Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Ganoderma spóraport tartalmazó kapszula 60 db

Játék

Ár:
10.990 Ft
9.890 Ft
Megtakarítás: 1.100 Ft
Az akció időtartama:
2024. 05. 01. - 2024. 05. 31.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 198
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS069
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Kontrollált, szennyeződésmentes tenyészetből származó, minőségi tanúsítvánnyal ellátott, pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) külön begyűjtött spórái, vegán kapszulában. Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, hozzáadott adalékok vagy cukor nélkül.

A tégely 60 kapszulát, azaz kéthavi adagot tartalmaz. Vegetárius, vegán és bármely szénhidrát csökkentett étrendben fogyasztható.

A pecsétviaszgomba egy ritka, taplófélék nemzetségébe tartozó gomba. Hivatalos neve: Ganoderma lucidum. Magyarországon említik még lakkos taplóként is. Mivel ismerete a Távol – Keletről terjedt el, „reishi” (japán elnevezése), illetve „ling-zhi’ (kínai elnevezése) néven ismert leginkább szerte a világon. A mérsékelt égövön bárhol – így Magyarországon is – előfordulhat vadon, ám mindenhol rendkívül ritka. A legrégebb óta és legtöbbet tanulmányozott gombafaj. A Távol – keleti hagyományos gyógyászata legalább kétezer éve alkalmazza. Az óriási keresletre tekintettel ma már termesztik is. Termesztése úgy a tudományos kutatásnak, mint a felhasználásnak lendületet adott. Eddig kb. 400 egészségre kedvezően ható tápanyagot igazoltak a pecsétviaszgombában. Egy 58 gomba hatásait összehasonlító vizsgálat eredménye szerint a pecsétviaszgomba tartalmazza a legtöbb féle és legnagyobb mennyiségű immunerősító anyagot. Kutatások alapján a gomba spórái nagyobb töménységben tartalmaznak egyes tápanyagokat, mint a termőtest.

Kinek ajánlott a Life Spirit Ganoderma Spórapor étrendkiegészítő kapszulák fogyasztása?

A pecsétviaszgomba különlegesen gazdag bioaktív tápanyagainak köszönhetően az emberi egészségre egyik legösszetettebb módon ható természetes szer. Étrendbe iktatása segítheti a szervezet ellenállását és felépülését csökkent immunvédekezéssel, krónikus gyulladásokkal (tápcsatornai, légúti, ízületi), fertőzésekkel járó állapotokban. Akut májbetegségekben, illetve krónikus májbetegségek enyhe és középsúlyos szakaszában támogathatja a felépülést, vagy lassíthatja a kórfolyamat előrehaladását. Fogyasztása kedvező lehet a cukor és zsírháztartás zavarainak korai stádiumában. Közvetve és közvetlenül is hozzájárulhat az érfalak épségének és rugalmasságának fenntartásához, csökkentheti a szív-érrendszeri kockázatot. Antitumorális kezelés mellett javíthatja az életminőséget, enyhítheti a mellékhatásokat. Ezzel hozzájárulhat a kezelés sikerének támogatásához! Rendszeres fogyasztása segítheti a testi – lelki erőnlét megőrzését, hozzájárulhat a sejtek, szövetek antioxidáns védelméhez, az egész szervezet korral járó hanyatlásának lassításához (öregedésgátlás).

A gomba spóráinak fogyasztása elsősorban a szervezet erőnlétének javításához, immunvédekezésének erősítéséhez, krónikus, vagy hosszas betegségekből való felépüléshez járulhat hozzá.

Hogyan támogatja a pecsétviaszgomba és spórái az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A Hagyományos Kínai Orvoslás a hosszú élet gombájának tartja összetett hatásai okán. Komplex módon, számos életfolyamatra kedvezően hat – így azt tartják, hogy összességében az Életerőt (csí) fokozza. Hatásait modern kutatási eredmények százai dokumentálják.  Immunerősítő poliszacharid vegyületei, vírusgátló hatóanyagok sokasága (ganoderinsav B, ganoderiol, ganondermanondiol és ganondermanontriol és ganolucidinsav, lucidenin-lakton) és gazdag antioxidánstartalma erősítheti a szervezet védelmét bakteriális, egyes vírusfertőzésekkel (hepatitis-B, hólyagos szájnyálkahártyagyulladás, herpes simplex), illetve a szabadgyökök kémiai károsító hatásaival szemben. Antioxidáns vegyületei mellett zsír- (ergoszterol-peroxid, cerebrozidok és β-szitoszterol) és cukoranyagcserét kedvezően (ganoderánok, glükánok és GLP-fehérje) befolyásoló tápanyagai is segíthetnek karbantartani a szív-érrendszert. Hozzájárulhatnak a vér hemodinamikai jellemzőinek biztosításához, ami a szöveti mikrokeringésre lehet jótékony. Triterpén vegyületei és a GLP-fehérje a májműködést segítheti, nem csak vírusos májgyulladásban. Szintén triterpén vegyületeit tartják felelősnek krónikus gyulladásgátló hatásaiért. Tápcsatornai, légúti és ízületi krónikus gyulladásokban javíthatja a kezelések hatékonyságát. Komplex hatásai lassíthatják a korral járó degeneratív folyamatokat, a sejtek öregedését. Összetett öregedésgátló hatását ma Már Bizonyítékon Alapuló Orvoslás (Evidence Based Medicine) sem tagadja.

A pecsétviaszgomba spórái a termőtestnél is nagyobb töménységben tartalmaznak immunmodulálásban szerepet játszható poliszacharidokat, triterpéneket, és egy GSG-nek elnevezett poliszacharid frakciót. Összehasonlító vizsgálatban a spórapor markánsabb immunreakciót és tumorellenes hatását dokumentálták. Hozzájárulhat a citokinek (IFN-γ, IL-4, IL-6) serkentéséhez, valamint, a lépben a limfociták szaporodásának serkentéséhez. A spóraporral támogatott hagyományos kezelés esetenként javította egyes rosszindulatú megbetegedésekben (emlőrák, májrák, szarkómák) szenvedők, az életminőséget. Emellett azonban a laboratóriumi leletek között a TNF-α, IL-6 (immunműködéssel kapcsolatos), valamint a máj és vesefunkció leletek. Ilyen esetekben a spórapor gomba termőtestének kivonatánál is hatásosabbnak mutatkozott.

Miért válasszam Life Spirit Ganoderma Spórapor gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

A gombák spóraporának izolált kinyerése és feldolgozása nehézkes. Ritka előfordulása a piacokon egyelőre hátráltatja a tudományos kutatást és felhasználást is. A Life Spirit Ganoderma Spórapor kapszulák előállításához felkutattuk azt a termesztőt és forgalmazót, aki ellenőrzötten szennyeződésmentes termesztésből származó, minőségi tanúsítvánnyal ellátva, hajlandó az élelmiszer tisztaságú, spóraport a termőtestektől külön szüretelni.

Ezt a tiszta spóraport kapszulázzuk növényi zselatin kapszulákba.

Mit tartalmaz a Life Spirit Ganoderfma Spórapor étrendkiegészítő?

A Life Spirit Ganoderma Spórapor kapszulák kizárólag a pecsétviaszgomba élelmiszer tisztaságú spóráit tartalmazzák, természetes állapotukban, vegán kapszulába zárva. Hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.

Összetevő  1 kapszula napi adagban NRV % napi adagban
Ganoderma lucidum spóra 600 mg NA
- melyben triterpének 12 mg NA
- melyben poliszacharidok 6 mg NA

NRV = felnőttek számára napi fogyasztásra ajánlott referenciamennyiség

NA = nem alkalmazható, NRV nincs hivatalosan megállapítva

Hogyan és mennyi Life Spirit Ganoderma Spórapor kapszulát fogyasszak?

Általános erőnlét támogatására, egészség karbantartására napi 1 kapszula bevétele ajánlott. Bármely napszakban, de lehetőleg az aktív napszak első felében, étkezéshez kötötten. Étkezések között bőséges folyadékkal ajánlott bevenni. Alkoholos itallal együtt fogyasztása kerülendő! Megbetegedés, lábadozás idején napi 2 kapszula is bevehető. Ilyen esetben javasolt egyenletesen elosztani a nap folyamán. A gomba spóra hatóanyagainak hatása nem rövidtávú. Legalább 6 – 8 hetes kúrákat javasolt tartani, illetve hosszú távon is szedhető, amíg az ok fennáll. A javasolt adagolást ne lépje túl!

A Life Spirit Ganoderma Spórapor kapszulák tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően két hónap alatt ajánlott elfogyasztani. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

A Life Spirit Ganoderma Spórapor kapszulázott étrendkiegészítő rendeltetésszerű fogyasztása biztonságos, hosszú távon is. A javasolt adagot ne lépje túl! Mellékhatások ritkák, átmenetiek: szájszárazság, fokozott szomjúságérzés, viszketés előfordulhat. Alkohollal társítva allergiás tünetek, hasi puffadás és hasmenés gyakoribb. Bármely ismert gombaallergia esetén a pecsétviaszgomba spóráinak fogyasztása is kerülendő!

A gombaspóra nem könnyen emészthető! Tápcsatornai gyulladásoktól szenvedők fokozott óvatossággal és figyelemmel próbálják ki. Vérzékenységben szenvedők vagy vérhígító kezelés mellett fokozott odafigyeléssel, orvos tanácsa alapján szedhető. A pecsétviaszgomba minden formában erősíti a szervezet immunreakcióit. Autoimmun betegségben szenvedők számára ezért nem javasolt. Erősítheti a vércukorcsökkentő gyógyszerek hatásait – cukorbetegségben a vércukor fokozott ellenőrzése javasolt. Várandós és szoptatós anyáknak tapasztalat hiányában nem ajánlott.

A Life Spirit Ganoderma Spórapor kapszula egy étrendkiegészítő, mely nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Nem szolgál betegségek kezelésére, ahogyan nem helyettesíti a szakorvosi ellátást sem.

OGYEI notifikációs szám: 30411/2022

Kiszerelés

60 db vegán kapszula

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft.

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Ganoderma Spórapor étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1.       - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – mycotherapia; kiadja a DRTV Média Pkus Kft, Budapest (2021); ISBN: 978-615-01-0733—2; 80 oldal

2.       - Tomasi S, Lohezic-Le D. F, Sauleau P, Bezivin C, Boustie J. Cytotoxic activity of methanol extracts from Basidiomycete mushrooms on murine cancer cell lines. Pharmazie. 2004; 59:290–3.

3.       - Lin Z.B. 2005. Cellular and molecular mechanisms of immuno-modulation by Ganoderma lucidum. Journal of Pharmacological Sciences, 99, 2: 144–153.

4.       - Eo S. K, Kim Y. S, Lee C. K, Han S. S. Antiviral activities of various water and methanol soluble substances isolated from Ganoderma lucidum. J Ethnopharmacol. 1999; 68:129–36.

5.       - Li Y. Q, Wang S. F. Anti-hepatitis B activities of ganoderic acid from Ganoderma lucidum. Biotechnol Lett. 2006;28(11):837–41

6.       - Wu Y. W, Fang H. L, Lin W. C. Post-treatment of Ganoderma lucidum reduced liver fibrosis induced by thioacetamide in mice. PhytotherRes. 2010;24(4):494–9.

7.       - Akihisa T, Nakamura Y, Tagata M, editors. et al. Anti-inflammatory and anti-tumor-promoting effects of triterpene acids and sterols from the fungus Ganoderma lucidum. Chem Biodivers. 2007; 4:224–31

8.       - Lee J. M, Kwon H, Jeong H, editors. et al. Inhibition of lipid peroxidation and oxidative DNA damage by Ganoderma lucidum. Phytother Res. 2001; 15:245–9.

9.       - Gao Y., Lan J., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004b. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.: Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with type II diabetes mellitus. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 1: 33–40.

10.   - Berger A1, Rein D, Kratky E, Monnard I, Hajjaj H, Meirim I, Piguet-Welsch C, Hauser J, Mace K, Niederberger P.: Cholesterol-lowering properties of Ganoderma lucidum in vitro, ex vivo, and in hamsters and minipigs; Lipids Health Dis. 2004 Feb 18;3:2.

11.   - Gao Y., Chen G., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004a. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with coronary heart disease. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 4: 327-334.

12.   - Yue GGL, Fung KP, Leung PC: Comparative studies on the immunomodulatory and antitumor activities of the different parts of fruiting body of Ganoderma Lucidum and Ganoderma spores; Phytother Res 22(10):1282–1291

13.   - Dong Q, Wang Y, Shi L, Yao J, Li J, Ma FL, Ding k: A novel water-soluble β-D-glucan isolated from the spores of Ganoderma Lucidum. Carbohydr Res 353:100–105

14.   - Guo L, Xie J, Ruan Y, Zhou L, Zhu H, Yun X, Jiang Y, Lu L, Chen K, Min Z, Wen Y, Gu J: Characterization and immunostimulatory activity of a polysaccharide from the spores of Ganoderma Lucidum; Int Immunopharmcol 9(10):1175–1182

15.   - Hong Zhao, Qingyuan Zhang, Ling Zhao, Xu Huang, Jincai Wang, Xinmei Kang:Spore Powder of Ganoderma lucidum Improves Cancer-Related Fatigue in Breast Cancer Patients Undergoing Endocrine Therapy: A Pilot Clinical Trial; Evid Based Complement Alternat Med. 2012;2012:809614.

16.   - Min BS, Gao JJ, Nakamura N, Hattori M (2000) Triterpenes from the spores of Ganoderma Lucidum and their cytotoxicity against meth-A and LLC tumor cells. Chem Pharm Bull 48(7):1026–1033

17.   - Liu X, Yuan JP, Chung CK, Chen XJ (2002) Antitumor activity of the sporoderm-broken germinating spores of Ganoderma Lucidum. Cancer Lett 182(2):155–161

18.   - Wenbo Tang, Yihuai Gao, Guoliang Chen, He Gao, Xihu Dai, Jinxian Ye, Eli Chan, Min Huang, Shufeng Zhou: A randomized, double-blind and placebo-controlled study of a Ganoderma lucidum polysaccharide extract in neurasthenia; J Med Food., Spring 2005;8(1):53-8.; doi: 10.1089/jmf.2005.8.53.

19.   - Kanmatsuse K, Kajiwara N, Hayashi K, Shimogaichi S, Fukinbara I, Ishikawa H, Tamura T. Studies on Ganoderma lucidum. I. efficacy against hypertension and side effects.; Yakugaku Zasshi. 1985;105:942–947.

20.   - Chu TT, Benzie IF, Lam CW, Fok BS, Lee KK, Tomlinson B.: Study of potential cardioprotective effects of Ganoderma lucidum (Lingzhi): results of a controlled human intervention trial.; Br J Nutr. 2012 Apr;107(7):1017-27. doi: 10.1017/S0007114511003795. Epub 2011 Aug 1.

21. - Jue Wang, Bin Cao, Haiping Zhao and Juan Feng: Emerging Roles of Ganoderma Lucidum in Anti-Aging; Aging and Dease,.2017 Dec; 8(6): 691–707.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!