Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Szabó Nikolett tudományos szakértő

Szabó Nikolett tudományos szakértő

Szabó Nikolett a Gyógygomba Kutatólabor ügyvezető igazgatója. Aktívan részt vesz a gomba termékek fejlesztésében, valamint gyártási folyamat felügyeletében. Nikolett szenvedélyes érdeklődése a gyógygombák pozitív élettani hatása iránt abból fakad, hogy szeretne minél több embert megismertetni ezzel a természetes, ám mégis igen hatékony gyógymóddal. 
 
Nikolett 2007-ben végzett a Semmelweis Egyetem ETK nappali tagozatának, közegészségügyi-járványügyi felügyelő szakán. Tagja a Fiatal Higiénikusok Fórumának, valamint a Magyar Higiénikusok Társaságának.

 

A Pure Gold Gold Organic, Tirol Bio Gomba, M’Essence Szett és most a NaJa Forest bio folyékony gomba kivonatok termékcsalád létrehozásában és piacra viteli folyamatának menedzselésében vett részt, melyhez kapcsolódóan a gyártás- technológiai folyamat kidolgozását és a minőség-biztosítás kidolgozását irányítja, valamint az eladási folyamat során a szakmai hátteret biztosítja.

TOVÁBB A NAJA FOREST TERMÉKEKRE

Kilenc évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni az orvostudománynak egy olyan területével, amit ma nemcsak hivatásomnak, hanem szenvedélynek is tekintek. Elhivatottságom és szakmai felkészültségem bizonyítja, több konferencia, előadás-meghívás, kutatásaim:

 • 7-14 éves korú gyermekek közétkeztetésének vizsgálata a Nyugat-dunántúli Régióban II. (2008.)
 • Szondatáplálás vizsgálata  a Nyugat-dunántúli Régió betegellátó intézményeiben (2009)
 • Szociális intézmények táplálkozás-egészségügyi vizsgálata  a Nyugat-dunántúli Régióban (2010)
 • A XXI. század gyógyítók: a gombák (2013)
 • Tradícionális bio gyógygomba kivonat optimalizása modern gyártástechnológiával (2015)
 • Optimalizált gyártástechnológiával előállított bio ,,gyógy,,gomba folyékony kivonatok szerepe a bőrön keresztüli immunvédekezésben és a bőrrák elleni védekezésben (2015)
 • Mikoterápiás megközelítés-in silico lehetőség az allergiás orrnyálkahártya gyulladás tüneteinek enyhítése (2015)
 • Bizonyos étkezési és étrend-kiegészítési célú gombák hasznos anyagai a gyulladás és az allergia gátlásában-irodalmi összefoglaló (Magyar Higiénikusok Társasága X. Nemzeti Kongresszusa 2015. október 6-8., Egészségtudomány folyóirat LIX szám, 2015., 4. szám, 113. oldal)
 • A minőségbiztosítás szerepe bio-minősítésű étrend-kiegészítési célú gombák feldolgozása során – egy optimalizált technológia és annak követelményei (2016)
 • 2015-ben egy kutatási fejlesztési projekt elindításában vett részt. A vizsgálat célja: Mandulagomba (lat. Agaricus blazei M.) és Bokrosgomba (lat. Grifola frondosa Dicks.) fajok és a keverékük vizsgálata művi módon indukált cukorbeteg patkányok biomarkereire és a cukor felvételére, kezeletlen kontrollhoz és egészséges kontrollhoz és glicerin vivőanyagos kontrollhoz is viszonyítva.
 • Helyi folyóiratban cikkek (Kisalföld TREND Magazin): Reishi, Shiitake és a Cordyceps gombák hatása a cukorbetegségre, Felső légúti megbetegedések, Candida és Gyógygombák, A folyékony gomba kivonatok jelentősége


Szakmai tapasztalat

 • 2007-2013 ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete: 11 Kistérségi Intézet szakembereinek irányítása, koordinációs tevékenysége az élelmezés és táplálkozás egészségügy, gyermek- és ifjúság-higiéne, település és környezet egészségügy, Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve: 4 Járási Intézet szakembereinek irányítása
 • Élelmezés és táplálkozás egészségügy keretein belül étrend-kiegészítő készítmények forgalmazásának, minőségének ellenőrzése laboratóriumi vizsgálatokkal kiegészítve, Táplálkozás-egészségügyi vizsgálatok és Minta Menza program bevezetése a Nyugat-dunántúli Régióban
 • 2013- Naja Forest Kft.- ügyvezető igazgató

"A Vitalitás Magazin közönsége hétről hétre várta a Televízió képernyői előtt ülve, hogy Béky László Tanár Úr és Szabó Nikolett tudományos kutató beszélgetéséből minél több információt megtudhasson a gombákban lévő hatóanyagok jelentőségéről. Ezek a műsorok nem a TERMÉKRŐL szóltak, hanem arról, hogy mennyire fontos a betegségek megelőzésére hangsúlyt fektetni, ugyanis a nyugati kultúrában az emberek már csak akkor fordulnak a természethez, ha baj van. Szabó Nikolett tudományos kutató azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a megelőzés, az életmódváltás, és hogy ebben milyen fontos szerepet töltenek be a gombák hatóanyagai. Rámutatott, hogy milyen alapvető táplálkozási szabályokat kell betartani, ha már gond van."

A közigazgatásban, és megelőző orvostanban, valamint közegészségügyben szerzett több évtizedes tapasztalat arra ösztönöz a mai napig, hogy egyre jobban megismerkedjem az egészséges táplálkozással, és ezen keresztül a betegségek, természetes módszerek alkalmazásával történő, megelőzésével, kezelésével, rehabilitációjával, a túlsúlyos páciensek sikeres fogyasztásával.

A táplálkozás tudósai több mint 100 millióra teszik azoknak a számát, akik vitamin és ásványi anyag hiányban szenvednek. Szervezetünk ezek nagy részét nem tudja előállítani, ezért pótolni kell. Testünknek azonban szüksége van bizonyos létfontosságú anyagokra az optimális anyagcseréhez.

A szakmai tapasztalataim, publikációim mind arra világítottak rá, hogy erre a legalkalmasabb készítmények a bio folyékony gomba kivonatok.

Gyógygomba készítmények

A gyógygomba készítményekkel egy olyan természetes megelőző gyógymódot ismerhetünk meg melynek nincsenek mellékhatásai, nem lehet túladagolni és számtalan olyan pozitív hatása van, amit érdemes megismernünk, alkalmaznunk.

Ezért fogtam bele a folyékony gomba kivonatok gyártásába, mivel ezek az újfajta gomba-készítmények kiváló alternatívát jelentenek a helytelen táplálkozás okozta vitamin- és ásványi anyag hiány pótlására, az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére.

A helyes táplálkozással és étrend-kiegészítő készítmények fogyasztásával nagyon sok betegség megelőzhető, de ehhez a jelenleg forgalomban lévő gombakapszulákból nagyon sokat kell fogyasztani, ugyanis a gomba kapszulák többsége a kitinvázat is tartalmazza, melyet az emésztőrendszerünk nem tud lebontani, így a bennük lévő hatóanyagok emésztetlenül haladnak tovább a tápcsatornán. A Naja Forest folyékony gomba termékcsalád előállítása során a gombák teljes kitinváza elroncsolásra és eltávolításra kerül. Előnye, hogy a hatóanyagokat sűrített formában tartalmazzák, és a homogenizáló anyagnak köszönhetően a hatóanyagok 100%-ban hasznosulnak.

"Nem csak az számít, hogy mekkora egy adott készítmény hatóanyag tartalma, hanem mennyire tud felszívódni, hasznosulni a szervezetben. Erre adnak hatékony megoldást a NaJa Forets  Bio gomba folyékony kivonatok, ugyanis a gombák hatóanyagait sűrített formában tartalmazzák, így egy adag folyékony kivonat hatóanyag tartalma sokszorosa a kapszulákénak."

Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a gombák a nélkülözhetetlen nyomelemeken kívül bio aktív vegyületeket is tartalmaznak, melyek a gomba nehezen emészthető sejtfalai közé zárva, étkezéssel nem nagy mennyiségben kerülnek a szervezetbe.

Szükséges tehát a hatóanyagok feltárása modern eljárásokkal. Ezért szólnak a tudományos vizsgálati beszámolók, cikkek is legtöbbször gombakivonatról, különböző "frakciókról", vagy más kivonási, feltárási módokról. A legegyszerűbb módszer az apróra vágott vagy őrölt gomba forró vízben való áztatása. Ez a "vizes kivonáson" alapuló módszer azonban nem tudja a hatóanyagok teljes tárházát sűrített formában eljuttatni a fogyasztóhoz.

TOVÁBB A NAJA FOREST TERMÉKEKRE

Ugyanakkor szükségessé vált a zsíroldható anyagok kivonása is, ami egy jóval összetettebb feladat. A Naja Forest Kft. által több éves munkával kidolgozott eljárás a gombák összes, víz- és zsíroldható hatóanyagát nagy töménységben kivonja, és így az elérhető egészségvédő hatásokat a maximális szinten tarthatja. Ehhez azonban folyamatos fejlesztőmunka szükséges. Többek között az új kivonási eljárásokkal előállított gomba-kivonatokat kíméletes biológiai kísérletekben is tesztelik.

A gyógyszerfejlesztésben egyedülálló, képalkotó szolgáltatásokat nyújtó CROmed Kft. és a termelő-fejlesztő Naja Forest Kft. közötti együttműködés eredményeképpen a világ jelenleg legfejlettebb képalkotó műszereivel és komplex adatelemzéssel tudományos újdonságok keletkeznek a fejlesztés során.

Vissza a gyökerekhez

A NaJa Forest termékek nem csak a testre, hanem a lélekre is jótékony hatással lehetnek. Hitvallásom, hogy nem csak a testet, hanem a lelket is gyógyítani kell. A folyékony gomba kivonatokat, ezért is javasolom az étrend kiegészítéseképpen fogyasztani, ugyanis a gombakivonatok nagy részéről megállapították, hogy kedélyjavító, antidepresszáns és szorongásoldó hatású, valamint segíthet helyreállítani a megbillent lelki állapotot.

Szabó Nikolett szívesen segít, ha problémája merül fel egészséges életvitellel-, egészségügyi problémákkal kapcsolatban. Tegye fel kérdését bátran!

Küldjön üzenetet, küldje el kérdését


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szabó Nikolett