Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

PrismaNatural Inmuneforte Immunerősítő kapszula 30 db

Játék

Ár:
5.990 Ft
Hűségpontok: 0
Gyártó: Prisma Natural
Cikkszám: PN080
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
A TERMÉK KIFUTOTT!
A HELYETTESÍTŐ TERMÉKET LEJJEBB TALÁLJA!
Kifutás dátuma:
2023-01-27

TERMÉK LEÍRÁS

Az Inmuneforte kapszula egy természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítő, melyet kifejezetten az immunrendszer erősítésére terveztek. Tartalmaz Ginsenget, Shiitake gombát, Cinket, Pelargóniumot, Propoliszt, L-arginint, Laktoferrint és Édesgyökér kivonatot. Kifejezetten ajánlható vírusos járványok esetén, a szervezet védekezőképességének erősítésére.

Az 1981 és 2014 között jóváhagyott összes gyógyszer természetes összetevők kivonata vagy azokat imitáló vegyület. Ez a tény arra mutat rá, hogy hatékonyabb gyógyszereket lehet tervezni és kifejleszteni a kívánt aktivitást mutató természetes források struktúrája alapján. Ezért a hagyományos növényi gyógyszerek és természetes termékek iránymutatóként szolgálnak az új vírusellenes gyógyszerek kifejlesztésében. Vírusfertőzést követően előfordulhatnak bakteriális fertőzések. Amikor egy vírus megtámadja a szervezetünket, az nagyobb léptékű gyulladásos folyamatot vált ki, amelyet az immunrendszernek kell megfékezni. Számos esetben azonban az immunrendszer nem dolgozik hatékonyan, mivel az immunkapacitás a gyulladásos folyamat előrehaladásával csökken és ebben a környezetben bakteriális fertőzés alakul ki.

A felső légutakat leggyakrabban megfertőző vírusok nem igazán invazívak és nem okoznak nagymértékű szövetkárosodást; az immunrendszer viszont hozzájárul a betegség súlyosságához az által, hogy a betegséggel szemben egy nagyon erőteljes gyulladásos folyamatot alakít ki, miközben olyan enzimeket (elasztáz, kollagenáz) bocsát ki, amelyek elősegítik a szervezet sérülését és károsodását. Ennek következtében alapvető fontosságú, hogy immunrendszerünk egészséges legyen és tisztában legyünk a légutakat érintő vírusok veszélyeivel.

Összetevők

AMERIKAI GINZENG: GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, ANTIMIKROBIÁLIS, TUMORELLENES, NEUROPROTEKTÍV, IDEGSEJT VÉDŐ HATÁS

A latin nevén panax quinquefoliumként ismert növény bioaktív fitokémiai anyagokban gazdag. A ginzenozidok vagy panoxidok az amerikai ginzeng jótékony hatásaiért felelős vegyületek, amely az emberi szervezetben az idegrendszerre, szív- és érrendszerre és az immunrendszerre hatnak. Hipoglikémiás, gyulladáscsökkentő, szívvédő és tumorellenes hatásokat váltanak ki. Bizonyos vírusellenes aktivitást is kivált, amelyet immunológiai szinten lehet szabályozni (Jae-Hyoung song et al. 2014).  Azt is kimutatták, hogy tumorellenes hatással bír egyes tumortípusokkal szemben, mivel immunstimuláló hatást vált ki a makrofágokon vagy NK sejteken. Bebizonyították, hogy a poliszacharidokat és oligoszacharidokat tartalmazó amerikai ginzeng kivonat immunmoduláló hatással bír. Kimutatták, hogy ezek a kivonatok javítják az olyan immunválaszokat, mint a limfociták általi immunglobulin termelés, valamint a makrofágok által kiváltott immunválaszok (Wang M et al. 2001). A quinqueginsin az amerikai ginzengből izolált tisztított fehérje. Elemzések alapján megállapították, hogy a humán immunhiány vírusra (HIV) jellemző tulajdonságokkal rendelkezik, mivel megakadályozza a HIV-1 vírus szaporodását a vírus reverz transzkriptáz enzim gátlásával (Wang HX, Ng TB. 2000).

SHIITAKE GOMBA: ANTIBAKTERIÁLIS, VÍRUSELLENES, TUMORELLENES, GYULLADÁSCSÖKKENTŐ HATÁS

Az ázsiai orvoslásban használt gomba trió (reishi, shiitake és maitake) egyike, amelynek használata a hagyományos kínai orvostudományból és számos nemrégiben készült, a gomba immunológiai tulajdonságait alátámasztó tanulmány alapján alkalmaznak. Hagyományos használata a szervezet megerősítésével kapcsolatos és javítja az immunrendszert is.  Ezért alkalmazása hasznos influenza, vírusfertőzések és gyakran előforduló légúti fertőzések esetén. A Shiitake vagy latin nevén, Lentinus edodes egy olyan gomba, amely fő aktív hatóanyagként alfa-glükán és béta-glükán származékokat, immunstimuláló hatású poliszacharidokat tartalmaz. Egész pontosan a lentinán és az eritadenin az a két vegyület, amelyek a shiitake gomba immuntulajdonságainak nagy részét meghatározzák. Ezek a vegyületek módosítják a szervezet biológiai válaszát és képesek növelni az interleukin (IL-2) kiválasztást, aktiválva ezzel a makrofágokat, elősegítve az NK sejtek működését és növelve a T és B limfociták koncentrációját. Gyulladáscsökkentő, immunmoduláló és tumorellenes hatásai miatt a letinánt a „szervezet védekezőképességének növelőjeként” emlegetik.

CINK: ANTIOXIDÁNS, NÖVELI A NITROGÉN-MONOXID BIOLÓGIAI HASZNOSULÁSÁT

A cink nélkülözhetetlen nyomelem, amely kulcsfontosságú a növekedéshez, fejlődéshez és az immunműködés fenntartásához. Az ionok formájában lévő cink EGYEDÜLÁLLÓ és különleges vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik számos humán vírussal szemben. Azonban az interferonok (IFN) által irányított vírusellenes immunválasz továbbra is szükséges a fertőzések megszüntetése érdekében. A cink bizonyítottan hozzájárul számos veleszületett és adaptív immunjelző útvonalhoz, amelyeket a fentiekben áttekintettünk (Wessels I et al. 2017). A cink vírusellenes tulajdonságai biztosan vírus specifikusak, viszont úgy tűnik, hogy a cinkionok elérhetősége fontos szerepet játszik a cink vírusellenes hatásában (Eby G. 1997). A cink vírusellenes hatásával elsősorban a vírus szaporodást és a vírushoz kapcsolódó fertőzés tüneteit gátolja meg.

PELARGÓNIUM: IMMUNMODULÁLÓ, TUMORELLENES HATÁS

A Pelargonium sidoides egy Afrikában őshonos gyógynövény. Közismert nevei. Umckaloabo, kaloba és „Dél-afrikai muskátli”. A Pelargonium sidoides gyökérkivonatát hagyományosa a Zulu törzsek használják az EGYSZERŰ megfázás és influenza (az influenza vírus által okozott fertőző légúti betegség) kezelésére. Immunmodulálóként hat. Az immunmodulálók olyan vegyületek vagy molekulák, amelyek az immunrendszer különböző szintjein FEJTIK KI HATÁSUKAT: szelektív módon gátolják vagy felerősítik a sejt populációkat vagy szubpopulációkat az immunválaszhoz, vagy oldható mediátorokat termelnek. A P. sidoides kivonat immunmoduláló tevékenysége főként a tumor nekrózis faktor (TNF-α), nitrogén-monoxid (NO), interferon (IFN-β) és interleukin felszabadulásának stimulálása, valamint a természetes ölősejtek (NK sejtek) aktivitásának növelése által valósul meg. 2013-ban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a Pelargonium sidoides képes csökkenteni az akut bronchitis és sinusitis súlyosságát (Timmer A et al. 2013). Bizonyították, hogy a P. sidoides enyhe antibakteriális hatással bír és növeli a cília funkciót, ez által potenciális köptetővé teszi. Egy másik vizsgálatban (Kayser et al. 2001) a TNF-α és a szervetlen NO észlelése segített igazolni a makrofágok aktivitását a Pelargónium kivonat által a Leishmania protozoa-val összevetve.

PROPOLISZ: ANTIOXIDÁNS, GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, ANTIMIKROBIÁLIS, FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, MÁJVÉDŐ, IMMUNMODULÁLÓ HATÁS

Egy gyantaszerű keverék, melyet a méhek nyernek a fák rügyeiből, fanedvekből és más növényi forrásokból. Hagyományosan többféle fertőzés kezelésére használják az antimikrobiális és terápiás tulajdonságainak köszönhetően. A propolisz egy természetes alternatíva, amely polifenolokat, flavonoidokat, illóolajokat, A-provitamint, B1, PP és B3-vitamint tartalmaz. Köztudottan gyulladáscsökkentő, májvédő, karcinosztatikus, antimikrobiális, vírusellenes, antiprotozoális, érzéstelenítő és szövetregeneráló hatásokkal rendelkezik. Javítja a szervezet védekezőképességét, ezért is „természetes antibiotikumként” vagy „orosz penicillinként” ismert. Antimikrobiális, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik. Az erőteljes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatást a szabadgyökök megszüntetésével váltja ki, mely főként a kávésav, annak fenetil-észter és flavonoid tartalmának köszönhető. A fájdalom a kémiai jelzések eredménye, melyeket a véráram visz az agyban lévő neuronokhoz. A figyelmeztetés kibocsátásáért felelős vegyületek az eikozanoidok, amelyek olyan enzimek révén alakulnak ki, mint a ciklooxigenáz. Ezeket az enzimeket a flavonoidok gátolják. Megfigyelték, hogy a propolisz és annak hatóanyaga, a kávésav-fenetil-észter gátolják az eikozanoidok makrofágok általi termelését (Mirozeva O, Calder P. 1996). Antioxidáns tulajdonságai a flavonoidok szabadgyök-ellenes hatásának is köszönhető, mivel azok megkötik a szabadgyököket. A fertőző kórokozók, beleértve a vírusokat is, a flavonoidok immunstimuláló hatása révén szüntethetők meg (Ohinshi e, Bannai H. 1993). Ezek a vegyületek képesek megszüntetni a fertőző kórokozókat és megerősíteni a gyenge szöveteket, hogy megakadályozzák a fertőző kórokozók terjedését. A kinamikus és flavonikus összetevők megváltoztatják a bakteriális membránt és megakadályozza mozgékonyságot. A GOMBAELLENES képesség a makrofágok aktiválásából és a gombákon való hatékonyságuk kiterjesztéséből származik. A különféle vírusokra gyakorolt gátlóhatás annak köszönhető, hogy fenolos vegyületeket, kávésav és vastartalmú sav észtereket és flavonoid aglikonokat tartalmaz. A propolisz flavonoidjainak az a különleges képessége, hogy aktiválják a T-limfocitákat (fehérvérsejtek, amelyek kifejezetten a patogének ellen HATNAK), a citotoxikus T-limfocitákat és az NK sejteket: természetes ölősejtek (fehérvérsejtek, amelyek az szervezet elsődleges védőelemei a szervezetet érő támadáskor).

Egyes kutatók (Havsteen B. 2002) vitatják, hogy a propoliszban lévő flavonoidok közvetetten részt vennének a sejtes immunitás mechanizmusában az immunrendszer második védővonala, a T8-limfociták stimulálása révén, valamint az olyan behatoló sejtekre történő hatás révén, mint a rákos sejtek, vírusok és bakteriális sejtek. Ugyanígy bizonyos vizsgálatok (Orsoliċ N et al. 2006) azt állítják, hogy a propolisz és annak egyes összetevői által kifejtett tumorellenes tevékenység az immunmoduláló hatással van összefüggésben, főként a makrofágok aktiválása által a veleszületett tumorellenes immunitás növelésnek köszönhetően. A flavonoidok stimulálják a számos vírusellenes hatással bíró interferonok (IFN) termelését. Ezen hatások között szerepel a vírusgenom elpusztításáért felelős nukleázok aktiválása is. Így a propolisz és annak származékai képesek meggátolni a vírusok terjedését az által, hogy csökkentik azok virucid hatását, valamint a szaporodóképességüket.

L-ARGININ: ANTIOXIDÁNS, IMMUNAKTIVÁLÓ HATÁS, NÖVELI A NITROGÉN-MONOXID BIOLÓGIAI HASZNOSULÁSÁT

Az arginin feltételesen esszenciális aminosav, amely képes serkenteni az immunműködést a fehérvérsejtek SZÁMÁNAK növelése által. Az L-arginin a nitrogén-monoxid (NO) szintézisének előfutára.  Az L-arginin koncentrációjának növelése megemeli a nitrogén-monoxid biológiai hasznosulását. A NO fontos jelzőmolekula a sejtek között és számos folyamatban szerepet játszik.  A szív- és érrendszerben a NO közvetíti az endotélium védőhatásait. Az immunrendszerben a NO a szervezet védekezésében közvetítőként működik a tumor sejtekre vagy mikroorganizmusokra gyakorolt nem specifikus hatásával. A nitorgén-oxid a legtöbb sejt által termelt többfunkciós közvetítő. A szabad arginin mennyisége és az összes szükséges kofaktor jelenléte fontos ahhoz, hogy nitrogén-monoxid-szintetázokat expresszáló összes sejtben NO képződjön. Az önszabályozó mechanizmusok a NO termelésben fontosak a homeosztázis fenntartásában. Indukálható nitrogén-monoxid szintáz (iNOS) pozitív szabályozása GYAKORI fertőzés esetén, és a megnövekedett NO szintek köztudottan képesek meggátolni egyes vírusokat és baktériumokat.

LAKTOFERRIN: GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, ANTIMIKROBIÁLIS, IMMUNMODULÁLÓ, ANTIOXIDÁNS HATÁS

A laktoferrin az emlősök nyálkahártyáján jelenlévő glikoprotein, amely számos patogénre hat, mint gombák, baktériumok és vírusok, mivel antimikrobiális hatással rendelkezik. Képes megelőzni, hogy a vírus a szervezetünk sejtjeivel érintkezzen, és ebből következően meggátolja, hogy a vírusfehérjék a gazdasejt receptorokra tapadjanak, és így a vírus behatoljon a szervezetbe. Ezen kívül a laktoferrin képes meggátolni a vírus szaporodását a gazdasejtben, aktiválja az NK sejteket és szabályozza a citokin termelést.

GLICIRRIZIN (ÉDESGYÖKÉR KIVONAT): ANTIMIKROBIÁLIS, VÍRUSELLENES, GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, ANTIOXIDÁNS, TUMORELLENES, LÁZCSILLAPÍTÓ, GÖRCSOLDÓ HATÁS

A Glycyrrhiza glabra vagy édesgyökér nevű növényt régóta használják köhögés és megfázás ellen, valamint emésztési problémák enyhítésére.  A számunkra érdekes hatóanyag ez esetben a glicirrizin. A 10 évvel ezelőtt elvégzett vizsgálatok (Cinat J et al. 2003) SAR-betegektől származó koronavírus két klinikai izolátumával szemben értékelte a ribavirin, 6-azauridin, pirazofurin, mikofenolsav és a glicirrizin vírusellenes potenciálját. Ezek között a vegyületek között a glicirrizin gátolta meg a legaktívabban a SARS-asszociált vírus szaporodását. A vírus szaporodásának meggátolásán túl a glicirrizin megakadályozza a vírus felszívódását és behatolását, két olyan folyamatot, amelyek a szaporodási ciklus első lépési közé tartoznak. A glicirrizin az olyan sejtjelző útvonalakra HAT, mint pl. a protein kináz C és a vírus transzkripciós faktorok. Számos vizsgálat kimutatta, hogy az édesgyökér és kémiai összetevői védőhatással rendelkeznek a gyulladások és tüdőkárosodás esetében, és ígéretes gyógynövény a SARS kezelése során. A SARS-CoV-2 és a SARS-CoV azonos ECA2 receptorral rendelkeznek. A glicirrizin-sav képes kötődni ehhez a receptorhoz, ami arra utal, hogy a glicirrizin-savnak terápiás hatása lehet a SARS-CoV-2-re (Hansen Chen, Qiaohui Du., 2020). 

Használat

Vegyen be 2 kapszulát naponta (reggel és este).  

Kiszerelés

30 db kapszula, egyenként 507 mg

EAN 13 KÓD: 8436582881669. BELSŐ KÓD: 207138.

NETTÓ SÚLY: 15,21 g

Összetétel 2 kapszulában

AMERIKAI GINZENG SZÁRAZ KIVONATA (PANAX QUINQUEFOLIUM L., 5% GINZENOZIDOK) 377,01 MG, SHIITAKE SZÁRAZ KIVONATA (LENTINULA EDODES (BERK.) PEGLER, 6% POLISZACHARIDOK) 141,38 MG, CINK-CITRÁT 76,01 MG (23,56 MG CINK, 236% NRV*), PELARGÓNIUM SZÁRAZ KIVONATA (PELARGONIUM SIDOIDES DC.) 56,55 MG, PROPOLISZ SZÁRAZ KIVONATA (2,5% FLAVONOIDOK) 56,55 MG, L-ARGININ HIDROKLORID 47,13 MG, LAKTOFERRIN (TEJ) 47,13 MG, CSOMÓSODÁSGÁTLÓ ANYAGOK (MAGNÉZIUM-SZTEARÁT ÉS SZILÍCIUM-DIOXID) ÉS ÉDESGYÖKÉR SZÁRAZ KIVONATA (GLYCYRRHIZA GLABRA L., 20% GLICIRRIZIN) 4,71 MG. KAPSZULA (ZSELATIN).*%NRV: REFERENCIA BEVITELI ÉRTÉK.

Származási ország 

Spanyolország

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 09. 19.
Kiváló termék, mindenkinek ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2020. 12. 24.
Kivalo termek, ajanlom mindenkinek.