Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

PrismaNatural Visión+ szemvédő étrendkiegészítő 30 db

Játék

Ár:
6.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 280
Várható szállítás: 2022. május 31.
Gyártó: Prisma Natural
Cikkszám: PN063
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A PrismaNatural VISION+ növényi alapú termék, antioxidánsokat, karotinoidokat, C-vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő. A terméket a szem egészségének javítására alkották meg, különösen javallott az időskori makuladegenerációval (DMAE) kapcsolatos betegségek esetén. Tartalmaz luteint, zeaxantint, astaxantint, ginkgo bilobát, C-vitamint, fekete áfonyát, szuperoxid-dizmutázt, pirrolokinolin-kinont, hidroxitirozolt, Q10 koenzimet, alfa-liponsavat, cinket és szelént. 

Vannak olyan kockázati tényezők, mint pl. a kor, a genetika, hályogok, a dohányzás, az elhízás vagy a magas vérnyomás, amelyek előidézhetik a DMAE megjelenését. A jelenlegi életmódunkkal kapcsolatban azonban más tényezők is egyre inkább közrejátszanak, például a képernyővel rendelkező eszközöknek való egyre nagyobb mértékű kitettség, amely végül a számítógépes látás szindrómát (CVS) okozza. Mindezek pedig a szem egészségének romlását eredményezhetik, amely egyre csak fokozódik és már a spanyol lakosság 70%-át érinti.

A DMAE esetében a túlzott mennyiségben jelenlévő szabadgyökök megtámadják a retina fotoreceptorait, amelyek a fény feldolgozásáért és a kép előállításáért felelős sejtek.

Komplett és gazdag összetevőinek köszönhetően a VISIÓN+ egyensúlyt teremt az oxidatív mechanizmusok és számos szembetegségben közrejátszó antioxidáns élettani rendszer között. Az ilyen típusú étrend-kiegészítőkben szokásos módon megtalálható alapanyagokon kívül, mint pl. többek között a lutein, a zeaxantin, az astaxantin vagy a cink, a VISIÓN+ olyan új és nagymértékben hasznos összetevőket is tartalmaz, mint a fekete áfonya és a pirrolokinolin-kinon (PQQ), amelyeket ez idáig nem használták az ilyen típusú betegségekre hagyományosan alkalmazott termékekben.

PrismaNatural Visión+ összetevők

LUTEIN ÉS ZEAXANTIN: ANTIOXIDÁNSOK

Sárga pigmentek, amelyek a retina középső részében, a makulában találhatók. A szemben lévő makula területének ezen két karotinoidját vizsgálták hályogok kezeléséhez, a makuladegeneráció és a retina degeneráció megelőzéséhez. A lutein és a zeaxantin oxidánsként betöltött fontos szerepe, hogy megakadályozza a szabadgyökök és oxidatív molekulák képződését, amelyek a szemszövet sejtjeinek membránjait károsítják. Mind a lutein, mind pedig a zeaxantin képes elnyelni a rövidhullámú fénysugarakat. A lutein kiegészítés által növelhető a makula optikai pigment-sűrűsége a retina degenerációban szenvedő pácienseknél.

ASTAXANTIN: ANTIOXIDÁNS, GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, ENERGETIZÁLÓ

Erőteljes antioxidáns, amely elnyeli a szabadgyököket. Ez a karotinoid szerkezetében hasonlít a luteinhez és zeaxantinhoz, viszont sokkal erőteljesebb antioxidáns hatással bír, hatékonyságát pedig a szabadgyökök és instabil molekulák képződésének megfékezésében bizonyította, melyek károsíthatják a testünket, a retinát. Beépül a sejtmembránba és védi a szervezetet az oxidatív stresszel szemben. Azzal együtt, hogy megköti és semlegesíti a szabadgyököket, az astaxantin bebizonyította, hogy a leghatékonyabb karotinoid, még erőteljesebb hatással bír, mint az E- és C-vitamin. Ez a pigment gyulladáscsökkentőként is hatásos, különösen jó az agyra és a látásra. Az astaxantin fenntartja a neuronok egészségét és képes lassítani a kor előrehaladtával megjelenő fizikai és mentális állapotromlást. Az astaxantin rendszeres szedése bizonyítottan energetizáló hatású és hozzájárul a fizikai állapot javításához. A pigment növeli az ellenállóképességet és emellett a motoros tevékenységek végrehajtása utáni regenerálódás idejét is lerövidíti.

GINKGO BILOBA: ANTIOXIDÁNS

A kínai gyógyászatban használják gyógynövényként különféle betegségek kezelésére, főként keringési problémákra. A ginkgo biloba kivonata két különösen erőteljes antioxidánst is tartalmaz, flavonoidokat és terpenoidokat, amelyek segítenek megfékezni a DMAE előrehaladását. Különböző tanulmányok bizonyítják a ginkgo hatékonyságát a DMAE-vel szemben. Jelentősen javul a távolra történő látás élessége, valamint javítja a látásfunkciót a diabéteszes retinopátiában szenvedő betegeknél.

C-VITAMIN: ANTIOXIDÁNS

Fontos antioxidáns, amely megóvja a szervezetet a szabadgyököktől az által, hogy megerősíti a sejteket és az immunrendszert.  Megóvja a szemet az ultraibolya sugárzástól és segít megelőzni a retina problémákat, és kristályok kialakulását. Segít csökkenteni a szembetegségek kialakulásának kockázatát.

FEKETE ÁFONYA: ANTIOXIDÁNS

A fekete áfonyát a szem egészségének fenntartására és a keringés javítására használják. A fekete áfonyában lévő antociánok erőteljes antioxidáns hatással bírnak, megerősítik a retina szövetrostjait és javítják a mikrokeringést, mivel csökkentik a szemnyomást, ezért alkalmazzák más szembetegségek mellett glaukóma, hályogok és retinopátia kezelésére.

SOD (SZUPEROXID-DIZMUTÁZ): GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, ANTIOXIDÁNS, IMMUNMŰKÖDÉST ELŐSEGÍTŐ

A természetes antioxidánsok közül a legerőteljesebb. A szervezetünkben is megtalálható enzim, amely javítja a sejteket és csökkenti az oxidatív stresszt. Gyulladáscsökkentő hatása van és jelen van a belső és külső sejtmembránokban. A SOD a katalázzal és a glutation-peroxidázzal együtt az egyik legfontosabb természetes védelem az oxidatív stresszel és a szabadgyökök túlzott jelenlétével szemben. Ezen kívül serkenti az immunrendszert és csökkenti a tejsavképződést.

PIRROLOKINOLIN-KINON (PQQ): ANTIOXIDÁNS, MITOKONDRIUMOK MŰKÖDÉSÉT SERKENTŐ

Összetétele hasonló a növényi eredetű ételekben megtalálható vitaminokéhoz és számos előnye van az agy és a szervezet működése szempontjából. A PQQ kulcsfontosságú szerepet tölt be a növekedésben és a pluripotens sejtek fejlődésében. A PQQ nem csak megóvja a mitokondriumokat az oxidatív stressztől, hanem elősegíti az új mitokondriumok spontán keletkezését az öregedő sejtekben; ezt a folyamatot nevezzük mitokondriális biogenezisnek. Így kijelenthetjük, hogy regenerálja a mitokondriumokat és meghosszabbítja azok élettartamát.

HIDROXITIROZOL (HYTOLIVE®): ANTIOXIDÁNS

Fitokémiai polifenol antioxidáns tulajdonságokkal. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ajánlása szerint fogyasztása hozzájárul a vérben lévő lipidek védelméhez az oxidatív károsodással szemben. Tanulmányok már korábban kimutatták, hogy a hidroxitirozol megvédi az emberi retina pigmenthámsejtjeit ARPE-19 az oxidatív károsodástól, melyet a korral összefüggő, makula környezetében lévő toxin, az akrolein okoz.

Q10-KOENZIM: ANTIOXIDÁNS, IMMUNMŰKÖDÉST SERKENTŐ, ENERGETIZÁLÓ, VÉDI A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERT

A Q10-koenzim vagy más néven ubikinon a sejtek számára szükséges tápanyag és elengedhetetlen az energia fenntartásához. Minden élőlényben megtalálható.  Természetes módon keletkezik a szervezetben, viszont szintje folyamatosan csökken a szervezetünkben az idő múlásával és a táplálkozásbeli hiányosságok növekedésével. Az elektronszállító láncban összetevőként játszik szerepet és antioxidáns hatása van, serkenti az immunrendszer működését és növeli az energiaszintet, továbbá csökkenteni tudja a vérnyomást, a szívbetegségek kockázatát és a szívelégtelenség kockázatát.  A VISIÓN+ készítményben a funkciója az energia növelése ATP formájában a mitokondriumokban.

ALFA-LIPONSAV: ANTIOXIDÁNS, ENERGETIZÁLÓ, MÁJVÉDŐ

Erőteljes antioxidáns egy nagyon előnyös tulajdonsággal: vizes és lipid környezetben is hat. Ezért univerzális antioxidánsnak tartják. Fontos szerepet tölt be a cukor anyagcserében és energiával látja el a sejteket.  Védőhatást gyakorol a májfunkcióra és nagyon hatékony a diabéteszes neuropátia kezelésében. Elégeti és eltávolítja a túlzott vasat, rezet és mérgező nehézfémeket, mint a kadmium, az ólom és a higany.

CINK: ANTIOXIDÁNS, SEJTEK KÖZÖTTI JELÁTVITEL

Értékes ásványi anyag, amely fontos alkotóeleme a SOD, azaz szuperoxid-dizmutáz enzimnek. Az enzimmel történő együttesen kifejtett hatás révén ez a nyomelem erőteljes antioxidánssá válik, amely képes megakadályozni a szabadgyökök képződését a testben. Magas koncentrációban található a szemben, mivel nagyon fontos szerepet tölt be a szem egészségében. Bebizonyították, hogy más antioxidánsokkal együtt szedve jelentősen csökkenti a DMAE kialakulásának kockázatát. A cinkkel stabilizált fehérjék szabályozzák a génexpressziót, mint pl. a transzkripciós faktorokat, mivel kötődnek a DNS-hez és befolyásolják bizonyos gének expresszióját. A cink részt vesz a sejtek között jelátvitelben is, a hormonok felszabadulásában, az idegi impulzusok továbbításában és az apoptózisban (programozott sejthalál).

SZELÉN: SZEMVÉDELEM

A glutation-peroxidáz hatásának kifejtéséhez szükséges ásványi anyag. Maga a szervezet is kialakít védőmechanizmusokat, melyeket enzimek és alacsony molekulatömegű vegyületek alkotnak. A glutation-peroxidáz egyike azoknak az enzimeknek, amelyek részt vesznek a szemszövet védőrendszerében.

Használat

Vegyen be 1 kapszulát naponta.

Kiszerelés: 30 db, egyenként 493,70 mg-os kapszula.

Nettó súly: 14,81g

ÖSSZETÉTEL 1 KAPSZULÁBAN: FEKETE ÁFONYA SZÁRAZ KIVONATA (VACCINIUM MYRTILLUS L., 3% FLAVON) 125 MG, GINKGO SZÁRAZ KIVONATA (GINKGO BILOBA L., 24% FLAVONOL-GLIKOZID) 80 MG, C-VITAMIN (L-ASZKORBINSAV) 80 MG (100% NRV*), TÉRFOGATNÖVELŐ SZER (MALTODEXTRIN), SOD (SZUPEROXID-DIZMUTÁZ) 20 MG, HYTOLIVE® (10% HIDROXITIROZOL) 12,5 MG, Q10-KOENZIM 10 MG, LUTEIN (5% LUTEIN-ÉSZTER) 10 MG, CINK-OXID 7,5 MG (5,4 MG CINK,  54% NRV*), CSOMÓSODÁST GÁTLÓ SZER (MAGNÉZIUM-SZTEARÁT), ALFA-LIPONSAV 5 MG, PQQ (PIRROLOKINOLIN-KINON) 3 MG, CSOMÓSODÁST GÁTLÓ SZER (SZILÍCIUM-DIOXID), ZEAXANTIN 5% 2 MG, ASZTAXANTIN 2% 1,5 MG ÉS NÁTRIUM-SZELENIT 0,2 MG (90μG SZELÉN, 163,64% NRV*). KAPSZULA (ZSELATIN).

*%NRV: Beviteli referencia érték.

Hivatkozások:

[1]    Fies P, Dienel A. Ginkgo extract in impaired vision--treatment with special extract EGb 761 of impaired vision due to dry senile macular degeneration. Wien Med Wochenschr. 2002;152(15-16): 423-6.

[2]   Lebuisson DA, Leroy L, Rigal G. Treatment of senile macular degeneration with Ginkgo biloba extract. A preliminary double-blind drug vs. placebo study. Presse Med. 1986;15(31): 1556-8.

[3]    Lanthony P, Cosson JP. The course of color vision in early diabetic retinopathy treated with Ginkgo biloba extract. A preliminary double-blind versus placebo study. J Fr Ophtalmol. 1988;11(10): 671-4.

[4]   Chowanadisai, W., Bauerly, K. A., Tchaparian, E., Wong, A., Cortopassi, G. A., Rucker, R. B. (enero de 2010). Pyrroloquinoline quinone stimulates mitochondrial biogenesis through cAMP response element-binding protein phosphorylation and increased PGC- 1alpha expression. Journal of Biological Chemistry 285 (1): 142-152. PMC 2804159. PMID 19861415. doi: 10. 1074/jbc.   M109. 030130.

[5]   J Cell Sci. 2017 Jul 4. pii: jcs. 202119. doi: 10. 1242/jcs. 202119. Lifespan extension by peroxidase/dual oxidase-mediated   ROS signaling through pyrroloquinoline quinone in C. elegans. (Sasakura H1 et al.

[6] J Nutr Biochem. 2010 Nov;21(11): 1089-98. doi: 10. 1016/j. jnutbio. 2009. 09. 006. Epub 2010 Feb.

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 03. 05.
Szedése óta mintha kevésbé lennék fényérzékeny és látásom is jobbá, élesebbé vált.