Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

NaJa Forest USDA BIO alapanyag tanusítványok

NaJa Forest USDA BIO alapanyag tanusítványok

​A gombákban, akárcsak a növényekben, biológiailag aktív metabolitok előállításának hatalmas potenciálja rejlik, és ezek egyre több gyógyszerhez szolgáltatnak alapanyagot. A gombák gyógyszerként, étrend-kiegészítőként vagy egyéb formában való felhasználásának előfeltétele, hogy a gombákat (a termőtestet vagy a micéliumot) nagy mennyiségben és standardizált minőségben tudjuk előállítani.

A gombák közvetett vagy közvetlen módon általában a talaj tápanyagait használják fel szaporodásukhoz, fejlődésükhöz. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az a „nyersanyag”, amiből a gombák táplálkoznak, biológiailag mennyire tiszták.

A gombák esetében nagyon fontos, hogy bio körülmények között történjen a termesztés, ugyanis életformájukból adódóan felhalmozzák magukban a környezetből kinyert anyagokat, így a vegyszereket is, ezért gyakori probléma, hogy a nem bio forrásból származó gomba-készítményekben megjelennek a különböző nehézfémek vagy permetszerek.
 
​A NaJa Forest termékcsaládban lévő gombákat bio körülmények között teremesztik. Minden esetben ugyanazt a gombafajt termesztik, így a gyógygombák hatóanyag tartalmát garantálják. Tevékenységük során mindig azokat a gombafajokat keresik, melyek a legmagasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, ezáltal termékünknek is emelkedni fog a hatóanyag tartalma.
 

TOVÁBB A NAJA FOREST TERMÉKEKRE

Bio élelmiszernek tekinthetjük:
  • a vegyszermentes termesztést
  • mérgező létesítményektől (szennyvíztisztítók, gyárak), autópályáktól meghatározott távolságra fekvő gazdaságok által előállított termékeket

Gondoljunk csak a mikroszkopikus gombák által termelt biológiailag aktív metabolitokban milyen nagy lehetőségek rejlenek. A gyógyszeripar sokféle gomba hatóanyagát elkülönítette és a szintetikusan előállított hatóanyagokat használja is egy-egy célra pl. Penicillin, Aspergillus.


USDA Certified Organic minősítés


A NaJa Forest termékcsalád termékei az USDA által minősített bio alapanyagokból készülnek. Az USDA minősítés, világszerte a legszigorúbb organikus minősítési rendszer. Kizárólag azok a termékek kaphatják meg ezt a minősítést, melyek 100%-ban bio, organikus gazdálkodásból származnak.

A minősített bio gazdálkodásnak szintén szigorú szabályoknak kell megfelelniük: nem használhatnak semmilyen toxikus anyagot, tápszert, nem használhatnak műtrágyát, rovarölő szert, a növények növekedését befolyásoló szereket, illetve génmódosított vegyszereket. A gazdálkodás során arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb káros hatás érje a talajt, a levegőt és a vizet - ezzel védve a környezetet is.

Az USDA Certified Organic minősítés során a teljes termelési rendszert megvizsgálják. Az alapanyagok előállítása során, szigorú szabályok betartását kell követniük a termelőknek. A minősítési folyamat részeként ellenőrzik a talajt, a növények termőhelyét, valamint a növényeket is ellenőrzik mintavételekkel. 

Ma már bizonyított tény, hogy a bio módon előállított növények tápértéke sokkal magasabb, mint a hagyományos termesztésből származó növényeknek.

TOVÁBB A NAJA FOREST TERMÉKEKRE

USDA alapanyag tanusítványok

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógygombák