Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Süngomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. április 23.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS051
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (7)
Kiegészítő termékek:
Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml
37.980 Ft 31.980 Ft


Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Közönséges süngomba (Hericium erinaceus) termőtestének kivonatát növényi glicerinben tartalmazó folyékony étrendkiegészítő. Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, hozzáadott adalékok vagy cukor nélkül. Vegetárius és vegán és bármely szénhidrát csökkentett étrendben is fogyasztható!

A kiszerelés 50 napi adagot tartalmaz.

Kinek ajánlott a LIFE SPIRIT SÜNGOMBA folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A LIFE SPIRIT SÜNGOMBA folyékony étrendkiegészítő beiktatása az étrendbe, elsősorban cukoranyagcserét befolyásolhatja kedvezően. Kutatási eredmények szerint lassíthatja a cukrok felszívódását, illetve a cukrok képződését más tápanyagokból. Megfelelő étrend mellett hozzájárulhat a 2. típusú cukorbetegség kockázatának csökkentéséhez, illetve a cukorbetegség korai stádiumában lassíthatja a tünetek és szövődmények kialakulását. A közönséges süngomba több tápanyaga az idegszövet táplálása és regenerálása révén hozzájárulhat az idegrendszer szervi és funkcionális karbantartásához, fiatalos működésének megőrzéséhez. Fogyasztása kedvező a diabéteszes neuropátia (idegsorvadás) előrehaladásának lassításában is. Erősítheti a gyomor és bélcsatorna immunvédekezését.

Hogyan támogatja a közönséges süngomba az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A süngombát a Hagyományos Kínai Orvoslás az öt belső szerv (szív, máj, lép, tüdő, vesék) „csí”-jének harmonizálására használja. Hatásosnak tartják gyomorgyengeségre, étvágytalanságra, rossz emésztésre, valamint idegkimerülésre. A székely népi gyógyászat gyomorgyengeségre, rossz emésztés, étvágytalanság miatt fennálló gyengeség megszüntetésére alkalmazza, embereken és haszonállatokon egyaránt. Kutatások jelentős mértékben hitelesítik a népi gyógyászat tapasztalatait. A gomba alfa-glukozidáz enzimet gátló tápanyagai mérsékelhetik a vércukor ingadozást: 1) lassíthatják a cukor emésztését, 2) felszívódást és 3) a májban történő cukorképzést (glikoneogenezis). Több, mint tíz olyan tápanyagot (kilencféle hericenon, erinacenin és dilinoleoil-foszfatidiletanolamin) mutattak ki ebben a gombában, amelyek az NGF (Neural Growth Factor, azaz Idegnövekedési Faktor) erősítésén keresztül, egyedülálló módon táplálják, karbantartják és segíthetik az idegszövet regenerációját. Eddigi kutatási eredmények szerint immunerősítő, antibakteriális tápanyagai elsősorban a tápcsatorna szerveinek immunvédelmét segíthetik.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

Mit tartalmaz a Life Spirit Süngomba folyékony étrendkiegészítő?

A LIFE SPIRIT SÜNGOMBA kivonat folyékony étrendkiegészítő kizárólag a közönséges süngomba teljes, természetes kivonatát tartalmazza növényi glicerinben
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Hericium erinaceus teljes kivonat 625 mg NA
Glicerin 5.725 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin szinte ideális vivőanyag a gombakivonatok számára: 1) emberi szervezetben természetesen jelen levő szervezetbarát anyag; 2) édes íze kellemetlenségtől mentes fogyasztást enged; 3) ugyanakkor nem vesz részt a cukoranyagcserében. Ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. 4) Megfelelő mennyiségben tökéletes természetes tartósítószer. Egyetlen hátránya, hogy nagyfokú túladagolása egyéni érzékenység szerinti ozmótikus hasmenést okoz. Visszatartja a vizet a bélcsatornában.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Hogyan és mennyi Life Spirit Süngomba folyékony étrendkiegészítőt fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml (kb. egy teáskanál vagy a csomagolásban mellékelt mérőpohárkával kimérve) Life Spirit Süngomba folyékony étrendkiegészítő fogyasztása ajánlott. Fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges folyadékban (ivóvíz, gyümölcslé, tea) elkeverve is. Javasolt éhgyomorra vagy legalább étkezést megelőzően elfogyasztani.

A javasolt adagot ne lépje túl!

A Life Spirit Süngomba folyékony kivonat kiszerelése, tárolása

250 ml töltőtérfogatú (50 adag), biztonsági gyűrűvel ellátott, sötét színű flakonban kerül forgalmazásra. Mérőpohár a csomagoláshoz mellékelve.

Eredeti csomagolásában, fénytől és hőtől védett helyen minősége a csomagoláson feltüntetett határideig garantált. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt, fagyástól védve. Két hónapon belül ajánlott fogyasztani. Gyermekek elől biztonságosan elzárva tárolandó!

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A közönséges süngomba (Hericium erinaceus) egy Magyarországon vadon is megtermő, ám veszélyeztetett és védett, étkezési gomba. Elismert étkezési gombaként korlátozás és különleges figyelem nélkül fogyasztható. Gomba allergián kívül egyéb mellékhatások, ellenjavallatok nem ismertek. Kizárólag felnőttek számára formulázott étrendkiegészítő – gyermekek elől elzárva tartandó. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlott.

Állatkísérletben a javasolt dózis ezerszeres túladagolása 28 napon át, semmiféle mellékhatást nem okozott. A javasolt adagot ennek ellenére ne lépje túl. A glicerin jelentős túladagolása, egyéni érzékenység szerint ozmotikus hasmenést okozhat. Ez nem jelent mérgezést, orvosi beavatkozást jellemzően nem igényel. A hasmenés tüneti csillapítása nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál gyorsabban enyhülnek a panaszok.

A Life Spirit Süngomba folyékony kivonat egy étrendkiegészítő. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Nem szolgál betegségek kórismézésére, kezelésére, és nem helyettesíti az egészségügyi ellátást sem. 

OGYEI notifikációs szám: 29280/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott flakonban kerül forgalmazásra

___________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba és tápanyagainak hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Süngomba étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Dr. Gothárd Cs, Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadta DRTV Média Plus Kft (2021); 87-91 oldalak

[2] - Lion’s Mane Mushroom – Health Benefits, Side Effects, Dosage and Cooking Tips; https://www.yourhealthremedy.com/medicinal-plants/lions-mane-mushroom/

[3] - Liu JH, Li L, Shang XD, Zhang JL, Tan Q.: Anti-Helicobacter pylori activity of bioactive components isolated from Hericium erinaceus. J Ethnopharmacol. 2016 May 13;183:54-58. doi: 10.1016/j.jep.2015.09.004. Epub 2015 Sep 11

[4] - Won-Sik Choi, Young-Sun Kim, Byeoung-Soo Park, Jang-Eok Kim: Hypolipidaemic Effect of Hericium erinaceum Grown in Artemisia capillaris on Obese Rats; Mycobiology. 2013 Jun; 41(2): 94–99.; Published online 2013 Jun 30. doi: 10.5941/MYCO.2013.41.2.94

[5] - Mori K, Kikuchi H, Obara Y, Iwashita M, Azumi Y, Kinugasa S, Inatomi S, Oshima Y, Nakahata N: Inhibitory effect of hericenone B from Hericium erinaceus on collagen-induced platelet aggregation.; Phytomedicine. 2010 Dec 1;17(14):1082-5. doi: 10.1016/j.phymed.2010.05.004. Epub 2010 Jul 16.

[6] - Qin M, Geng Y, Lu Z, Xu H, Shi JS, Xu X, Xu ZH: Anti-Inflammatory Effects of Ethanol Extract of Lion's Mane Medicinal Mushroom, Hericium erinaceus (Agaricomycetes), in Mice with Ulcerative Colitis.; Int J Med Mushrooms. 2016;18(3):227-34. doi: 10.1615/IntJMedMushrooms.v18.i3.50.

[7] - Zhang Yi,, Yang Shao-long, Wang Ai-hong, Sun Zhi-chun, Zhuo Ya-fen, Xu Ye-ting, and He Yu-ling: Protective Effect of Ethanol Extracts of Hericium erinaceus on Alloxan-Induced Diabetic Neuropathic Pain in Rats; Evid Based Complement Alternat Med. 2015; 2015: 595480; Published online 2015 Apr 16. doi:10.1155/2015/595480

[8] - Sheng X, Yan J, Meng Y, Kang Y, Han Z, Tai G, Zhou Y, Cheng H: Immunomodulatory effects of Hericium erinaceus derived polysaccharides are mediated by intestinal immunology.; Food Funct. 2017 Mar 22;8(3):1020-1027. doi: 10.1039/c7fo00071e.

[9] - Li G, Yu K, Li F, Xu K, Li J, He S, Cao S, Tan G: Anticancer potential of Hericium erinaceus extracts against human gastrointestinal cancers.; J Ethnopharmacol. 2014 Apr 28;153(2):521-30. doi: 10.1016/j.jep.2014.03.003. Epub 2014 Mar 12.

[10] - Li IC, Chen YL, Lee LY, Chen WP, Tsai YT, Chen CC, Chen CS: Evaluation of the toxicological safety of erinacine A-enriched Hericium erinaceus in a 28-day oral feeding study in Sprague-Dawley rats.; Food Chem Toxicol. 2014 Aug;70:61-7. doi: 10.1016/j.fct.2014.04.040. Epub 2014 May 6.

[11] - Lee KF, Chen JH, Teng CC, Shen CH, Hsieh MC, Lu CC, Lee KC, Lee LY, Chen WP, Chen CC, Huang WS, Kuo HC.: Protective effects of Hericium erinaceus mycelium and its isolated erinacine A against ischemia-injury-induced neuronal cell death via the inhibition of iNOS/p38 MAPK and nitrotyrosine; Int J Mol Sci. 2014 Aug 27;15(9):15073-89. doi: 10.3390/ijms150915073.

[12] - Friedman M.J: Chemistry, Nutrition, and Health-Promoting Properties of Hericium erinaceus (Lion's Mane) Mushroom Fruiting Bodies and Mycelia and Their Bioactive Compounds; Agric Food Chem. 2015 Aug 19;63(32):7108-23.

[13] - Lee LY, Chou W, Chen WP, Wang MF, Chen YJ, Chen CC, Tung KC.: Erinacine A-Enriched Hericium erinaceus Mycelium Delays Progression of Age-Related Cognitive Decline in Senescence Accelerated Mouse Prone 8 (SAMP8) Mice; Nutrients. 2021 Oct 19;13(10):3659.

[14] - Kawagishi H., Ando M., Sakamoto H., et al. Hericenones C, D and E, stimulators of nerve growth factor (NGF)-synthesis, from the mushroom Hericium erinaceum. Tetrahedron Letters. 1991;32(35):4561–4564. doi: 10.1016/0040-4039(91)80039-9.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
7 értékelés
5
(7)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 04. 05.
Rendszeres fogyasztója vagyok , jótékony hatással van az emésztésre. Korábbi gyomor panaszaim már nem jelentkeznek.Kiváló készítmény, maradok továbbra is a vásárlójuk. Jó egészséget kívánok: Lendvai Ildikó.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 01. 19.
Kiváló táplálékkiegészítő.
Sokat javít édesapám közérzetén.
(Parkinzon kóros)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 09. 23.
Nagyon jó termék,évek óta használom!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 07. 17.
Kiváló
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 05. 25.
Nagyon elégedett vagyok a termékekkel és a gyors kézbesítéssel is.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 17.
Nagyon jó készítmény
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 12. 10.
9 èves kisfiamnak adom refluxra , azòta tünetmentes. A szàllìtàs nagyon gyors, már màsodjàra is minden rendben ment.