Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

​Life Spirit Patkónyelv gomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 250 ml

Játék

Ár:
18.990 Ft
Mennyiségi kedvezmény
2 db -tól
15.990 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 760
Várható szállítás: 2024. április 23.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS065
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Kiegészítő termékek:
Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml Life Spirit tetszőleges 2 db-os gyógygomba teljes spektrumát tartalmazó folyékony kivonat 2 x 250 ml
37.980 Ft 31.980 Ft


Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony étrendkiegészítő kizárólag a gomba (Tropicoporus linteus) teljes kivonatát tartalmazza, glicerinben. A tápanyagok a gombára jellemző mennyiségben és összetételben szerepelnek benne. Semmiféle tovább adalékanyagot nem tartalmaz.

Vegetárius, vegán és diabetikus, valamint bármely szénhidrátszegény étrendbe beilleszthető!

A flakon 50 adagot tartalmaz.

Kinek ajánlott a Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony gombakivonat fogyasztása?

A Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony étrendkiegészítő hasznos része az étrendnek, a szervezet védelmének lehetséges erősítésére. Akár az immunfunkció támogatása, akár antioxidáns vagy tumorellenes védekezés, illetve egyes bakteriális és vírusos betegségek elleni védekezésről legyen szó. Májvédő és kedvező cukoranyagcsere hatásai hozzájárulhatnak ilyen szövődmények kialakulásának és előrehaladásának lassításához, és az egészség megőrzéséhez.

Hogyan támogatja a patkónyelvgomba fogyasztása az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A patkónyelvgomba (Tropicoporus linteus) őshazájában, Ázsia Távol-keleti részein nagyra értékelt gyógygomba. A Hagyományos Kínai Orvoslás a gyomor tüzének (Wei-Re), a szervezet nedves forróságának (Shi-Re) csillapítására, illetve vérpangás (Xue-Yu) és mindenféle vérzéssel járó kóros állapot szüntetésére javasolja főzetét. Továbbá a máj és tápcsatorna életerejének (”csí”) erősítésére. Beleértve ezen szervek rosszindulatú tumoros megbetegedéseit is. A „Shen Nong Ben Cao Ying’ című kb. kétezer kínai gyógyfüveskönyvben ez a gomba is részletesen ismertetett. A modern tudományos kutatás eddig 38 féle egészségre kedvezően ható anyagot mutatott ki és azonosított benne. Különleges poliszacharid-fehérje komplexei összetett módon támogathatják az immunvédekezést: részben az immunsejtek közvetlen serkentésével, részben a citokintermelés, illetve enzimatikus utakon is. Laboratóriumi vizsgálatokban egyes tumorsejtféleségeket „öngyilkosságra kényszerített” (apoptózis), mások szaporodását enzimatikus úton hátráltatta, illetve gátolhatja a gyorsan növekedő tumoros szövet vérellátását (anti-angiogenetikus hatás). A gomba antioxidáns hatóanyagai (hispidin, inotilon, kávésav) nemcsak a szervezet oxidatív stressz elleni védekezését támogatják, de hozzájárulhatnak a sejtmutációk – köztük a rákos mutációk – kockázatának csökkentéséhez. Több mint tízféle májvédő (tízféle fellinulin, gamma-lonilidén, fellilin-C), több baktériumellenes (fellinstatin, fellilane-L, felliden-E, fellinon, monociklo farnezol), vírusellenes (inotilon és 3,4-dihidroxibenzol aceton), gyulladásgátló (hispolon, inotilon és 3,4-dihidroxibenzol aceton) vegyületet azonosítottak benne. Bár közvetlen vércukorcsökkentő hatása nincs, több hatóanyagáról (ergotionein, ellágsav, 5-hidroximetil-2-furaldehid, inoszkavin-A, davallialakton, interfungin-A, phelligridimer-A, hifolomin-B) igazolódott be, hogy védhetik a sejteket és szöveteket a magas vércukor okozta károsodástól. Vagyis lassíthatja és hátráltathatja a cukorbetegség szövődményeinek jelentkezését és előrehaladását. Vizsgálatok biztató eredményeket hoztak a májcirózis előrehaladásának lassításában, prosztata jó és rosszindulatú sejtszaporulatainak gátlásában. Illetve a szívizom őssejtek oxidatív stressz elleni védelmében.

Az immunerősítésben és tumor elleni küzdelemben a világ legjelentősebb rákkutató intézete, a Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York, USA) is jelentős lehetséges eszköznek tartja a patkónyelvgombát, leszögezve további humán vizsgálatok szükségességét az adatok pontosításában.

Eddigi tapasztalatok alapján előnyösen kombinálható pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) és hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus) kivonataival.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Patkónyelvgomba étrendkiegészítő?

A Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony étrendkiegészítő kizárólag a gomba természetes anyagait tartalmazza, növényi glicerinbe elegyítve, az alábbi táblázatban részletezettek szerint.
Összetvő mennyisége napi adagban (5 ml) NRV %
Patkónyelvgomba (Tropicoporus linteus) teljes kivonat 1200 mg NA
Glicerin 5.150 mg NA

NRV% = Felnőtteknek napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték hány százalékát fedezi

NA = nem alkalmazható (napi fogyasztásra ajánlott referenciaérték nincs meghatározva)

A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Hogyan és mennyi Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony kivonatot fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml (egy teáskanálnyi, vagy csomagoláshoz mellékelt mérőkanállal kimérve) fogyasztása ajánlott. Önmagában vagy bármely hideg, vagy langyos folyadékban, italban elkeverve. Javasolt éhgyomorra, vagy valamely étkezés legelején bevenni. A javasolt adagolást ne lépje túl (lásd a lehetséges mellékhatásokat és figyelmeztetéseket!).

A Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony étrendkiegészítő tárolása

Eredeti csomagolásában, lezárva, napfénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védetten szobahőn tárolható. Megfelelő tárolás mellett, hatása a csomagoláson feltüntetett lejárati ideig szavatolt. Felbontását követően hűtőtárolása ajánlott. Fagyasztása tilos. Felbontását követően egy hónap alatt javasolt elfogyasztani! Kisgyermekektől biztonságosan elzártan tárolandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

a Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony étrendkiegészítő előírásszerű fogyasztása biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek. A patkónyelvgomba hosszú évszázadokra visszanyúló étkezési felhasználása során sem jegyeztek fel mellékhatásokat. Immunerősítő hatása miatt autoimmun betegségekben biztonsági megfontolásból kerülendő. A Life Spirit Patkónyelvgomba folyékony étrendkiegészítő kizárólag felnőttek számára formulázott, gyermekek számára nem javasolt. Tapasztalatok hiányában várandós és szoptatós anyáknak nem javasolható.

A javasolt adagolást ne lépje túl. A glicerin túladagolása egyéni érzékenység szerint okozhat hasmenést, hasi görcsöket. Ilyen esetben a hasmenés csillapítása tüneti szerekkel nem javasolt. Minél hamarabb kiürül a glicerin fölösleg, annál hamarabb oldódnak a panaszok.

A készítmény gyógyszernek nem tekinthető étrendkiegészítő. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Nem szolgál betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére. Ahogyan nem helyettesíti az egészségügyi ellátást sem.

OGYEI notifikációs szám: 30312/2022

Származási ország

Magyarország

Kiszerelés

250 ml töltőtérfogatú (50 adag) biztonsági gyűrűvel ellátott flakonban kerül forgalmazásra.

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Patkónyelvgomba étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Luan Y., Hou W.S.: Notes on Shen Nong’s Herbal Classic. People’s Military Medical Publishing House; Beijing, China: 2010. pp. 218–219.

[2] - Kim GY LJ, Lee JO, Ryu CH, Choi BT, Jeong YK, Lee KW, Jeong SC, Choi YH. Partial characterization and immunostimulatory effect of a novel polysaccharide-protein complex extracted from Phellinus linteus. Biosci Biotechnol Biochem. May 2006;70(5):1218-1226.

[3] - Li G KD, Kim TD, Park BJ, Park HD, Park JI, Na MK, Kim HC, Hong ND, Lim K, Hwang BD, Yoon WH. Protein-bound polysaccharide from Phellinus linteus induces G2/M phase arrest and apoptosis in SW480 human colon cancer cells. Cancer Lett. Dec 28 2004;216(2):175-181.

[4] - Lu TL HG, Lu TJ, Wu JB, Wu CH, Yang TC, Iizuka A, Chen YF. Hispolon from Phellinus linteus has antiproliferative effects via MDM2-recruited ERK1/2 activity in breast and bladder cancer cells. Food Chem Toxicol. Aug 2009;47(8):2013-2021.

[5] - Sliva D JA, Kawasaki J, Harvey K, Slivova V. Phellinus linteus suppresses growth, angiogenesis and invasive behaviour of breast cancer cells through the inhibition of AKT signalling. Br J Cancer. Apr 22 2008;98(8):1348-1356.

[6] - Chen W, Feng L, Huang Z, Su H. Hispidin produced from Phellinus linteus protects against peroxynitrite-mediated DNA damage and hydroxyl radical generation.Chem Biol Interact. 2012 Sep 30;199(3):137-42.

[7] - Yeo W.H., Hwang E.I., So S.H., Lee S.M. Phellinone, a new furanone derivative from the Phellinus linteus KT&G PL-2. Arch. Pharm. Res. 2007;30:924–926.

[8] - Lee YS KY, Jung JY, Lee S, Ohuchi K, Shin KH, Kang IJ, Park JH, Shin HK, Lim SS. Protein glycation inhibitors from the fruiting body of Phellinus linteus. Biol Pharm Bull. Oct 31 2008;31(10):1968-1972.

[9] - Wang H., Wu G., Park H.J., Jiang P.P., Sit W.H., Van Griensven L.J., Wan J.M. Protective effect of Phellinus linteus polysaccharide extracts against thioacetamide-induced liver fibrosis in rats: A proteomics analysis. Chin. Med. 2012;7:23–32.

[10] - Kim Y.N., Kim M.S., Chun S.S., Choi J.H. Effect of Phellius linteus water extract on benign prostatic hyperplasia. Nutr. Res. Pract. 2013;7:172–177.

[11] - Kim D.E., Kim B., Shin H.S., Kwon H.J., Park E.S. The protective effect of hispidin against hydrogen peroxide-induced apoptosis in H9c2 cardiomyoblast cells through Akt/GSK-3β and ERK1/2 signaling pathway. Exp. Cell Res. 2014;327:264–275.

[12] - https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/phellinus-linteus

[13] - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 04. 11.
Teljesen elégedett vagyok, és köszönöm az értékes ajándékot is!!