Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Mushroom Mix Yellow teljes spektrumú gombakivonatokat tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő 100 ml

Játék

Ár:
10.990 Ft
9.990 Ft
Megtakarítás: 1.000 Ft
Az akció időtartama:
2023. 05. 01. - 2023. 06. 30.
Elérhetőség: Raktáron
Hűségpontok: 200
Várható szállítás: 2023. június 05.
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS070
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow a húgyutak és vesék működését támogató gombák és gyógynövények kivonataiból összeállított innovatív folyékony étrendkiegészítő. Fenyőszivacsgomba, Tüskegomba, Mezei zsúrló és Csalánlevél kivonatot tartalmaz a vesék és húgyutak védelmére. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, szintetikus tartósítószer, adalékanyagok vagy hozzáadott cukor nélkül. Vegán és cukorbeteg étrendben is fogyasztható.

Miért innovatív a Life Spirit Mushroom Mix Yellow? Úgy a gyártástechnológia, mint a gombák és gyógynövények ilyen kombinációja újdonság Magyarországon! Az alkalmazott ultrahangos technológia alacsony hőfokon, kíméletes, mégis hatékony kivonatolást tesz lehetővé. A végtermék a gombák és gyógynövények valamennyi hatóanyagát eredeti mennyiségében és arányaiban tartalmazza. A legmagasabb szintű EU elvárásoknak megfelelő, legmodernebb gyártástechnológiával készül, teljes egészében Magyarországon. Az összetevők kedvező élettani hatásait tudományos kutatások erősítik meg.

Kinek javasolható a Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő beiktatása az étrendbe akut vagy krónikus húgyúti fertőzések, gyulladások, illetve krónikus vesebetegségek kezdeti stádiumában segíthet a megbetegedés leküzdésében, illetve a krónikus állapot előrehaladásának lassításában.

Hogyan védik az egészséget a Life Spirit Mushroom Mix Yellow összetevői?

Bár a „gyógygomba” kifejezés nem hivatalos, és hatóságilag javasolt dózis nincs megállapítva, ma már tudományos vizsgálatok százai bizonyítják a gombákban levő, egészségre kedvező hatású anyagok jelenlétét. A gyógygombák kutatása jelentős lemaradásban van a gyógynövényekhez képest, de korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudománya.

A fenyőszivacsgomba (Wolfiporia extensa)  gyógyászati felhasználása a Hagyományos Kínai Orvoslás és ázsiai népeknél tekint vissza hagyományokra. Vegetatív funkciók (máj, vese, lép) erősítésére, gyulladások mérséklésére, gyulladásos vizenyők, pangások megszüntetésére használják. Emellett fenyegető vetélés megszüntetésére és szorongás, szorongásos alvászavar megszüntetésére is használják. Legtöbbször gyógynövény keverékek összetevőjeként. 2000-ben bekerült a hivatalos Kínai Gyógyszerkönyvbe is, mint elismert hatóanyag. Számos egyéb kedvező hatásai mellett (immunerősítő, vércukorkarbantartó, hányáscsillapító) hatásai mellett, gyulladásgátló[1],[2],[3] és gyulladásos ödémát csökkentő[4] hatását laboratóriumi és humán vizsgálatok is megerősítik. Vízhajtó hatása támogatja a veseműködést, de a vérnyomás karbantartáshoz is hozzájárul[5]. Krónikus vesebetegségekben való kedvező hatásának nem minden részlete tisztázott, de igazoltan hozzájárul a vesefunkció karbantartásához[6]. Hatása feltehetően összetett: antioxidáns, anyagcsere és immunmoduláns hatások kombinációját gyanítják a háttérben[7].

A tüskegomba (Polyporus umbellatus) Magyarországon vadon is megterem, azonban Európa többi országaihoz hasonlóan veszélyeztetett, védett faj. Így készítményeihez csak termesztett példányok feldolgozásából, kereskedelmi forgalomból lehet hozzájutni. Elismert gyógyhatású gomba. Vízhajtó hatása összetett: mannitoltartalma közvetlenül vizet von el a szervezetből. Egy ergonnak nevezett szterolvegyülete, aldoszteron hormont gátló hatása[8],[9] is fokozza ezt. Béta-glükán poliszacharidjai pedig igazoltan fokozzák a sejtes immunitást[10]. Emellett közvetlenül is képesek gátolni az Escherichia coli és Staphylococcus aureus baktériumtörzsek szaporodását és megtapadását a húgyutak nyálkahártyáján[11]. E két baktérium húgyúti fertőzések gyakori kórokozói. Egy közelmúltban publikált vizsgálat kimutatta, hogy a vesék krónikus elfajulása mögött meghúzódó gyulladást[12] és a kóros zsírsav anyagcserét[13] is kedvezően befolyásolja.

A mezei zsurló (Equisetum arvense) és csalán (Urtica dioica) levele ma már nemcsak a népi gyógyászat szere, de mindkettő vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatásai elismert a hatályos Magyar (Ph.Hg VIII) és Európai (Ph. Eur. 9.0) Gyógyszerkönyvekben[14]. A mezei zsurló nyomelemkímélő vízhajtó hatású[15]: azaz elsősorban a vizet üríti, megtartva a hasznos ásványi anyagokat. A csalánlevél mérsékelt vízhajtó hatása kifejezett gyulladáscsökkentő hatással párosul. Amit gyulladáskeltő enzimek (ciklo-oxigenáz és lipo-oxigenáz) gátlásával ér el[16].

Az emlősök szervezetében természetesen jelen lévő, glicerin szinte ideális vivőanyag a teljes kivonatok számára. Mind a szerves, mind a szervetlen összetevők oldódnak benne. Ezzel szerves oldószerben oldódó hatóanyagokat is fogyaszthatóvá teszi vízben, víz alapú italokban. Megfelelő koncentrációban tökéletes természetes tartósítószer. Nagy vízelvonó képessége miatt sem baktériumok, sem mikroszkópikus élesztőgombák, vagy vírusok nem képesek megélni benne. Édes íze ellenére nem cukor, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Hátránya, hogy nagy adagban egyéni érzékenység szerinti hasmenést okozhat.

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő természetes, egymás hatásait kiegészítő-erősítő gyógygomba és gyógynövény hatóanyagok jól átgondolt kombinációja a vesék és húgyutak egészségének támogatására.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Mushroom Mix Yellow?

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.

Hatóanyag 5 ml napi adagban NRV % a napi adagban
Fenyőszivacs gomba (Wolfiporia extensa) teljes kivonat 300 mg NA
Tüskegomba (Polyporus umbellatus) teljes kivonat 200 mg NA
Mezei zsurló (Equisetum arvense) teljes kivonata 150 mg NA
Csalánlevél (Urtica dioica) teljes kivonat 150 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

További összetevők: természetes glicerin.

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow alkalmazása és adagolása

Naponta 1 x 5 ml (egy mellékelt mérőpohár vagy egy teáskanál) javasolt. Ez önmagában, vagy ízlés szerinti tetszőleges italban elkeverve is fogyasztható a nap bármely szakaszában. A készítmény kúraszerű fogyasztása ajánlott: 80 nap kúrát követően 10 – 14 nap szünet beiktatása ajánlott.  A javasolt adagot ne lépje túl.

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow tárolása és eltarthatósága

Eredeti csomagolásában, szobahőn, napfénytől, sugárzó hőtől, nedvességtől biztonságos helyen tárolva hatása a csomagoláson feltüntetett lejárati ideig szavatolt. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt. Fagyasztása tilos. Felbontását követően egy hónap alatt elfogyasztandó! Kisgyermekektől elzárva tárolandó.

Lehetséges mellékhatások és figyelmeztetések

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő korlátlanul fogyasztható, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, étkezési gombák és gyógynövények teljes kivonatát tartalmazza. Toxikus vagy egészségre káros, szintetikus anyagokat nem tartalmaznak. Mellékhatások eddig nem ismertek! Bármely összetevővel szemben ismert allergiában a készítmény kerülése ajánlott. Várandós, szoptatós anyák és kisgyermekek részére ismeretek hiányában nem ajánlott.

A javasolt adagot ne lépje túl! A készítmény nagyfokú túladagolása ozmótikus hasmenést okozhat. A hasmenés csillapítása tüneti szerekkel nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow étrendkiegészítő fogyasztása nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és egészséges életmódot. Ahogyan nem helyettesíti a szakorvosi ellátást. Nem szolgál betegségek diagnosztizálására vagy kezelésére.

OGYEI notifikációs szám: 30515/2022

Kiszerelés

100 ml

____________________

Tudományos hivatkozások:

[1] - Kaminaga T, Yasukawa K, Kanno H, Tai T, Nunoura Y, Takido M. Inhibitory effect of Poria cocos on 12-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate-induced ear edema and tumor promotion in mouse skin; Phytother Res. 1996;10:581-584.

[2] - Bioactivity-guided isolation of anti-inflammatory triterpenoids from the sclerotia of Poria cocos using LPS-stimulated Raw264.7 cells.

[3] - - Effects of triterpenoids from Poria cocos Wolf on the serotonin type 3A receptor-mediated ion current in Xenopus oocytes.

[4] - Cuellar MJ, Giner RM, Recio MC, Just MJ, Mañez S, Rios JL. Effect of the basidiomycete Poria cocos on experimental dermatitis and other inflammatory conditions; Chem Pharm Bull (Tokyo). 1997;45(3):492-494.9085556

[5] - Wang, J. and X. Xiong, Control strategy on hypertension in chinese medicine. Evidence-based complementary and alternative medicine : eCAM, 2012. 2012: p. 284847-284847.

[6] - Ying-Yong Zhao, Hai-Tao Li, Ya-Long Feng, Xu Bai, Rui-Chao Lin: Urinary metabonomic study of the surface layer of Poria cocos as an effective treatment for chronic renal injury in rats; J Ethnopharmacol. 2013 Jul 9;148(2):403-10.

[7] - Ying-Yong Zhao, Ping Lei, Dan-Qian Chen, Feng-Ya Long: Renal metabolic profiling of early renal injury and renoprotective effects of Poria cocos epidermis using UPLC Q-TOF/HSMS/MSE; Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 81-82(1):202-209

[8] - Yuan D, Mori J, Komatsu KI, Makino T, Kano Y. (2004): “An anti- aldosteronic diuretic component (drain dampness) in Polyporus sclerotium.” Biol Pharm Bull, 27(6): 867-70.

[9] - Zhang G, Zeng X, Han L, Wei JA, Huang H. (2010): “Diuretic activity and kidney medulla AQP1, AQP2, AQP3, V2R expression of the aqueous extract of sclerotia of Polyporus umbellatus FRIES in normal rats.” Journal of ethnopharmacology, 128(2): 433-437.

[10] - Zhang YH, Liu YL, Yan SC. (1991): “Effect of Polyporus umbellatus polysaccharide on function of macrophages in the peritoneal cavities of mice with liver lesions.” Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi (Chinese Journal of Modern Developments in Traditional Medicine), 11: 198,225-226.

[11] - Ye Suna and Xiaoyan Zhou:  Purification, initial characterization and immune activities of polysaccharides from the fungus, Polyporus umbellatus; Food Science and Human Wellness, Volume 3, Issue 2, June 2014, Pages 73-78

[12] - HailunLi, Zhuan Yan, Qingping Xiong, Xiaoling Chen, Yongtao Lin, Yong Xu: Renoprotective effect and mechanism of polysaccharide from Polyporus umbellatus sclerotia on renal fibrosis; Carbohydrate Polymers, volume 212, 15 May 2019, pages 1-10

[13] - Yan-Ni Wang, Xia-Qing Wu, Dan-Dan Zhang, He-He Hu, Jian-Ling Liu, Nosratola D. Vaziri: Polyporus Umbellatus Protects Against Renal Fibrosis by Regulating Intrarenal Fatty Acyl Metabolites; Front Pharmacol. 2021; 12: 633566.

[14] - Szőke Éva: Gyógynövénytől a gyógyításig; Semmelweis Kiadó, Budapest, 2019; 551 és 554 oldalak

[15] - Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár -útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz, 2. javított, bővített kiadás; Medicina Könyvkiadó, 343. oldal

[16] - Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár -útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz, 2. javított, bővített kiadás; Medicina Könyvkiadó, 78. oldal

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow teljes spektrumú gombakivonatokat tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő 100 ml termékhez hasonló ajánlatok: