Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Miért éppen BIO gyógygomba folyékony kivonatok?

Miért éppen BIO gyógygomba folyékony kivonatok? Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az embereknek a gyógyszerekbe vetett hite folyamatosan csökken, a gyógynövények és a gyógygombák népszerűsége pedig tör előre. A gyógygombák pozitív hatásai a szedést követően, gyorsan jelentkeznek, és a gyógyszerekkel ellentétben csak nagyon ritkán tapasztalnak a betegek mellékhatásokat. A gyógynövények és gyógygombák alkalmazhatóságát a népi gyógyászatból ismerjük. A népi gyógyászat már évszázadok óta használja a kamillát. Elismerik hatását a gyulladásos betegségekre.

A Hagyományos Kínai Orvoslásban több mint 3000 éve használják a gombákat gyógyítási, illetve prevenciós céllal, ám a gomba szó hallatán a legtöbb embernek azonnal a mérgező gombák jutnak az eszébe. Bizonyára Ön is hallott már a gombák gyógyászati célú felhasználásáról, ami az utóbbi években egyre inkább elterjedt, de eredete sokkal régebbi időszakra mutat vissza. Első írásos források a mai Kína területén találhatók, már az ókor óta orvosságként használták az egyes gombafajokat.

A gombák, ugyanúgy, mint a növények, számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, melyeknek egy része az emberi egészségre káros, más része azonban hasznos is lehet. A gombák tartalmazzák bolygónk szinte leghatékonyabb természetes gyógyszereit. Gondoljunk csak az első antibiotikumra, a Penicillinre, melyet a Penicillium notatum nevű penészgombából állította elő Fleming 1928-ban.

A gyógygomba készítmények egy újabb csoportját alkotják a gyógygomba folyékony kivonatok

A folyékony kivonatok előnye, hogy a gombák hatóanyagait sűrített formában tartalmazzák, és segítik a hatóanyagok felszívódását is, ez az oka annak, hogy egy adag folyékony gombakivonat hatóanyag mennyisége sokszorosa a kapszulákénak.

A legújabb gyártási gyakorlat szerint előállított folyékony gomba kivonatok már nem csak a poliszacharidokat tartalmazzák, hanem a gombákban lévő vitaminokat, foszfolipideket és esszenciális olajokat is. Az egyedi gyártástechnológia során eltávolításra kerül a kitinpáncél, és a gomba emészthetetlen részei, ami azért is nagy jelentőséggel bír, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak.

 FOLYÉKONY GYÓGYGOMBA KIVONATOK


Tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának.

Miért vásároljunk BIO minősítésű gombákat?

A gyógygomba folyékony kivonatokat szinte lehetetlen hamisítani. Egyetlen dologra kell odafigyelnünk, hogy BIO tanúsítvánnyal rendelkező termékeket vásároljunk. Hiszen a gyógygombák életmódjukból adódóan a környezetükből mindent magukba szívnak, még az ólmot és kadmiumot is. A BIO körülmények között termesztett gyógygombákból előállított készítmények esetében biztosak lehetünk a termékek megfelelő tisztaságában.

Egy jól megválasztott "gyógygombás" terápia sok problémára jelenthet természetes, mellékhatások nélküli megoldást. 
 
 
A cikket összeállította:
Szabó Nikolett
tudományos kutató

 

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál. A cikkben szereplő információk nem helyettesítik az orvosi terápiát, nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, gyógyításra, betegségek kezelésére és NEM a DRTV Média Plus Kft. által forgalmazott termékekre vonatkoznak. A cikk, a hivatkozott forrásirodalom-, népi gyógyászati megfigyelések-, valamint mások által publikálásra került vizsgálati eredmények, leírások alapján került összeállításra. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz betegség esetén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógygombák