteink és szerveink igénylik, úgy, mint szív, agy, máj, vesék és izomzat. Csökkenését vagy hiányát is ezek a szervek érzik meg leghamarabb. Ilyen esetekben a sejtek működésének harmóniája szenved legelőször zavart. Majd tartós hiány a sejtek, szervek működésében okoz hiányosságokat. Számos korral járó degeneratív állapot és betegség kialakulásában is szerepet tulajdonítanak ennek. Nagyon sok esetben nem jár jellegzetes, jól felismerhető panasszal, csak tartós és erős testi-lelki fáradtságérzéssel, ami változatos alvászavarokkal társulhat, kedvtelenséggel, levertséggel, amihez betegségekre való fogékonyság társul, vagy krónikus és degeneratív állapotok romlása. Ezt a tüneteggyüttest ma már önálló diagnózisként ismerik el, mint krónikus fáradtság szindrómát (Chronic Fatigue Syndrome, CFS)[26].

Mit tartalmaz a Life Spirit VasculaGuard? 

Shiitake (Lentinula edodes) és fafül (Auricularia auricula-Judae) gombák kétfázisú, teljes spektrumú kivonata, valamint fokhagymakivonatot, Q10-koenzimet és rezveratrolt tartalmaz.

Life Spirit VasculaGuard hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula Hatóanyag mg / 2 kapszula NRV %
Shiitake gomba (Lentinula edodes) teljes spektrumú kivonata 440 mg 880 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (flavonok, flavonoidok,fenolos vegyületek, purinszármazékok) 308 mg 616 mg NA
- amelyben poliszacharidok 132 mg 264 mg NA
Fafülgomba (Auricularia auricula-Judae) teljes spektrumú kivonata 200 mg 400 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (biopolimerek, flavonok, flavonoidok, fenolos vegyületek) 140 mg 280 mg NA
- amelyben poliszacharidok 60 mg 120 mg NA
Fokhagymakivonat 100 mg 200 mg NA
- amelyben allicin 1 mg 2 mg NA
Q10 koenzim 25 mg 50 mg NA
Rezveratrol 20 mg 40 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

A Life Spirit VasculaGuard adagolása és alkalmazási módja

Felnőttek számára napi 1-2 kapszula elegendő. Ez a nap bármely szakában, étkezésekkel egyidőben, vagy étkezések között bő folyadékkal fogyasztandó. Két kapszula esetén ajánlott a lehetőleg egyenlő időközökben való bevétel.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A fafülgomba (Auricularia auricula-Judae) elméleti ismereteink szerint gátolhatja egyes gyorsan osztódó sejtek szaporodását. Emiatt várandós és szoptatós anyáknak határozottan ellenjavallott. Súlyos előrehaladott koszorúérbetegségben és ischaemiás szívbetegségben lehetőleg kerülendő, illetve várható haszon – kockázat elemzés mellett orvosi tanács alapján szedhető. Orvos tanácsa alapján szedhető továbbá szájon át szedett vérhígító gyógyszerekkel, antidiabetikumokkal, koleszterincsökkentő gyógyszerekkel egyidőben. Szükséges lehet ilyen gyógyszerek adagjának csökkentése. Ezt azonban szigorúan csak a szakorvos javaslata szerint. Ismert gombaallergiában a készítmény fogyasztása kerülendő.

A Life Spirit VasculaGuard étrendkiegészítő készítmény, amely nem szolgál konkrét betegségek diagnosztizálására, kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. A javasolt napi adagot ne lépje túl! A készítmény étrendkiegészítő, ami nem szolgál konkrét betegségek kórismézésére, sem kezelésére.

A Life Spirit VasculaGuard kapszula tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó! Előírt tárolási feltételek mellett, eredeti csomagolásában minőségét a címkén és csomagoláson feltüntetett határideig őrzi meg.

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

OGYI notifikációs szám: 27685/2021 (Ikt.szám: OGYÉI/71040-1/2021)
________________________________

Tudományos hivatkozások:

[1] - Harding 2008, p. 173

[2] - Yoona, Seon-Joo; Yub, Myeong-Ae; Pyunb, Yu-Ryang; Hwangb, Jae-Kwan; Chuc, Djong-Chi; Juneja, Lekh Rajc; Mourão, Paulo A. S. (2003). "The nontoxic mushroom Auricularia auricula contains a polysaccharide with anticoagulant activity mediated by antithrombin". Thrombosis Research. 112 (3): 151–8. doi:10.1016/j.thromres.2003.10.022

[3] - Christelle Rapior, Sylvie; Courtecuisse, Régis; Siroux, Yves (1999). "Current research findings on the effects of selected mushrooms on cardiovascular diseases" (PDF). International Journal of Medicinal Mushrooms. 1: 169–72

[4] - Ye TM, Sun LN, Su F, Shen J, Wang HP, Ye ZG, Xia Q.: Study of the effects of Auricularia auricular polysaccharide on local ischemia/reperfusion injury in rat; Zhongguo Ying Yong Sheng Li Xue Za Zhi. 2010 Nov;26(4):423-6.

[5] - Yuan, Zuomin; He, Puming; Cui, Jianhui; Takeuchi, Hisanao (1998). "Hypoglycemic effect of water-soluble polysaccharide from Auricularia auricula-judae Quel. on genetically diabetic KK-Ay mice". Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 62 (10): 1898–1903. doi:10.1271/bbb.62.1898

[6] - Jeong H. et al.: Hypolipidaemic effects of biopolymers extracted from culture broth, mycelia and fruiting bodies of Auricularia auricula-judae in dietary induced hyperlipidaemic rats.; Mycobiology, 2007, vol 35, No. 1, pages 16-20

[7] - Yang, B.K.; Kim, D.H.; Jeong, S.Ch.; Das, S.; Choi, Y.S.; Shin, J.S.; Lee, S.Ch.; Song, Ch.H. Hypoglycemic effect of a Lentinus edodes exopolymer produced from a submerged mycelial culture. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2002, 66, 937–942

[8] - Enman, J., Hodge, D., Berglund, K.A. and Rova, U. (2008) Production of the Bioactive Compound Eritadenine by Submerged Cultivation of Shiitake (Lentinus edodes) Mycelia. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 2609- 2612. http://dx.doi.org/10.1021/jf800091a

[9] - Fődi A.: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, 2013, 67. oldal

[10] - Dian Handayani: Prevention and treatment of high fat dietinduced obesity by dietary intake of shhitake and oat; Doctor of Phylosophy Thesis at School of Health Sciences, University of Wollongong (2012); http://ro.uow.edu.au=theses/3655

[11] - Szőke Éva: Gyógynövénytől a gyógyításig; Semmelweis Kiadó, Budapest, 2019; 444, 456, 461 oldalak

[12] - Rizwan Ashraf, Rafeeq Alam Khan, Imran Ashraf, Absar A Qureshi: Effects of Allium sativum (garlic) on systolic and diastolic blood pressure in patients with essential hypertension; Pak J Pharm Sci., 2013 Sep;26(5):859-63.

[13] - Diego Gómez-Arbeláez, Vicente Lahera, Pilar Oubiña, Maria Valero-Muñoz, Natalia de Las Heras, Yudy Rodríguez, Ronald Gerardo García, Paul Anthony Camacho, Patricio López-Jaramillo: Aged garlic extract improves adiponectin levels in subjects with metabolic syndrome: a double-blind, placebo-controlled, randomized, crossover study; Mediators Inflamm., 2013;2013:285795.; doi: 10.1155/2013/285795.

[14] - S K Verma, V Rajeevan, P Jain, A Bordia: Effect of garlic (Allium sativum) oil on exercise tolerance in patients with coronary artery disease; Indian J Physiol Pharmacol., 2005 Jan;49(1):115-8.

[15] - Lasa A., Schweiger M., Kotzbeck P., et al. Resveratrol regulates lipolysis via adipose triglyceride lipase. Journal of Nutritional Biochemistry. 2012;23(4):379–384.

[16] - Lasa A, Schweiger M, Kotzbeck P, Churruca I, Simón E, Zechner R, Portillo MP: Resveratrol regulates lipolysis via adipose triglyceride lipase; J Nutr Biochem. 2012 Apr; 23(4):379-84.

[17] - Yan F., Sun X., Xu C. Protective effects of resveratrol improve cardiovascular function in rats with diabetes. Exp. Ther. Med. 2018;15:1728–1734.

[18] - Elíes-Gómez J. Efectos de los isómeros del resveratrol sobre la homeostasis del calcio y del óxido nítrico en células vasculares [Ph.D. thesis] Santiago de Compostela, Spain: Universidade de Santiago de Compostela; 2009.

[19] - Wang Z, Zou J, Huang Y, Cao K, Xu Y, Wu JM: Effect of resveratrol on platelet aggregation in vivo and in vitro; Chin Med J (Engl). 2002 Mar; 115(3):378-80.

[20] - Dobrydneva Y, Williams RL, Blackmore PF: Trans-Resveratrol inhibits calcium influx in thrombin-stimulated human platelets; Br J Pharmacol. 1999 Sep; 128(1):149-57.

[21] - Cao X, Luo T, Luo X, Tang Z. Resveratrol prevents AngII-induced hypertension via AMPK activation and RhoA/ROCK suppression in mice.; Hypertens Res. 2014;37:803–810. 

[22] - Sato M, Maulik G, Bagchi D, Das DK: Myocardial protection by protykin, a novel extract of trans-resveratrol and emodin.; Free Radic Res. 2000 Feb; 32(2):135-44.

[23] - Madamanchi N. R., Vendrov A., Runge M. S. Oxidative stress and vascular disease. Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology. 2005;25(1):29–38.

[24] - Das DK, Mukherjee S, Ray D: Resveratrol and red wine, healthy heart and longevity; Heart Fail Rev. 2010 Sep; 15(5):467-77.

[25] - Kalén A. et al.: Age- related changes in the lipid cpmpositions of rat and human tissues. Lipids, 1989, 24; 579 - 584

[26] - Departement of Health and Human Services Centers for Disease Prevention and Control: Chronic Fatigue Syndrome – basic facts. http//www.cdc.gov/cfscfsbasicfacts.htm; April 10, 2010

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!