Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Micro Algae Immune System alga kapszula 60 db

Játék

Ár:
11.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 480
Várható szállítás: 2025. május 06.
Gyártó: Energovital
Cikkszám: EVT027
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Micro Algae Immune System egy többféle szárított algát tartalmazó, teljesen természetes, adalékanyagoktól mentes étrend-kiegészítő kapszula, a szervezet erőnlétének, védekezőkészségének és egészségi állapotának karbantartására. 

Mit tartalmaz a Micro Algae Immune System? 

A napi javasolt adag 319 mg porított spirulina algákat, 24 mg szárított Dunaliella salina alga és 12 mg Haematococcus pluvialis algaport tartalmaz.

Hogyan hat a Micro Algae Immune System?

A Micro Algae Immune System kapszula igazi "szupertáplálék" a szervezetnek. Arthrospira platensis, Arthrospira fusiformis, és Arthrospira maxima (Spirulina alga), Dunaliella salina és Haematococcus pluvialis algákat tartalmaz. Természetes eredetű, komplex, egymás hatásait kiegészítő alga összetevőivel támogatja a szervezet sejtjeinek működését, karbantartja az egészséget, véd a szabadgyökök által okozott degeneratív folyamatok ellen.

Spirulina alga

A Spirulina alga nem egyetlen faj, hanem többféle – leggyakrabban három - egysejtű kékalga (Cyanobacteriae) biomasszája: Arthrospira platensis, Arthrospira fusiformis, és Arthrospira maxima. Különlegességük, hogy mind tenger, mind édesvízben képesek tenyészni. Élelmiszerként való alkalmazásának legrégebbi dokumentációja az aztékok korából maradt ránk[i], Közép-Amerika spanyol hódítóinak közvetítésével[ii]. A tudományos érdeklődés azt követően lángolt fel, hogy a spirulina algát magas tápértéke, emberi egészségre gyakorolt kedvező hatásai és könnyű termeszthetősége miatt mind a NASA[iii],[iv], mind az Európai Űrügynökség (ESA)[v] hosszú távú űrexpediciók életfenntartó rendszerének részévé javasolta. A porított spirulina alga kifejezetten magas tápértékű, alacsony kalóriatartalom mellett: gazdag fehérje (≈ 57%) és aminosav (valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza) forrás, jelentős B1, B2, B3 vitamin, valamint ásványi anyag (kálium, magnézium, réz, vas) mennyiséget tartalmaz[vi], illetve omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ideális 1/1,5 arányban. Magas antioxidáns kapacitása hozzájárul gyulladásgátló hatásához[vii]. Friss kutatások eredményei szerint a spirulina algák fogyasztása jótékony a zsíranyagcserére, csökkenti az LDL, összkoleszterin és triglicerid szintjét a vérplazmában[viii], hozzájárul az érfalak karbantartásához[ix] és csökkenti a vérnyomást[x]. Javítja a vérszegénységet[xi] és csökkenti ennek szövődményeként jelentkező fáradtságérzetet[xii]. Egy II. típusú cukorbetegeken végzett vizsgálat a Metformin gyógyszerhez hasonló hatáserősségről számol be, mely során 9%-al csökkent a betegek HbA1c értéke, ami 21%-al csökkentette a diabétesz szövődmények jelentkezését[xiii]. Sportolókon végzett vizsgálatok igazolják, hogy fizikai megterhelés idején növeli az izomerőt és a kitartást[xiv], felgyorsítja a kimerült izomzat regenerációját[xv]. Több, egymástól független, vizsgálat utal egyik hatóanyagának a fikocianinnak immunerősítő, rákos sejtek szaporodását gátló[xvi],[xvii] képességére. Ezen a téren további kutatások zajlanak.

MIÉRT ÉRDEMES ALGÁKAT FOGYASZTANUNK? TUDJON MEG TÖBBET

Mikroalgák: Spirulina alga, Dunaliella salina alga, Haematococcus pluvialis alga Mikroalgák: Spirulina alga, Dunaliella salina alga, Haematococcus pluvialis alga

Dunaliella salina alga

A Dunaliella salina egy sótűrő egysejtű zöldalga. Más élőlények számára elviselhetetlenül magas sótartalmú tavakban honos. Ebben az ellenséges közegben az algák egy sor antioxidáns (β-karotin, lutein, likopin, astaxanthin és zeaxanthin) hatóanyagot, fitént, fitofluént[xviii] és zsírsavakat halmoznak fel saját életműködéseik védelmében[xix] a káros vegyi anyagokkal és erős napsugárzással szemben. Ezen antioxidánsok mennyisége olyan magas bennük, hogy a velük táplálkozó flamingók piszkosfehér színű tollazata, a felhalmozódó antioxidáns színanyagoknak hála, válik élénk rózsaszín-narancsvörösre. A kereskedelmi luteint és likopint is D. salina algából vonják ki[xx].Igen magas a természetes A- és B12 vitamin[xxi] aktivitásuk is. Számos sejt és szövetféleségben igazolták kedvező élettani hatásait[xxii], miáltal a legtöbb anyagcserefolyamatban egészségvédő hatású: B12 vitamintartalma karbantartja a bőr egészségét, védi a szív érrendszer épségét, csökkenti a vérzsírokat[xxiii] és vércukrot[xxiv], ezáltal az érelmeszesedés kockázatát is, védi a szemet[xxv] és karbantartja a látást[xxvi], csökkenti az időskori szemfenéksorvadás kockázatát. Támogatják a máj méregtelenítő tevékenységét és védik a májat a toxikus károsodás ellen[xxvii]. Gyulladásgátló hatását igazolták[xxviii], rákos elfajulás kockázatát csökkentő és vírusok szervezeten belüli elszaporodását gátló hatására is utalnak állatkísérletek[xxix].

Jó tudni…hogy a közhiedelemmel és számos reklámmal ellentétben a spirulina alga nem B12 vitaminforrás az ember számára! Egy B12 vitaminhoz hasonló anyagot tartalmaz, amit azonban az emberi szervezet nem képes hasznosítani. A Dunaliella salina azonban jelentős B12 vitamintartalmú. Így e két alga nagyon előnyösen egészíti ki egymás hatásait.

Haematococcus pluvialis alga

A Haematococcus pluvialis alga egy Haematococcus családba tartozó, édesvízi egysejtű zöldalga. Annak ellenére, hogy színe élénk sötétvörös, a rendkívül magas astaxanthin tartalmának köszönhetően[xxx]. Az astaxanthin egy szem szöveteiben besűrűsödő antioxidáns, aminek fontos szerepe lehet a szem egészségének, a látásélesség megőrzésében, csökkenti a szembe jutó ultraibolya és kékes fénysugarak szabadgyökképző hatását[xxxi]. Ezzel az időskori szemfenéksorvadás egyik hatásos ellenszere lehet. Emellett vizsgálati eredmények szerint kedvező hatású az érrendszerre, csökkenti a vérnyomást, védi az érfalakat[xxxii]. Számos bőr öregedésével járó folyamatot csökkent, úgy, mint a ráncosodás, időskori pigmentfoltok megjelenését[xxxiii]. Ezért számos bőrfiatalító kozmetikum összetevője. Egy kis humán vizsgálat kedvező hatásúnak találta férfi terméketlenségben[xxxiv], mely eredmény még megerősítésre szorul. Javította kísérleti állatok fizikai teherbírását és teljesítőképességét[xxxv], amit azonban embereken eddig nem igazoltak. Bíztató eredmények születtek izületi és ínhüvelygyulladásban (alagút szindróma)[xxxvi].

MIÉRT ÉRDEMES ALGÁKAT FOGYASZTANUNK? TUDJON MEG TÖBBET

Kinek javasolt a Micro Algae Immune System fogyasztása? 

A Micro Algae Immune System nem szolgál konkrét betegség(ek) kezelésére vagy diagnosztizálására. Természetes eredetű, komplex, egymás hatásait kiegészítő alga összetevőivel támogatja a szervezet sejtjeinek működését, karbantartja az egészséget, véd a szabadgyökök által okozott degeneratív folyamatok ellen. Jó eredménnyel használható a szervezet fiatalos erőnlétének fenntartására, testileg-lelkileg- és mentálisan megterhelő időszakokban, krónikus fáradtság esetén, sportolóknak intenzív edzés, felkészülés időszakában, krónikus betegségek nyugalmi szakaszában az akut fellángolások megelőzése céljából, illetve akut szakaszból vagy rosszindulatú megbetegedésből való lábadozás meggyorsítására. Hasznos lehet a szervezet erősítésére rákos betegségekben műtétet vagy kemo- sugárterápiát megelőzően.

A Micro Algae Immune Sytsem tárolása és eltarthatósága

Nedvességtől, párától védett helyen szobahőmérsékleten tárolható a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő lejártáig. Ajánlott saját csomagolásában tárolni. Gyermekektől elzárva tartandó.

A Micro Algae Immune System alkalmazása és adagolása

Naponta 1 – 2 kapszula fogyasztása ajánlott, bőséges folyadékkal, lehetőleg étkezések között. A javasolt napi adagot ne lépje túl.

Mellékhatások és figyelmeztetések

A Micro Algae Immune Systemben szereplő algák biztonsággal fogyaszthatók[xxxvii]. Az eddig ilyen algákkal kapcsolatosan jelentett mellékhatások sosem az algák hatóanyagainak, hanem minden esetben a szennyezett környezetben való tenyésztés vagy nem megfelelő tárolás következményeinek bizonyultak[xxxviii]. Magas fenilalanin tartalma miatt azonban fenilketonuriában szenvedő betegeknek nem ajánlott. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlható.

A Micro Algae Immune Sytsem nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életvitelt.
 


Tudományos hivatkozások:

[i] - Habib, M. Ahsan B.; Parvin, Mashuda; Huntington, Tim C.; Hasan, Mohammad R. (2008): A Review on Culture, Production and Use of Spirulina as Food dor Humans and Feeds for Domestic Animals and Fish; Food and Agriculture Organization of The United Nations.

[ii] - Diaz Del Castillo, B.:The Discovery and Conquest of Mexico, 1517–1521. London: Routledge, 1928, p. 300.

[iii] - Mahasin G. Tadros, Alabama A University; NASA Contractor NCC 2-501: Characterization of Spirulina biomass for CELSS diet potential; 1988 October

[iv] - Characterization of Spirulina biomass for CELSS diet potential. Normal, Al.: Alabama A&M University, 1988.

[v] - Cornet J.F., Dubertret G. "The cyanobacterium Spirulina in the photosynthetic compartment of the MELISSA artificial ecosystem." Workshop on artificial ecological systems, DARA-CNES, Marseille, France, October 24–26, 1990

[vi] - U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.

[vii] - Al-Qahtani WH, Binobead MA: Anti-inflammatory, antioxidant and antihepatotoxic effects of Spirulina platensis against d-galactosamine induced hepatotoxicity in rats; Saudi J Biol Sci. 2019 May;26(4):647-652.

[viii] - Elias E Mazokopakis, Ioannis K Starakis, Maria G Papadomanolaki, Niki G Mavroeidi, Emmanuel S Ganotakis: The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study; J Sci Food Agric; 2014 Feb;94(3):432-7; doi: 10.1002/jsfa.6261. Epub 2013 Jul 10.

[ix] - Patricia V Torres-Duran, Aldo Ferreira-Hermosillo and Marco A Juarez-Oropeza: Antihyperlipemic and antihypertensive effects of Spirulina maxima in an open sample of mexican population: a preliminary report; Lipids Health Dis. 2007; 6: 33.

[x] - M A Juárez-Oropeza, D Mascher, P V Torres-Durán, J M Farias, M C Paredes-Carbajal: Effects of dietary Spirulina on vascular reactivity; Med Food, 2009 Feb;12(1):15-20; doi: 10.1089/jmf.2007.0713.

[xi] - Carlo Selmi, Patrick SC Leung, Laura Fischer, Bruce German, Chen-Yen Yang, Thomas P Kenny, Gerry R Cysewski and M Eric Gershwin: The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens; Cell Mol Immunol. 2011 May; 8(3): 248–254; online publikáció: doi: 10.1038/cmi.2010.76

[xii] - Ralph Carmel: Nutritional anemias and the elderly; Semin Hematol, 2008 Oct;45(4):225-34; doi: 10.1053/j.seminhematol.2008.07.009.

[xiii] - I M Stratton, A I Adler, H A Neil, D R Matthews, S E Manley, C A Cull, D Hadden, R C Turner, R R Holman: Association of glycaemia with macrovascular and microvascular complications of type 2 diabetes (UKPDS 35): prospective observational study; BMJ; 2000 Aug 12;321(7258):405-12; doi: 10.1136/bmj.321.7258.405.

[xiv] - Maria Kalafati, Athanasios Z Jamurtas, Michalis G Nikolaidis, Vassilis Paschalis, Anastasios A Theodorou, Giorgos K Sakellariou, Yiannis Koutedakis, Dimitris Kouretas: Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans; Med Sci Sports Exerc, 2010 Jan;42(1):142-51, doi: 10.1249/MSS.0b013e3181ac7a45.

[xv] - Hsueh-Kuan Lu, Chin-Cheng Hsieh, Jen-Jung Hsu, Yuh-Kuan Yang, Hong-Nong Chou: Preventive effects of Spirulina platensis on skeletal muscle damage under exercise-induced oxidative stress; Eur J Appl Physiol, 2006 Sep;98(2):220-6; doi: 10.1007/s00421-006-0263-0. Epub 2006 Aug 30.

[xvi] - Mohamed F Ismail,Doaa A Ali, Augusta Fernando, Mohamed E Abdraboh, Rajiv L Gaur, Wael M Ibrahim, Madhwa HG Raj and Allal Ouhtit: Chemoprevention of rat liver toxicity and carcinogenesis by Spirulina; Int J Biol Sci. 2009; 5(4): 377–387.

[xvii] - Yuusuke Akao, Takashi Ebihara, Hisayo Masuda, Yoshiko Saeki, Takashi Akazawa, Kaoru Hazeki, Osamu Hazeki, Misako Matsumoto, Tsukasa Seya: Enhancement of antitumor natural killer cell activation by orally administered Spirulina extract in mice; Cancer Sci., 2009 Aug;100(8):1494-501; doi: 10.1111/j.1349-7006.2009.01188.x.

[xviii] - A. Shaish, A. Harari, Y. Kamari, E. Soudant, D. Harats, A. Ben-Amotz: A carotenoid algal preparation containing phytoene and phytofluene inhibited LDL oxidation in vitro; Plant Foods Hum. Nutr., 63 (2008), pp. 83-86,

[xix] - Lamers P.P., van de Laak C.C., Kaasenbrood P.S., Lorier J., Janssen M., De Vos R.C., Bino R.J., Wijffels R.H.: Carotenoid and fatty acid metabolism in light-stressed Dunaliella salina, Biotechnol. Bioeng, 2010;106:638–648.

[xx] - Tran D., Doan N., Louime C., Giordano M., Portilla S. Growth, antioxidant capacity and total carotene of Dunaliella salina DCCBC15 in a low cost enriched natural seawater medium; World J. Microbiol. Biotechnol, 2014;30:317–322.

[xxi] - Kumudha A, Sarada R. Characterization of vitamin B12 in Dunaliella salina; J Food Sci Technol. 2016;53:888-894.

[xxii] - Chidambara Murthy K.C., Vanitha A., Rajesha J., Mahadeva S.M., Sowmya P.R., Ravishankar G.A. In vivo antioxidant activity of carotenoids from Dunaliella salina – a green microalga; Life Sci. 2005;76:1381–1390.

[xxiii] - A. Shaish, A. Harari, Y. Kamari, E. Soudant, D. Harats, A. Ben-Amotz: A carotenoid algal preparation containing phytoene and phytofluene inhibited LDL oxidation in vitro; Plant Foods Hum. Nutr., 63 (2008), pp. 83-86,

[xxiv] - A. Harari, D. Harats, A. Harari, D. Harats, D. Marko, H. Cohen, I. Barshack, A.: Supplementation with 9-cis β-carotene-rich alga Dunaliella improves hyperglycemia and adipose tissue inflammation in diabetic mice; J. Appl. Phycol., 25 (2013), pp. 687-693

[xxv] - C.F. Tsai, F.J. Lu, Y.W. Hsu: Protective effects of Dunaliella salina – a-carotenoids-rich alga –against ultraviolet B-induced corneal oxidative damage in mice; Mol. Vis., 18 (2012), pp. 1540-1547

[xxvi] - P.S. Bernstein, B. Li, P.P. Vachali, A. Gorusupudi, R. Shyam, B.S. Henriksen, J.M. Nolan: Lutein, zeaxanthin, and meso-zeaxanthin: the basic and clinical science underlying carotenoid-based nutritional interventions against ocular disease; Prog. Retin. Eye Res., 50 (2016), pp. 34-66

[xxvii] - Hsu Y.W., Tsai C.F., Chang W.H., Ho Y.C., Chen W.K., Lu F.J. Protective effects of Dunaliella salina–a carotenoids-rich alga, against carbon tetrachloride-induced hepatotoxicity in mice; Food Chem. Toxicol. 2008;46:3311–3317.

[xxviii] - Yang D.J., Linc J.T., Chend Y.C., Liua S.C., Luc F.J., Change T.J., Wang M., Line H.W., Chang Y.Y.: Suppressive effect of carotenoid extract of Dunaliella salina alga on production of LPS-stimulated pro-inflammatory mediators in RAW264.7 cells via NF-jB and JNK inactivation. J. Funct. Foods, 2013;5:607–615.

[xxix] - Lin H.W., Liu C.W., Yang D.J., Chen C.C., Chen S.Y., Tseng J.K., Chang T.J., Chang Y.Y.: Dunaliella salina alga extract inhibits the production of interleukin-6, nitric oxide, and reactive oxygen species by regulating nuclear factor-kB/Janus kinase/signal transducer and activator of transcription in virus-infected RAW264.7 cells; J. Food Drug Anal. 2017;25:908–918.

[xxx] - S. Boussiba, and A. Vonshak: Astaxanthin Accumulation in the Green Alga Haematococcus pluvialis; Plant and Cell Physiology. 32: No. 7. 1077-1082

[xxxi] - Molly Schleicher, Karen Weikel, Caren Garber and Allen Taylor: Diminishing Risk for Age-Related Macular Degeneration with Nutrition: A Current View; Nutrients. 2013 Jul; 5(7): 2405–2456.

[xxxii] - Ghazi Hussein, Hirozo Goto, Shinobu Oda, Ushio Sankawa, Kinzo Matsumoto, Hiroshi Watanabe: Antihypertensive potential and mechanism of action of astaxanthin: III. Antioxidant and histopathological effects in spontaneously hypertensive rats; Biol Pharm Bull, 2006 Apr;29(4):684-8.

[xxxiii] - Kumi Tominaga, Nobuko Hongo, Mariko Karato and Eiji Yamashita: Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects; Acta Biochimica Polonica, vol. 59, No 1/2012 43–47

[xxxiv] - F H Comhaire,Y El Garem, A Mahmoud, F Eertmans, F Schoonjans: Combined conventional/antioxidant "Astaxanthin" treatment for male infertility: a double blind, randomized trial; Asian J Androl, 2005 Sep;7(3):257-62.

[xxxv] - Mayumi Ikeuchi, Tomoyuki Koyama, Jiro Takahashi, Kazunaga Yazawa: Effects of astaxanthin supplementation on exercise-induced fatigue in mice; Biol Pharm Bull, 2006 Oct;29(10):2106-10.

[xxxvi] - Joy C. MacDermid, Joshua I. Vincent, Bing S. Gan and Ruby Grewal: A blinded placebo-controlled randomized trial on the use of astaxanthin as an adjunct to splinting in the treatment of carpal tunnel syndrome; Hand (N Y).2012 Mar; 7(1): 1–9

[xxxvii] - Farouk K.El-Baz Hanan F.Aly: Toxicity assessment of the green Dunaliella salina microalgae; Toxicology Reports, vol. 6, 2019, pages 850-861

[xxxviii] - Belay, Amha (2008): Spirulina (Arthrospira): Production and Quality Assurance. Spirulina in Human Nutrition and Health, CRC Press. pp.1–25

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

4.75
4 értékelés
5
(3)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 06. 07.
Igen nagyon jó a termék!! Már több ismerősöm is használja az én javaslatomra!! Nálunk az egész család szedi!! Köszönöm szépen!!!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 08. 18.
Nagyon jó és hatásos termék!
Kérdezni szeretném hogy alacsony vérnyomásra is lehet szedni?
Mert a magasra nagyon jól működik!
Rendezi beállítja azt!
Köszönöm szépen!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 08. 11.
Köszönöm ismerem a terméket, nekem hasznos.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2022. 01. 28.