Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Life Spirit Mushroom Mix Yellow teljes spektrumú gombakivonatokat tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő 100 ml

Játék

Ár:
10.990 Ft
Hűségpontok: 0
Gyártó: Life Spirit
Cikkszám: LS070
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A TERMÉK KIFUTOTT!
A HELYETTESÍTŐ TERMÉKET LEJJEBB TALÁLJA!
Kifutás dátuma:
2023-10-31

TERMÉK LEÍRÁS

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow a húgyutak és vesék működését karbantartó gombák – fenyőszivacsgomba (Wolfiporia extensa) és tüskegomba (Polyporus umbellatus) – illetve  gyógynövények - mezei zsúrló (Equisetum arvense) és csalánlevél (Urtica dioica) – kivonataiból kombinált innovatív folyékony étrendkiegészítő.

Kizárólag a gombák és a növények természetes összetevőit tartalmazza, hozzáadott adalékanyagok vagy cukor nélkül. Vegetárius, vegán és cukorbeteg étrendben is fogyasztható.

Kinek ajánlott a Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő fogyasztása?

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő beiktatása az étrendbe akut vagy krónikus húgyúti gyulladások, illetve krónikus vesebetegségek kezdeti stádiumában segíthet a megbetegedés leküzdésében, illetve a krónikus állapot előrehaladásának lassításában.

Húgyúti egészséget támogató gombákról és növényekről

Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 3762004 (IV.26) ESzCsM Rendelet hatósági értelmezése szerint a gombák tápanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon nem elismertek és jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírás ismeretterjesztő célt szolgál, a tudomány jelenlegi álláspontja szerint. A kutatások nem a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

A gyógygombák kutatása korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudománya. Tudományos vizsgálatok százai bizonyítják a gombákban levő, egészségre kedvező hatású anyagok jelenlétét.

A fenyőszivacsgomba (Wolfiporia extensa) gyógyászati felhasználása ázsiai népeknél és a Hagyományos Kínai Orvoslásban tekint vissza hagyományokra. Vegetatív funkciók (máj, vese, lép) erősítésére, gyulladások enyhítésére, gyulladásos vizenyők, pangások oldására alkalmazzák. Emellett fenyegető vetélés megszüntetésére és szorongás, szorongásos alvászavar megszüntetésére is javasolják. Legtöbbször gyógynövény keverékek összetevőjeként. 2000-ben bekerült a modern, hivatalos Kínai Gyógyszerkönyvbe is, mint elismert hatóanyag. Számos egyéb kedvező hatásai mellett (immunerősítő, vércukorkarbantartó, hányáscsillapító) hatásai mellett, gyulladásgátló és gyulladásos ödémát csökkentő hatását laboratóriumi és humán vizsgálatok is megerősítik. Vízhajtó hatása támogathatja a veseműködést, de a vérnyomás karbantartáshoz is hozzájárulhat. Krónikus vesebetegségekben való kedvező hatásának nem minden részlete tisztázott, de igazoltan támogathatja a vesefunkció fenntartását. Hatása feltehetően összetett: antioxidáns, anyagcsere és immunmoduláns hatások kombinációját gyanítják a háttérben.

A tüskegomba (Polyporus umbellatus) Magyarországon vadon is megterem, azonban Európa többi országaihoz hasonlóan veszélyeztetett, védett faj. Így készítményeihez csak termesztett példányok feldolgozásából, kereskedelmi forgalomból lehet hozzájutni. Elismert gyógyhatású gomba. Vízhajtó hatása összetett: mannitoltartalma közvetlenül vizet von el a szervezetből. Egy ergonnak nevezett szterolvegyülete, aldoszteron hormont gátló hatása is fokozhatja a vizeletképzést. Béta-glükán poliszacharidjai pedig igazoltan fokozhatják a sejtes immunitást. Emellett közvetlenül is képesek gátolni az Escherichia coli és Staphylococcus aureus baktériumtörzsek szaporodását és megtapadását a húgyutak nyálkahártyáján. E két baktérium húgyúti fertőzések gyakori kórokozói. Egy közelmúltban publikált vizsgálat kimutatta, hogy a vesék krónikus elfajulása mögött meghúzódó gyulladást és a kóros zsírsav anyagcserét is kedvezően befolyásolhatja.

A mezei zsurló (Equisetum arvense) és csalán (Urtica dioica) levelei ma már nemcsak népi gyógyászati szer, de mindkettő vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatásai elismert a hatályos Magyar (Ph.Hg VIII) és Európai (Ph. Eur. 9.0) Gyógyszerkönyvekben. A mezei zsurló nyomelemkímélő vízhajtó hatású: azaz elsősorban a vizet üríti, megtartva a hasznos ásványi anyagokat. A csalánlevél mérsékelt vízhajtó hatása kifejezett gyulladáscsökkentő hatással párosul. Amit gyulladáskeltő enzimek (ciklo-oxigenáz és lipo-oxigenáz) gátlásával ér el. A mezei zsurló fogyasztása során három havonta két hét szünet beiktatása indokolt.

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő természetes, egymás hatásait kiegészítő-erősítő gyógygomba és gyógynövény hatóanyagok jól átgondolt kombinációja a vesék és húgyutak egészségének támogatására.

Miért válasszak Life Spirit gombaterméket? Hogyan készülnek?

Jelentős erőfeszítéseket teszünk, hogy hozzáférhető áron, kiváló minőségű, valóban egészségmegőrzésben hatásos termékeket nyújthassunk fogyasztóinknak, a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, a legmodernebb, minden EU szabályozásnak megfelelő gyártástechnológiával.

Magasan képzett szakemberek csoportja (gyógyszerész, gyógyszertechnológus, vegyész- és biomérnök, orvos, természetgyógyász) működik közre a termékek összeállításánál, a biológiailag hatásos adagok kidolgozásában, illetve a gyártás kivitelezésében.  Kizárólag minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, garantáltan szennyeződésmentes környezetben, kontrollált termesztésből származó, természetes alapanyagokat dolgozunk fel. Valóban a legkorszerűbb, és legjobb végeredményt garantáló gyártási eljárást alkalmazzuk: az ultrahangos hatóanyagkivonást. A gombák tápanyagai az emberi emésztőenzimeknek ellenálló rostok térhálós szerkezetébe vannak elrejtve. Emiatt számítanak a gombák, akár a húsoknál is nehezebben emészthető élelmiszernek! A szárított és porított gomba alapanyag rostjait az ultrahang kavitációs energiájával, mikroszkópikus robbanások sorozatával roncsoljuk. Ezzel egy időben a jelen levő hordozóanyagba – jelen esetben növényi eredetű – glicerinbe - „robbantja bele” úgy a vízoldékony, mint szerves oldószerben oldható tápanyagokat. Mivel ez a folyamat alacsonyabb hőmérsékleten zajlik, mint az elterjedt, víz és szerves oldószer elegyében történő kivonás, több hőre bomló tápanyag őrizhető meg a végtermékben. Továbbá, mivel egyáltalán nem használunk egészségre káros szerves oldószereket, sem alkoholt, véletlenül sem maradhat ilyen szennyeződés a végtermékben. Az így készült gombakivonat, tehát a lehető legtisztább, és teljes kivonat. A glicerin szinte ideális vivőanyag a gomba és növényi kivonatok számára: 1) természetes eredetű, szervezetbarát; 2) keveredik a legtöbb víz- és szerves oldószerben oldódó anyaggal; 3) önmagában kiváló természetes tartósítószer; 3) édes íze ellenére… 4) nem cukor, ezért cukorbetegek által és csökkent cukortartalmú étrendben is fogyasztható.

Gyakran kérdik: Miért fordulhatnak elő ízben, illatban és megjelenésben árnyalatnyi eltérések a különböző gyártási szériák között? Ahogyan ugyanarról a szőlőtőkéről sem lehet kétszer teljesen egyforma mustot szüretelni, így – termesztés körülményeitől függően – az egymást követő gombagenerációk hatóanyagtartalma is eltér egymástól, bizonyos szűk határokon belül. A különböző gyártási szériák között jelentkező apró eltérések a legjobb bizonyítékai annak, hogy kizárólag a gombák anyagait palackozzuk! Mindig teljesen azonos megjelenésű, ízű és állagú terméket előállítani, csak aromák, sűrítőanyagok, élelmiszerszínezékek, stb. hozzáadásával lenne lehetséges! Ilyenek alkalmazását mellőzzük a gyártás során.

TUDJON MEG TÖBBET A GYÁRTÁS-TECHNOLÓGIÁRÓL ÉS A GOMBA TERMÉKEKRŐL 

Mit tartalmaz a Life Spirit Mushroom Mix Yellow?

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő az alábbi táblázatban részletezettek adatok szerint, kizárólag a természetes, növényi és gomba eredetű összetevőket tartalmazza. További adalékanyagokat, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A gyártás folyamán sem alkalmazunk szintetikus oldószereket.

Hatóanyag 5 ml napi adagban NRV % a napi adagban
Fenyőszivacs gomba (Wolfiporia extensa) teljes kivonat 300 mg NA
Tüskegomba (Polyporus umbellatus) teljes kivonat 200 mg NA
Mezei zsurló (Equisetum arvense) teljes kivonata 150 mg NA
Csalánlevél (Urtica dioica) teljes kivonat 150 mg NA

NRV% = hivatalosan előírt napi beviteli referenciaérték hány százalékát fedezi
n.a. = nem alkalmazható; napi beviteli referenciaérték nincs előírva

További összetevők: természetes glicerin.

Hogyan és mennyi Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítőt fogyasszak?

Naponta 1 x 5 ml (egy mellékelt mérőpohár vagy egy teáskanál) javasolt. Ez önmagában, vagy ízlés szerinti tetszőleges italban elkeverve is fogyasztható, Bármely napszakban, étkezéstől függetlenül. A készítmény kúraszerű fogyasztása ajánlott. 80 nap kúrát követően 10 – 14 nap szünet beiktatása ajánlott. A javasolt adagot ne lépje túl.

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő tárolása

Eredeti csomagolásában, jól lezárva, fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz helyen szobahőmérsékleten tárolandó. Előírt tárolási feltételek mellett minőségét a címkén feltüntetett határideig garantáltan megőrzi. Felbontását követően hűtőtárolása javasolt. Fagyasztása tilos! Felbontását követően két hónapon belül javasolt elfogyasztani. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.

Lehetséges mellékhatások, figyelmeztetések

 A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő korlátlanul fogyasztható, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező, étkezési gombák és gyógynövények kivonatainak kombinációja. Előírásszerű fogyasztása biztonságos, mellékhatások nem ismertek! Bármely összetevővel szemben ismert allergiában a készítmény kerülése ajánlott. Várandós, szoptatós anyák és kisgyermekek részére ismeretek hiányában nem ajánlott.

A javasolt adagot ne lépje túl! A glicerin nagyfokú túladagolása ú.n. ozmótikus hasmenést okozhat. A hasmenés csillapítása tüneti szerekkel nem javasolt: minél hamarabb ürül ki a fölösleges glicerin, annál hamarabb szűnnek a panaszok.

A Life Spirit Mushroom Mix Yellow egy étrendkiegészítő, ami nem tekinthetők gyógyszernek, nem szolgálnak betegségek kezelésre és nem helyettesítik az orvosi ellátást. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot sem.

OGYEI notifikációs szám: 30515/2022

Kiszerelés

100 ml

__________________

Tudományos hivatkozások

Az alább feltüntetett kutatások nem a termékre, hanem a gomba tápanyagaira és/vagy hatásaira vonatkoznak. A Life Spirit Mushroom Mix Yellow folyékony étrendkiegészítő és adagolási ajánlása a tudomány jelenlegi álláspontjára alapozva, az alábbi tudományos közlemények eredményeinek felhasználásával került kidolgozásra:

[1] - Kaminaga T, Yasukawa K, Kanno H, Tai T, Nunoura Y, Takido M. Inhibitory effect of Poria cocos on 12-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate-induced ear edema and tumor promotion in mouse skin; Phytother Res. 1996;10:581-584.

[2] - Bioactivity-guided isolation of anti-inflammatory triterpenoids from the sclerotia of Poria cocos using LPS-stimulated Raw264.7 cells.

[3] - - Effects of triterpenoids from Poria cocos Wolf on the serotonin type 3A receptor-mediated ion current in Xenopus oocytes.

[4] - Cuellar MJ, Giner RM, Recio MC, Just MJ, Mañez S, Rios JL. Effect of the basidiomycete Poria cocos on experimental dermatitis and other inflammatory conditions; Chem Pharm Bull (Tokyo). 1997;45(3):492-494.9085556

[5] - Wang, J. and X. Xiong, Control strategy on hypertension in chinese medicine. Evidence-based complementary and alternative medicine : eCAM, 2012. 2012: p. 284847-284847.

[6] - Ying-Yong Zhao, Hai-Tao Li, Ya-Long Feng, Xu Bai, Rui-Chao Lin: Urinary metabonomic study of the surface layer of Poria cocos as an effective treatment for chronic renal injury in rats; J Ethnopharmacol. 2013 Jul 9;148(2):403-10.

[7] - Ying-Yong Zhao, Ping Lei, Dan-Qian Chen, Feng-Ya Long: Renal metabolic profiling of early renal injury and renoprotective effects of Poria cocos epidermis using UPLC Q-TOF/HSMS/MSE; Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 81-82(1):202-209

[8] - Yuan D, Mori J, Komatsu KI, Makino T, Kano Y. (2004): “An anti- aldosteronic diuretic component (drain dampness) in Polyporus sclerotium.” Biol Pharm Bull, 27(6): 867-70.

[9] - Zhang G, Zeng X, Han L, Wei JA, Huang H. (2010): “Diuretic activity and kidney medulla AQP1, AQP2, AQP3, V2R expression of the aqueous extract of sclerotia of Polyporus umbellatus FRIES in normal rats.” Journal of ethnopharmacology, 128(2): 433-437.

[10] - Zhang YH, Liu YL, Yan SC. (1991): “Effect of Polyporus umbellatus polysaccharide on function of macrophages in the peritoneal cavities of mice with liver lesions.” Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi (Chinese Journal of Modern Developments in Traditional Medicine), 11: 198,225-226.

[11] - Ye Suna and Xiaoyan Zhou: Purification, initial characterization and immune activities of polysaccharides from the fungus, Polyporus umbellatus; Food Science and Human Wellness, Volume 3, Issue 2, June 2014, Pages 73-78

[12] - HailunLi, Zhuan Yan, Qingping Xiong, Xiaoling Chen, Yongtao Lin, Yong Xu: Renoprotective effect and mechanism of polysaccharide from Polyporus umbellatus sclerotia on renal fibrosis; Carbohydrate Polymers, volume 212, 15 May 2019, pages 1-10

[13] - Yan-Ni Wang, Xia-Qing Wu, Dan-Dan Zhang, He-He Hu, Jian-Ling Liu, Nosratola D. Vaziri: Polyporus Umbellatus Protects Against Renal Fibrosis by Regulating Intrarenal Fatty Acyl Metabolites; Front Pharmacol. 2021; 12: 633566.

[14] - Szőke Éva: Gyógynövénytől a gyógyításig; Semmelweis Kiadó, Budapest, 2019; 551 és 554 oldalak

[15] - Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár -útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz, 2. javított, bővített kiadás; Medicina Könyvkiadó, 343. oldal

[16] - Csupor Dezső, Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár -útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz, 2. javított, bővített kiadás; Medicina Könyvkiadó, 78. oldal

[17] - Dr. Gothárd Cs., Dr. Taracközi I.: Gyógyító gombák – Mycotherapia; kiadja a DRTV Média Plus Kft, Budapest, 2021

VÁSÁRLÓINK VÉLEMÉNYE

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!