Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit VasculaGuard teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula, allicinnel, Q10 koenzimmel és rezveratrollal 60 db

Játék

Ár:
10.990 Ft
9.670 Ft
Megtakarítás: 1.320 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 194
Várható szállítás: 2024. április 23.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS044
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Fokhagymakivonattal (Allium sativum), rezveratrollal és Q10-koenzimmel kombinált, teljes shiitake (Lentinula edodes) és fafülgomba (Auricularia auricula-Judae) kivonatokat tartalmazó vegán étrendkiegészítő kapszula.

Kizárólag a gomba és további természetes eredetű természetes tápanyagai kerülnek a kapszulákba. Hozzáadott adalékanyagokat, tartósítószert, cukrot nem tartalmaz! Vegetárius, vegán és bármely szénhidrátszegény étrendbe beiktatható!

Kinek ajánlott a Life Spirit Vasculaguard étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?

Kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás mellett komplex növényi és gomba tápanyagaival jelentősen hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. Különösen hasznos lehet az érrendszer karbantartásában, érelmeszesedés és magasvérnyomás kockázatának, valamint a vérrögképződés kockázatának csökkentésére. Segítheti a kis erek vérátáramlását, támogathatja a szövetek vérátáramlását. Kedvező lehet a zsír és cukoranyagcserezavarokhoz társult kóros szív-érrendszeri állapotok (metabolikus X szindróma) korai szakaszában. A szívizomsejtek energiaháztartásának lehetséges javításával koszorúérbetegség, ischaemiás szívbetegség korai szakaszában lassíthatja a betegség előrehaladását. Krónikus fáradtság szindróma panaszainak enyhítéséhez is hozzájárulhat.

Érfalvédő élemiszerekről és természetes tápanyagokról

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A gombák koleszterincsökkentő hatását sokáig magas rosttartalmuknak tulajdonítottuk. Utóbbi évtizedek kutatásai mutatták ki a zsír- és cukoranyagcserét – következésképpen érelmeszesedést – kedvezően befolyásoló tápanyagok sokaságát.

A fafülgombát (Auricularia auricula-Judae) a Hagyományos Kínai Orvoslás általános regenerálásra, vérkeringés javítására és erősítőszerként használja. Britt gyarmatosítók hozták Európába. Magas vérnyomás kezelésére, rossz emésztés javítására, és gyulladásokra való borogatásnak hatásos „keleti gyógynövényként” árusították piacokon. Magyarországon étkezési gombaként 2011 óta forgalmazható. A tudományos kutatás vérhígító savas poliszacharidokat mutatott ki benne, amelyek megkönnyíthetik a kiserek vérátáramlását, a szövetek és sejtek vérellátását. Állatkísérletek a páfrányfenyőnél (Gingko biloba) erőteljesebb hatást dokumentáltak. Biopolimer tápanyagai a vérkoleszterin és vércukor anyagcserében játszhatnak védő szerepet. Erőteljesebben csökkentik a „rossz koleszterint (LDL)” és triglicerideket, mint a „jó koleszterint (HDL)”. Miáltal azok érfalakba való lerakódását hátráltathatják, az érelmeszesedés, magasvérnyomás és szövődményeinek késleltetéséhez járulhatnak hozzá.

A shiitake gomba (Lentinula edodes) egy Távol-Keletről származó finom, magas tápértékű étkezési gomba. Őshazájában a legrégebben mezőgazdasági termesztésbe vont gomba. Ma már az egész világon termesztik, Magyarországon is. Tudományos kutatások eredményeinek fényében a Bizonyítékon Alapuló Orvoslás is elismeri gyógyhatását. Japánban rákos betegek kórházi kiegészítő kezelésére alkalmazott gyógyszert (lentinán) vonnak ki belőle. A lentinán mellett egy LEM-fázis elnevezésű kivonata, és egy eritadenin nevű anyag vércukrot és vérzsírokat csökkentő hatását egymástól független állatkísérletek és humán vizsgálatok is igazolták.

A fokhagyma (Allium sativum) a legtöbb nép hagyományos gyógyászatában gyógynövényként is szerepel. Az ayurvéda vértisztítóként használja, de tiltja a buddhista szerzetesek számára. Mivel úgy tartják, hogy fokozza a szenvedélyt és ingerlékenységet. A Hagyományos Kínai Orvoslás tisztítószerként, a „qui” (ejtsd: csí, és általában az életerőt, vitalitást értik alatta) erőnlétjavtásra – a yang energia erősítésére – és nyákoldó - köptetőnek használja. Európai népek körében érelmeszesedés és magasvérnyomás kialakulása ellen hatásos szerként közismert. Tudományos vizsgálatok és állatkísérletek igazolják érfalakat karbantartó hatását, amit elsősorban a rossz koleszterin csökkentésével és annak érfalakba való lerakódásának gátlásával ér el. Humán vizsgálatokban a fokhagymakivonat javítani volt képes szívkoszorúér betegek fizikai teljesítményét.

A rezveratrol az első megismert növényi antioxidáns, a vörös szőlő héjából. Mára már a legtöbbet vizsgált és legjobban dokumentált hatású antioxidáns. Ismertségét a „francia paradoxon”-nak köszönheti. A XX. század második felében szakmai körökben feltűnést keltett, hogy Észak-Franciaország lakóinak körében, a hagyományosan zsír- és kalóriadús táplálkozásuk ellenére ritkább a szív-érrendszeri megbetegedés, mint más népeknél. A magyarázatot a vörös szőlőfajtákból készült vörösborok rendszeres, de mértékletes fogyasztása adta meg. Az érelmeszesedés első lépése az érfalak mikroszkopikus sérülései. ahova koleszterin, majd kálcium rakódik le. Teljesen ép érfalban nem indul be érelmeszesedés! A mikrosérülésekért leggyakrabban a szabadgyökök a felelősek. A rezveratrol antioxidánsként semlegesítheti a szabadgyököket, miáltal hozzájárulhat az érfalak épségének karbantartásához. Emellett közvetlenül is csökkentheti a rossz koleszterinszintjét a vérben, ami szintén az érelmeszesedés kialakulása ellen hathat. A   nitrogén-oxid-szintetáz enzimrendszer serkentésével közvetlenül értágító és enyhe vérhígító hatású lehet. A rezveratrol tartalmú ételek – italok rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az érelmeszesedés és szövődményeihez (magasvérnyomás – koszorúérbetegség – szívinfarktus) vezető állapotok kockázatának csökkentéséhez.

A Q10-koenzim egy, minden féle (állati és növényi) sejt erőműveiben (mitokondriumokban), működő enzim. A sejt életműködéséhez szükséges energiafelszabadításban játszik nélkülözhetetlen szerepet. Nem lehet kiragadni olyan életfolyamatot, amire specifikusan hatna. Ám, mivel minden életfolyamat energiafelhasználással jár, ez az anyag valamennyi életfolyamat egészséges lebonyolításában nélkülözhetetlen. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az emberi szervezet saját Q10-koenzim termelése már harminc éves kortól gyors csökkenésnek indul. Ezt leghamarabb a nagy energiafelhasználó szerveink sínylik meg, úgy, mint szív, agy, máj, vesék és izomzat. A sejtek működésének harmóniája szenved legelőször zavart. Majd a tartós hiány a sejtek, szervek működésében okoz hiányosságokat. Számos korral járó degeneratív állapot és betegség kialakulásában is szerepet tulajdonítanak e folyamatnak. Nagyon sok esetben nem jár jellegzetes, jól felismerhető panasszal, csak tartós és erős testi-lelki fáradtságérzéssel, ami változatos alvászavarokkal társulhat, kedvtelenséggel, levertséggel, amihez betegségekre való fogékonyság társul, vagy krónikus és degeneratív állapotok romlása. Ezt a tünetegyüttest ma már önálló diagnózisként ismerik el, mint krónikus fáradtság szindrómát (CFS = Chronic Fatigue Syndrome). A szájon át pótolt Q10 koenzim nem specifikus módon járulhat hozzá szerveink, szöveteink működésének „fiatalos” fenntartásához.

Miért válasszak Life Spirit kapszulázott gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A hordozóanyagban elkevert gomba alapanyagban az ultrahang kavitációs energiája mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsolja szét a rostokat, és a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben tisztított ivóvízbe – „robbantja bele ”  úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldódó tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint a vízben, és szerves oldószerben vagy alkoholban történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így oldatban levő tápanyagok a gombák saját rostanyagainak felületére kerülnek szárításra. Ebben a készítményben a gyűrűs tuskógomba hasi panaszokat okozó hemolizin-toxinokat előzetes hőkezeléssel elbontjuk! Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, kizárólag gomba saját anyagait tartalmazó teljes, szilárd kivonat, kapszulákba töltve. A termék a gomba tápanyagait eredeti, természetes összetételükben, arányaikban és mennyiségekben tartalmazza, az emésztés számára könnyen hozzáférhető módon.

Mit tartalmaz a Life Spirit VasculaGuard? 

A Life Spirit Vasculaguard étrendkiegészítő növényi kapszulák shiitake (Lentinula edodes) és fafül (Auricularia auricula-Judae) gombák teljes kivonatát, fokhagymakivonatot, Q10-koenzimet és rezveratrolt tartalmaznak, az alábbi táblázatban részletezett adatok szerint. Hozzáadott cukrot, illetve semmilyen további adalékanyagot nem tartalmaznak.

Life Spirit VasculaGuard hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula Hatóanyag mg / 2 kapszula NRV %
Shiitake gomba (Lentinula edodes) teljes spektrumú kivonata 440 mg 880 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (flavonok, flavonoidok,fenolos vegyületek, purinszármazékok) 308 mg 616 mg NA
- amelyben poliszacharidok 132 mg 264 mg NA
Fafülgomba (Auricularia auricula-Judae) teljes spektrumú kivonata 200 mg 400 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (biopolimerek, flavonok, flavonoidok, fenolos vegyületek) 140 mg 280 mg NA
- amelyben poliszacharidok 60 mg 120 mg NA
Fokhagymakivonat 100 mg 200 mg NA
- amelyben allicin 1 mg 2 mg NA
Q10 koenzim 25 mg 50 mg NA
Rezveratrol 20 mg 40 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

Hogyan és mennyi Life Spirit Vasculaguard kapszulát fogyasszak?

Felnőttek számára napi 1 – 2 kapszulát javasolt az étrendbe iktatni. A napi adagot bármely napszakban étkezéssel, vagy attól függetlenül is be lehet venni. Étkezéstől független bevétel esetén, javasolt a bőséges (legalább egy csésze vagy pohár) tetszőleges folyadék fogyasztása. Napi 2 kapszula esetén, ezek bevételét ajánlott lehetőleg a nap folyamán egyenletesen elosztani. A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit Vasculaguard kapszulák tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

Life Spirit Vasculaguard étrendkiegészítő kapszulák előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek. Bármely összetevővel szemben ismert allergia esetén a készítmény fogyasztása kerülendő!

Eddigi elméleti ismereteink szerint a fafülgomba (Auricularia auricula-Judae) gátolhatja egyes gyorsan osztódó sejtek szaporodását. Emiatt várandós és szoptatós anyáknak határozottan ellenjavallott! Súlyos előrehaladott koszorúérbetegségben és ischaemiás szívbetegségben orvos tanácsa alapján szedhető a várható haszon – kockázat értékelésével. Orvos tanácsa alapján szedhető továbbá szájon át szedett vérhígító kezeléssel, antidiabetikumokkal, koleszterincsökkentő gyógyszerekkel egyidőben. Szükséges lehet ilyen gyógyszerek adagjának csökkentése. Ez szigorúan csak a szakorvos javaslata alapján valósítható meg!

A Life Spirit VasculaGuard étrendkiegészítő készítmény, ami nem tekinthető gyógyszernek. Nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

OGYI notifikációs szám: 27685/2021 (Ikt.szám: OGYÉI/71040-1/2021)

Kiszerelés

60  db

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gombák és további összetevők tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Vasculaguard étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)       Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

2)        - Yoona, Seon-Joo; Yub, Myeong-Ae; Pyunb, Yu-Ryang; Hwangb, Jae-Kwan; Chuc, Djong-Chi; Juneja, Lekh Rajc; Mourão, Paulo A. S. (2003). "The nontoxic mushroom Auricularia auricula contains a polysaccharide with anticoagulant activity mediated by antithrombin". Thrombosis Research. 112 (3): 151–8. doi:10.1016/j.thromres.2003.10.022

3)        - Christelle Rapior, Sylvie; Courtecuisse, Régis; Siroux, Yves (1999). "Current research findings on the effects of selected mushrooms on cardiovascular diseases" (PDF). International Journal of Medicinal Mushrooms. 1: 169–72

4)        - Ye TM, Sun LN, Su F, Shen J, Wang HP, Ye ZG, Xia Q.: Study of the effects of Auricularia auricular polysaccharide on local ischemia/reperfusion injury in rat; Zhongguo Ying Yong Sheng Li Xue Za Zhi. 2010 Nov;26(4):423-6.

5)        - Yuan, Zuomin; He, Puming; Cui, Jianhui; Takeuchi, Hisanao (1998). "Hypoglycemic effect of water-soluble polysaccharide from Auricularia auricula-judae Quel. on genetically diabetic KK-Ay mice". Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry. 62 (10): 1898–1903. doi:10.1271/bbb.62.1898

6)        - Jeong H. et al.: Hypolipidaemic effects of biopolymers extracted from culture broth, mycelia and fruiting bodies of Auricularia auricula-judae in dietary induced hyperlipidaemic rats.; Mycobiology, 2007, vol 35, No. 1, pages 16-20

7)       - Yang, B.K.; Kim, D.H.; Jeong, S.Ch.; Das, S.; Choi, Y.S.; Shin, J.S.; Lee, S.Ch.; Song, Ch.H. Hypoglycemic effect of a Lentinus edodes exopolymer produced from a submerged mycelial culture. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2002, 66, 937–942

8)       - Enman, J., Hodge, D., Berglund, K.A. and Rova, U. (2008) Production of the Bioactive Compound Eritadenine by Submerged Cultivation of Shiitake (Lentinus edodes) Mycelia. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 2609- 2612. http://dx.doi.org/10.1021/jf800091a

9)       - Fődi A.: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, 2013, 67. oldal

10)   - Dian Handayani: Prevention and treatment of high fat dietinduced obesity by dietary intake of shhitake and oat; Doctor of Phylosophy Thesis at School of Health Sciences, University of Wollongong (2012); http://ro.uow.edu.au=theses/3655

11)   - Szőke Éva: Gyógynövénytől a gyógyításig; Semmelweis Kiadó, Budapest, 2019; 444, 456, 461 oldalak

12)   - Rizwan Ashraf, Rafeeq Alam Khan, Imran Ashraf, Absar A Qureshi: Effects of Allium sativum (garlic) on systolic and diastolic blood pressure in patients with essential hypertension; Pak J Pharm Sci., 2013 Sep;26(5):859-63.

13)   - Diego Gómez-Arbeláez, Vicente Lahera, Pilar Oubiña, Maria Valero-Muñoz, Natalia de Las Heras, Yudy Rodríguez, Ronald Gerardo García, Paul Anthony Camacho, Patricio López-Jaramillo: Aged garlic extract improves adiponectin levels in subjects with metabolic syndrome: a double-blind, placebo-controlled, randomized, crossover study; Mediators Inflamm., 2013;2013:285795.; doi: 10.1155/2013/285795.

14)   - S K Verma, V Rajeevan, P Jain, A Bordia: Effect of garlic (Allium sativum) oil on exercise tolerance in patients with coronary artery disease; Indian J Physiol Pharmacol., 2005 Jan;49(1):115-8.

15)   - Lasa A., Schweiger M., Kotzbeck P., et al. Resveratrol regulates lipolysis via adipose triglyceride lipase. Journal of Nutritional Biochemistry. 2012;23(4):379–384.

16)   - Lasa A, Schweiger M, Kotzbeck P, Churruca I, Simón E, Zechner R, Portillo MP: Resveratrol regulates lipolysis via adipose triglyceride lipase; J Nutr Biochem. 2012 Apr; 23(4):379-84.

17)   - Yan F., Sun X., Xu C. Protective effects of resveratrol improve cardiovascular function in rats with diabetes. Exp. Ther. Med. 2018;15:1728–1734.

18)   - Elíes-Gómez J. Efectos de los isómeros del resveratrol sobre la homeostasis del calcio y del óxido nítrico en células vasculares [Ph.D. thesis] Santiago de Compostela, Spain: Universidade de Santiago de Compostela; 2009.

19)   - Wang Z, Zou J, Huang Y, Cao K, Xu Y, Wu JM: Effect of resveratrol on platelet aggregation in vivo and in vitro; Chin Med J (Engl). 2002 Mar; 115(3):378-80.

20)   - Dobrydneva Y, Williams RL, Blackmore PF: Trans-Resveratrol inhibits calcium influx in thrombin-stimulated human platelets; Br J Pharmacol. 1999 Sep; 128(1):149-57.

21)   - Cao X, Luo T, Luo X, Tang Z. Resveratrol prevents AngII-induced hypertension via AMPK activation and RhoA/ROCK suppression in mice.; Hypertens Res. 2014;37:803–810.

22)   - Sato M, Maulik G, Bagchi D, Das DK: Myocardial protection by protykin, a novel extract of trans-resveratrol and emodin.; Free Radic Res. 2000 Feb; 32(2):135-44.

23)   - Madamanchi N. R., Vendrov A., Runge M. S. Oxidative stress and vascular disease. Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology. 2005;25(1):29–38.

24)   - Das DK, Mukherjee S, Ray D: Resveratrol and red wine, healthy heart and longevity; Heart Fail Rev. 2010 Sep; 15(5):467-77.

25)   - Kalén A. et al.: Age- related changes in the lipid cpmpositions of rat and human tissues. Lipids, 1989, 24; 579 - 584

 26) - Departement of Health and Human Services Centers for Disease Prevention and Control: Chronic Fatigue Syndrome – basic facts. http//www.cdc.gov/cfscfsbasicfacts.htm; April 10, 2010

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!