Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Glukontrol teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
8.490 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 340
Várható szállítás: 2024. április 23.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS042
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) és közönséges süngomba (Hericium erinaceus) teljes szárított, porított kivonatait tartalmazó vegán étrendkiegészítő kapszula.

Kizárólag a gomba természetes tápanyagai kerülnek a kapszulákba. Hozzáadott adalékanyagokat, tartósítószert, cukrot egyáltalán nem tartalmaz!  Vegetárius, vegán és csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett is fogyasztható.

Kinek ajánlott a Life Spirit Glukontrol étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?

A készítmény étrendkiegészítő, ami nem szolgál a cukorbetegség kezelésére, vagy diagnosztizálására. Megfelelő étrend és életmód mellett e két gomba egymást kiegészítő-erősítő tápanyagaival jelentősen hozzájárulhat a cukoranyagcsere és a cukorbetegség karbantartásához, előrehaladásának lassításához annak korai és középsúlyos szakaszaiban (amíg a szervezetnek van saját inzulintermelése!). Késleltetheti a szövődmények – különösen a diabéteszes polineuropátia – kialakulását és lassíthatja az állapotromlást.

Hogyan támogatják a gyapjas tintagomba és közönséges süngomba tápanyagai az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások  nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) egy rendkívül nehezen kezelhető, ínyenc étkezési gomba. Szüretelését követően pár óra alatt feloldódik saját enzimjeiben, csupán egy evőkanálnyi fekete, nyúlós folyadékot hagyva maga után. Emiatt felhasználása egyelőre jelentéktelen, úgy étkezési gombaként, mint gyógygombaként. Holott nem csak tápértéke jelentős, de tudományosan igazolt, egészségre kedvező tápanyagokat is tartalmaz. A gyapjas tintagombát (Coprinus comatus) elsősorban cukoranyagcserére gyakorolt kedvező hatása miatt tartjuk nagyra. Komatin, króm, kobalt, vanádium tartalma erősíti az inzulinhatást, megkönnyítik a sejtek cukorfelvételét a vérből a Glukóz Tolerancia Faktor serkentésével. Inzulinrezisztencia, 2. típusú cukorbetegség kockázatában, illetve korai és középsúlyos stádiumában segíthet az állapotromlás lassításában.  Kísérleti állatok vércukor szintje, a gyapjas tintagomba fogyasztását követő 90 perc után 41%-al csökkent, és 6 óra elteltével is 20% -al alacsonyabb értéket mértek. A közönséges süngomba (Hericium erinaceus) tápanyagai (α-glukozidáz enzimblokkoló vegyületek) pedig lassítják a cukrok emésztését, felszívódását, a máj glykoneogenetikus (egyéb tápanyagok cukorrá alakítása) és glykolitikus (raktározott cukortartalék mobilizálása) tevékenységét. A közönséges süngomba lassítja a cukrok vérbe jutását, míg a gyapjas tintagomba gyorsítja a vérben levő cukrok felhasználását. Ezáltal kombinációjuk jelentősen hozzájárulhat a vércukor ingadozás mérsékléséhez. Figyelembe véve, hogy a közönséges süngombában tíz olyan hatóanyagot is kimutattak (kilencféle hericenon és egy erinacenin), ami szerepet kap az idegszövet táplálásában, karbantartásában és sérült idegsejtek regenerációját segítheti, továbbá a DLPE (dilinoleoil-foszatidiletanolamin), ami enzimindukció (protein-kináz enzimek) révén növelheti az idegsejtek élettartamát. A cukorháztartás karbantartása mellett, a diabéteszes polineuropátia kialakulásának késleltetésében is előnyös lehet.

Miért válasszak Life Spirit kapszulázott gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A hordozóanyagban elkevert gomba alapanyagban az ultrahang kavitációs energiája mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsolja szét a rostokat, és a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben tisztított ivóvízbe – „robbantja bele ”  úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldódó tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint a vízben, és szerves oldószerben vagy alkoholban történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így oldatban levő tápanyagok a gombák saját rostanyagainak felületére kerülnek szárításra. Ebben a készítményben a gyűrűs tuskógomba hasi panaszokat okozó hemolizin-toxinokat előzetes hőkezeléssel elbontjuk! Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, kizárólag gomba saját anyagait tartalmazó teljes, szilárd kivonat, kapszulákba töltve. A termék a gomba tápanyagait eredeti, természetes összetételükben, arányaikban és mennyiségekben tartalmazza, az emésztés számára könnyen hozzáférhető módon.

Mit tartalmaz a Life Spirit Glukontrol? 

A készítmény kizárólag a gyapjas tintagomba és közönséges süngomba szárított és porított természetes összetevőit tartalmazza, növényi zselatin kapszulákban. 

Life Spirit Glukontrol hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula Hatóanyag mg / 2 kapszula NRV %
Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) teljes spektrumú kivonata 520 mg 1.040 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (ergotamin, flavonok, flavonoidok, komatin) 364 mg 728 mg NA
- amelyben poliszacharidok 156 mg 312 mg NA
Közönséges süngomba (Hericium erinaceus)teljes spektrumú kivonata 140 mg 280 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (flavonok, flavonoidok, diterpének, stb.)) 98 mg 196 mg NA
- amelyben poliszacharidok 42 mg 84 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

Hogyan és mennyi Life Spirit Glukontrol kapszulát fogyasszak?

Felnőttek számára napi 1 – 2 kapszulát ajánlott az előírt étrendbe beiktatni. A legjobb eredmény érdekében étkezést megelőzően 20 – 30 perccel, de legkésőbb az étkezéssel együtt javasolt bevenni. Napi két kapszula fogyasztása esetén a két legtartalmasabb étkezéshez indokolt egyet – egyet társítani. A javasolt adagot ne lépje túl. A kórállapothoz ajánlott étrendet be kell tartani.

A Life Spirit Glukontrol kapszulák kiszerelése, tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől és nedvességtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Glukontrol étrendkiegészítőt alkotó gombák mindegyike, korlátozás nélkül fogyasztható étkezési gombák. gomba allergián kívül egyéb mellékhatások eddig nem ismertek, és nem jelentettek. Bármely gomba allergiában a készítmény fogyasztása kerülendő. Konkrét vizsgálati eredmények és ismeretek hiányában várandós és szoptatós anyáknak nem ajánlott. Kifejezetten felnőttek számára formulázott étrendkiegészítő, gyermekektől távol tartandó.

Fontos tudni: a gyapjas tintagomba – a közhiedelemmel ellentétben – nemzetségének egyetlen tagja, ami nem tartalmaz koprint! Így alkohollal együtt fogyasztva sem okoz intoleranciát. Mindazonáltal az alkohol a diabéteszes étrendben eleve kerülendő!

A Life Spirit Glukontrol étrendkiegészítő készítmény, ami nem helyettesíti a cukorbetegek számára előírt étrendet, ahogyan az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot sem. Nem helyettesíti a diabétesz gondozását, monitorizálását és a megfelelő rendszeres szakorvosi ellátást. Bármely antidiabetikus gyógyszer adagjának csökkentése csak szakorvosi konzultáció és javallat alapján eszközölhető!

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

OGYI notifikációs szám: 27717/2021 (Ikt.szám: OGYÉI/71021-1/2021)

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Glukontrol étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)       Mircea C. et al.: The protective effect of mushrooms in experimentally induced diabetes in mice; Farmacia 2013, vol 61, No. 2, pages 268-275

2)       Han C., Bo C., Wang Y.: Vanadium uptake by biomass of Coprinus comatus, and their effect on hyperglicaemic mice.; Biological Trace Elements Research, 2008, vol 124, issue 1, pages 35-39

3)       Han C., Yuan J., Wang Y., Li L. 2006. Hypoglycemic activity of fermented mushroom of Coprinus comatus rich in vanadium. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, 20, 3: 191–196

4)       Dr. Gothárd Csaba, Dr Taracközi István: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plusz Kft, Budapest, 2021;

5)       Ding Z. Y. et al: Hypoglicaemic effect of comatin, an antidiabetic substance separated from Coprinus comatus broth, on alloxan-induced diabetic rats; Food Chemistry 2010 vol. 121, issue 1, pages 39-43

6)       [1] - Nachshol Cohen, Jacob Cohen; Mikheil D. Asatiani: Chemical Composition and Nutritional and Medicinal Value of Fruit Bodies and Submerged Cultured Mycelia of Culinary-Medicinal Higher Basidiomycetes Mushrooms; International Journal of Medicinal Mushrooms> , pages 273-291

7)       Zheng Gao, Deyin Kong, Wenxin Cai, Jianjun Zhang, Le Jia: Characterization and anti-diabetic nephropathic ability of mycelium polysaccharides from Coprinus comatus; Carbohydr Polym. 2021 Jan 1;251:117081

8)       Wu T, Xu B: Antidiabetic and antioxidant activities of eight medicinal mushroom species from China.; Int J Med Mushrooms. 2015;17(2):129-40.

9)       Zhang Yi,,  Yang Shao-long,  Wang Ai-hong,  Sun Zhi-chun,  Zhuo Ya-fen,  Xu Ye-ting, and He Yu-ling: Protective Effect of Ethanol Extracts of Hericium erinaceus on Alloxan-Induced Diabetic Neuropathic Pain in Rats; Evid Based Complement Alternat Med. 2015; 2015: 595480; Published online 2015 Apr 16. doi: 10.1155/2015/595480

10)   Bin Liang, Zhengdong Guo, Fang Xie, Ainong Zhao: Antihyperglycemic and antihyperlipidemic activities of aqueous extract of Hericium erinaceus in experimental diabetic rats. BMC Complement Altern Med. 2013; 13: 253. Published online 2013 Oct 3. doi: 10.1186/1472-6882-13-253

11)   Lai PL, Naidu M, Sabaratnam V, Wong KH, David RP, Kuppusamy UR, Abdullah N, Malek SN.: Neurotrophic properties of the Lion's mane medicinal mushroom, Hericium erinaceus (Higher Basidiomycetes) from Malaysia.; Int J Med Mushrooms. 2013;15(6):539-54

12)   [1] - Mori K1, Obara Y, Moriya T, Inatomi S, Nakahata N: Effects of Hericium erinaceus on amyloid β(25-35) peptide-induced learning and memory deficits in mice.; Biomed Res. 2011 Feb;32(1):67-72

13)   [1] - Tsai-Teng T, Chin-Chu C, Li-Ya L, Wan-Ping C, Chung-Kuang L, Chien-Chang S, Chi-Ying HF, Chien-Chih C, Shiao YJ: Erinacine A-enriched Hericium erinaceus mycelium ameliorates Alzheimer's disease-related pathologies in APPswe/PS1dE9 transgenic mice.; J Biomed Sci. 2016 Jun 27;23(1):49. doi: 10.1186/s12929-016-0266-z.

14) - Mori K, Inatomi S, Ouchi K, Azumi Y, Tuchida T.: Improving effects of the mushroom Yamabushitake (Hericium erinaceus) on mild cognitive impairment: a double-blind placebo-controlled clinical trial.; Phytother Res. 2009 Mar;23(3):367-72. doi: 10.1002/ptr.2634.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!