Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Chaga (Hamvaskéreg) teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Játék

Ár:
7.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 320
Várható szállítás: 2024. május 22.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS050
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Kizárólag a hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus) szárított, porított teljes kivonatát tartalmazó vegán kapszulák. Semmilyen további adalékanyagot, tartósítószert, vagy hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Alkalmas vegetárius, vegán és bármely szénhidrátszegény étrendbe.

A hamvaskéreg gomba (rendszertani neve: Inonotus obliquus) a mérsékelt égöv északi, hűvös nyírfaerdeiben otthonos. Előfordulása Szibériában, a Skandináv-félszigeten és Kanadában jellemző. Népi gyógyászati felhasználása az északi népek körében ötszáz éve dokumentált. Orosz közvetítéssel lett ismert. Ezért orosz nevén „чага” (ejtsd: csaga) a legismertebb. Magyarul emlegetik még rozsdástapló, csertapló, terülő csertapló, ferde csertapló neveken is. Angol nyelven a nyírfagomba (birch polypore) népies elnevezés is előfordul. Ez azonban összetéveszthetővé teszi a nyírfataplóval (Fomitopsis betulina). A gombát és termékeit emiatt rendszertani nevén ajánlott keresni a nemzetközi piacokon!

Kinek ajánlott a Life Spirit Chaga (hamvaskéreg-) gombakivonat kapszulák fogyasztása?

Az északi népek hagyományosan a hamvaskéreg gomba főzetét, erjesztett italát (zavarka) vagy alkoholba áztatva alkalmazzák. A szervezet egészének védelmére, vagy erősítésére, de különösen tápcsatornai megbetegedések, gyulladások enyhítésére. Krónikus vagy hosszas sorvasztó kórállapotokban a lábadozás támogatására. Eddigi tudományos eredmények szerint nem alaptalanul!

Hogyan védi a hamvaskéreg gomba az egészséget?

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A hűvös északi régiók nem bővelkednek gyógynövényekben. Így nem csoda, hogy a hamvaskéreg gomba utóbbi évtizedekben a tudományos kutatás érdeklődésébe került.

Több támadásponton, számos tápanyaggal erősítheti a szervezet védelmét. Jelentős mennyiségben tartalmaz fenolos antioxidánsokat (hispolon, hispidin), amelyek valamennyi sejt és szövetféleséget kémiailag védhetnek a szabadgyökök károsító hatása ellen. Poliszacharid és terpenoid vegyületei (betulin, betulinsav, inotodiol és származékai) a bakteriális és vírustámadások elleni immunválaszt erősíthetik. Laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint ezzel egyes rosszindulatú sejtburjánzásokat is gátolhatnak. előnyösnek tűnik, hogy az egészséges sejtek anyagcseréjét kevésbé rontják, mint a rosszindulatúakét. Ez további kutatásokat igényel! Kedvező lehet a vékony és vastagbél gyulladásaiban. Szterolvegyületei (fitoszterolok, ergoszterol) a zsíranyagcserét befolyásolhatják kedvezően. az antioxidáns védelemmel és vérhígító peptidjeivel a szív-érrendszeri kockázatok csökkentésében is szerepet kaphat. Egyes poliszacharid és alkaloid vegyületeiről bíztató vércukorcsökkentő hatást tapasztaltak. Ez további kutatás tárgya.

Miért válasszak Life Spirit kapszulázott gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Minőségi tanúsítvánnyal igazolt, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A hordozóanyagban elkevert gomba alapanyagban az ultrahang kavitációs energiája mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsolja szét a rostokat, és a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben tisztított ivóvízbe – „robbantja bele ”  úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldódó tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint a vízben, és szerves oldószerben vagy alkoholban történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így oldatban levő tápanyagok a gombák saját rostanyagainak felületére kerülnek szárításra. Ebben a készítményben a gyűrűs tuskógomba hasi panaszokat okozó hemolizin-toxinokat előzetes hőkezeléssel elbontjuk! Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, kizárólag gomba saját anyagait tartalmazó teljes, szilárd kivonat, kapszulákba töltve. A termék a gomba tápanyagait eredeti, természetes összetételükben, arányaikban és mennyiségekben tartalmazza, az emésztés számára könnyen hozzáférhető módon.

Mit tartalmaz a Life Spirit  Chaga (hamvaskéreg-) gombakivonat étrendkiegészítő?

A készítmény kizárólag a hamvaskéreg gomba szárított, porított természetes kivonatát tartalmazza növényi zselatin kapszulában. Az alábbi táblázatokban részletezettek szerint.

Hatóanyagok 1 kapszulában

Hatóanyag 1 kapszula / napi adag NRV %
Hamvaskéreg gomba teljes spektrumú kivonata 600 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (triterpének, fenolvegyületek, szterolok, peptidek) 420 mg NA
- amelyben poliszacharidok 180 mg NA

Hatóanyagok 2 kapszulában

Hatóanyag 2 kapszula / napi adag NRV %
Hamvaskéreg gomba teljes spektrumú kivonata 1200 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (triterpének, fenolvegyületek, szterolok, peptidek) 840 mg NA
- amelyben poliszacharidok 360 mg NA

Hogyan és mennyi Life Spirit  Chaga (hamvaskéreg-) gombakivonat kapszulát fogyasszak?

Erőnlét javításra, egészség megőrzés céljára napi 1 kapszulát javasolt az étrendbe iktatni. A napi adagot bármely napszakban étkezéssel egy időben, vagy attól függetlenül is be lehet venni. Étkezéstől független bevétel esetén, javasolt a bőséges (legalább egy csésze vagy pohár) tetszőleges folyadék fogyasztása. Megbetegedés esetén, lábadozás támogatására napi 2 kapszula is bevehető, lehetőleg egyenletesen elosztva a nap folyamán. legalább 4 – 6 hetes kúra ajánlott. Ha az indok fennáll hosszú távon is szedhető. A javasolt adagot ne lépje túl.

A Life Spirit  Chaga (hamvaskéreg-) gombakivonat kapszulák tárolása

Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó, eredeti csomagolásában, jól lezárva. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

Life Spirit  Chaga (hamvaskéreg-)  étrendkiegészítő kapszulák előírásszerű fogyasztása hosszú távon is biztonságos. Mellékhatásokat eddig nem jelentettek. A javasolt adagolást ne lépje túl!

Fontos: A gomba és kivonatai oxálsavat tartalmaznak. Ez arra hajlamos egyéneken kedvez a vesekőképződésnek. a kúra egész ideje alatt a kornak és állapotnak megfelelő egészséges folyadékfogyasztásra figyelni kell!

Ismert gombaallergiában a készítmény kerülése ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak fogyasztása konkrét ismeretek hiányában nem javasolt. Felnőttek számára formulázott készítmény – gyermekektől elzárva tartandó.

Elméleti ismereteink szerint vérhígító hatású. Ilyen kezeléssel egy időben, vérzékenységgel járó állapotban fokozott ellenőrzés mellett, orvosi konzultációt követő orvosi előírás alapján szedhető. Tervezett műtét, szájsebészeti vagy fogászati beavatkozás előtt 2 hét szünet beiktatása ajánlott. Fokozhatja a sejtek inzulinérzékenységét. Cukorbetegségben fokozott ellenőrzés mellett, orvosi javaslat betartása mellett fogyasztható. A cukorbetegség kezelésének gyógyszer adagjai kizárólag orvos előírása alapján módosíthatók!

A Life Spirit Chaga (hamvaskéreg-) gombakivonat egy étrendkiegészítő készítmény, ami nem alkalmas konkrét betegség(ek) diagnosztizálására vagy kezelésére. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és egészséges életmódot. Ahogyan a szakorvosi ellátást sem.

Származási hely: EU

Forgalmazó: DRTV Média Plus Kft

OGYEI notifikációs szám: 28794/2022

____________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gombák tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Chaga (hamvaskéreg-) gombakivonat étrendkiegészítő, és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

1)    Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

2)      R. Rogers: The Fungal Pharmacy; Berkeley, CA North Atlantic Books 2011

3)      Zhang L. X.: Chemical composition and antitumor activity of polysaccharide from Inonotus obliquus; Journal of medicinal Plants Research, 2011, vol. 5., Issue 7., ppages 1251-1260.

4)      Nakata T., Yamada T., Taji S., Ohishi H., Wada S., Tokuda H.: Structure determination of inonotsuoxides A and B and in vivo anti-tumor promoting activity of inotodiol from the sclerotia of Inonotus obliquus; Bioorg. Med. Chem. 2007;15:257–264.

5)      Xu X, Wu Y, Chen H: Comparative antioxidative characteristics of polysaccharide-enriched extracts from natural sclerotia and cultured mycelia in submerged fermentation of Inonotus obliquus; Food Chemistry, 2011;127(1):74–79.

6)      Zheng w. F et al.: Sterolic compounds in wild and cultured Inonotus obliquus; Yaouxue xue bao, 2007, vol. 42, issue 7. pages 750-756. (English transaltion by dr. Csaba Gothárd, based on Hungaryan publication, translated by Attila Fődi.)

7)      Lu X, Chen H, Dong P, Fu L, Zhang X: Phytochemical Characteristics and Hypoglycaemic Activity of Fraction from Mushroom Inonotus obliquus; Journal of the Science of Food and Agriculture 2010 90 (2): 276–280 DOI: 10.1002/jsfa.3809

8)      Babitskaya, VG; Shcherba, VV; Lkonnikova, NV; Bisko, NA; Mitropolskaya, NY (2002): Melanin complex from medicinal mushroom Inonotus obliquus (Pers: Fr) Pilát (chaga) (Aphyllophoromyceditdeae); Int J Med Mushrooms. 4: 139–145.

9)      Lee, JH; Hyun, CK: Insulin-sensitizing and beneficial lipid-metabolic effects of the water-soluble melanin complex extracted from Inonotus obliquus; Phytother Res. 28 (9): 1320–1328, (2014)

10)   Kikuchi, Y; Seta, K; Y, Ogawa et al: Chaga mushroom-induced oxalate nephropathy; Clin Nephrol, 81 (6): 440–444.

11)   Kim DH, Teng YC, Yoon YS, Qi XF, Jeong HS, Chang BS, Lee KJ.: The Anticancer Effect of Inonotus obliquus Pilat (Chaga) Processed by Nanomill Technology In Vivo; Korean Journal of Microscopy 2009 39 (2): 125-32

12)   Shibnev V.A., Mishin D.V., Garaev T.M., Finogenova N.P., Botikov A.G., Deryabin P.G.: Antiviral activity of Inonotus obliquus fungus extract towards infection caused by hepatitis C virus in cell cultures; Bull. Exp. Biol. Med. 2011;151:612–614.

13)   Shibnev V.A., Garaev T.M., Finogenova M.P., Kalnina L.B., Nosik D.N.: Antiviral activity of aqueous extracts of the birch fungus Inonotus obliquus on the human immunodeficiency virus; Vopr. Virusol. 2015;60:35–38.

14)   Zhang L, Fan C, Lui S, Zang Z, Jiao L, Zhang L.: Chemical Composition and Antitumor Activity of Polysaccharide from Inonotus obliquus; Journal of Medicinal Plants Research 2011 5 (7): 1251-1260.

15)   Nomura M, Takahashi T, Uesugi A, Tanaka R, Kobayashi S.: Inotodiol, a Lanostane Triterpenoid, from Inonotus obliquus Inhibits Cell Proliferation through Caspase-3-dependent Apoptózis.; Anticancer Research 2008 28 (5A): 2691-2696

16)   Park YK, Lee HB, Jeon EJ, Jung HS, Kang MH.: Chaga Mushroom Extract Inhibits Oxidative DNA Damage in Human Lymphocytes as Assessed by Comet Assay; BioFactors 2004 21: 109–112

17)   Satoru Arata, Jun Watanabe, Masako Maeda, Masato Yamamoto, Hideto Matsuhashi Mamiko Mochizuki, Nobuyuki Kagami, Kazuho Honda and Masahiro Inagakic: Continuous intake of the Chaga mushroom (Inonotus obliquus) aqueous extract suppresses cancer progression and maintains body temperature in mice; Heliyon. 2016 May; 2(5): e00111; Published online 2016May 12. doi: 10.1016/j.heliyon.2016.e00111

18)   Youn MJ, Kim JK, Park SY, Kim Y, Park C, Kim ES, Park KI, So HS, Park R.: Potential Anticancer Properties of the Water Extract of Inonotus obliquus by Induction of Apoptózis in Melanoma B16-F10 Cells; Journal of Ethnopharmacology 2009, 121 (2): 221-228

19)   Youn MJ, Kim JK, Park SY, Kim Y, Kim SJ, Lee JS, Chai KY, Kim HJ, Cui MX, So HS, Kim KY, Park R.:Chaga mushroom (Inonotus obliquus) induces G0/G1 arrest and apoptosis in human hepatoma HepG2 cells; World J Gastroenterol. 2008 Jan 28;14(4):511-7.

20)   BAI Yang, YE Long, LI Xiaojing et al: Effect of Inotodiol on Cell Proliferation and Apoptózis in Human Ovary Cancer SKOV3 Cells; Journal of Practical Obstetrics and Gynecology, 2013-06

21)   MASAAKI NOMURA, TATSUO TAKAHASHI, AIMI UESUGI, REIKO TANAKA and SHINJIRO KOBAYASHI: Inotodiol, a Lanostane Triterpenoid, from Inonotus obliquus Inhibits Cell Proliferation through Caspase-3-dependent Apoptosis; Anticancer Research, 2008 vol. 28 no. 5A 2691-2696

22)   Fődi Attila: Gyógyhatású gombák a Kárpát-medencében; Editura Corvin, Deva, Románia; 2013, 60. oldal

23)   Lee SH, Hwang HS, Yun JW.: Antitumor Activity of Water Extract of a Mushroom, Inonotus obliquus, Against HT-29 Human Colon Cancer Cells; Phytotherapy Research 2009 23 (12): 1784-89.

24)   Cui Y., Kim D.S., Park K.C.: Antioxidant effect of Inonotus obliquus.; J Ethnopharmacol. 2005 Jan 4;96(1-2):79-85.

25)   Y.-M. Park, J.-H. Won, Y.-H. Kim, J.-W. Choi, H.-J. Park, and K.-T. Lee: In vivo and in vitro anti-inflammatory and anti-nociceptive effects of the methanol extract of Inonotus obliquus; Journal of Ethnopharmacology, vol. 101, no. 1–3, pp. 120–128, 2005.

26)   Sun JE, Ao ZH, Lu ZM, Xu HY, Zhang XM, Dou WF, Xu ZH.: Antihyperglycemic and antilipidperoxidative effects of dry matter of culture broth of Inonotus obliquus in submerged culture on normal and alloxan-diabetes mice; J Ethnopharmacol., 2008 Jun 19;118(1):7-13. doi: 10.1016/j.jep.2008.02.030. Epub 2008 Mar 4.

27)   Hyun KW, Jeong SC, Lee DH, Park JS, Lee JS.: Isolation and characterization of a novel platelet aggregation inhibitory peptide from the medicinal mushroom, Inonotus obliquus; Peptides. 2006 Jun;27(6):1173-8. Epub 2005 Nov 11. Wang C., Chen Z., Pan Y., Gao X. and Chen H.: Anti-diabetic effects of Inonotus obliquus polysaccharides-chromium (III) complex in type 2 diabetic mice and its sub-acute toxicity evaluation in normal mice.; Food Chem Toxicol., 2017 Oct;108(Pt B):498-509. doi: 10.1016/j.fct.2017.01.007. Epub 2017 Jan 11.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 01. 12.
Szuper !