Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Süngomba teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
7.990 Ft
7.030 Ft
Megtakarítás: 960 Ft
Az akció időtartama:
2024. 04. 01. - 2024. 04. 30.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 141
Várható szállítás: 2024. április 23.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS043
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (8)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Közönséges süngomba (Hericium erinaceus) teljes porított kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula.

A gomba kivonatán és a gombarostok egy részén kívül, semmilyen más adalékanyag, vagy hozzáadott cukor nem kerül a növényi zselatin kapszulákba! Vegetárius, vegán és csökkentett szénhidráttartalmú étrendben is fogyasztható! A csomagolás kéthavi adagot tartalmaz.

Kinek ajánlott a Life Spirit Süngomba étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?

Kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás mellett tápanyagaival hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Kedvezően befolyásolhatja a cukoranyagcserét. Táplálja az idegsejteket és hozzájárulhat az idegszövet karbantartásához, regenerálódásához. E kettős hatása révén különösen előnyös lehet csökkent glukóztoleranciában, illetve cukorbetegség korai és középsúlyos stádiumában. Nem csak a cukorháztartásra lehet kedvező, de a kór idegi szövődményeinek (diabéteszes polineuropátia) kialakulását és előrehaladását lassíthatja. Az idegrendszer működésének korral járó hanyatlását is mérsékelheti, számos humán megfigyelés szerint. Erősítheti a tápcsatornai nyálkahártya immunvédekezését gyulladásos, fertőzéses, kémiai és fizikai sérülésekkel szemben.

Hogyan támogatja a süngomba (Hericium erinaceus) az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A süngombát a Hagyományos Kínai Orvoslás az öt belső szerv (szív, máj, lép, tüdő, vesék) „csí”-jének harmonizálására használja. Hatásosnak tartják gyomorgyengeségre, étvágytalanságra, rossz emésztésre, valamint idegkimerülésre. A székelyföldi népi gyógyászat gyomorgyengeségre, rossz emésztés, étvágytalanság okzta gyengeség megszüntetésére alkalmazza, embereken és haszonállatokon egyaránt. A tudományos kutatás csak a XXI. század elején figyelt fel rá, miután termesztését kidolgozták. Az eddigi eredmények jelentős mértékben hitelesítik a népi gyógyászat tapasztalatait.

α-glukozidáz enzimet gátló tápanyagai kedvező hatásúak lehetnek a cukoranyagcserére: lassítják a cukrok emésztését és felszívódását, glukóz képződését a májban. Ezzel hozzájárulhatnak a vércukor ingadozás mérsékléséhez. Több mint tíz olyan tápanyagot (kilenc féle hericenon és egy erinacenin) ismerünk ebben a gombában, ami az Idegnövekedési Faktor (NGF = Neural Growth Factor) serkentésével hozzájárulhat az idegszövet karbantartásához, működésének támogatásához. A DLPE (dilinoleoil-foszatidiletanolamin) pedig protein-kináz enzimek indukciójával növelheti az idegsejtek élettartamát. Számos humán megfigyelés és állatkísérlet egybevágó eredménye szerint a süngomba rendszeres fogyasztása segíthet a fiatalos idegi és pszichés működés tartós megőrzésében. Immunerősítő, antibakteriális és antioxidáns tápanyagai elsősorban a tápcsatorna szerveinek immunvédelmét segíthetik. A gyomor-bélcsatorna változatos kóros állapotaiban javíthatják a kezelés hatékonyságát.

Miért válasszak Life Spirit kapszulázott gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A hordozóanyagban elkevert gomba alapanyagban az ultrahang kavitációs energiája mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsolja szét a rostokat, és a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben tisztított ivóvízbe – „robbantja bele ”  úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldódó tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint a vízben, és szerves oldószerben vagy alkoholban történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így oldatban levő tápanyagok a gombák saját rostanyagainak felületére kerülnek szárításra. Ebben a készítményben a gyűrűs tuskógomba hasi panaszokat okozó hemolizin-toxinokat előzetes hőkezeléssel elbontjuk! Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, kizárólag gomba saját anyagait tartalmazó teljes, szilárd kivonat, kapszulákba töltve. A termék a gomba tápanyagait eredeti, természetes összetételükben, arányaikban és mennyiségekben tartalmazza, az emésztés számára könnyen hozzáférhető módon.

Tekintse meg videónkat: Süngomba (Oroszlánsörény gomba, Hericium erinaceus)  Süngomba (Oroszlánsörény gomba, Hericium erinaceus) 

Béky László és Dr. Gothárd Csaba beszélget a Süngomba egészségre gyakorolt hatásairól: A Süngomba hatása az egészségre

Mit tartalmaz a Life Spirit Süngomba? 

A készítmény kizárólag gomba eredetű összetevőket tartalmaz növényi zselatin kapszulákban.

Life Spirit Süngomba hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula NRV %
Közönséges süngomba (Hericium erinaceus) teljes spektrumú kivonata 720 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (flavonok, flavonoidok, diterpének, fenolok, szterolovegyületek) 490 mg NA
- amelyben poliszacharidok 210 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

Hogyan és mennyi Life Spirit Süngomba kapszulát fogyasszak?

Felnőttek számára napi 1 kapszulát javasolt az étrendbe iktatni. A napi adagot bármely napszakban étkezéssel egyidőben, vagy attól függetlenül is be lehet venni. Étkezéstől független bevétel esetén, javasolt a bőséges (legalább egy csésze vagy pohár) tetszőleges folyadék fogyasztása.

A Life Spirit Süngomba kapszulák kiszerelése, tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, száraz helyen eredeti csomagolásában, jól lezárva, szobahőmérsékleten tárolandó. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Süngomba kapszulázott étrendkiegészítő kizárólag egy étkezési gomba, a közönséges süngomba (Hericium erinaceus) tápanyagait tartalmazza. Előírásszerű fogyasztása biztonságos. Állatkísérletekben nagyon nagy vizsgált adagokban sem észleltek mellékhatásokat. Gomba allergián kívül egyéb mellékhatások eddig nem ismertek. Bármely ismert gombaallergiában a készítmény fogyasztása kerülendő. Várandós és szoptatós anyáknak konkrét ismeretek hiányában nem ajánlott. Felnőttek számára formulázott készítmény. Kisgyermekek számára nem ajánlott. A javasolt adagolást ne lépje túl!

A Life Spirit Süngomba kapszulázott   étrendkiegészítő nem tekinthető gyógyszernek, nem szolgál konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot, illetve az orvosi ellátást sem.

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

OGYI notifikációs szám: 27716/2021 (Ikt.szám: OGYÉI/71030-1/2021)

Kiszerelés

60 db

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Süngomba étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Dr. Gothárd Cs, Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadta DRTV Média Plus Kft (2021); 87-91 oldalak

[2] - Lion’s Mane Mushroom – Health Benefits, Side Effects, Dosage and Cooking Tips; https://www.yourhealthremedy.com/medicinal-plants/lions-mane-mushroom/

[3] - Liu JH, Li L, Shang XD, Zhang JL, Tan Q.: Anti-Helicobacter pylori activity of bioactive components isolated from Hericium erinaceus. J Ethnopharmacol. 2016 May 13;183:54-58. doi: 10.1016/j.jep.2015.09.004. Epub 2015 Sep 11

[4] - Won-Sik Choi, Young-Sun Kim, Byeoung-Soo Park, Jang-Eok Kim: Hypolipidaemic Effect of Hericium erinaceum Grown in Artemisia capillaris on Obese Rats; Mycobiology. 2013 Jun; 41(2): 94–99.; Published online 2013 Jun 30. doi: 10.5941/MYCO.2013.41.2.94

[5] - Mori K, Kikuchi H, Obara Y, Iwashita M, Azumi Y, Kinugasa S, Inatomi S, Oshima Y, Nakahata N: Inhibitory effect of hericenone B from Hericium erinaceus on collagen-induced platelet aggregation.; Phytomedicine. 2010 Dec 1;17(14):1082-5. doi: 10.1016/j.phymed.2010.05.004. Epub 2010 Jul 16.

[6] - Qin M, Geng Y, Lu Z, Xu H, Shi JS, Xu X, Xu ZH: Anti-Inflammatory Effects of Ethanol Extract of Lion's Mane Medicinal Mushroom, Hericium erinaceus (Agaricomycetes), in Mice with Ulcerative Colitis.; Int J Med Mushrooms. 2016;18(3):227-34. doi: 10.1615/IntJMedMushrooms.v18.i3.50.

[7] - Zhang Yi,, Yang Shao-long, Wang Ai-hong, Sun Zhi-chun, Zhuo Ya-fen, Xu Ye-ting, and He Yu-ling: Protective Effect of Ethanol Extracts of Hericium erinaceus on Alloxan-Induced Diabetic Neuropathic Pain in Rats; Evid Based Complement Alternat Med. 2015; 2015: 595480; Published online 2015 Apr 16. doi:10.1155/2015/595480

[8] - Sheng X, Yan J, Meng Y, Kang Y, Han Z, Tai G, Zhou Y, Cheng H: Immunomodulatory effects of Hericium erinaceus derived polysaccharides are mediated by intestinal immunology.; Food Funct. 2017 Mar 22;8(3):1020-1027. doi: 10.1039/c7fo00071e.

[9] - Li G, Yu K, Li F, Xu K, Li J, He S, Cao S, Tan G: Anticancer potential of Hericium erinaceus extracts against human gastrointestinal cancers.; J Ethnopharmacol. 2014 Apr 28;153(2):521-30. doi: 10.1016/j.jep.2014.03.003. Epub 2014 Mar 12.

[10] - Li IC, Chen YL, Lee LY, Chen WP, Tsai YT, Chen CC, Chen CS: Evaluation of the toxicological safety of erinacine A-enriched Hericium erinaceus in a 28-day oral feeding study in Sprague-Dawley rats.; Food Chem Toxicol. 2014 Aug;70:61-7. doi: 10.1016/j.fct.2014.04.040. Epub 2014 May 6.

[11] - Lee KF, Chen JH, Teng CC, Shen CH, Hsieh MC, Lu CC, Lee KC, Lee LY, Chen WP, Chen CC, Huang WS, Kuo HC.: Protective effects of Hericium erinaceus mycelium and its isolated erinacine A against ischemia-injury-induced neuronal cell death via the inhibition of iNOS/p38 MAPK and nitrotyrosine; Int J Mol Sci. 2014 Aug 27;15(9):15073-89. doi: 10.3390/ijms150915073.

[12] - Friedman M.J: Chemistry, Nutrition, and Health-Promoting Properties of Hericium erinaceus (Lion's Mane) Mushroom Fruiting Bodies and Mycelia and Their Bioactive Compounds; Agric Food Chem. 2015 Aug 19;63(32):7108-23.

[13] - Lee LY, Chou W, Chen WP, Wang MF, Chen YJ, Chen CC, Tung KC.: Erinacine A-Enriched Hericium erinaceus Mycelium Delays Progression of Age-Related Cognitive Decline in Senescence Accelerated Mouse Prone 8 (SAMP8) Mice; Nutrients. 2021 Oct 19;13(10):3659.

[14] - Kawagishi H., Ando M., Sakamoto H., et al. Hericenones C, D and E, stimulators of nerve growth factor (NGF)-synthesis, from the mushroom Hericium erinaceum. Tetrahedron Letters. 1991;32(35):4561–4564. doi: 10.1016/0040-4039(91)80039-9.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

4.88
8 értékelés
5
(7)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 02. 23.
Én nagyon szépen köszönöm és nagyon elégedet vagyok a termékkel és még foggok a közel jövőbben rendelni köszönöm szépen . Tisztelettel: Bakti Istvánné.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 21.
A termék kiváló! Ajánlani kívánom azon embereknek akik tenni akarnak egészségük megőrzéséért.Ebben segítséget kaphatnak ha kipróbálják a sungomba áldásos hatását!

| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 16.
Gyors, pontos a rendelés felvétel,a kiszállítás is időben történt, egyszóval elégedett vagyok! A termék pedig kiváló!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 16.
Nagyon elégedett vagyok a termékkel minden szempontból!
Fogok még Önöktől vásárolni.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 06. 25.
Nagyon elégedett vagyok mind a termékkel, mind a webáruházzal. Minden mozzanatról kaptam e-mail értesítőt, hamar megérkezett a termék és még ajándékot is rejtett a csomag, aminek külön örültem. A terméket gyomor problémára vásároltam, szinte az első pár nap után elmulasztotta a problémát és az 1 havi adag után vagyok mostmár majdnem 2 héttel és nem jelentkezett újból a probléma. Csak ajánlani tudom.
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 28.
A férjem hasznalja, az emlekezet csökkenése miatt. Kb. 1 hónapja szedi, ami még nem sok idő, de az allapota nem romlott ami nagy dolog az ő helyzetében. Bizonyos alkalmakkor pedig egész jól van. Szerintem jó termék, biztos fogunk még rendelni.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 11. 27.
Nagyon jó termék, szellemileg frissebbnek érzem magam tőle.
Rendelem újra
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 30.
A termeket gyomor es emésztőrendszeri panaszok kezelése soran alkalmaztam pozitív eredménnyel. Jónak bizonyult. Köszönöm