Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

NaJa Forest szárított, darabolt Reishi gomba (Ganoderma lucidum) 20 g

Játék

Ár:
3.990 Ft
Hűségpontok: 0
Gyártó: Naja Forest
Cikkszám: NF008
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
A TERMÉK KIFUTOTT!
A HELYETTESÍTŐ TERMÉKET LEJJEBB TALÁLJA!
Kifutás dátuma:
2022-04-30

TERMÉK LEÍRÁS

Helyettesítő termékünket itt találja:
 

Reishi gomba tartalmú termékek




 

20 gramm darabolt, szárított Reishi (Ganoderma lucidum) csatos díszüvegben

A darabolt és szárított Reishi gombából készíthetünk teát, vagy akár kedvenc pálinkánk felhasználásával készíthetünk Reishi tinktúrát is.

A hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a "lélekerő-gomba", mely kulcs a jó egészséghez! Az eddig elvégzett nagy számú in vitro és in vivo tudományos és klinikai vizsgálat eredményeként joggal állítható, hogy a Ganoderma lucidum egészségmegőrzést segítő "ősi gyógyító növény" mely segíthet a mindenkor emberének a fokozott kihívások ellenére is megőrizni, és javítani egészségi állapotát.

A ganoderma az egészségtudatos táplálkozás és életmód természetes támogatója. A Ganoderma a testen dolgozik, nem a betegségen. Harmonizál és fenntartja a test egyensúlyát, segít megőrizni és javítani a testi és szellemi egészségi állapotot. Hozzájárul a jó közérzet eléréséhez.

A Reishi darabolt formában sokkal hatékonyabb, mint az őrölt, ugyanis az őrölés során magas hőmérséklet keletkezik, amely tönkre teszi a Reishi fő értékét adó hatóanyagokat, melyek a következőek: foszfolipidek, triterpének, ganomycin, genoderiol F, ganodermatriol, ganodermasav, ganoderan A, B


Hagyományosan a Reishit teaként vagy tinktúraként fogyasztják

 


Elkészítési javaslat a Ganoderma teához

  1. A tasakból 1-2 db Reishi szeletet egy liter hidegvízbe teszünk, majd nagy lángon elkezdjük forralni, legalább 20 percig forraljuk, majd alacsony lángon még 20 percig hagyjuk főzni. A végén az elpárolgott vizet pótoljuk. Az enyhén kesernyés íz elnyomása érdekében egyéb gyógynövényeket is tehetünk mellé pl.: édesgyökér.
  2. Várjuk meg míg lehűl, ezt követően leszűrjük!
  3. Az így kapott reishi oldatot kétféleképpen is fogyaszthatjuk. Az egyik lehetőség hogy mézzel ízesítjük és teaként langyosan fogyasztjuk. A másik lehetőség, hogy a kávéfőző víztartályába töltjük és a szokásos módon kávét főzünk. Természetesen felhasználható mind a hagyományos, mind pedig a kapszulás kávégépek esetében, előnye hogy a Reishi aromája rendkívüli módon kihozza a kávé ízét.
  4. A teát egy pár órán belül fogyasszuk el!

TOVÁBB A NAJA FOREST TERMÉKEKRE

Elkészítési javaslat a Ganoderma tinktúrához

  1. 10 gramm Reishi gombát egy fél literes befőttes üvegbe helyezünk.
  2. Öntsünk rá 2-3 csészével a kedvenc házi pálinkánkból, de akár tölthetünk rá whiskyt vagy vodkát. Majd az üveget félre tesszük.
  3. Hagyjuk állni két hétig, időközben rázogassuk meg az üveget.
  4. Két hét elteltével az így kapott tinktúrát szűrjük le. Az alkoholos oldatot tegyük félre!
  5. A szűrést követően a Reishit egy liter vízben felforraljuk. Az elpárolgott vizet a végén pótoljuk. Várjuk meg míg az oldat kihűl.
  6. Szűrjük le a vizet. Az így kapott Reishi "vizes" oldatot hagyjuk kihűlni (a szűrőben maradt Reishire már nem lesz szükség, de Ne dobjuk ki, mert akár virágföldhöz is adhatjuk komposztnak).
  7. Amikor a Reishi víz már hideg, lassan adagoljuk a korábban már félre tett alkoholos oldatra.


Tipp: A poliszacharidok az alkoholban nem oldódnak, kicsapódnak, ezért úgy adagoljuk a Reishi "vizes" oldatot, hogy a végoldat teljes alkoholtartalma magasabb legyen, mint 40%. Ha mégis kicsapódnának a poliszacharidok, akkor a tinktúrát fogyasztás előtt rázzuk fel.

Az így kapott tinktúrából minden nap fogyasszunk egy teáskanállal!

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2017. 04. 11.
A szárított, darabolt Reishi gombát vettem, kicsit macerás elkészíteni, mivel sokáig kell főzni, de a hatóanyagával, ízével nincs semmi gond, de valószínű kivonat fogyasztása egyszerűbb és hatékonyabb lenne. Az elhasznált gomba darabot pedig szobanövény földjébe helyezem.