Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Permalin teljes spektrumú gombakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Ár:
10.990 Ft
9.340 Ft
Megtakarítás: 1.650 Ft
Az akció időtartama:
2022. 11. 28. - 2022. 12. 31.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 187
Várható szállítás: 2022. december 06.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS047
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

Tudományos kutatások által igazolt immunerősítő, szervezet védekező készségét erősítő bokrosgomba (Grifola frondosa), lepketapló (Trametes versicolor) és kínai hernyógomba (Ophiocordyceps sinensis) természetes, teljes kivonatát vegán kapszulában tartalmazó étrendkiegészítő. Szintetikus adalékanyagot nem tartalmaz.

Hogyan készül a Life Spirit Permalin kapszula?

A Life Spirit Permalin kapszula kizárólag természetes anyagokat tartalmaz. A teljes folyékony, víz és zsíroldékony gombakivonatokat a gomba saját rostanyagának egy részére visszük fel, és szárítjuk rá. Ezt előkezelt növényi cellulóz kapszulákba töltjük. Sem állati eredetű, sem szintetikus anyagot nem használunk a gyártás során. Egy műanyag flakon 60 db vegán kapszulát tartalmaz.

Mikor, kinek javasolható a Life Spirit Permalin kapszula fogyasztása?

A Life Spirit Permalin kapszula beiktatása az étrendbe jelentősen hozzájárulhat legyengült, krónikus betegségekben szenvedők ellenállóképességének növeléséhez, az immunvédelem erősödéséhez és rosszindulatú tumorok megjelenésének megelőzéséhez, illetve a hagyományos antitumorális kezelés(ek) hatékonyságának emeléséhez, illetve a betegek életminőségének javításához. Krónikus betegségben szenvedőknek, bármely betegségből való lábadozók számára, rosszindulatú betegségek kockázatával élőknek e kockázat csökkentésére, antitumorális kezelés mellett a gyógyulás esélyének javítására, illetve a hagyományos antitumorális kezelés mellékhatásainak enyhítésére és az életminőség javítására ajánlott az étrend részévé tenni.

Hogyan hat a Life Spirit Permalin kapszula?

A Life Spirit Permalin kapszula olyan gombák természetes kivonatait tartalmazza, mely hatóanyagok immunerősítő, tumorellenes hatását modern, tudományos igényű kutatások (állat- és laborkísérletek, preklinikai vizsgálatok) igazolják. Sőt, Távol-keleti országokban, ahol a belőlük készült gyógyszerek a klinikai gyakorlatban pár évtizede elfogadottak, humán vizsgálatok és terápiás eredmények is alátámasztják a tudományos eredményeket.

A lepketaplót (Trametes versicolor / Coriolus versicolor) a népi és hagyományos gyógyászat a szervezet általános állapotának javítására, legyengült szervezet felerősítésére, tüdő és lép támogatására hasznosítja. A modern kutatás számos egyedi bioaktív anyagot mutatott ki ebben a gombában, amelyek egyre elismertebbé teszik a nyugati tudományos világban[1] is. Az USA gyógyszerhatósága, az FDA, eddigi bizonyítékok alapján jóváhagyta klinikai vizsgálatát enyhe és középsúlyos COVID-19 esetek kezelésére[2]. Összetett immunerősítő, antibakteriális, antivirális és antitumorális hatása mögött különleges poliszacharidpeptideket[3] (PSP= PoliSacharidPeptid[4]; PS-K= PoliSzacharid-Kresztin[5], coriolan[6]) mutattak ki. Terpenoidvegyületei, és egy gombaspecifikus bioaktív fehérjéje, (TVC fehérjefrakció) immunmoduláns[7] hatásúak. A lepketapló anyagai gátolják a tumorok fejlődéséhez szükséges új hajszálerek kiépülését is. Japánban a lepketaplóból kivont hatóanyagokból kórházi intravénás kezelésként alkalmazott gyógyszert állítanak elő. Eddig bíztató eredményekkel alkalmazták vastagbél[8] és egyéb tápcsatornai rosszindulatú daganatok[9], emlőrák[10], májrák[11], tüdőrák[12], petefészekrák[13], illetve leukémiák[14] kiegészítő kezelésében. Az immunsejtek számának növekedése[15] (a kezeltek több mint 70%-nál), a sugár- és kemoterápia mellékhatásainak csökkenése volt igazolható. Átlagosan 700%-al nőtt a várható élettartam[16] és az életminőség is javult[17].A lepketapló méltán a „Három Japán Tumorgyilkos” gomba egyike!

A bokrosgomba (Grifola frondosa) a „Három Japán Tumorgyilkos”-ként említett csoport másik tagja. Bár a világon bárhol megterem a mérsékelt égövön, mindenhol nagyon ritka. Japán nevén (maitake) lett nemzetközileg ismert és elismert. Poliszacharid tartalmát zömmel béta-glukán[18] csoportba tartozó vegyületek adják, melyeknek sokoldalú immunerősítő és tumorgátló hatást igazolták[19]. A Maitake D-frakció igazoltan serkenti a sejtes immunitás működését[20],[21] ami idegen sejtek (baktérium, vírus, rákos sejt[22]) elpusztításának első arcvonala. A Maitake MD-frakció emellett a citokin rendszer aktiválásával[23] is közrejátszik, miáltal úgy a veleszületett, mint a szerzett immunreakciókat erősíti[24]. Rákbetegeken kiegészítő terápiaként alkalmazva az emlőtumorok 68,8%-os, tüdőtumorok 62,5 %-os, míg májtumorok 58,3 %-os csökkenését dokumentálták, a csak hagyományos kezeléshez viszonyítva[25]. Emellett tüdőrákos betegeken igazolták az MD-frakció áttétképződést gátló hatását is[26]. Grifolan-7 elnevezésű poliszacharidja szintén tumorgátló hatásúnak bizonyult[27]. A gomba lektinjei a HeLa daganatsejtekre bizonyultak sejtpusztítónak, elősegítve azok elhalását (apoptózis)[28]. Kedvező eredménnyel alkalmazták eddig kötőszöveti daganatok[29], nem kissejtes tüdőrák[30], gyomorrák[31], prosztatarák[32], emlőrák[33], vese[34]- és májrák[35], myelodyspláziák[36] és neuroglioma (agytumor fajta)[37] esetekben.

Kínai hernyógomba néven magyarul két rokonfajt emlegetünk (Ophiocordyceps sinensis és Ophiocordyceps militaris), melyek megjelenésükben és beltartalmi értékeikben is közel azonosak. A Hagyományos Kínai Orvoslás nem tesz különbséget gyógyhatásaik között. A Life Spirit Permalin Kapszulák az Ophiocprdyceps sinensis teljes kivonatát tartalmazzák. Sok és sokféle, csak ebből a gombából megismert hatóanyagot tartalmaz, melyek szerteágazó élettani hatással bírnak. Az emberi szervezetre egyik legkomplexebben ható természetes szer[38]. Javítja valamennyi sejtféleség oxigénfelvételét[39] és energiatermelését[40], kedvező hatású a zsíranyagcserére, karbantartja az érfalakat és támogatja a szív munkáját, erősíti a férfi libidót és sexuális teljesítőképességet. A Hagyományos Kínai Orvoslás ezek miatt az Életerő (csí) megtartójának és öregedésgátlónak tartja[41] – nem indokolatlanul. Friss tudományos kutatások ezek mellett több rákféleségben igazolták kedvező hatását[42] és hatóanyagainak hatásmechanizmusát[43]. Egy kordicepinnek elnevezett hatóanyag részben a kináz enzimrendszeren keresztül mérgezi egyes rákfajták (pl.: emlő[44], húgyhólyag[45],vastagbél[46] és myeloma[47], tüdőtumor[48]) sejtjeit, és „öngyilkosságra” kényszeríti őket[49]. Azzal, hogy sejtosztódáskor blokkolja az örökítőanyag másolását[50]

Life Spirit Permalin kapszula hatóanyagok

Összetevő Hatóanyag mg / 1 kapszula NRV %
Kínai hernyógomba teljes spektrumú kivonata 280 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (glukopiranóz, pirano-glukuronsav, lovasztatin, kordicepin, kordiceamid, kordiszinin) 196 mg NA
- amelyben poliszacharidok 84 mg NA
Lepketapló teljes spektrumú kivonata 180 mg NA
- amelyben gombaspecifikus anyagok (terpenoidok, TVC fehérje, szterolvegyületek) 126 mg NA
- amelyben poliszacharidok (PS-K, PSP coliolan) 54 mg NA
Bokrosgomba (maitake) teljes spektrumú kivonata 100 mg NA
- melyben gombaspecifikus anyagok (lektinek, linolénsav, elaidinsav, ergoszterin, proteoglikán) 70 mg NA
- amelyben poliszacharidok 30 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nincs adat; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

A Life Spirit Permalin kapszula alkalmazása és adagolása

Napi 1 – 2 kapszula bevétele ajánlott, lehetőleg étkezéshez kötötten, de bármely napszakban. Étkezések között bevéve, ajánlott bőséges folyadékkal fogyasztani, éhgyomorra. A készítmény hatása hosszú távon érvényesül. Így legalább 2-3 hónapos kúrákban ajánlott, illetve folyamatos szedése, míg a kórok fennáll. Szedése mellett az alapbetegséghez javasolt étrend és életmód betartandó.

Lehetséges mellékhatások és figyelmeztetések

A Life Spirit Permalin Kapszula előírásszerű alkalmazása biztonságos. Bármely gombára való ismert allergia esetén azonban kerülendő. Várandós és szoptatós anyáknak ismeretek hiányában nem ajánlott. A lepketapló érhálózatot gátló hatása miatt súlyos koszorúérbetegségben nem javasolt, vagy a haszon-kockázat mérlegelésével, kezelőorvos tanácsa alapján, fokozott óvatossággal alkalmazható. Indiai csalán (Coleus forshkoli) készítményekkel együtt szedve sexuális dyszfunkciót okozhat férfiaknál.

Az étrendkiegészítők nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. A javasolt napi adagot ne lépje túl! A Life Spirit Permalin kapszula egy étrendkiegészítő, mely nem szolgál betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére. Ahogyan nem helyettesíti a szakorvosi ellátást sem.

A Life Spirit Permalin kapszulák tárolása

Megfelelő tárolás mellett minőségét a címkén feltüntetett lejárati ideig őrzi meg. Eredeti csomagolásában, szobahőn, sugárzó hőtől, nedvességtől, fagyástól védve tárolandó. Kisgyermek elől elzárva tárolandó.

OGYEI notifikációs szám: 28434/2022

Tudományos hivatkozások
________________________________

[1] - Hobbs C.: Medicinal value of turkey tail fungus Trametes versicolor (L.:Fr.) Pilat (aphyllophoromycetideae); Int J Med Mushrooms.2004;6:195–218.

[2] - https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04667247?term=fotv&cond=COVID-19&draw=2&rank=2

[3] - Liu F, Fung MC, Ooi VE, Chang ST. Induction in the mouse of gene expression of immunomodulating citokines by mushroom polysaccharide-protein complexes; Life Sci. 1996; 58:1795–1803.

[4] - Yang QY. Yun Zhi: Polysaccharopeptide (PSP) and the general aspects of its research; Fung Sci.1997;12:1–8.

[5] - Fisher M, Yang LX.: Anticancer effects and mechanisms of polysaccharide-K (PSK): implications of cancer immunotherapy; Anticancer Res. 2002; 22:1737–1754.

[6] - Ito H., Hidaka H., Sugiura M.: Effects of coriolan, an antitumor polysaccharide, produced by Coriolus versicolor; Iwade. Jpn. J. Pharmacol. 1979; 29:953–957. doi: 10.1254/jjp.29.953.

[7] - Liu F, Fung MC, Ooi VE, Chang ST. Induction in the mouse of gene expression of immunomodulating citokines by mushroom polysaccharide-protein complexes; Life Sci. 1996; 58:1795–1803.

[8] - Yamashita K, Ougolkov AV, Nakazato H, et al.: Adjuvant immunochemotherapy with protein-bound polysaccharide K for colon cancer in relation to oncogenic beta-catenin activation; Dis Colon Rectum. 2007;50:1169–1181.

[9] - Nio Y, Tsubono M, Tseng CC, et al.: Immunomodulation by orally administered protein-bound polysaccharide Krestin (PSK)™ in patients with gastrointestinal cancer; Biotherapy.1992;4:117–128.

[10] - Leanna J. Standish, ND, PhD, LAc, Cynthia A. Wenner, PhD,Erin S. Sweet, ND, Carly Bridge, Ana Nelson, Mark Martzen, PhD, Jeffrey Novack, PhD, and Carolyn Torkelson, MD:Trametes versicolor Mushroom Immune Therapy in Breast Cancer; J Soc Integr Oncol., PMC 2010 Mar 25.

[11] - Cai X, Pi Y, Zhou X, Tian L, Qiao S, Lin J: Hepatoma cell growth inhibition by inducing apoptózis with polysaccharide isolated from Turkey tail medicinal mushroom, Trametes versicolor (L.: Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae); Int J Med Mushr 2010, 12:257–263

[12] - Tsang KW, Lam CL, Yan C, et al.: Coriolus versicolor polysaccharide peptide slows progression of advanced non-small cell lung cancer; Respir Med. 2003;97:618–624.

[13] - Solomon Habtemariam:Trametes versicolor (Synn. Coriolus versicolor) Polysaccharides in Cancer Therapy: Targets and Efficacy; Biomedicines 2020, 8(5), 135; https://doi.org/10.3390/biomedicines8050135

[14] - Hirahara N., Edamatsu T., Fujieda A., Fujioka M., Wada T., Tajima Y.: Protein-bound polysaccharide-K (PSK) induces apoptózis via p38 mitogen-activated protein kinase pathway in promyelomonocytic leukemia HL-60 cells; Anticancer Res. 2012;32:2631–2637

[15] - Garcia-Lora A, Martinez M, Pedrinaci S, Garrido F.: Different regulation of PKC isoenzymes and MAPK by Krestin (PSK)™ and IL-2 in the proliferative and cytotoxic activities of the NKL human natural killer cell line; Cancer Immunol Immunother. 2003; 52:59–64

[16] - Torisu M, Hayashi Y, Ishimitsu T, et al.: Significant prolongation of disease-free period gained by oral polysaccharide K (PSK) administration after curative surgical operation of colorectal cancer; Cancer Immunol Immunother. 1990;31:261–268.

[17] - Jure Pohleven, Tamara KoroŠic, Andrej Gregori: Medicinal Mushrooms; Mycomedica, Slovenia; 2015, 37-38. oldal; elérhető publikáció: „http://www.goba.eu/wp-content/uploads/2016/11/Medicinal-Mushrooms-FIN.pdf”

[18] - Kidd PM. The use of mushroom glucans and proteoglycans in cancer treatment; Altern Med Rev. 2000;5:4–27.

[19] - - Deng G, Lin H, Seidman A, et al. (September 2009): A phase I/II trial of a polysaccharide extract from Grifola frondosa (Maitake mushroom) in breast cancer patients: immunological effects; Journal of Cancer Research and Clinical Oncology. 135 (9): 1215–21. doi:10.1007/s00432-009-0562-z

[20] - Kodama N, Asakawa A, Inui A, Masuda Y, Nanba H (March 2005): Enhancement of cytotoxicity of NK cells by D-Fraction, a polysaccharide from Grifola frondosa; Oncology Reports. 13 (3): 497–502. doi:10.3892/or.13.3.497

[21] - Kodama N, Komuta K, Sakai N, Nanba H (December 2002): Effects of D-Fraction, a polysaccharide from Grifola frondosa on tumor growth involve activation of NK cells; Biological & Pharmaceutical Bulletin. 25 (12): 1647–50.

[22] - Nanba H, Kubo K: Effect of Maitake D-fraction on cancer prevention". Annals of the New York Academy of Sciences. 833 (1 Cancer): 204–7 (1997)

[23] - Kodama N, Komuta K, Nanba H (June 2002): Can maitake MD-fraction aid cancer patients?; Alternative Medicine Review. 7 (3): 236–9.

[24] - Kodama N, Murata Y, Nanba H (2004). "Administration of a polysaccharide from Grifola frondosa stimulates immune function of normal mice". Journal of Medicinal Food. 7 (2): 141–5.

[25] - Jure Pohleven, Tamar Korosić, Andrej Gregori: Medicinal mushrooms, English translation edited by Mycomedica (2015) page 23.

[26] - Masuda Y, Murata Y, Hayashi M, Nanba H: Inhibitory effect of MD-Fraction on tumor metastasis: involvement of NK cell activation and suppression of intercellular adhesion molecule (ICAM)-1 expression in lung vascular endothelial cells; Biological & Pharmaceutical Bulletin. 31 (6): 1104–8. doi:10.1248/bpb.31.1104

[27] - Fődi Attila:Gyógyhatású gombák a Kárpát medencében; Editura Corvin, 2013, 58 oldal.

[28] - Ulbricht C, Weissner W, Basch E, Giese N, Hammerness P, Rusie-Seamon E, Varghese M, Woods J.: Maitake mushroom (Grifola frondosa): systematic review by the natural standard research collaboration;  Journal of the Society for Integrative Oncology. 7 (2): 66–72. (2009)

[29] - Takashi Mizuno and Cun Zhuang: Maitake, Grifola frondosa: Pharmacological effects; Journal , vol. 11, 1995 -Issue 1: Mushrooms: The Versatile Fungus-Food and Medicinal Properties

[30] - Raheleh Roudi, Shahla Roudbar Mohammadi, Maryam Roudbary & Monireh Mohsenzadegan: Lung cancer and β-glucans: review of potential therapeutic applications; Investigational New Drugs, vol. 35, p. 509–517(2017)

[31] - Kohei Shomori, Mako Yamamoto, Ichiro Arifuku; Kazuki Teramachi, Hisao Ito: Antitumor effects of a water-soluble extract from Maitake (Grifola frondosa) on human gastric cancer cell lines; Oncology Reports, vol 22 (Sept., 2009), issue 3

[32] - Fullerton SA, Samadi AA, Tortorelis DG, Choudhury MS, Mallouh C, Tazaki H, Konno S: Induction of apoptózis in human prostatic cancer cells with beta-glucan (Maitake mushroom polysaccharide); Molecular Urology, 01 Jan 2000, 4(1):7-13

[33] - Raquel Soares, Manuela Meireles, Ana Rocha, Ana Pirraco, Diego Obiol, Eliana Alonso, Gisela Joós and Gabriela Balogh: vMaitake (D Fraction) Mushroom Extract Induces Apoptosis in Breast Cancer Cells by BAK-1 Gene Activation; Journal of Medicinal FoodVol. 14, No. 6Full Communications

[34] - Alexander, B, Fishman, AI, Eshghi, M, Choudhury, M, Konno, S.: Induction of cell death in renal cell carcinoma with combination of D-fraction and vitamin C. Integr Cancer Ther. 2013; 12:442–448

[35] - Zhao, F, Wang, YF, Song, L.: Synergistic apoptotic effect of D-fraction from Grifola frondosa and vitamin C on hepatocellular carcinoma SMMC-7721 cells; [published online May 5, 2016]. Integr Cancer Ther.

[36] - Susanna Cunningham-Rundles, Virginia M. Klimek, Emily Vertosick: Maitake mushroom extract in myelodysplastic syndromes (MDS): a phase II study; Cancer Immunol Immunother (2015) 64:237–247

[37] - Lei Duan PhD, Xiao-Lu Wu, MM, Fei Zhao PhD.: Induction Effect to Apoptózis by Maitake Polysaccharide: Synergistic Effect of Its Combination With Vitamin C in Neuroglioma Cell; J Evid Based Complementary Altern Med, 2017 Oct;22(4):667-674.

[38] - Zhou JS, Halpern G, Jones K.: The scientific rediscovery of an ancient Chinese herbal medicine: cordyceps sinensis.; J Altern Complem Med. 1998;4:429–457.

[39] - Kuo Y-C., Tsai W-J., Wang J-Y., Shiao M.: Regulation of bronchoalveolar lavage fluid cell function by the immunomodulatory agents from Cordyceps sinensis; Life Sci., 2001, 68(9): 1067-1082

[40] - Colson SN, et al. Cordyceps sinensis- and Rhodiola rosea-based supplementation in male cyclists and its effect on muscle tissue oxygen saturation. J Strength Cond Res. (2005)

[41] - J.S. Zhu, G.M. Halpern, K. Jones: The scientific rediscovery of an ancient Chinese herbal medicine:Cordyceps sinensis: part I; J. Altern Complement Med, 4 (1998), pp. 289-303

[42] - Jiang P, Huang SG, Wu GM (1982) Anti-tumor effect of Cordyceps sinensis. Qinghai Journal of Medicine 3: 23-24.

[43] - So Young Yoon, Soo Jung Park,and Yoon Jung Park: The Anticancer Properties of Cordycepin and Their Underlying Mechanisms; Int J Mol Sci. 2018 Oct; 19(10): 3027.

[44] - Choi S, Lim MH, Kim KM, Jeon BH, Song WO, Kim TW.: Cordycepin-induced apoptosis and autophagy in breast cancer cells are independent of estrogen receptor. Toxicol Appl Pharmacol. 2011; 257:165–173

[45] - Lee EJ, Kim WJ, Moon SW. Cordycepin suppresses TNF-alpha-induced invasion, migration and matrix metalloproteinase-9 expression in human bladder cancer cells. Phytother Res. 2010; 24:1755–1761

[46] - Huang H, Wang H, Luo RC. Inhibitory effects of cordyceps extract on growth of colon cancer cells. Zhong Yao Cai. (2007)

[47] - Chen LS, Stellrecht CM, Gandhi V.: RNA-directed agent, cordycepin, induces cell death in multiple myeloma cells. Brit J Haematol. 2008; 140:391–682.

[48] - Hwang J.H., Park S.J., Ko W.G., Kang S.-M., Lee D.B., Bang J., Park B.-J., Wee C.-B., Kim D.J., Jang I.-S.: Cordycepin induces human lung cancer cell apoptosis by inhibiting nitric oxide mediated ERK/Slug signaling pathway;Am. J. Cancer Res. 2017;7:417.

[49] - JS, Kwon HY, Kim KS, Jeong YK, Cho YS, Lee YC. Cordycepin induces apoptosis in human neuroblastoma SK-N-BE(2)-C and melanoma SK-MEL-2 cells. Indian J Biochem Biophys. 2012; 49:86–91.

[50] - He W, Zhang MF, Ye J, Jiang TT, Fang X, Song Y.: Cordycepin induces apoptosis by enhancing JNK and p38 kinase activity and increasing the protein expression of Bcl-2 pro-apoptotic molecules.; J Zhejiang Univ Sci B.2010;11:654–660.
 

  

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!