NaJa Forest szárított, darabolt Reishi gomba (Ganoderma lucidum) 20 g
TERMÉK LEÍRÁS
Reishi gomba tartalmú termékek
20 gramm darabolt, szárított Reishi (Ganoderma lucidum) csatos díszüvegben
A darabolt és szárított Reishi gombából készíthetünk teát, vagy akár kedvenc pálinkánk felhasználásával készíthetünk Reishi tinktúrát is.
A hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a "lélekerő-gomba", mely kulcs a jó egészséghez! Az eddig elvégzett nagy számú in vitro és in vivo tudományos és klinikai vizsgálat eredményeként joggal állítható, hogy a Ganoderma lucidum egészségmegőrzést segítő "ősi gyógyító növény" mely segíthet a mindenkor emberének a fokozott kihívások ellenére is megőrizni, és javítani egészségi állapotát.
A ganoderma az egészségtudatos táplálkozás és életmód természetes támogatója. A Ganoderma a testen dolgozik, nem a betegségen. Harmonizál és fenntartja a test egyensúlyát, segít megőrizni és javítani a testi és szellemi egészségi állapotot. Hozzájárul a jó közérzet eléréséhez.
A Reishi darabolt formában sokkal hatékonyabb, mint az őrölt, ugyanis az őrölés során magas hőmérséklet keletkezik, amely tönkre teszi a Reishi fő értékét adó hatóanyagokat, melyek a következőek: foszfolipidek, triterpének, ganomycin, genoderiol F, ganodermatriol, ganodermasav, ganoderan A, B
Hagyományosan a Reishit teaként vagy tinktúraként fogyasztják
Elkészítési javaslat a Ganoderma teához
- A tasakból 1-2 db Reishi szeletet egy liter hidegvízbe teszünk, majd nagy lángon elkezdjük forralni, legalább 20 percig forraljuk, majd alacsony lángon még 20 percig hagyjuk főzni. A végén az elpárolgott vizet pótoljuk. Az enyhén kesernyés íz elnyomása érdekében egyéb gyógynövényeket is tehetünk mellé pl.: édesgyökér.
- Várjuk meg míg lehűl, ezt követően leszűrjük!
- Az így kapott reishi oldatot kétféleképpen is fogyaszthatjuk. Az egyik lehetőség hogy mézzel ízesítjük és teaként langyosan fogyasztjuk. A másik lehetőség, hogy a kávéfőző víztartályába töltjük és a szokásos módon kávét főzünk. Természetesen felhasználható mind a hagyományos, mind pedig a kapszulás kávégépek esetében, előnye hogy a Reishi aromája rendkívüli módon kihozza a kávé ízét.
- A teát egy pár órán belül fogyasszuk el!
TOVÁBB A NAJA FOREST TERMÉKEKRE
Elkészítési javaslat a Ganoderma tinktúrához
- 10 gramm Reishi gombát egy fél literes befőttes üvegbe helyezünk.
- Öntsünk rá 2-3 csészével a kedvenc házi pálinkánkból, de akár tölthetünk rá whiskyt vagy vodkát. Majd az üveget félre tesszük.
- Hagyjuk állni két hétig, időközben rázogassuk meg az üveget.
- Két hét elteltével az így kapott tinktúrát szűrjük le. Az alkoholos oldatot tegyük félre!
- A szűrést követően a Reishit egy liter vízben felforraljuk. Az elpárolgott vizet a végén pótoljuk. Várjuk meg míg az oldat kihűl.
- Szűrjük le a vizet. Az így kapott Reishi "vizes" oldatot hagyjuk kihűlni (a szűrőben maradt Reishire már nem lesz szükség, de Ne dobjuk ki, mert akár virágföldhöz is adhatjuk komposztnak).
- Amikor a Reishi víz már hideg, lassan adagoljuk a korábban már félre tett alkoholos oldatra.
Tipp: A poliszacharidok az alkoholban nem oldódnak, kicsapódnak, ezért úgy adagoljuk a Reishi "vizes" oldatot, hogy a végoldat teljes alkoholtartalma magasabb legyen, mint 40%. Ha mégis kicsapódnának a poliszacharidok, akkor a tinktúrát fogyasztás előtt rázzuk fel.
Az így kapott tinktúrából minden nap fogyasszunk egy teáskanállal!