Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Süngomba - Hericium erinaceus

2020. 12. 09. 13:12:18
Korunk egyik vitathatatlan réme a rákos megbetegedések. Csoda-e, ha a bioaktív hatóanyagokat nagy mennyiségben és változatosságban tartalmazó gombák ilyen irányú vizsgálata a kutatók érdeklődésének középpontjában áll?
2020. 05. 15. 13:08:54
Igen sok kérdés érkezik gyógygomba kivonatainkkal kapcsolatban. Hogyan készülnek a gombakivonatok? Hogyan érdemes szedni a gombakivonatot? Meddig szabad szedni? Hány éves kortól adható? Milyen az íze? ... stb. stb. Ezért összeállítottunk egy cikket, mely a leggyakrabban felmerülő kérdésekre ad választ. 
2019. 11. 27. 11:02:33

Mi is az az irritabilis bél szindróma? Az irritábilis bél szindróma (IBS) a gyomor- és bélrendszer funkcionális zavara, kialakulásának pontos oka eddig ismeretlen.

Feltételezések szerint a bélflóra egyensúlya borulhat fel stressz hatására, illetve az immunrendszer nem megfelelő működése is okozhatja kialakulását.

2019. 10. 17. 15:04:24
2018-ban a védett gombák kerültek az Év Gombája választás középpontjába. A győztes a Süngomba lett. Az utóbbi években hazánkban is roppant népszerű a süngomba. Nem véletlenül. Első ránézésre úgy néz ki, mint egy arcátlan sündisznó, nyersen fogyasztva pedig a csirkére emlékeztető íze van, de hogyan is működik valójában ez a gombafaj, mely az idegrendszerünk ŐRE?
2018. 07. 10. 00:00:00
Hazánkban elég ritka gomba, lomblevelű fák tövén, törzsén terem késő ősszel. Kalapja fehér, gömbölyded, lecsüngő fehér „tüskék” borítják. Különleges gomba, gyógyhatásai miatt is termesztik, steril fűrészporos blokkokon vagy farönkön. Hazánkban még csak kísérletileg termesztett gomba.
2018. 02. 08. 10:55:30

Számos gombafajt ismerünk, melyek egy részét zamatos ízük, másik részét pedig gyógyító hatásuk miatt fogyasztjuk. Egy gyógygomba többszáz olyan természetes hatóanyagot tartalmaz, melyek együttesen segítenek megőrizni testünk egészségét. A gyógygombák legelőnyösebb tulajdonságai, hogy alacsony zsír és- kalória tartalommal rendelkeznek, poliszacharidokat, glikoproteineket, triterpenoidokat, adenozint és még számos vitamint tartalmaznak. Aminosavakban gazdagok, kitűnően magas a tiamin, riboflavin, niacin, biotin, foszfor, szelén és C-vitamin tartalmuk.